Ja sam mišljenja da će se prije Juve odlijepiti na +10 i više nego da ćemo mi smanjiti razliku. Al eto Roma i jeste poznata po tome što je nezahvalna za prognoziranje, s nama se nikad ne zna. O Scudetu i ne razmišljam, prvo iz razloga što smatram da nisu sve kockice posložene u timu (lijevi bek,špic svjetske klase). I mi kakvi smo baksuzni po bleaju baš nam se oba lijeva beka povrijede, a tu smo ionako tanki.
Druga stvar koliko god ROMA dobro igrala, onim prugastima se pomaže iz kola u kolo. Jači su od nas, bolju ekipu imaju, uigraniji su, duže na okupu, daleko duža klupa, ali očito im je ponestalo motiva u Seriji A i ne pružaju ni blizu partije kakve se od njih očekuju, ali to sve nadoknade uglavnom sudijskim previdima. Ispadne rutinska pobjeda na kvalitet, na mišiće, a ono ustvari na pomoć sudaca (sviraju im se penali izvan 16m, a protivnicima se čisti penal ne svira ni u 16m, priznaju im se nekoliko puta golovi iz ofsajda, a poništava se Paloschiu regularan gol zbog navodnog ofsajda kojeg nije bilo ni na mapi itd. itd.). Opet će neko reći, pa sami smo krivi, da nismo prosuli bodove protiv "slabijih ekipa" ili protiv Juvea u direktnom duelu bili bi sad prvi, ali isto tako da Juve nije imao pomoć sudaca, dal' slučajno ili namjerno ne bitno, imali bi manje bodova od ove Rome ovakve kakva je.