FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

schickeria
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schickeria » 25 mar 2018, 20:50

ledar je napisao/la:Gledajući raspoložive domaće trenere mislim da će ipak morat doć neki stranac. Favre generalno nije loš ali osim taktičke jednodimenzionalnosti teško mi se sjetit nekog sa slabijim učinkom u euronatjecanjima. Löw zbog ugovora otpada. Kovač će pak teško dobit povjerenje. Tu je još Hasenhüttl za kojeg mi se čini da još nije završio posao u Leipzigu.

Ako Tuhljavi dođe u Chelsea onda je Conte slobodan. A tu je i Zizu. :hmmmmm:
Conte je u PSG

Meni je ovo sok,bio sam siguran da tuchel dolazi ali ocito se uvrijedio jer smo previše nagovarali juppa da ostane.
Favre bi bio izvrstan za Europu, bundes mogu igraci osvojiti na svoju kvalitetu.
Medjutim nama slijedi smjena generacije a tu je tuchel bio izvrstan jer ima jasan koncept igre koji je super za mlade igrače i dokazan je u njihovom razvoju.Takav je i nagelsmann ali djeluje mi prezelen
Kovac je radnik i najbolje poznaje klub ali nisam siguran da moze od comana kimmicha Tolisa sulea goretzke Wernera napraviti top klase.Pep je tu jak.
Ralph je isto tako jako dobar ali ima jednodimenzijalan stil igre ali s tim stilom se može napraviti dosta u Europi.Dobar je bio u razvoju leipzigovih talenata ali nema europskog iskustva
Pochetino je nedostupan
Jardim mi pada na pamet ali uprava inzistira na njemcu

Halsenhutl ima jak lobij u klubu, djeluje mi kao prvi favorit

S-Y-L-A-R
Kontakt:

Post Postao/la S-Y-L-A-R » 25 mar 2018, 22:58

Nek nas Bog pogleda.
slika

:pray: :pray: :pray:
41.21.1.

25.05.2013. - First treble
23.08.2020. - First (*) treble
11-0-0. The first team ever to win the Champions League with a perfect record. #HansiFlick

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 25 mar 2018, 23:07

Hasenhuttla nešto nisam doživio, to mi djeluje kao onaj trač da bi Streich trebao postati trener, Generalno, nnivo kadrovskog pronišljanja i klupske politike je drastično pao, struka posebno. Nakon dvojca Sammer - Pep sutra ćemo doći na nivo Brazzo - Niko, što je apokalipsa u na ovo ranije.

Mišljenja sam da je Sammerov odlazak najveći Bayernov hendikep i pored mog mišljenja da je Guardiola bez premca najbolji trener današnjice.

Favre je ok, zaslužuje priliku u klubu Bayernova nivoa, Nagelsmann je hit, Tuchel mi je idealan, takav je i Pochetinho, Conte je trener koji može sve, Allegrija jako cijenim. Tu staje lista, ostalo mi nisu treneri za Bayerna. Možda sam nekog zaboravio....

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 25 mar 2018, 23:57

bavaracmujo je napisao/la: A zanima me tvoje misljenje dali nasa uprava treba postupati kao uprava sitija i dati treneru beskonacno sredstava da ulozi u tim?
Da, ali uz jedno ali: ono što je bitno, al ono pravo bitno, je da poznaješ trenera kojeg dovodiš, da znaš zbog čega ga dovidiš i da procjeniš šta njemu treba. Ne dovodiš Pepa, trenera od 17 miliona, pa mu daš Zorana Kokota da od njega pravi igrača ili ne dovodiš mu razbijača na sredini koji treba da ima 80+ pasova po tekmi i da uz to čita protivnička kretanja. U tom slučaju nećeš ni posezati za takvim trenerom. Imaš ih na pasja preskakala u BL koji će taj posao odraditi za 2-3 miliona. Ono što me i dan danas muči je to kako je naša uprava napravila takvu pogrešnu procjenu? Kako je moguće da nisu na račun tjeranja igrača od 80 miliona (Ibra) vidjeli da kod Pepa nema mainstream fudbala.
bavaracmujo je napisao/la: I jos me zanima tvoje misljenje o tome kako uprava treba da se ponasa da npr dovedu favrea i ovaj kaze kupite mi dantea a prodajte humelsa i prodajte alabu dovedite mi hektora, sta u tom slucaju treba uprava da uradi?
Odgovor je gore, nećeš ni dovesti trenera čija igra to zahtjeva. Prije potpisivanja ugovora, na razgovoru za posao, trener objasni svoje planove i načine igranja i tvoje je da procjeniš je li to to. Ako jeste, radi dobrobiti kluba daj mu što traži a ako nije onda ga i ne dovodiš.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 26 mar 2018, 00:15

Do prije jedno 4-5 godina treneri u klubovima su imali ulogu minimiziranja troškova kluba, igrači su se puno više plaćali, a treneri radili za 'crkavicu' u odnosu na plate fudbalera i onda sa dobrim trenerom si mogao praviti dobre rezultate, bez da kupuješ najskuplje fudbalere na tržištu ili da trenera platiš jeftino a uštediš para za fudbalere, danas je sve nelogično, platiš trenera skuplje nego igrača i onda on dovodi još skuplja pojačanja, pa valjda je logično da će biti rezultata. Posljednji primjer trenera koji štedi klub je Klopp u Dortmundu i u Liverpoolu kad pogledaš koliko troše njihovi suparnici. Kao i Wenger, s tim što je taj pogubljen, svi ostali treneri su na principu skuplja pita nego tepsija.

Nekako naša uprava s Guardiolom je razmišljala 'eh evo kupili smo najskupljeg trenera na svijetu, sada hoćemo rezultate sa ovim dobrim kadrom koji imamo', međutim najskuplji trener hoće i najskuplja pojačanja i još bolji kadar i tu je došlo već do sukoba, ne kažem da je Guardiola radio loš posao ali jednostavno Njemci nisu htjeli slušati njegove prijedloge, zato je Bayern kaskao s transferima jer su imali najskupljeg trenera i onda bi on trebao da zna znanje i da dođe do glavnog cilja a to je LP, ali nogomet nije inženjerstvo i to nije uspjelo.

Sada bih ja volio da Bayern uzme Nagelsmanna, najjeftinijeg a najpotentnijeg trenera u Evropi trenutno i da onda oslobodi novca na platu jednog ili dva dobra fudbalera i da Nagelsmann pokaže ono što radi u Hoffenheimu a to je inženjerski pristup, tamo od ničega pravi nešto, a u Bayernu bi mogao biti samo bolji.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 26 mar 2018, 00:44

Day 2

Neprijatelji Bayerna i dalje na aparatima. Najavljuju apokalipsu zbog Tuchelove odbijenice.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 mar 2018, 08:57

1974---1975---1976---2001---2013---2020

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 26 mar 2018, 10:40

Saurman je napisao/la:
Miske legenda :mrgreen:

Al' fakat kakva su ovo sve imena na obje strane čovječe :bow: Nostalgija je zayebana stvar. :D
® GONGASHI POWERHOUSE ®

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 mar 2018, 14:06

Samo 4 ekipe glasale protiv 50+1: Leipzig, Furth, Heidenheim i (Bayern :mrgreen: ).

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 26 mar 2018, 15:17

Njemci ako ukinu 50+1 pravilo neće imati jaku reprezentaciju, a ako ga ne ukinu neće imati više od jednog jakog kluba, meni je svejedno, Bayern je svakako u plusu kako god se glasalo.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 mar 2018, 15:19

Bayern nije u plusu nakon što se nije ništa promijenilo, zato i jesu glasali za promjene. Slabija liga -> slabiji evropski Bayern.

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 26 mar 2018, 16:39

coelho41 je napisao/la:Sada bih ja volio da Bayern uzme Nagelsmanna, najjeftinijeg a najpotentnijeg trenera u Evropi trenutno i da onda oslobodi novca na platu jednog ili dva dobra fudbalera i da Nagelsmann pokaže ono što radi u Hoffenheimu a to je inženjerski pristup, tamo od ničega pravi nešto, a u Bayernu bi mogao biti samo bolji.
I ja sam za Nagelsmana, od ostalih ponudjenih mislim da niko ne bi bolje radio posao, a i ne bi dugo opstao u Bayernu.
Sto se tice mene, u slucaju Nagelsmana halalio bih mu i da jednu sezonu omakne na svim frontovima.
Mia San Mia

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 26 mar 2018, 17:21

Godilo to nama ili ne, TT je ispao laf i po.pisao se po Bayernu. Treba samo biti realan i shvatiti da ih je odbio ma koji god to razlog da je. Bayern je navikao da ga treneri ne obijaju, pogotovo manje poznati jer je Bayern nešto poput najboljeg poslodavca.

Kako bi funkcionirala ta saradnja nećemo saznati, i vjerujem da je bolje sto nećemo jer me je strah kraha.
TT nije mogao sa Akijem, kako bi tek sa Ulijem.

Da li će Jupp ostati još jednu sezonu?? Bayern je svjestan da boljeg trenera nemaju, neću reci da je on najbolji trener na svijetu, ali je najbolji trener za Bayern.
Da ga treba zamijeniti ja bi samo Kloppu dao priliku.

Budući da je to sve zauzeto i da su MALE šanse da Jupp ostane, mislim da je Favre najbolje moguće rješenje. No BvB ga je pokušao dovesti ja ljeto, Francuzi nisu htjeli nj da čuju...
Stern des Südens

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 26 mar 2018, 17:25

Nemojte mi Favrea molim vas, prije bih Jensa Kellera. Taj mi je lik čini toliko nahajpovan... Niko ne spominje Simeonea, kad je već moja želja o tuheljštini otišla dođavola onda bih najprije Simeonea. Ima mentalitet i stav za Bayerna, samo što ga malo jezik haba.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 26 mar 2018, 18:00

razumijem tuchela ,presao je preko toga da ga ne uzmes u oktobru ,cekao te je cekao i na kraju vidio da onaj kojeg ceka ocajnicki zeli nekog drugog.Pojavio se psg i rekao uzmi ili ostavi i sto je onda trebao uciniti.
Na kraju smo posteno ispusili i sada kad su klopp i low nedostupni imamo tri polovicna rjesenja ako je jezik kriterij ako ne onda imamo jos i jardima u igri.
Lewa ostaje 100 posto ,gotove su sve spekulacije

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 26 mar 2018, 18:26

Ko je rekao da Lewa ostaje? Rumeni ?
Taj nije sposoban, prosvercovati obicni Rolex, a da ga ne uhvate.

Kako ih je **** Tuchel kulturno, mjesecima ih cekao, dok se oni dogovore i onda kad je trebao potpisati, pedala.

Uz novog trenera, navodno je i kupovina krila prioritet, krajnje je vrijeme da se dvojac Robbery posalje u penziju. Prije svega trpac maloljetnica, koji je svoje odigrao.

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 26 mar 2018, 18:53

Nadam se da ce se privremeno "suspendirati" odluka o iskljucivosti njemackog trenera. Sada kada nije niti jedan kvalitetan u igri, bolje pokusati s nekim inostranim strucnjakom (Pochettino, Simeone, Jardim i sl.) pa onda nakon njegovog mandata uganjati ili Lowa ili nekako Kloppa, ako se vec insistira na Nijemcu. Uz to, ovi potencijalni kandidati tipa Kovac, Ralph, Julian ce jos vise sazrijeti i pokazati ko je na kakvom nivou, pa mozda i jedan od njih bude dostojan klupe i bolji od gore navedenih imena.
Spamm

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 26 mar 2018, 19:10

Tuchel je još uvijek u pregovorima sa Chelseom i PSG-om, ništa nije odlučio, i jednako tako je sad mogao biti u pregovorima s vama da je htio. Ja mislim da još nije kasno, ako mu se kobasičar ispriča i skrušeno ga zamoli da dođe na razgovor.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 26 mar 2018, 19:22

Koliko je Bayern želio Tuchela govori činjenica da su aktivirali Juppa iz penzije.Tako da smirite strasti jer nikad i nije bio prva opcija.

Znači Lewa ostaje. :cool:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 26 mar 2018, 20:22

Ovdje se prica aman propadosmo zbog tuhela, pa ljudi pricamo o BAYERNU od kojeg niko u zadnjih 20 godina nije igraca kupio kojeg je bayern htio zadrzat.
Nece se uprava zalijetat i to je sigurno prosla su vremena klinsmana i ostalih strucnjaka.
Sad su nam velke sanse da dedica ostane, jer nema slobodnog trenera, a dedo voli ovaj klub i on ga nece prepustat kovacu i ostalim dvogodisnjim strasnim strucnjacima.
Opet ponavljam, bayern je u top tri kluba svijeta zaslugama ljudi iz trenutne uprave a mi se sikiramo i aman propadosmo.
P.s. Sad ce emeri da bude slobodan, ima enrike eto nam sanse hehehe

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []