Eto jedna vijest za ove iz inostranstva!TM87 artikli u EU
Udruzenje navijaca je pokrenulo novinu, al u experimentalnoj fazi, prodaju TM87 artikala u EU.
Dakle, artikli koji se mogu kupiti u Udruzenju, a sve za potrebe tribine, grupe i raznih akcija koje TM87 pokrece, uveli smo mogucnost kupovanja artikala u EU. U prvoj, ja je zovem testnoj fazi, za vas koji zivite u EU, bit ce na raspolaganju majice iz zadnje kolekcije:
"GRBAVICA"
L, XL i XXL
i
"SRCU DRAGA BOJA PLAVA"
XL i XXL
Cijena 1 majice sa postarinom je 20EUR. U cijenu je ukljucena dostava na kucnu adresu u zemlji boravka.
Cijena jeste duplo skuplja nego kupovina u Sarajevu, ali u ovu cijenu je uracunata dostava na sigurnu adresu u EU, i postarina za Vasu zemlju prebivalista. Za vise majica postoji odredjeni popust koji zavisi od cijene postarine za tu kolicinu. Artikli se salju iz EU.
Kako je ovo experimentalna faza, postoji odredjena kolicina ovih artikala, i ako se pokaze kao uspjesna, svi ostali artikli koji su bili i koji ce biti, bit ce dostupni na isti nacin: naljepnice, case, krigle, bedzevi, salovi i ostalo.
Za narudzbe, upite, nacine placanja i ostala pitanja, molimo vas da se obratite na email udruzenja:
[email protected]
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
-
rodom s Mejtaša
- Kontakt:
Nema ga ko zamijeniti i nije stvar u zamjenama. Stvar je da je očito da neke stvari ne štimaju i da ni rezultati kluba, a pogotovo organizacija kluba ne idu naprijed očekivanom dinamikom. Rečeno je dosta toga u tom kontekstu i nema potrebe da se ponavlja. Ništa nismo jači nego prošle godine i opet nam se valja tačkati sa već poznatim timovima i gubiti po Travniku. Evo Amar kako je došao ne može da pobijedi mrtve pitare (jedan go im dali u 4 tekme) i pitanje je hoće li i ove godine uspjeti. Sramota je to.Elegant je napisao/la:Samo vi prizivaj te njegov odlazak, pa cemo se tek onda patit. Ajde realno ko bi ga zamjenio ?avlami97 je napisao/la:Šta vam je ljudi? Svako je zamjenjiv, pa tako i Amar. Što se to trenutno ne radi je pitanje za sebe, a odgovor je potpuno jasan. U ovom trenutku ni Ferguson, ni Murinjo, a čujem ni Gvardiola nisu željni mijenjati trenutne adrese. Nažalost.
Uglavnom Amar (Željo) mora početi nabavljati prave igrače jer ovo trenutno je prosipanje iz šupljeg u prazno. Već više od godinu dana nismo vidjeli prave tekme (uz par rijetkih izuzetaka), katastrofalan omjer sa vodećim ekipama itd. Osnovni razlog je loš igrački kadar i Amarov ciganluk i slaba muda kod dovođenja igrača jer ako ovako nastavi dohakaće sam sebi. Do njega je nije do nas. Lovu treba pametno uložiti, a ne štekati i ići na nekakve sigurice jer od toga nema ništa. Titula donosi 6 glava i još sigurno se na raju može uzeti 4 glave (dakle ukupno milion) jer raja dolazi sa pobjedama koje su neophodne za titulu. Dakle, milion se mora uvijek i ima rezona uložiti u pojačanja.
Također, mogli ste vidjeti (a to se već odavno zna) da ni rad na treninzima nije adekvatan za ekipu koja treba (da ne kažem mora) biti najbolja u državi. Ove dvije ključne stvari Amar (nema ko drugi) mora odraditi i rezultat i podrška sa tribina (koja se nažalost prepolovila ne zbog marketinga nego zbog kriminalnih igara, velikog broja poraza, prije svega u gostima, sterilinih igrača itd.) neće sigurno izostati.
