Postao/la muharemovicdzelo » 11 maj 2025, 20:41
Šta reći nakon danas, jako loša utakmica sa naše strane. Sloga je došla na bod da igra. Što se tiče nas, džabe se napinjemo da budemo treći, sumnjam da ćemo moći na treće mjesto. Za nas je bolje da gurnemo par mladih igrača po pola sata u igru, da vidimo ko od njih može doprinijeti igri. Kad ćemo ako nećemo sad? Samo se nadam da ih nećemo gurnuti od početka u Širokom, pa da tamo poginu, znam zbog čega to pričam. Zaštićeno godište će nam biti ozbiljan problem. Baš me zanima da li ćemo ponijeti muda u Široki? Još na raspolaganju nema Krpića i mahača.
Odinaka danas jako dobar. Dan sa ozbiljnim radom može biti itekako od pomoći, neću se usuditi reći kao Hodžić, ali ga može zamijeniti dostojno. Nama je u igri neophodan igrač kao što je on. Čestitke golmanu na odbranjenom penalu, nadam se da ima kamera pored gola, pa da pogledamo i sa druge strane kako je to izgledalo.
Brine me što guramo pojedine igrače da igraju, stalno i konstantno, zanemarujemo našu djecu, a znamo da većina od tih što igraju, sljedeće neće nositi Željin dres. Ok, na -1 smo, ganjaš treće mjesto, ganjaš rekorde, ganjaš nagrade, hoćeš da raja ima dobar dojam o ekipi, ali zbog čega to radimo? Nije problem da guramo nekoga ko će možda i ostati, npr. Stefan, neko ga neće, neko ga hoće, nije još odlučeno, pa gurni njega, da on igra, ima eto sad 3-4 utakmice da se nametne da promijeni mišljenje raje, kluba, trenera i onih koji smatraju da nije potreban Željezničaru. U špicu imaš Dangubića, sa ogromnim primanjima, ako ih ne smanji, jako teško da će ostati i mi opet guramo Krpića sa 34 godine, Dangubića kojem su male šanse da ostane, a na klupi Lauš i Babaluk sjede cijelu utakmicu. Po meni je samo jedno logično objašnjenje da Ćorić ganja rekorde i da neće da se bruka, što je po meni potpuno nelogično, ako ostaješ u klubu, ako mu je UO dao podršku i ako ima odriješene ruke, čemu onda to guranje igrača? Drugo je ako nemaš siguran posao, pa hoćeš da se osiguraš, mada i to nema logike. Samo će on imati probleme na kraju ili neko drugi ko bude tu. Ekipu nećeš uigrati sa igračima što idu. Šta sad uraditi sa Peišotom i Simonijem? Nešto su igrali, nešto smo pogledali, djeluju da su solidni i da u njima ima materijala. Da im sudimo nakon prilika od po 5, 10 i 15 minuta? Da ih otjeramo? Nema mi logike. Šta uraditi sa Laušom? Zabio je par pogodaka, bio solidan, sad ne igra, kako donijeti odluku?
Treći možemo biti samo da guštamo, da pitarima solimo ranu, a sa tim ništa nećemo dobiti, jedino možemo reći da smo sami sebi osigurali put u EU, a ne da su nam ga osigurali pitari. Nas čekaju ista pretkola, ne mijenjamo takmičenje, jedino što ćemo dobiti koju hiljadu maraka od nagradnog fonda lige i što možemo reći da zbog sebe idemo igrati pretkola. A po meni je puno bolje da mi uigramo ekipu i pogledamo koliko ko može jer će sad naredna takmičarska godina biti preteška, mnogi se podsmjehuju i uopšte ne razmišljaju o tome, maltene imaćeš neki derbi svako drugo kolo i najlakše utakmice će ti biti (na papiru, u praksi nema lagane utakmice) Sloga, Radnik ili Posušje (koja ekipa opstane) te Laktaši i Stupčanica ako neko uleti od njih.