Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
47
23%
Zadovoljan
77
38%
Nemam stav
35
17%
Nezadovoljan
15
7%
Katastrofa
29
14%

Ukupno glasova: 203

esprit24
Kontakt:

Re: Odg: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la esprit24 » 17 jan 2015, 22:14

samo_lijevo je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:@pauk, povreda je u pitanju
Mi svi moramo biti svjesni da smo mi dosta limitirana ekipa sto se tice napada, jer od nase vanjske linije samo Malinovic u klubu igra u napadu, dok ostali igraju pretezno u odbrani. Mi tu limitiranost nadoknadjujemo srcem i zeljom i za sad nam hvala Bogu prolazi. Nama ce u buducnosti trebati jedan lijevi bek, a nadam se da ce to biti Vladan Loncar. Ono sto me nervira samo sto se ne puca vise sa devet-deset metara nego svaka akcija ide na pivotu. U svakom slucaju idemo se regenerisat , oporavit, psihicki pripremiti i pobiti se sa svima do kraja pa sta Bog da.
P.S ajde da budemo racionalni i skromni da ne pljujemo ove momke, jer ovo sto nam oni priredjuju to je neprocijenjivo, ko sto neko rece prvo SP da ne moram navijati za Poljsku, Francusku...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Imamo mi Dzozica na desnom beku,Halilbegovica na lijevom.Ovaj drugi je dusu dao za ove meceve pa da je rasplali sa 9 metara.Imamo jos Loncar dosta raditi,tek mu je 18 godina.
Treba nama srednji bek i to odmah.O krilima da ne govorim.
Mora biti razlog zasto Halilbegovica nema ovdje al nebitno, upravu si za srednjaka a krila slabo koristimo tokom igre ajd mogu se sloziti da ovicna nije neka klasa al brate faruk je dobar igrac ne bi igrao bundes ligu da je los. A ko je Dzozic?

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

adriano_leite
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la adriano_leite » 17 jan 2015, 22:14

Drago mi je vidjeti da reprezentativci i dalje vjeruju u sebe nakon ovih izjava, za razliku od "navijaca". Protiv Makedonije po dobar rezultat. Kome se ne svidja nas tim, bujrum Srbija, Crna Gora, Makedonija, Hrvatska (kao kolega sto rece da ce opet pocet za njih navijati jer se nervira kad mi izgubimo :facepalm: ).

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 17 jan 2015, 22:14

Virtu4l je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Ne. Branio je i u kvalifikacijama i prelos je, ne znam kad je imao 17-18 odbrana, i da smo pobijedili zbog njegove dobre partije. Jucer igrac Irana ulazi sa krila, mrtvi ugao, u toj situaciji ima tacno kako se postaviti da nema teorije da prodje lopta on plese po zraku, nisam siguran jel bio gol il stativa...Za mene je **** i Grahovac je sigurno bolji golman od njega
Nije mi jasno da ga upoređuješ sa golmanom Austrije koji je imao svega dvije odbrane više, a naš je skidao mnogo teške šuteve.

Kad u rukometu primiš 23 gola za 60 minuta, posljednja osoba koju kriviš jeste golman.
Danas je golma bio najmanji problem.Sramota je krivit golman za ovaj poraz.Covjek je skido sve sto je mogao I drzo nas u igri vecim dijelom utakmice.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 17 jan 2015, 22:15

plavipatriota je napisao/la: Dalje, kunem vam se da u životu nisam vidio ekipu koja ima goru kontru, ja ne znam šta bude s njihovim rukama kad trebaju da pošalju tu dalju loptu, ko da u životu bacili lopte nisu...

:hmmmm:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

SimkeSamke
Kontakt:

Post Postao/la SimkeSamke » 17 jan 2015, 22:16

mirzatele je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:
mirzatele je napisao/la:Ne. Branio je i u kvalifikacijama i prelos je, ne znam kad je imao 17-18 odbrana, i da smo pobijedili zbog njegove dobre partije. Jucer igrac Irana ulazi sa krila, mrtvi ugao, u toj situaciji ima tacno kako se postaviti da nema teorije da prodje lopta on plese po zraku, nisam siguran jel bio gol il stativa...Za mene je **** i Grahovac je sigurno bolji golman od njega
Nije mi jasno da ga upoređuješ sa golmanom Austrije koji je imao svega dvije odbrane više, a naš je skidao mnogo teške šuteve.