Amara nema ko u klubu smjeniti niti je to cilj. Smjeniće ga posjeta na tribinama (koja je već prepolovljena) ako ovako nastavi odnosno sam sebe jer nije džon obraz. Ako nakon 2-3 godine (koliko je već tu) spadne na 2-3 milje bolesnika gotovo je. Vi koji ga kategorički branite i sve mu unaprijed odobravate pomozite i njemu i nama (koji ga kao napadamo i hoćemo da otjeramo) tako što ćete mu skrenuti pažnju (bilo preko udruženja navijača, bilo preko privatnih kontakata, preko službene web stranice) da navijače žele daljni napredak kluba pa i pod cijenu rizika da se malo više potroši. Neko je dao dobru ideju - daj neka više službeni site napravi jedan podugačak interview sa Amarom bez tabu tema. S.o.urc.e je super to radio, čak su i raja mogla postavljati pitanja. Neka otvori dušu i neka javnosti objasni šta se dešava. Zašto nema pravih igrača, šta se radi sa parama, koliko smo i kome trenutno dužni, koliko se vratilo duga, šta je sa stručnim štabom i kakvi su mu ono gafovi sa Dinom itd. Neka mu i Žujo pomogne, ako ne zna sve odgovore. Jedino na takav otvoren i transparentan način se može objasniti navijačima, simpatizerima i drugim šta se zbiva i riješiti se špekulacija i nezadovoljstva. Nismo svi toliko pametni ili nismo svi toliko slijepo poslušni da sami skontamo kakve on ima vizije ili da mu pravdamo sve postupke. Ako ima kakvih problema, a mi možemo pomoći tu smo. Ako mu Žujo, Dželo peti-deseti u klubu pravi probleme, pa i to se može riješiti. Najgora je šutnja.
Zaključak je: ne radi se o tjeranju, ali nezadovoljstvo je sigurno primjetno i dosta stvari ne štima tako da Amar mora reagovati, mora biti svjestan da je napravio dosta krivih procjena, da mora snositi krivicu za loše rezultate kao što mu je godra kad ga fale za dobre rezultate, da nije kriv Varupa što je igračina i zabija sa 35 metara nego njegov kloc Adilović (mada lično meni momak nije mrzak, ali Željo mora imati zvijerku u 16, a on to ruku na srce nije) koji ne može ni sa penala da pogodi i što ima golmana za kojeg je upitno da li može biti član šampionske ekipe, što je tvrdoglav kod dovođenja pojačanja i tjera neke svoje principe pa umjesto da imamo Ješea (umjesto prilično poglupog Patrick-a) i Vladavića (umjesto davno isluženog Selimovića) itd. itd. Popovića je forsirao maksimalno i opet ga na kraju nije uspio prodati što znači da potpisivanje na minimalno dvije godine i ne mora značiti da će klub zaraditi. Dobar igrač i na godinu je bolji od pet kloceva na tri godine.
Ne treba Amaru praviti pritisak na trofeje. Evo nije problem, ne moramo ništa uzeti, ali daj ba da odigramo jednom nešta. Daj da izgubimo od Borca i Širokog sa 3:5 ili 2:5 (kao kad nas je Zvezda kantala, a niko se nije bunio), a ne odvratnih 0:1 bez prave akcije za 180 minuta. Daj ba da sa pitarima odigramo 2:2, a ne vazda 0:0. Daj da tog Travnika jednom pobjedimo 3:0 u gostima, daj da vidimo kakvog igrača pravog pa makar mogao igrati samo 30 minuta, daj da vidim da neko zna opaliti slobodnjak i tako to, daj da vidim da frcaju prečke i stative protiv nekakve Slobode pa makar i zijanili. Uglavnom, daj neka se nešto zbiva što će privući raju.
rodom s Mejtaša je napisao/la:Nema ga ko zamijeniti i nije stvar u zamjenama. Stvar je da je očito da neke stvari ne štimaju i da ni rezultati kluba, a pogotovo organizacija kluba ne idu naprijed očekivanom dinamikom. Rečeno je dosta toga u tom kontekstu i nema potrebe da se ponavlja. Ništa nismo jači nego prošle godine i opet nam se valja tačkati sa već poznatim timovima i gubiti po Travniku. Evo Amar kako je došao ne može da pobijedi mrtve pitare (jedan go im dali u 4 tekme) i pitanje je hoće li i ove godine uspjeti. Sramota je to.Elegant je napisao/la:Samo vi prizivaj te njegov odlazak, pa cemo se tek onda patit. Ajde realno ko bi ga zamjenio ?avlami97 je napisao/la:Šta vam je ljudi? Svako je zamjenjiv, pa tako i Amar. Što se to trenutno ne radi je pitanje za sebe, a odgovor je potpuno jasan. U ovom trenutku ni Ferguson, ni Murinjo, a čujem ni Gvardiola nisu željni mijenjati trenutne adrese. Nažalost.
Uglavnom Amar (Željo) mora početi nabavljati prave igrače jer ovo trenutno je prosipanje iz šupljeg u prazno. Već više od godinu dana nismo vidjeli prave tekme (uz par rijetkih izuzetaka), katastrofalan omjer sa vodećim ekipama itd. Osnovni razlog je loš igrački kadar i Amarov ciganluk i slaba muda kod dovođenja igrača jer ako ovako nastavi dohakaće sam sebi. Do njega je nije do nas. Lovu treba pametno uložiti, a ne štekati i ići na nekakve sigurice jer od toga nema ništa. Titula donosi 6 glava i još sigurno se na raju može uzeti 4 glave (dakle ukupno milion) jer raja dolazi sa pobjedama koje su neophodne za titulu. Dakle, milion se mora uvijek i ima rezona uložiti u pojačanja.
Također, mogli ste vidjeti (a to se već odavno zna) da ni rad na treninzima nije adekvatan za ekipu koja treba (da ne kažem mora) biti najbolja u državi. Ove dvije ključne stvari Amar (nema ko drugi) mora odraditi i rezultat i podrška sa tribina (koja se nažalost prepolovila ne zbog marketinga nego zbog kriminalnih igara, velikog broja poraza, prije svega u gostima, sterilinih igrača itd.) neće sigurno izostati.
Amara nema ko u klubu smjeniti niti je to cilj. Smjeniće ga posjeta na tribinama (koja je već prepolovljena) ako ovako nastavi odnosno sam sebe jer nije džon obraz. Ako nakon 2-3 godine (koliko je već tu) spadne na 2-3 milje bolesnika gotovo je. Vi koji ga kategorički branite i sve mu unaprijed odobravate pomozite i njemu i nama (koji ga kao napadamo i hoćemo da otjeramo) tako što ćete mu skrenuti pažnju (bilo preko udruženja navijača, bilo preko privatnih kontakata, preko službene web stranice) da navijače žele daljni napredak kluba pa i pod cijenu rizika da se malo više potroši. Neko je dao dobru ideju - daj neka više službeni site napravi jedan podugačak interview sa Amarom bez tabu tema. S.o.urc.e je super to radio, čak su i raja mogla postavljati pitanja. Neka otvori dušu i neka javnosti objasni šta se dešava. Zašto nema pravih igrača, šta se radi sa parama, koliko smo i kome trenutno dužni, koliko se vratilo duga, šta je sa stručnim štabom i kakvi su mu ono gafovi sa Dinom itd. Neka mu i Žujo pomogne, ako ne zna sve odgovore. Jedino na takav otvoren i transparentan način se može objasniti navijačima, simpatizerima i drugim šta se zbiva i riješiti se špekulacija i nezadovoljstva. Nismo svi toliko pametni ili nismo svi toliko slijepo poslušni da sami skontamo kakve on ima vizije ili da mu pravdamo sve postupke. Ako ima kakvih problema, a mi možemo pomoći tu smo. Ako mu Žujo, Dželo peti-deseti u klubu pravi probleme, pa i to se može riješiti. Najgora je šutnja.
