FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- svrakino1921
- Kontakt:
- AjkulaCekicarka
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Igra k.... ali da ne cjepidlačimo, eto pobijedili smo najviše zahvaljujući Muftiću.
U preostalim utakmicama očekujem i Šabića pored Lagumdžije, Foči barem 20 min po utakmici, Lauševića u napadu.
U preostalim utakmicama očekujem i Šabića pored Lagumdžije, Foči barem 20 min po utakmici, Lauševića u napadu.
-
- Kontakt:
Slažem se, u ovoj drugoj polusezoni smo dosta lošiji po pitanju fizičke spreme, moglo bi se tu dosta poraditi na tomeRiquelme1921 je napisao/la: ↑11 maj 2025, 20:28Nadam se da ćemo potražiti nekog ko će zamjeniti Sefera. Ne možemo stajati na nogama u 60. minuti.
Mesinovic,Said, evo i ovaj Boban ozbiljni igraci. Boban ne top napadac vec par godina. **** ih Krpic vise.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
- Riquelme1921
- Kontakt:
Ako je vjerovati SofaScore i FlashScore, Belmin Mešinović je u 8 sezona u karijeri zabio 2 gola. Posljednji prije 2 sezone.
Gabrijel Boban ima 35 godina.
Grupa iznad svakog pojedinca.
Imo je i Vagner pa trpo. Boban je top napadac a Mesinovic igro u Tuzki i Slobodi i to mu je steta. Pogledaj zadnju utakmicu sa torpedom kako je igro. Danas je i ovaj Ljukovac bio dobar u Slogi.Riquelme1921 je napisao/la: ↑11 maj 2025, 21:14Ako je vjerovati SofaScore i FlashScore, Belmin Mešinović je u 8 sezona u karijeri zabio 2 gola. Posljednji prije 2 sezone.
Gabrijel Boban ima 35 godina.
Usput Belmin 2001 godiate, ima jos prostora.
Mnoge godine sam proveo s tobom, gdje god igro bio tuuuu, znaj da nikad necu prestati s borbom TEBI VJERAN OSTAT CU!!!
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Apsolutno ne raduje ova igra pred Evropu..
Mi čitavu polusezonu nemamo pobjedu sa obrazom, da si razbio protivnika.
Opet se ponavlja da je jedno poluvrijeme očajno,drugo malo bolje..
Mi treći ne možemo završiti ni u ludilu, tri utakmice tri ozbiljna protivnika.
Jedino pozitivno je i dalje fina posjeta,a unaprijed znaš da ćeš gledati 90minutnu patnju.
Jedino pozitivno je i dalje fina posjeta,a unaprijed znaš da ćeš gledati 90minutnu patnju.
- Lokomotifa
- Kontakt:
Ako je tačna floskula da veliki timovi pobjeđuju i kad igraju loše Željo je onda definitivno veliki tim
VTŽ!

"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
3 bobe po 3 bobe i eto 3 mjesto.Pitari gostuju Velezu a mi Sirokom.Mozemo ih uzet ono u kupu je bio los dan i nesreca i Radovac.
- WeekendOffender
- Kontakt:
Danas je Boljevic pretrčao više nego cijelu polusezonu i pokazao da moze kad hoce ali je problem sto u velikoj većini slučajeva nece.
A sto je bas danas bio takav i lozi li se na Slogu ili je nesto drugo u pitanju znat ce se ubrzo.
Denis ganja broj bodova, to je sada i jasno, boli njega za iduci sezonu i roster.
Takodjer kondicionog trenera nabit nogom u dupe, najgora smo ekipa u ligi po spremi, on samo moze biti trener u teretani zenama 40+ godina.
A sto je bas danas bio takav i lozi li se na Slogu ili je nesto drugo u pitanju znat ce se ubrzo.
Denis ganja broj bodova, to je sada i jasno, boli njega za iduci sezonu i roster.
Takodjer kondicionog trenera nabit nogom u dupe, najgora smo ekipa u ligi po spremi, on samo moze biti trener u teretani zenama 40+ godina.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Evropa je uvijek druga prica, ovo igras bez motiva jer znas da si ostvario sto si trebao.avalPacidoroP je napisao/la: ↑11 maj 2025, 21:26Apsolutno ne raduje ova igra pred Evropu..