Kad u rukometu primiš 23 gola za 60 minuta, posljednja osoba koju kriviš jeste golman.

Svi se hvatate za ovu veceras utakmicu a ja nisam nju posebno ni spomenuo.Govorim o Buricu inace a ako cemo odlicnim smatrati 12 odbrana protiv Austrije i 12 protiv Irana-ok .Eto napisao sam gore, slazem se da mu je ovo mozda i najbolja partija za reprezentaciju a imao je, koliko 12 odbrana? To valjda govori kakav je do sad bio.

momak ima tek 23/24 godine, o cemu ti pricas ? momak za sada brani odlicno, to sto si ti retardiran ne daje ti pravo da nas ovdje smaras

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 jan 2015, 22:18

BosnaSTL je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:

Danas je golma bio najmanji problem.Sramota je krivit golman za ovaj poraz.Covjek je skido sve sto je mogao I drzo nas u igri vecim dijelom utakmice.
koliko puta trebam ponoviti da govorim o Buricu inace, a ne o njegovoj partiji veceras :crazy:

@simke 25 godina ima, ne znam cemu vrijedjanje :kafa:

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 17 jan 2015, 22:18

plavipatriota je napisao/la:Ne želim previše da pametujem, nije niko slijep, svako je vidio, ali bih volio nešto iz iskustva svog rukometnog ispričati...
Bio sam golman, pred utakmicu, na pauzama, kad god je bilo prilike, često sam čuo riječi:
-Majstore, odbrani im dvije lopte, treću, četvrtu i petu nećeš ni morati, neće ni ići u gol!
Ali bukvalno ove riječi!
Marinović je danas odbranio par dobrih lopti, a naši su onda izgubili kompas, onako baš dječije... Odbrani im dvije lopte, naši kontaju da moraju skinuti paučinu sa gola pa je onda rokne metar pored gola, nismo mogli okvir gola pogoditi dugo vremena... Dalje, dođe do straha da niko ne smije skočit i opalit, sve na spuštanje pivotu, yebem ti bekove koji muda nemaju... Čast Malinoviću, momak definitivno kad god može udari, ima jaku psihu... Ovim ostalim treba malo objasniti da ipak imaju odgovornost i da se moraju nositi sa njom, a ne da idu logikom "Nek nije kod mene"...
Dalje, kunem vam se da u životu nisam vidio ekipu koja ima goru kontru, ja ne znam šta bude s njihovim rukama kad trebaju da pošalju tu dalju loptu, ko da u životu bacili lopte nisu...
Imali smo raspoloženog golmana, finu odbranu tokom cijelog meča (nemojte gledati to kad su se odlijepili, mi da smo pogodili išta bio bi egal i dalje), ali napad je kriza...
A nije ni sve u rukometu i kvalitetu, nas mentalitet yebe u svim sportovima, na SP u fudbalu zabijemo autogol na startu, košarku treća četvrtina standardna, rukomet redovno ima period kad se ne zna ni vlastito ime...
Protiv toga ne možemo, to je taj usrani mentalitet, kad je najvažnije=najveći strah, haj to je i logično, al neko taj strah pretvori u motivaciju i igra bolje, a mi potonemo, što je najgore cijela ekipa potone!

Dobit ćemo Tunis i proći dalje!
Za vecinu stvari se slazem, ali eto bio si golman, da li si bacao perfektne kontre svaki puta ili u utakmici nisi 3 ili 4 puta pogresnu bacio? Golmani su ti koji najcesce nakon odbrane bacaju kontre, pa me zanima tvoje iskustvo, kakve su te tvoje kntre bile? Snajper direktno u ruke krila? Nisi imao losu noc?

Mes Que Un Club!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 jan 2015, 22:19

Simke

halo ba, nemoj vrijeđati covjeka :shock:

ne slažem se ni ja sa @Mirzatele u vezi golmana (mislim da je golman Burić ubjedljivo najmanji problem u našoj igri), ali ne možemo se vrijeđati i nazivati retardiranim samo zato što imamo drugacija mišljenja.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 17 jan 2015, 22:19, ukupno mijenjano 1 put.