Zaključak je: ne radi se o tjeranju, ali nezadovoljstvo je sigurno primjetno i dosta stvari ne štima tako da Amar mora reagovati, mora biti svjestan da je napravio dosta krivih procjena, da mora snositi krivicu za loše rezultate kao što mu je godra kad ga fale za dobre rezultate, da nije kriv Varupa što je igračina i zabija sa 35 metara nego njegov kloc Adilović (mada lično meni momak nije mrzak, ali Željo mora imati zvijerku u 16, a on to ruku na srce nije) koji ne može ni sa penala da pogodi i što ima golmana za kojeg je upitno da li može biti član šampionske ekipe, što je tvrdoglav kod dovođenja pojačanja i tjera neke svoje principe pa umjesto da imamo Ješea (umjesto prilično poglupog Patrick-a) i Vladavića (umjesto davno isluženog Selimovića) itd. itd. Popovića je forsirao maksimalno i opet ga na kraju nije uspio prodati što znači da potpisivanje na minimalno dvije godine i ne mora značiti da će klub zaraditi. Dobar igrač i na godinu je bolji od pet kloceva na tri godine.
Ne treba Amaru praviti pritisak na trofeje. Evo nije problem, ne moramo ništa uzeti, ali daj ba da odigramo jednom nešta. Daj da izgubimo od Borca i Širokog sa 3:5 ili 2:5 (kao kad nas je Zvezda kantala, a niko se nije bunio), a ne odvratnih 0:1 bez prave akcije za 180 minuta. Daj ba da sa pitarima odigramo 2:2, a ne vazda 0:0. Daj da tog Travnika jednom pobjedimo 3:0 u gostima, daj da vidimo kakvog igrača pravog pa makar mogao igrati samo 30 minuta, daj da vidim da neko zna opaliti slobodnjak i tako to, daj da vidim da frcaju prečke i stative protiv nekakve Slobode pa makar i zijanili. Uglavnom, daj neka se nešto zbiva što će privući raju.
ko su pravi igraci?
jese koji nije htio da potpise na 2 godine? prosle godine si u kupu dao 3 borcu, zrinjskom 3 slaviji 2 itd itd, to sto ti hoces drogbu da sve proseva i da go ja ti ne mogu pomoc... sa istim tim popovicem si davo i 4 borcu itd itd ali hajd
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
- KB-TM87
- Kontakt:
sve stručnjak do stručnjaka ovdje 
Željezničar - kult glavnog grada
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!
nego šta je sa kvesićem, je li on spreman ili?
Trenira ali smanjenim intezitetom mislim da nece biti u konkurenciji za veceras..ChWilla je napisao/la:nego šta je sa kvesićem, je li on spreman ili?
-
DARE_DEVIL_SA
- Kontakt:
legenda79 je napisao/la:Trenira ali smanjenim intezitetom mislim da nece biti u konkurenciji za veceras..ChWilla je napisao/la:nego šta je sa kvesićem, je li on spreman ili?
Ako nece igrati Kvesic treba onda u zadnjoj liniji ovako Markovic Bogicevi Vasilic Nyema samo nemoj Stanica
e jbg.
Pa ukoliko ce mo se bazirat na odbranu to mi izgleda o.k.Ipak mislim da ce se veceras igrati malo ofanzivnije a Stanic je nesto ofanzivniji i cisto sumnjam da ce Nyemu staviti na krilo mada je moje licno misljenje da ta pozicija njemu bolje odgovara nego pozicija klasicnog stopera...mozda i grijesimDARE_DEVIL_SA je napisao/la:legenda79 je napisao/la:Trenira ali smanjenim intezitetom mislim da nece biti u konkurenciji za veceras..ChWilla je napisao/la:nego šta je sa kvesićem, je li on spreman ili?
Ako nece igrati Kvesic treba onda u zadnjoj liniji ovako Markovic Bogicevi Vasilic Nyema samo nemoj Stanica
- nookey
- Kontakt:
Moje mišljenje je staviti Zebu i obezbijediti rezultat u prvom poluvremenu pa onda ga izvesti, jer ne smijemo rizikovati da ostane dugo nula ili ne daj Bože da nam ga oni zabiju jer znamo i sami kakva je nervoza ako sve ne ide kako treba iz minute u minutu.
Treba apelovati na sve navijače pogotovo SJEVER, da budu malo strpljiviji, da ne psuju odmah, treba nam par kola da se povrati sigurnost pogotovo odbrane, jer realno nismo bili loši ni u jednoj tekmi, imali smo pritisak na protivnika čak i veći u gostima i solidnu igru, ali nismo imali sreće.
Dajte ba da podržimo igrače, ne možemo očekivati da oni proigraju preko noći, treba im podrška, a rezultati će doći!
Treba apelovati na sve navijače pogotovo SJEVER, da budu malo strpljiviji, da ne psuju odmah, treba nam par kola da se povrati sigurnost pogotovo odbrane, jer realno nismo bili loši ni u jednoj tekmi, imali smo pritisak na protivnika čak i veći u gostima i solidnu igru, ali nismo imali sreće.
Dajte ba da podržimo igrače, ne možemo očekivati da oni proigraju preko noći, treba im podrška, a rezultati će doći!
I KRV SVOJU ZA PLAVU BOJU!
Podrska veceras nebi smjela doci u pitanje ali kakav smo mi mentalitet i sorta ljudi ne nadam vecoj posjeti nego u utakmici protiv rudara cak vjerovato i manja,radni je dan,ramazan,rezultat u prosloj utakmici itd,itd jeste da je nesto atraktivniji protivnik ali opet moja su ocekivanja od 3.000-4.000 max ljudi
-
DARE_DEVIL_SA
- Kontakt:
nookey je napisao/la:Moje mišljenje je staviti Zebu i obezbijediti rezultat u prvom poluvremenu pa onda ga izvesti, jer ne smijemo rizikovati da ostane dugo nula ili ne daj Bože da nam ga oni zabiju jer znamo i sami kakva je nervoza ako sve ne ide kako treba iz minute u minutu.
Eh jbg sada cuj sa Zebom obezbijediti rezultat u prvom poluvremenu pa nije Messi sto nije to uradio u Travniku ili Sirokom. Zeba kada igra u gostima to je igrac manje uopste se ne vidi zavuce se negdje dok na Grbavici je glavni galami fol nesto sa sudijama raspravlja itd lako je na Grbavici igrati kada te sudije malo pripaze . Bas bi volio da ne igra veceras i da ostali momci dokazu da Zeba nije Zeljo!!!
DARE_DEVIL_SA je napisao/la:nookey je napisao/la:Moje mišljenje je staviti Zebu i obezbijediti rezultat u prvom poluvremenu pa onda ga izvesti, jer ne smijemo rizikovati da ostane dugo nula ili ne daj Bože da nam ga oni zabiju jer znamo i sami kakva je nervoza ako sve ne ide kako treba iz minute u minutu.
Eh jbg sada cuj sa Zebom obezbijediti rezultat u prvom poluvremenu pa nije Messi sto nije to uradio u Travniku ili Sirokom. Zeba kada igra u gostima to je igrac manje uopste se ne vidi zavuce se negdje dok na Grbavici je glavni galami fol nesto sa sudijama raspravlja itd lako je na Grbavici igrati kada te sudije malo pripaze . Bas bi volio da ne igra veceras i da ostali momci dokazu da Zeba nije Zeljo!!!
Magazin F.K.Željezničar !U 1.kolu Premijer lige BiH, Željezničar je pretrpio poraz od Širokog Brijega ali je Zeba bio prvo ime susreta. Kod jedinog gola kojeg su "plavi" postigli na "Pecari" sjajno je prošao po desnoj strani, izbacio kompletnu domaću odbranu i oštro centrirao u peterac gdje se jedan domaći fudbaler nije najbolje snašao. Bilo je to dovoljno za poravnanje rezultata.
Željo je klub koji se voli u cijelom svijetu !
- Blagoje Bratić
Ako bude i 1000 navijača biće ekstra,ja vidim po mom starom kaže ko ih šiša gube tamo od nekakvog Travnika nebi im otišao ih gledat nema para,pa tako i većina sigurno razmišlja.
Odem juce poslije posla da kupim magazin i fino lijepo poljubim vrata, mozda bude veceras, a to sto se tice tih koji dolaze samo kad pobjedjujemo, e takvi nam netrebaju

NEMOGU ONI DA TE MRZE KOLIKO JA MOGU DA TE VOLIM. VOLIM TE ŽELJO
- mostarac1420
- Kontakt:
- Blagoje Bratić
ma on je stariji čiko,dolazio je on i prije i vazda ali u zadnje vrijeme mu se neda gledat patnju i nervira se bezveze,nije bitno da li ti trebaju takvi,ali tako je treba prtihvatit činjenicu..
zeba je prošle sezone slabo odigrao gotovo sva gostovanja, ali i u travniku i u širokom su sve akcije išle od njega i jedini je stvarao višak na sredini.
Jel to imas kakvu dojavu ili samo onako neosnovano prijetis..??mostarac1420 je napisao/la:danas vam se sprema poraz.....
ja mislim da je nas najbolji igrac beslija jer je odigro dobru utakmicu protiv slobode u prvom mandatu.babilonTM je napisao/la:DARE_DEVIL_SA je napisao/la:nookey je napisao/la:Moje mišljenje je staviti Zebu i obezbijediti rezultat u prvom poluvremenu pa onda ga izvesti, jer ne smijemo rizikovati da ostane dugo nula ili ne daj Bože da nam ga oni zabiju jer znamo i sami kakva je nervoza ako sve ne ide kako treba iz minute u minutu.
Magazin F.K.Željezničar !U 1.kolu Premijer lige BiH, Željezničar je pretrpio poraz od Širokog Brijega ali je Zeba bio prvo ime susreta. Kod jedinog gola kojeg su "plavi" postigli na "Pecari" sjajno je prošao po desnoj strani, izbacio kompletnu domaću odbranu i oštro centrirao u peterac gdje se jedan domaći fudbaler nije najbolje snašao. Bilo je to dovoljno za poravnanje rezultata.
pa gdje je bio najbolji igrač u travniku, tel avivu...
željo može i mora bez njega da pobjeđuje shvatite to. zeba je dobar kad su svi dobri i ide mu kada svima ide ali kad nikome ne ide on treba prelomiti utakmicu ali tad ne ide ni njemu. tad treba dokazati da je najbolji tj da je bolji od ostalih i da zasluzuje ovaj status. beslija je jedini u ekipi koji to moze uraditi i koji to radi.
hocete da gledate zelju kao u zadnjoj sampionskoj sezoni????
e pa necete sve dok zeba igra ili dok ne promjeni svoj nacin igre. on je odlican tehnicar ali je sebican uspori napade. prije dvije sezone zeljo je igrao brz nogomet i bili smo prvaci, domimnantni, ono sto vi kazete prosetali se ligom.
sad cete reci pljujes zebu ti nisi zeljin navijac. ja ga ne pljujem samo iznosim cinjenice a vi necete da progledate i imam pravo iznjesti svoje misljenje uostalom. neka nama zebe sve je ok ali kao sto sam rekao u domacem prvenstvu je procitan i on i zeljo i zaboravite na dominaciju dok je on u ekipi odnosno dok ekipa ovako igra.
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid
Trenutno korisnika/ca: BosnianLevi, Cwirek, kosuljaplava, MukiBek, WeekendOffender i 48 gostiju.