ASD je napisao/la:LegendKiller je napisao/la:Nisam nešto upratio, a mrsko mi vraćati stranice nazad ako je već bilo, šta je bilo sa onom promjenom naziva kluba u Tuzla city. Nekako bi pravo kul zvučalo, moderno i atraktivno ime za klub i osvježenje u ovoj zabokrečeni komunističkih termina, dosta je više ovih bratstava, jedinstva, slobode, sloge, borca, rudara, zvijezda, radnika, omladinca. Onaj Metalege mi je samo zbog naziva nekako bio drag klub.
Vecinu tih naziva imas i na Zapadu, ne znam sta im fali.
Meni gore koristiti strane nazive ili uzimati ime grada.
Najgori nazivi su ubjedljivo vjerski, bila ona ekipa Gazije u Gorazdu.

pa i nema baš na zapadu ovakvih naziva, ima nešto na Istoku jer su i oni nazive timovima davali pod uticajem iste ideologije. Bolje je i uzimati nazive gradova nego ove komunističke termine koristiti. Ako pogledamo samo prostor BiH vidjećemo da od svakog gore navedenog termina postoje barem po tri kluba a nekih i više, a ako uzmemo i susjedne države onda je to mnogo više (doduše Hrvati to pomalo ukidaju).
Nije mi jasno zašto je termin Gazija vjerski termin. Gazija je arapska riječ koja znači napad, borbu i slično, neke direktne veze sa vjerom nema. Dakle, to je naziv kao i npr. Borac. Bolje i to, nego bratstvo, jedinstvo, sloga, radnik, i slično.