Fk Željezničar.
Na zapadu su bili ljudi koji su ga dosli gledati (vis a vis Boljevica). Jedini razlog zasto je bio "rastrcan" i "borben".bhsport je napisao/la: ↑11 maj 2025, 22:39Danas je Boljevic pretrčao više nego cijelu polusezonu i pokazao da moze kad hoce ali je problem sto u velikoj većini slučajeva nece.
Sarajevski Željezničar.
Sad će odmorit neigra protiv Sirokog.Previse je pretrco a ima i 3 zuta ko i Krpic.Jos Radovca odmorit od treninga i bice dobrih 11.
Po meni odlična utakmica. Možda nije neka fudbalska ljepotica ali taktički odlično postavljeno i što je najbitnije, nova tri boda na kontu.
Podsjetio bih forumski puk da i nismo bili mnogo uspješni u prethodne dvije utakmice protiv Sloge a da ne govorim koliko smo, prethodnih godina imali problema kad nam protivnik parkira autobus ispred gola.
Ovdje je ideja bila vrlo jasna i odlično realizovana. U prvih 60 minuta, odnosno do penala Sloga nije imala šut prema golu. Linije su odlično stajale, zatvarala se svaka tranzicija i polukontra. Sa druge strane, imali smo svoje prilike od kojih je jedna i iskorištena. Falilo je, doduše, kvalitetnih šuteva izvan šesnaesterca i teško smo uspijevali da izgradimo poziciju za skok ali na kraju smo upravo to i uspjeli.
Sredina sa Lagumdžijom, Jaberom i Šošićem mi je djelovala vrhunski. Vrlo jaki na lopti i sa dosta dobijenih duela. Mali broj izgubljenih lopti i sa dobrom kombinatorikom. Nadam se da neće otići i Jaber i Šošić ovaj prelazni rok jer bi bilo teško nadomjestiti dva takva izostanka.
Moram reći da me Cavnić pozitivno iznenadio na tom lijevom štoperu i to je sigurno nešto ćemu treba dati prednost u odnosu na Mahmića koji evidentno nije glavom prisutan. Šuki je imao svojih momenata ali vrlo korektno odrađeno. Odinaka odličan i sve bolji. Generalno, odbrana mnogo bolja ovu utakmicu ali mora se reći da su imali mnogo veću podršku za razliku od nekih prethodnih utakmica. Volio bih vidjeti Radinovića da isforsiraju do kraja. Na trenutke mi je odličan a opet pravi neke čudne poteze.
Naprijed je ipak falio pokretljiviji i tehnički bolji napadač. Suljo je vrlo malo duela dobio i nije mi jasno zašto je isforsiran do kraja.
Vjerovatno je povreda Markovića poremetila planove. Krpić definitivno ne može biti prvi napadač. Mislim da može dati veliki doprinos ali treba nam druga vrsta špica. Boljević mi je bio vrlo korektan sa dosta trke ali falio je taj dodatni doprinos naprijed. Cvetanovski je, od njih trojice, bio i najkorisniji ali obzirom da je Sloga stajala vrlo defanzivno teško je bilo nešto napraviti trkom.
Na žalost, opet smo imali tih crnih 10-15 minuta nakon penala gdje nam je pogodak visio u zraku i nismo mogli iskontrolisati igru ali za razliku od nekih prijašnjih sezona mi u ovoj ovakve utakmice dobijamo.
Izmjene nisu donijele neki boljitak. Radovac mi je velika misterija ovu polusezonu. Strašan pad u igri. Duela ne može da dobije i griješi u dodavanjima gdje bi trebao biti najbolji. Dangubić opet na desetku?! Mislim da nije to to. Sretno mjstore.
Što se tiče fizike, sa jedne strane jasno mi je da su Lagumdžija i Cavnić dobar dio sezone bili povrijeđeni a da je Šošić prvi dio sezone (u Hajduku) presjedio na klupi ali ne mogu se oteti dojmu da bi trebali biti bolji sa fizičkom spremom. Nešto što se mora analizirati na kraju sezone sigurno.
