FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
22%
2. Borbu za Evropu
78
50%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
18
11%

Ukupno glasova: 157

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 06 maj 2025, 09:22

StrikeWarzone je napisao/la:
06 maj 2025, 09:13
gegenpressing je napisao/la:
06 maj 2025, 09:09
Iskreno,ne znam što će nam SD uopšte,za tu lovu možemo dovesti finog igrača.
Od Bekrića nas samo glava zabolila,od Rahimića sam minimalno očekivao da proda nekog igrača(Muftić)da nas svojim kontaktima spoji sa malo jačim ljudima u svijetu fudbala,rezultat veliko 0,a koštaju nas itekako.
Kod nas najnebitnija pozicija s dobrom platom.
Igrači svakako dolaze po preporuci menadžera, ili lično trenera, platu odobrava UO.
Igrače prodaju menadžeri...
Tako je, uz obaveznu ugradnju.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 06 maj 2025, 11:01

Ja sam uvijek za engleski stil, da trener i sportski direktor budu jedna osoba - menadžer. Menadžer dovodi igrače u skladu sa budžetom koji ima, UO odobrava i to je to. Za pare koje daješ sportskom direktoru hladno možeš platiti još jednog kvalitetnog igrača. Na taj način kad imaš menadžera stavio si i odgovornost toj osobi, a ne da trener poslije priča ovo nije ekipa koju sam htio, ove igrače mi je neko drugi doveo.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

Ideneide
Kontakt:

Post Postao/la Ideneide » 06 maj 2025, 11:11

Kako god okreneš, i poštujući sve vaše napisano, nije problem trener, SD, Direktor omladinske, nego nedostatak sistema, vizije a to je samo posao skupštine kluba kao krovnog organa kluba. Sve ostalo je manje bitno ispod. Dok god skupština nema pravac, viziju i ideju kako privuci novac u klub, kako napraviti sistem rada teško da ćemo naprijed i dalje od ovoga 4. mjesta u ligi.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 06 maj 2025, 11:17

Lokomotifa je napisao/la:
06 maj 2025, 11:01
Ja sam uvijek za engleski stil, da trener i sportski direktor budu jedna osoba - menadžer. Menadžer dovodi igrače u skladu sa budžetom koji ima, UO odobrava i to je to. Za pare koje daješ sportskom direktoru hladno možeš platiti još jednog kvalitetnog igrača. Na taj način kad imaš menadžera stavio si i odgovornost toj osobi, a ne da trener poslije priča ovo nije ekipa koju sam htio, ove igrače mi je neko drugi doveo.
To je i kod engleza prevazidjeno, nema ni jedan trener vise da je i sportski direktor.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 06 maj 2025, 11:19

Država zajedno sa Elektroprivredom, Autoputevi BiH i ljudi tj Mamici su bili spremni i sve je dogovoreno bilo za ulazak u klub sa velikom svotom novca al gospodin Mehmedagic sa kompanijom nije dozvolio?! Do kada ce se sputavati klub radi licne fotelje?

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 maj 2025, 11:26

AjkulaCekicarka je napisao/la:
06 maj 2025, 09:22
StrikeWarzone je napisao/la:
06 maj 2025, 09:13
gegenpressing je napisao/la:
06 maj 2025, 09:09
Iskreno,ne znam što će nam SD uopšte,za tu lovu možemo dovesti finog igrača.
Od Bekrića nas samo glava zabolila,od Rahimića sam minimalno očekivao da proda nekog igrača(Muftić)da nas svojim kontaktima spoji sa malo jačim ljudima u svijetu fudbala,rezultat veliko 0,a koštaju nas itekako.
Kod nas najnebitnija pozicija s dobrom platom.
Igrači svakako dolaze po preporuci menadžera, ili lično trenera, platu odobrava UO.
Igrače prodaju menadžeri...
Tako je, uz obaveznu ugradnju.
Lokomotifa je napisao/la:
06 maj 2025, 11:01
Sportski direktor nije samo odgovoran za dovođenje i prodaju igrača. Evo nekiliko crta iz našeg statuta :

Sportski direktor upravlja kompletnim sportskim segmentom Kluba. Ključne dužnosti:

Organizacija sportskih aktivnosti:
Organizuje i vodi prvi tim i omladinsku školu.
Odlučuje o pripremama i pripremnim utakmicama.
Izvještava UO o rezultatima i stručnom radu svih selekcija.

Strateški razvoj:
Daje smjernice za razvoj fudbalskog tima i omladinske škole.
Realizuje stručne programe i planove za trenere i sportski kadar.

Upravljanje kadrovima:
Predlaže UO zaključivanje/raskid ugovora sa profesionalnim igračima.

Zaključuje stipendijske i amaterske ugovore.
Predlaže ugovore sa trenerima i sportskim radnicima.

Saradnja i skauting:
Ostvaruje kontakte s drugim klubovima radi dovođenja igrača.

Engleski klubovi itekako imaju sportske direktore ali treneri imaju znatno veće ovlasti u dovođenju igrača. Ako ne vjerujete proguglajte ko je Andrea Berta.

------------------------------------------------------

Sportskog direktora nemaju samo mali i amaterski klubovi. Naš ključni problem nisu bili Sportski direktori već UO i Skupština koji su se previše miješali u sportski i upravni segmet kluba a to im nije posao i nisu ingerencije po statutu. UO može samo reći da li ima novca ili ne za nekog igrača. O marginaliziranoj ulozi trenera u dovođenju i selekciji igrača da i ne govorim.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 maj 2025, 11:33

Nekadasiigrostarsno je napisao/la:
06 maj 2025, 11:19
Država zajedno sa Elektroprivredom, Autoputevi BiH i ljudi tj Mamici su bili spremni i sve je dogovoreno bilo za ulazak u klub sa velikom svotom novca al gospodin Mehmedagic sa kompanijom nije dozvolio?! Do kada ce se sputavati klub radi licne fotelje?
Ako misliš na ovu kompaniju koja je prošle godine odstranjena iz kluba na čelu sa Badžakom, Džafićem, Grabovicom i pulenima... Daleko im kuća bila što se mene tiče.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 06 maj 2025, 11:45

Meni se ne dopada ideja da trener bude ujedno i sportski direktor. Zašto to mislim? Samo je jedan razlog. Kod nas je od danas do sutra, nema plana, UO se mijenja, stalne turbulencije, možemo mi pričati o dugoročnosti, planu, kako je trener dio budućnosti kluba a nije nam neobično da nakon četiri kola od toga dobije nogu. A šta mi dobijamo sa tim? Ništa. Samo možemo imati probleme. Trener će napuniti klub sa igračima koje poznaje, koji će za njega igrati, koji će ga braniti u ekipi, a šta ako odluči da ode nakon 4-5 kola, šta ako klub odluči da ga nogira? Šta ćemo onda? Nama ostaju igrači koje je on potpisao, šta ćemo ako sljedećem treneru ti igrači ne budu u planu, ako ne bude računao na njih? Plata ide, igrači neće raskid, ni ja ne bih. Samo smo mi na gubitku na kraju.

Drugo, šta će nama sportski direktor, kada on najmanje odlučuje? Mi imenujemo trenera, pa onda sportskog direktora i onda malo to sredimo, pa onda to izgleda kao da je Rahimić odabrao Ćorića, još se njemu natukne da to spomene kada potpiše, a znamo da je Ćorić bio trener Želje mjesec dana prije nego što će Rahimić doći. A da ne pričam o dolasku pojačanja, najmanje je utjecao na potpise, od cijele ekipe, samo četiri igrača su došla preko njega.

Ja se nadam da ćemo pronaći sportskog direktora, samo, sa trenutnim načinom rada, apsolutno nema razloga da ga imenujemo.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

TefalTava
Kontakt:

Post Postao/la TefalTava » 06 maj 2025, 12:12

Kakve gluposti ljudi pisu i u njih su uvjereni jel ti znas da zakonski elektroprivreda i autoceste FBiH ne mogu davati takve milionske iznose tek tako :urnebes: :urnebes: :urnebes:

nego mora ici javni poziv za dodjelu sredstava jer su drzavne institucije i firme u pitanju, u kakve ublehe ljudi vjeruju to je čudo jedno :bow: :bow:

I samo bosnjo priziva osudjenog kriminalca da mu upravlja s necim da nas nema trebalo bi nas izmisliti

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 06 maj 2025, 12:30

muharemovicdzelo je napisao/la:
06 maj 2025, 11:45
Meni se ne dopada ideja da trener bude ujedno i sportski direktor. Zašto to mislim? Samo je jedan razlog. Kod nas je od danas do sutra, nema plana, UO se mijenja, stalne turbulencije, možemo mi pričati o dugoročnosti, planu, kako je trener dio budućnosti kluba a nije nam neobično da nakon četiri kola od toga dobije nogu. A šta mi dobijamo sa tim? Ništa. Samo možemo imati probleme. Trener će napuniti klub sa igračima koje poznaje, koji će za njega igrati, koji će ga braniti u ekipi, a šta ako odluči da ode nakon 4-5 kola, šta ako klub odluči da ga nogira? Šta ćemo onda? Nama ostaju igrači koje je on potpisao, šta ćemo ako sljedećem treneru ti igrači ne budu u planu, ako ne bude računao na njih? Plata ide, igrači neće raskid, ni ja ne bih. Samo smo mi na gubitku na kraju.

Drugo, šta će nama sportski direktor, kada on najmanje odlučuje? Mi imenujemo trenera, pa onda sportskog direktora i onda malo to sredimo, pa onda to izgleda kao da je Rahimić odabrao Ćorića, još se njemu natukne da to spomene kada potpiše, a znamo da je Ćorić bio trener Želje mjesec dana prije nego što će Rahimić doći. A da ne pričam o dolasku pojačanja, najmanje je utjecao na potpise, od cijele ekipe, samo četiri igrača su došla preko njega.

Ja se nadam da ćemo pronaći sportskog direktora, samo, sa trenutnim načinom rada, apsolutno nema razloga da ga imenujemo.
Pokusao je Klafuric to kod pijacara pa su ga nabili nogom.
Logicno da neces treneru dozvolit da dovede 9 svojih igraca, nije niko lud.
Kod nas sistem ide
Trener trazi neku poziciju, nekad i imenom, menadzeri ponude opcije, pa se dogovara da li odgovara ili ne.
Druga opcija je po preporuci, nazove Lazar Popović nekog iz kluba i kaže ima u Srbiji taj i taj igrač, ili kao onaj Nijemac preko kojeg su došli Brazilci.
Priče o skautingu kod nas su za malu djecu.
Ovdje pričamo koliko je pozicija SD uhljebska i beskorisna kod nas a koliko nas košta, kakvi crni statuti,
to ako je general pročitao, i ja sam Anu Karenjinu u trećem srednje.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 06 maj 2025, 12:56

Sviđa mi se diskusija oko ovoga je li bolje imati trenera ili menadžera, ali ja generalno u životu mislim da je kvalitetna centralizacija bolja nego podijeljena odgovornost između više ljudi, ili što bi u narodu rekli "Gdje puno baba, kilava su djeca" :) Zato između ostalog i imamo problem u UO i Skupštini, što se puno mediokriteta pitaju i žele da se pitaju.

Naravno, ovo pravilo pije vode samo ako je centralizacija moći u rukama osobe koja zna šta radi i ima kvalitet i znanje. Tada će neminovno doći do dobrih rezultata.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 maj 2025, 13:15

Muftica kad prodamo Duskaja ili Traparu iz juniora forsirat
Ne znam koji je bolji od njih dvojice

Zeljeznicar - Borac 17:00 finale juniorskog kupa BiH na YouTube
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Predatod
Kontakt:

Post Postao/la Predatod » 06 maj 2025, 13:22

Znaci firma iz Zenice radi jug. Hajde fino :bih:
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 06 maj 2025, 13:27

Kazu ovi barbini insajderi ide Muftic (23) protiv San Marina :bih:
Samo nek ostane na zemlji i nek radi, a sve ce ostalo doci na svoje
Nadam se da cemo ga prodati negdje kod mene u Austrijsku ligu
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Nekadasiigrostarsno
Kontakt:

Post Postao/la Nekadasiigrostarsno » 06 maj 2025, 13:31

TefalTava je napisao/la:
06 maj 2025, 12:12
Kakve gluposti ljudi pisu i u njih su uvjereni jel ti znas da zakonski elektroprivreda i autoceste FBiH ne mogu davati takve milionske iznose tek tako :urnebes: :urnebes: :urnebes:

nego mora ici javni poziv za dodjelu sredstava jer su drzavne institucije i firme u pitanju, u kakve ublehe ljudi vjeruju to je čudo jedno :bow: :bow:

I samo bosnjo priziva osudjenog kriminalca da mu upravlja s necim da nas nema trebalo bi nas izmisliti

Rijeci Premijera da ce sve biti riješeno da ce dat zeleno svijetlo samo nek se krene al nije Mehmedagic dao tj suprotstavili se lezihljebovici. Ne pričam bajke nego dogovor koji je bio direktno od ljudi sam dobio takve info koji su dogovarali sve to. Nek je Mamic osudjen 1000x puta osudjen je zna se radi cega,al da toga mamica nije bilo,danas ne bi postojao Dinamo koji postoji Hrvatska repka ne bi bila sto jeste.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 06 maj 2025, 13:38

U kakvim ti bajkama živiš? Svi iz te grupe su uključeni u namještanje sumljivi tendera i izvlačenje para od države i iz državnih firmi. Grabovica Dževlan Džafić sve kriminalac do kriminalca.
mosa lošmi stićko tit-ula!

gegenpressing
Kontakt:

Post Postao/la gegenpressing » 06 maj 2025, 15:07

1921boy je napisao/la:
06 maj 2025, 13:38
U kakvim ti bajkama živiš? Svi iz te grupe su uključeni u namještanje sumljivi tendera i izvlačenje para od države i iz državnih firmi. Grabovica Dževlan Džafić sve kriminalac do kriminalca.
Pokazali su svoju sposobnost nakon poplava!
Kraj priče
Brohra ribo se...

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 06 maj 2025, 15:16

Ti Mamići su nam htjeli yebat mater skupa sa Badžakom sa onim Vargasom, ko bi ga plaćao budući da je Badžak otišao par dana kasnije? Dovoljno nam je mater yebo sa Zecom i kreditom 2019.
Grupa iznad svakog pojedinca.

Levin
Kontakt:

Post Postao/la Levin » 06 maj 2025, 15:40

06 maj 2025, 13:31
TefalTava je napisao/la:
06 maj 2025, 12:12

Rijeci Premijera da ce sve biti riješeno da ce dat zeleno svijetlo samo nek se krene al nije Mehmedagic dao tj suprotstavili se lezihljebovici. Ne pričam bajke nego dogovor koji je bio direktno od ljudi sam dobio takve info koji su dogovarali sve to. Nek je Mamic osudjen 1000x puta osudjen je zna se radi cega,al da toga mamica nije bilo,danas ne bi postojao Dinamo koji postoji Hrvatska repka ne bi bila sto jeste.
Je li mislimo na istog premijera?

slika

slika

Mamić je čak i najmanji problem.

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 06 maj 2025, 17:11

Jel ovo Foco asistiro za prvi go, kakav pas :bow:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.