Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

dinoo
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la dinoo » 27 maj 2021, 15:14

obagol je napisao/la:
27 maj 2021, 15:04
dinoo je napisao/la:
27 maj 2021, 14:40
obagol je napisao/la:
27 maj 2021, 14:27

Jest zaslužan za tih 90+ bodova i to mu treba skinuti kapu. Ali isto tako mu treba fakturisati dva ispadanja u grupi LP koje je trebao proći (Sparta i Shaktar te povale). Ispao je u oba polufinala kupa gdje je barem jedno trebao proći da nije ziheraš. Ima platu od 12 mil.za koju treba do dolazi do polufinala LP. Ne znam koliko je uspjeh sa takvim rosterom tući Veronu, Bolognu, Torino, Benevento, Speziu...i vrlo često uz pravu patnju. Nije ostavio nikakvu podlogu za sljedećeg trenera u smislu identiteta, vizije igre. Ne možeš igrati svaku utakmicu kao da ideš u rat, na nož. To može upaliti jednu sezonu ali sljedeću dolazi do kolapsa. Zašto je on napušta Bari, Atalantu, Juve, Chelsea a evo i sad Inter nakon par sezona i to uvijek jer se s nekim nije slagao?
Recimo da si sve u pravu, da bih lakše podvukao poentu koju ću napisati u drugoj rečenici.
Moja poenta: navijači Intera (isto kao i navijači Juventusa 2011,12..) nemaju nikakvo pravo, NIKAKVO, da mu spočitaju bilo šta jer je donio titulu serije A koja se, za oba tima gore navedena, čekala 100 godina i bila perpetum mobile u momentu preuzimanja tima(timova). Stati mirno pa reći Antonio Conte, sada navijači Intera, a prije 10 godina navijači Juventusa. Sve ostalo je šuplja i šupačka, šbb kbb, što je babi milo, to joj se i snilo, roster za prošetati ligom itd itd.
Jel Ronaldo, Dybala, Morata, Chiesa...roster za ušetati među 4 i plasirati se u LŠ laganom šetnjicom, pa, šta bi?
Kakvi rosteri, kakve šetnje, treba krv na uši da izađe ne samo od trčanja nego 90+ minuta krvnicčke koncentracije, 38 puta za redom... kojom vrstom šetnje je psg trebao ušetati po novu titulu?
Sve to stoji. Čovjek je osvojio Scudeto i svaka čast. Ali isto tako Alegri dodje nakon njega, ponovi sve te njegove uspjehe i još ih nadmaši, dodje 2 puta do finala LP što je za Contea misaona imenica samo iz jednog razloga: jer je tvrdoglav. Ja nisam pobornik fudbala u kojem imaš trenera koji se krpi sa sastavom, izmišlja igrače, reže se budžet, čovjek jedva dobaci do LP npr, dobije otkaz, dođe novi trener, dovede mu se igrača za 200 milona i on onda osvoji titulu. Zašto odmah ovom prvom nisi doveo te igrače i pustio ga da radi. Meni je fudbal i lijepa igra, izbacivanje novih igrača, njihove afirmisanje i ostvarivanje rezultata. Taj fudbal treba da bude jedan lijepo upakovan proizvod koji ti prodaješ. U Conteovom slučaju ti nemaš šta prodati. S njim nikad ne znaš kad će se obrušiti na igrače, navijače, predsjednika, upravu...
Ok, mislio sam (očito pogrešno) da je inter uložio sva sredstva i svu pamet i novac da osvoji titulu. Tako sam ja iz svog ugla, vidio ovu interovu sezonu i strategiju. Misleći tako kako napisah, došao sam do zaključka da je šlag na to sve, okidač, ona siva masa bez koje ne može ništa upravo Conte.
Nikakav epic broza i slični svjetski igrači, nego Conte koji je to sve uvezao i donio titulu interu.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 27 maj 2021, 15:25

dinoo je napisao/la:
27 maj 2021, 15:14
Ok, mislio sam (očito pogrešno) da je inter uložio sva sredstva i svu pamet i novac da osvoji titulu. Tako sam ja iz svog ugla, vidio ovu interovu sezonu i strategiju. Misleći tako kako napisah, došao sam do zaključka da je šlag na to sve, okidač, ona siva masa bez koje ne može ništa upravo Conte.
Nikakav epic broza i slični svjetski igrači, nego Conte koji je to sve uvezao i donio titulu interu.
Ma dobro Dino , ali poenta je da je Jose koliko god lutao zadnjih godina za klasu bolji trener od Contea.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 maj 2021, 15:29

Ne valjaju nijedan
Il Club più titolato al mondo!

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 27 maj 2021, 15:34

meepo je napisao/la:
27 maj 2021, 15:25
dinoo je napisao/la:
27 maj 2021, 15:14
Ma dobro Dino , ali poenta je da je Jose koliko god lutao zadnjih godina za klasu bolji trener od Contea.
Potpuno druga tema, ja sam govorio zadnjih par postova o navijačima i conteu kao nije conte to to a u stvari je moje mišljenje da je on bio glavni, by far, razlog titule. Eto to je sve.

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 27 maj 2021, 15:36

@dinoo
Mislim da smo mi svi navijaci Intera ocekivali titulu ove sezone realno. Problem nasih finansija moze se reci i jeste djelimicno nastao zbog neprolaska grupnih faza a imas troskove ekipe koja bi i trebala realno da prodje grupnu fazu LP. Upravu je cvojek dva puta smo bili povaljani od no-name ekipa i time gubili ako nista dodatnih 15-20 mil od Lige Prvaka. Svakako da bi i dugovi bili i tada osjetni medjutim malo manje svakako. Da ne govorim da su mu stvarno dovedeni top igraci uz podlogu koju je Inter imao. Pa ova ekipa kvalitetom koji ima, uz jos lijevog beka bi pretendovala na Ligu Prvaka cak bih rekao, medjutim sa Conteom je to nemoguce bilo.
Conte je ligaski trener sto bi se reklo, dakle ne za kup. Niko od nas nece reci da nije zasluzan za osvojenu ligu, ali isto tako svi smo znali da je on rjesenje bio samo za 2-3 sezone jer covjek odmah dadne otkaz jer mu nije po volji. Inace Spallettiju su vezni red cinili Brozovic, Borja Valero i Vecino, a bekovska rjesenja D Ambrosio i Asamoah. Krila su bili Perisic i Candreva. Suludo je reci da je Conte stvorio ekipu iz nicega, jer su nadosli i mladji igraci kao Bastoni (koji je inace placen 30 mil kao top talenat) i Martinez (takodjer dosao kao top talenat za 20 mil). Dodao bih Hakimija, Barellu, Eriksen i Lukakua koji su u sumi kostali preko 200 mil €. Mogu ljudi pricati sta hoce, ali Inter je ulagao sigurno koliko i Juventus sto se tice igraca ako ne i vise u nekim slucajevima.
Mi znamo da Conte ima nekada i nerealna ocekivanja i igrace tipa Gagliardini koji igraju dok je npr. Eriksen sjedio na klupi. Sve u sumi je tako kako je, mada kazem ti, potencijal ekipe Intera je i vise od ovoga. Zasto ovo kazem, jer gledam kako ljudi nekad sasiju igru da je to nerealno. Nije u fudbalu samo trka i propisati krv, treba malo i glavom igrati a ne samo "piedi, piedi" i "calma".

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 27 maj 2021, 15:51

Koliko je puta Conte u situaciji kad ima nepovoljan rezultat mijenjao beka za beka i ako ubacuje napadača obavezno ide umjesto napadača. Pa kod Mancinija i kod Mourinha je bilo po 4 napadača na terenu kad ganjaš rezultat i okretale se utakmice u zadnjim minutama. Kod Contea nisam siguran da se u dvije sezone 3-4 puta izvršio pritisak na protivničku ekipu u zadnjim minutama da ne mogu izaći iz 16-terca. Ganjaš preokret a lik se u 89-toj minuti se dere "calma, calma". Nemoj slučajno da neko napusti poziciju i dogovor s početka utakmice.

dinoo
Kontakt:

Post Postao/la dinoo » 27 maj 2021, 15:53

tiffoso je napisao/la:
27 maj 2021, 15:36
@dinoo
Mislim da smo mi svi navijaci Intera ocekivali titulu ove sezone realno. Problem nasih finansija moze se reci i jeste djelimicno nastao zbog neprolaska grupnih faza a imas troskove ekipe koja bi i trebala realno da prodje grupnu fazu LP. Upravu je cvojek dva puta smo bili povaljani od no-name ekipa i time gubili ako nista dodatnih 15-20 mil od Lige Prvaka. Svakako da bi i dugovi bili i tada osjetni medjutim malo manje svakako. Da ne govorim da su mu stvarno dovedeni top igraci uz podlogu koju je Inter imao. Pa ova ekipa kvalitetom koji ima, uz jos lijevog beka bi pretendovala na Ligu Prvaka cak bih rekao, medjutim sa Conteom je to nemoguce bilo.
Conte je ligaski trener sto bi se reklo, dakle ne za kup. Niko od nas nece reci da nije zasluzan za osvojenu ligu, ali isto tako svi smo znali da je on rjesenje bio samo za 2-3 sezone jer covjek odmah dadne otkaz jer mu nije po volji. Inace Spallettiju su vezni red cinili Brozovic, Borja Valero i Vecino, a bekovska rjesenja D Ambrosio i Asamoah. Krila su bili Perisic i Candreva. Suludo je reci da je Conte stvorio ekipu iz nicega, jer su nadosli i mladji igraci kao Bastoni (koji je inace placen 30 mil kao top talenat) i Martinez (takodjer dosao kao top talenat za 20 mil). Dodao bih Hakimija, Barellu, Eriksen i Lukakua koji su u sumi kostali preko 200 mil €. Mogu ljudi pricati sta hoce, ali Inter je ulagao sigurno koliko i Juventus sto se tice igraca ako ne i vise u nekim slucajevima.
Mi znamo da Conte ima nekada i nerealna ocekivanja i igrace tipa Gagliardini koji igraju dok je npr. Eriksen sjedio na klupi. Sve u sumi je tako kako je, mada kazem ti, potencijal ekipe Intera je i vise od ovoga. Zasto ovo kazem, jer gledam kako ljudi nekad sasiju igru da je to nerealno. Nije u fudbalu samo trka i propisati krv, treba malo i glavom igrati a ne samo "piedi, piedi" i "calma".
Ok, već dva puta sam se složio, evo i sada ću. Ja sam očigledno (bez zayebancije, propustio sve te silne talente i potencijale intera zadnjih par sezona, da bi od jednom očekivali titulu, ni manje ni više). Ne zezam se sada, stvarno govorim, očigledno je taj projekat bio dosta kvalitetniji nego što se meni činilo, meni je cijelo vrijeme inter došao pod radar kada je conte počeo slagati odbranu i dobijati po 1 razlike utakmice. Tek tada sam pomislio da je ozbiljan takmac. SAd će neko reći, nije to "od jednom se očekuje titula" gradilo se od dolaska kineza,pojačavalo se.
I, ma koliko bio dosadan svima (izvinjavma se unaprijed), opet moram reći: svi ti milioni su pomnoženi sa nulom da niste (možda slučajno, možda svjesno) doveli ovog ludaka koji ih je natjerao da trče, pišaju krv i igraju do 99-e minute utakmice.
Lijepo je sada sebe ubjeđivati da nije tako, što onda ne uzmete sada npr Sarrija, eto čovjek slobodan, imate potencijale, talente, milione u ekipi, barelu, eriksena, lukakua...jel se razumijemo?

edit:
@obagol
Ok, shvatio sam, al stvarno, šta hoćete reći. Samo mi je malo čudno da nakon 10 yebenih sušnih godina, gdje bukvualno ljudi nisu znali da li inter postoji ili ne, od jednom 90+ bodova je ono kao sasvim očekivano, normalno, logično...ono, šta je tu sad woow, pa to inter radi evo godinama, samo je trebao sačekati da Juventus padne za 20 bodova i vi ste bili spremni...

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 maj 2021, 16:00

muxa je napisao/la:
27 maj 2021, 15:29
Ne valjaju nijedan
Zbog meepo-a bi valjalo jednu virtuelnu anketu na vasoj temi, Conte vs Jose da vas sad preuzmu, koga bi odabrali? Uvjeren sam da bi 70% bilo za Contea.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 27 maj 2021, 16:17

Pogba je napisao/la:
27 maj 2021, 16:00
muxa je napisao/la:
Ne valjaju nijedan
Zbog meepo-a bi valjalo jednu virtuelnu anketu na vasoj temi, Conte vs Jose da vas sad preuzmu, koga bi odabrali? Uvjeren sam da bi 70% bilo za Contea.
Nisu Pioliju ni do koljena :)
Il Club più titolato al mondo!

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 27 maj 2021, 16:20

muxa je napisao/la:
27 maj 2021, 16:17
Pogba je napisao/la:
muxa je napisao/la:
Ne valjaju nijedan
Nisu Pioliju ni do koljena :)
Ne treba nam niko kad ode Mister sa klupe Lord Bonera ce da uzme stvar u svoje ruke :)

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 27 maj 2021, 16:35

Pogba je napisao/la:
muxa je napisao/la:
Ne valjaju nijedan
Bielsa brate :thumbup: Tog bi ja trenera volio vidjeti na klupi Milana.

Tritolone
Kontakt:

Post Postao/la Tritolone » 27 maj 2021, 18:49

Ja mislim da je od nas 10-15 navijaca Intera tu na forumu mozda 3 ili 4 koji su pisali nesto protiv Contea, tu se pise kao da su apsolutno svi bili protiv. Ne moze se zanemarit njegova tvrdoglavost, posebno u trenutcima kad gubis to zivcira duplo vise, ali lik je top trener, osvojio je trofeje u svakom klubu.
Chinaglia je napisao/la:
27 maj 2021, 00:05
simone inzaghi potpisuje novi ugovor :tokralju:

slika
Chini frende izgleda da cemo bit obojica razocarani :mrgreen:
Io non rubo il campionato ed in Serie B non sono mai stato!

Urlando contro il cielo

Tu regina di milano
Io son pazzo di te

Go into a room too fast kid, the room eats you.

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 27 maj 2021, 18:52

░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 27 maj 2021, 20:18

dinoo je napisao/la:
27 maj 2021, 15:53
Ok, shvatio sam, al stvarno, šta hoćete reći. Samo mi je malo čudno da nakon 10 yebenih sušnih godina, gdje bukvualno ljudi nisu znali da li inter postoji ili ne, od jednom 90+ bodova je ono kao sasvim očekivano, normalno, logično...ono, šta je tu sad woow, pa to inter radi evo godinama, samo je trebao sačekati da Juventus padne za 20 bodova i vi ste bili spremni...
Pa razlog zašto smo svi očekivali titulu ove sezone, i svi bi bili strašno razočarani 2. mjestom, je zato što ste vi imali početnika trenera a mi imali trenera od 12 miliona a igrački obe ekipe slične kvalitete. Conteu bi bio ogroman udarac na karijeru da ga je pobijedio početnik.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Rovella
Kontakt:

Post Postao/la Rovella » 27 maj 2021, 20:25

I Inzaghiju ce bit udarac ako izgubi titulu od lika koji je 2 godine pio koktele i hladio muda. :kafa:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Biscione
Kontakt:

Post Postao/la Biscione » 27 maj 2021, 20:33

Rovella je napisao/la:
27 maj 2021, 20:25
I Inzaghiju ce bit udarac ako izgubi titulu od lika koji je 2 godine pio koktele i hladio muda. :kafa:
Ako bude imao istu ekipu kao Conte na raspolaganju onda logično da ćemo i od Inzaghija očekivat titulu (iako mu nećemo plaho zamjerit ako završi iza Allegrijevog Juveta), ali ako mu prodaju 1-2 ključna igrača (Hakimi ili Lukaku/Lautaro) onda niko neće ni očekivat titulu.
"It'll be born here and it'll always be a team of great talent. On this splendid night, its colors will be given, the black and blue with a golden background of stars. It'll be called Internazionale, because we are brothers of the world."

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 27 maj 2021, 20:36

slika
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 27 maj 2021, 20:38

simone inzaghi nije mogao odoliti zovu miliona (€4,2 mil godisnje + bonusi, dvije godine ugovora + opcija za trecu godinu)

cak nisam siguran da su samo pare razlog odlaska, claudio lotito, koji je poznat kao seoska varalica, vise puta ga je zavalio s mercatom, pa gdje ces dalje od mercata pred pocetak tek zavrsene sezone, covjek izborio lp, a oni su mu doveli muriqija, faresa, hoedta i pereiru i sve cetvorica su se pokazali kao veliki promasaji, a onda tu dodas djedice lulica i parola, poluamaterske igrace kao sto su patric, akpa akpro i cataldi

simone nije perfektan, ima svoje mane, al je mlad i ima potencijal da postane ozbiljan trener na evropskoj sceni, za njegovu karijeru je i dobro sto je napustio lazio, jer kad izostanu rezultati, uvijek ce trener biti kriv, a realno govoreci, klub mu nikad nije obezbjedio pravi igracki kadar

immobile, l. alberto, sergej i acerbi, bukvalno je to kicma ove ekipe i u klubu su mislili da ih mogu jahati do iznemoglosti, e pa ne moze, mora se uloziti i u ostatak ekipe i pomoci njima, uciniti ih igracima koji prave razliku, a ne igracima koji hamale za ostale

tiffoso
Kontakt:

Post Postao/la tiffoso » 27 maj 2021, 20:53

Chinaglia je napisao/la:
27 maj 2021, 20:38
simone inzaghi nije mogao odoliti zovu miliona (€4,2 mil godisnje + bonusi, dvije godine ugovora + opcija za trecu godinu)

cak nisam siguran da su samo pare razlog odlaska, claudio lotito, koji je poznat kao seoska varalica, vise puta ga je zavalio s mercatom, pa gdje ces dalje od mercata pred pocetak tek zavrsene sezone, covjek izborio lp, a oni su mu doveli muriqija, faresa, hoedta i pereiru i sve cetvorica su se pokazali kao veliki promasaji, a onda tu dodas djedice lulica i parola, poluamaterske igrace kao sto su patric, akpa akpro i cataldi

simone nije perfektan, ima svoje mane, al je mlad i ima potencijal da postane ozbiljan trener na evropskoj sceni, za njegovu karijeru je i dobro sto je napustio lazio, jer kad izostanu rezultati, uvijek ce trener biti kriv, a realno govoreci, klub mu nikad nije obezbjedio pravi igracki kadar

immobile, l. alberto, sergej i acerbi, bukvalno je to kicma ove ekipe i u klubu su mislili da ih mogu jahati do iznemoglosti, e pa ne moze, mora se uloziti i u ostatak ekipe i pomoci njima, uciniti ih igracima koji prave razliku, a ne igracima koji hamale za ostale
Ne znam, njegov problem konstante mi nekako ide na zivce. Dosta varira i njegova igra, a najgore je kad lik vadi najboljeg ili najbolje igrace bespotrebno van i onda gubi tekmu.
On sa Interom nece uspjevati dobiti slabije igrace na misice. Trener nivoa Spalletti i tjt. Ni bolji ni losiji od Spallettija, dobio je prvaka Italije u ruke, i ako ne bude nekih velikih promjena kod Juventusa u kadru, ocekujemo opet titulu. Sve to uz uvijet da nasi ne prodaju nekog od bitnih igraca.

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 27 maj 2021, 21:15

Dok objašnjavaš koji trener je preuzeo koji tim.

slika
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.