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 17 jan 2015, 22:19

:lol: :bow:
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

SimkeSamke
Kontakt:

Post Postao/la SimkeSamke » 17 jan 2015, 22:20

24 godine ima

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 17 jan 2015, 22:22

mirzatele je napisao/la:
koliko puta trebam ponoviti da govorim o Buricu inace, a ne o njegovoj partiji veceras :crazy:

@simke 25 godina ima, ne znam cemu vrijedjanje :kafa:
24 godine ima, rodjen je u novembru 1990. a sada je januar 2015. Dakle, 24 godine...

Edit: gdje sam te uvrijedio pa da mi saljes privatnu poruku da te ne vrijedjam?

@Virtual, jeste, treba znati, ali svako krilo ne ispostuje, svaki pas nije tacan, ipak su to samo ljudi a ne masine ;) .
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 17 jan 2015, 22:24, ukupno mijenjano 1 put.

Mes Que Un Club!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jan 2015, 22:22

mirzatele je napisao/la:Svi se hvatate za ovu veceras utakmicu a ja nisam nju posebno ni spomenuo.Govorim o Buricu inace a ako cemo odlicnim smatrati 12 odbrana protiv Austrije i 12 protiv Irana-ok .Eto napisao sam gore, slazem se da mu je ovo mozda i najbolja partija za reprezentaciju a imao je, koliko 12 odbrana? To valjda govori kakav je do sad bio.
Ja sam se uhvatio jer si ga uporedio sa golmanom Austrije, a bili su tu negdje.

Shvatam šta hoćeš da kažeš i to je jasno, nemamo golmana i tu te niko ne može demantovati. Burić je prosječan golman, ali za večerašnju partiju mu se nema šta prigovoriti. Međutim, relativno je mlad za rukometnog golmana, može trajati još 10 godina, tako da ima nade.
adriano_leite je napisao/la: Za vecinu stvari se slazem, ali eto bio si golman, da li si bacao perfektne kontre svaki puta ili u utakmici nisi 3 ili 4 puta pogresnu bacio? Golmani su ti koji najcesce nakon odbrane bacaju kontre, pa me zanima tvoje iskustvo, kakve su te tvoje kntre bile? Snajper direktno u ruke krila? Nisi imao losu noc?
Iskutsva su takva da golman i u snu treba da zna kako njegovo krilo trči kontru ;)
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 jan 2015, 22:24

esprit24 je napisao/la: Mora biti razlog zasto Halilbegovica nema ovdje al nebitno, upravu si za srednjaka a krila slabo koristimo tokom igre ajd mogu se sloziti da ovicna nije neka klasa al brate faruk je dobar igrac ne bi igrao bundes ligu da je los. A ko je Dzozic?

Normalno da ima razlog za Faruka.Ne moze biti kvalitet ako je do devetoh loba bio drugi strijelac lige,poslije nisam pratio.
Znas da Faruk(Vrazali) nije igrao do tamo novembra,nije ni pripreme prosao.
Djozic igra sa Farukom u Balingenu.Dosao i RN Lowena,22 godine.U zadnje vrijeme standardan u timu zbog povreda ostalih igraca.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 jan 2015, 22:24

Napisao sam post poslije njegove najbolje partije u dresu reprezentacija sa nevjerovatnih 12 odbrana. I nema veze sto pokusavam objasniti da je Grahovac bolji golman i da Buric ne moze dobiti utakmicu i da je imao kriminalnih partija u kvalifikacijama ali eto on je veceras skinuo 3 zicera i on je novi Tahirovic

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 jan 2015, 22:25

let3 je napisao/la: Prce je odlican za nekih 20-tak minuta (ne više) jer ima ogromno iskustvo i stari je majstor....danas je na srednjem beku bio odlican u prvom poluvremenu, navlacio na sebe po dvojicu i odlicno razigravao Burića na crti....ali kad mu nestane snage, stvarno je igrac manje na terenu....mislim da ga je Marković isforsirao danas, on se treba dozirati.
jbg , što kažeš ima tu i do godina, ozljeda, "kilometraže", svega se nakupi.

Inace, nevezano za Prcea - mislim da nam treba još jedan kvalitetan srednji bek (pored Karačića).
Isforsirao ga jeste samo zato jer je covjek jos rovit. Po meni je Prce trebao da igra samo napad ako je to ikako moguce. Koga god da je stavio vjerovatno bi bolje odigrao u odbrani. Velika je prilika propustena sada treba ici dalje. Za mene je veliko razocarenje Terzic. Znao je on nekada i postizati puno golova Ili Celica neshvatljivo je da danas nije mogao postici 2,3 gola poslje onakve prve utakmice.