Jedina zamjerka na utakmicu su izmjene. Mislim da su došle prekasno i da nisu uradile što su trebale. Štaviše, potpuno su poremetile ritam i teško smo kontrolisali utakmicu u završnici. Suljo je trebao izaći još u 70toj minuti i Danga je trebao u špic. Nisam vidio razlog za izvođenje Jabera jer Radovac uopšte ne izgleda spremno za takmičarske utakmice.
Sve u svemu, odigrano je onoliko koliko je trebalo da se pobijedi i ja sam lično zadovoljan.
Sljedeću ne igraju Krpić, Karjašević, Cvetanoski i Boljević sigurno i Denis će biti primoran da gurne u napad brži i potentniji sastav.
Bit će zanimljivo vidjeti kako će Denis sklopiti ekipu obzirom da će faliti dosta igrača. Obzirom da će faliti krilni igrači (Vini jedino pravo krilo) možda ući u nekom 3-5-2 (5-3-2) sistemu ako se Karamarko oporavi :
Muftić
Šukilović - Cavnić - Karamarko
Odinaka - Lagumdžija - Šošić - Jaber - Radinović
Dangubić - Laušević
Mislim da bismo imali sasvim dovoljno kvaliteta da se ovo odigra.
Podsjetio bih forumski puk da i nismo bili mnogo uspješni u prethodne dvije utakmice protiv Sloge a da ne govorim koliko smo, prethodnih godina imali problema kad nam protivnik parkira autobus ispred gola.
Ovdje je ideja bila vrlo jasna i odlično realizovana. U prvih 60 minuta, odnosno do penala Sloga nije imala šut prema golu. Linije su odlično stajale, zatvarala se svaka tranzicija i polukontra. Sa druge strane, imali smo svoje prilike od kojih je jedna i iskorištena. Falilo je, doduše, kvalitetnih šuteva izvan šesnaesterca i teško smo uspijevali da izgradimo poziciju za skok ali na kraju smo upravo to i uspjeli.
Sredina sa Lagumdžijom, Jaberom i Šošićem mi je djelovala vrhunski. Vrlo jaki na lopti i sa dosta dobijenih duela. Mali broj izgubljenih lopti i sa dobrom kombinatorikom. Nadam se da neće otići i Jaber i Šošić ovaj prelazni rok jer bi bilo teško nadomjestiti dva takva izostanka.
Moram reći da me Cavnić pozitivno iznenadio na tom lijevom štoperu i to je sigurno nešto ćemu treba dati prednost u odnosu na Mahmića koji evidentno nije glavom prisutan. Šuki je imao svojih momenata ali vrlo korektno odrađeno. Odinaka odličan i sve bolji. Generalno, odbrana mnogo bolja ovu utakmicu ali mora se reći da su imali mnogo veću podršku za razliku od nekih prethodnih utakmica. Volio bih vidjeti Radinovića da isforsiraju do kraja. Na trenutke mi je odličan a opet pravi neke čudne poteze.
Naprijed je ipak falio pokretljiviji i tehnički bolji napadač. Suljo je vrlo malo duela dobio i nije mi jasno zašto je isforsiran do kraja.
Vjerovatno je povreda Markovića poremetila planove. Krpić definitivno ne može biti prvi napadač. Mislim da može dati veliki doprinos ali treba nam druga vrsta špica. Boljević mi je bio vrlo korektan sa dosta trke ali falio je taj dodatni doprinos naprijed. Cvetanovski je, od njih trojice, bio i najkorisniji ali obzirom da je Sloga stajala vrlo defanzivno teško je bilo nešto napraviti trkom.
Na žalost, opet smo imali tih crnih 10-15 minuta nakon penala gdje nam je pogodak visio u zraku i nismo mogli iskontrolisati igru ali za razliku od nekih prijašnjih sezona mi u ovoj ovakve utakmice dobijamo.
Izmjene nisu donijele neki boljitak. Radovac mi je velika misterija ovu polusezonu. Strašan pad u igri. Duela ne može da dobije i griješi u dodavanjima gdje bi trebao biti najbolji. Dangubić opet na desetku?! Mislim da nije to to. Sretno mjstore.
Što se tiče fizike, sa jedne strane jasno mi je da su Lagumdžija i Cavnić dobar dio sezone bili povrijeđeni a da je Šošić prvi dio sezone (u Hajduku) presjedio na klupi ali ne mogu se oteti dojmu da bi trebali biti bolji sa fizičkom spremom. Nešto što se mora analizirati na kraju sezone sigurno.
Jedina zamjerka na utakmicu su izmjene. Mislim da su došle prekasno i da nisu uradile što su trebale. Štaviše, potpuno su poremetile ritam i teško smo kontrolisali utakmicu u završnici. Suljo je trebao izaći još u 70toj minuti i Danga je trebao u špic. Nisam vidio razlog za izvođenje Jabera jer Radovac uopšte ne izgleda spremno za takmičarske utakmice.
Sve u svemu, odigrano je onoliko koliko je trebalo da se pobijedi i ja sam lično zadovoljan.
Sljedeću ne igraju Krpić, Karjašević, Cvetanoski i Boljević sigurno i Denis će biti primoran da gurne u napad brži i potentniji sastav.
Bit će zanimljivo vidjeti kako će Denis sklopiti ekipu obzirom da će faliti dosta igrača. Obzirom da će faliti krilni igrači (Vini jedino pravo krilo) možda ući u nekom 3-5-2 (5-3-2) sistemu ako se Karamarko oporavi :
Muftić
Šukilović - Cavnić - Karamarko
Odinaka - Lagumdžija - Šošić - Jaber - Radinović
Dangubić - Laušević
Mislim da bismo imali sasvim dovoljno kvaliteta da se ovo odigra.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Sigurno da smo, ove sezone, dobili dosta mladih igrača.Argentina je napisao/la: ↑11 maj 2025, 18:30Dobili smo Sabica&Focu, ne igraji previse, ali ima tu potencijala. Dobili smo Sosica (najvece pojacanje).NoDi80 je napisao/la: ↑11 maj 2025, 15:51Tacno sve od A do ŽLevin je napisao/la: ↑11 maj 2025, 15:01Jedini ispravan put za klub kao što je Željezničar je razvoj mladih igrača kroz omladinski pogon, dobar skauting nižih liga i manjih klubova te dovođenje manjeg broja dokazanih profesionalaca sa internacionalnim iskustvom. Sve ostalo će nas odvesti u finansijsku dubiozu.
Čak i kad dođe investitor nećeš vidjeti 15 Boljevića, Mirčevskih i Dangubića (aludiram na plate) u ekipi već ulaganja u OP i skauting nižih liga jer taj neko će prije svega htjeti zaraditi. Klub u ovoj ligi može podnijeti najviše dvojicu takvih a i to je mnogo.
Problem je što mi, u klubu i oko kluba, uvijek imamo previše gospode koji žele kojekakve preplaćene Zečeve i Čileance da bi im se lijepile plakate po gradu i klanjalo na sav glas a niti znaju niti imaju kapacitet da vode klub kao što je Željezničar. Sve to na račun kluba.
Sad lagano na Grbavicu...
Svaka cast sto su doveli malog Garcevica (19)
Doveli su dosta mladih igraca, uz nase juniore sve ce to doci na svoje kad tad
Pravimo neki mlad kostur za buducnost
Dodao bih da smo dobili Cvetanovskog kao top igraca i opravdao je golovima&asistencijama.
Od mladji dobili smo Jabera (bolja sezona nego sve do sada) i Lagumdziju.
Pisao sam i ranije, nas odbrana **** i pokretan spic sa tehnikom. I dalje mislim da Dangubic to moze biti.
Za Šabića i Foču sljedeće sezone očekujem mnogo veću minutažu i za razliku od uvriježenog mišljenja, mislim da je pitanje U21 kvalitetno riješeno. Šabić, Fočo i Garčević su više nego dovoljni da to pokriju. Bit će tu, naravno i loših utakmica sa njihove strane ali u rotaciji će se sigurno moći izabrati onaj najspremniji.
Jaber sigurno ide a nadam se da neće i Šošić za njim jer će nam itekako trebati ali ako su pare dobre zašto da ne. Uostalom Šošić je bio sigurica, potpuno nepravedno zapostavljen u Hajduku nakon odličnih nastupa u Slovenskoj ligi.
Cvetanovski mora podići fizičku spremu jer ovako je "igrač sa klupe". Učinak odličan ali mora zauzeti mjesto u prvih jedanaest. Ove godine nam je ta klupa svakako preskupa.
Nadam se potpunoj rekonstrukciji odbrane i ne mislim da Dangubić može i želi biti prvi napadač.
- gegenpressing
- Kontakt:
Vjerujem da će doći još minimalno 2 bonus igrača.Šošić već ima zvanične ponude.Divim se strpljenju i karakteru malog Šabića,koliko mu je puta obećana minutaža a dobije 0 minuta.Levin je napisao/la: ↑12 maj 2025, 07:51Sigurno da smo, ove sezone, dobili dosta mladih igrača.Argentina je napisao/la: ↑11 maj 2025, 18:30Dobili smo Sabica&Focu, ne igraji previse, ali ima tu potencijala. Dobili smo Sosica (najvece pojacanje).
Dodao bih da smo dobili Cvetanovskog kao top igraca i opravdao je golovima&asistencijama.
Od mladji dobili smo Jabera (bolja sezona nego sve do sada) i Lagumdziju.
Pisao sam i ranije, nas odbrana **** i pokretan spic sa tehnikom. I dalje mislim da Dangubic to moze biti.
Za Šabića i Foču sljedeće sezone očekujem mnogo veću minutažu i za razliku od uvriježenog mišljenja, mislim da je pitanje U21 kvalitetno riješeno. Šabić, Fočo i Garčević su više nego dovoljni da to pokriju. Bit će tu, naravno i loših utakmica sa njihove strane ali u rotaciji će se sigurno moći izabrati onaj najspremniji.
Jaber sigurno ide a nadam se da neće i Šošić za njim jer će nam itekako trebati ali ako su pare dobre zašto da ne. Uostalom Šošić je bio sigurica, potpuno nepravedno zapostavljen u Hajduku nakon odličnih nastupa u Slovenskoj ligi.
Cvetanovski mora podići fizičku spremu jer ovako je "igrač sa klupe". Učinak odličan ali mora zauzeti mjesto u prvih jedanaest. Ove godine nam je ta klupa svakako preskupa.
Nadam se potpunoj rekonstrukciji odbrane i ne mislim da Dangubić može i želi biti prvi napadač.
I ne ide mi u glavu forsiranje igrača koji nas napuštaju,pričamo o odbrani a možda u svojim redovima imamo rješenje u vidu brazilca.
Brohra ribo se...
Malo gledam raspored, pa i nije nemoguće da prestignemo petljance i taldžije, s tim da bez obzira na to - ovo gostovanje na Pecari moramo shvatiti kao finale lige šampiona. U slučaju povoljnog rezultata možda bi odmah mogli preuzeti treće mjesto.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Koliko vidim trebat će nama dest igrača ovaj prelazni rok.gegenpressing je napisao/la: ↑12 maj 2025, 08:08Vjerujem da će doći još minimalno 2 bonus igrača.Šošić već ima zvanične ponude.Divim se strpljenju i karakteru malog Šabića,koliko mu je puta obećana minutaža a dobije 0 minuta.
I ne ide mi u glavu forsiranje igrača koji nas napuštaju,pričamo o odbrani a možda u svojim redovima imamo rješenje u vidu brazilca.
Ukoliko ubodu sa svim transferima o kojima se govori (Mufić, Jaber, Šošić, Boljević i Karamarko) i ako ne produže ugovore igračima kojima ističu (Galić, Cavnić, Radinović, Mirčevski, Radinović i Dangubić) bit će to potpuna rekonstrukcija ekipe.
Potpis Garčevića mi daje nadu da bi to ipak moglo biti dobro i da se neće igrači dovoditi tek tako te da se u klubu konačno ozbiljno radi na selekciji kadra.
Što se tiče forsiranja tih pojedinih igrača ne znam šta bih rekao. Treće mjesto mi nije toliko značajno ukoliko kone uzmu kup i volio bih vidjeti isključivo igrače koji ostaju ali razumijem i trenera koji želi što bolji rezultat. Treće mjesto bi moglo biti i dobar psihološki podstrek za narednu sezonu.
Trenutno korisnika/ca: Bordo10, Ferroviere1987, Levin, MaroonBjelave, Napaceni87, NazorUso, NeSamSafetee, Orvel, perodeformero, Predatod, Proximic, ritam21, WeekendOffender i 105 gostiju.