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 17 jan 2015, 22:26

kako mocna izjava dejana malinovica.. usudit cu se reci da je on nas najbolji igrac i cesto u drustvu kazem da je on nas petar metlicic. Ljudi samo polako njihovo vrijeme dolazi, pa pogledajte samo njihove godine, ovo samo savez i drzava trebaju odrzavati i nema zime u rukometu za nas. Posle ovogtreba se maksimalno fokusirati na kvale za EP, jer u ovom sportu kad napravis kontinuitet velikih takmicenja tesko ispadas iz rotacije ako pravilno radis.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 17 jan 2015, 22:26

mirzatele je napisao/la:Napisao sam post poslije njegove najbolje partije u dresu reprezentacija sa nevjerovatnih 12 odbrana. I nema veze sto pokusavam objasniti da je Grahovac bolji golman i da Buric ne moze dobiti utakmicu i da je imao kriminalnih partija u kvalifikacijama ali eto on je veceras skinuo 3 zicera i on je novi Tahirovic
Jarane spremi se za kosarku veceras .Nemoj se previse sekirat dobices secernu bolest nedaj boze.

plavipatriota
Kontakt:

Post Postao/la plavipatriota » 17 jan 2015, 22:27

@adriano_leite

evo bit ću iskren, naravno da ne mogu porediti nivo gdje sam ja igrao i ovo danas što smo gledali...
Ipak, tri lopte nije malo, ali nije ih samo Burić bacao... Čini mi se da smo bacili 5 kontri, tri Burić, dvije igrači, NIJEDNA NIJE PROŠLA!

A što se mene tiče, meni kad se desi loša noć (a desila se, iako sam neskromno imao šlifa za to) desi se u tome da prođu lopte koje ti navlačiš (npr namjerno otkriješ bliži ugao da ti opali tu pa da ti skineš)... Kontre sam zaista puno radio na treningu i znala nam je taktika igre biti da ja bacam kontre...A morao sam i ja znati kako ko trči, jer lopte krilima treba da idu prema sredini, ne bacaju se u ćošak... U to vrijeme krilo siječe prema sredini i hvata loptu u zaletu.. I zaista, max dvije lopte pogriješiš, treću klupa sugeriše da stanem... Jer svaka je lopta bitna, od onih 5 kontri propalih danas, da smo znali stat i organizovat napad, zabili bi sigurno dva gola i drugačije bi bilo, ali mi smo njima bacili tih 5 lopti, od čega su nam 3 zabili :D

Nadam se da sam ti odgovorio što si me pitao, pozdrav :)

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 17 jan 2015, 22:28

Virtu4l je napisao/la: Ja sam se uhvatio jer si ga uporedio sa golmanom Austrije, a bili su tu negdje.

Shvatam šta hoćeš da kažeš i to je jasno, nemamo golmana i tu te niko ne može demantovati. Burić je prosječan golman, ali za večerašnju partiju mu se nema šta prigovoriti.
Bravo :salut:
I s ovim bi zavrsio, ovi primitivci koji mi odma govore da sam retardiran, da nemam pojma neka pogledaju moj prvi post na ovu temu i ako nadju da sam rekao da je veceras bio los ja se necu vise pojavljivati. Govorim i stojim iza toga da je los golman, relativno je mlad pa vidjet cemo da li ce sta bit od njega.:salut:

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 17 jan 2015, 22:30

samo_lijevo je napisao/la:
esprit24 je napisao/la: Mora biti razlog zasto Halilbegovica nema ovdje al nebitno, upravu si za srednjaka a krila slabo koristimo tokom igre ajd mogu se sloziti da ovicna nije neka klasa al brate faruk je dobar igrac ne bi igrao bundes ligu da je los. A ko je Dzozic?

Normalno da ima razlog za Faruka.Ne moze biti kvalitet ako je do devetoh loba bio drugi strijelac lige,poslije nisam pratio.
Znas da Faruk(Vrazali) nije igrao do tamo novembra,nije ni pripreme prosao.
Djozic igra sa Farukom u Balingenu.Dosao i RN Lowena,22 godine.U zadnje vrijeme standardan u timu zbog povreda ostalih igraca.
Pa kakva je situacija snjim? Jel ima nas pasos, zelju za igranjem u nasem dresu?

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []