Hansestadt je napisao/la: ↑12 maj 2025, 16:50
Levin je napisao/la: ↑12 maj 2025, 16:14
Hansestadt je napisao/la: ↑12 maj 2025, 16:07
Siroki je previse etabliran u ligi da bi ispao. Nisu slucajno Boljevic i Krpic dobili zute kartone. Npr ono kod Boljevica ne moze biti zuti karton, kad ga je igrac Sloge zakacio. Moze reci da nije dovoljno za penala naravno, ali ne da je zuti karton. Frane Jelic je dobro znao to unaprijed.
Igman ide u goste Zrinjskom i dočekuje Borac. Da bi imali i teoretsku šansu za opstanak moraju sve tri pobijediti. S druge strane, Široki ima u zadnjem kolu Slobodu kao osigurač. U najgorem slučaju su deveti i igraju razigravanje.
Mislim da će utakmica u Širokom biti poštena i da neće biti puštanja. Čak bi se usudio i reći da ćemo to dobiti.
Edit : Ako ne budu štelili Radniku opstanak mi smo treći a i to bi se moglo našteliti pa da opet budemo treći ali teško.
Moje misljenje da mi nismo dovoljno pokazali u ovoj sezoni da budemo 3. Sarajevo je vise od nas pokazalo. Niti mogu bilo kome da zamjerim da budemo 4., gdje nam je i realno mjesto ako gledamo igracki kadar. Medjutim, nisam uopste zadovoljan nasom igrom protiv objektivno losijih ekipa
na Grbavici gdje
nemamo u ovoj godini sigurnu pobjedu. Cak bih rekao da je zalaganje upitno ako se gleda na citavu utakmicu. Isto mi ne ne svidja ovo nazor guranje tu 3. poziciju, umjesto da iskoristimo prostor i pruzimo priliku nekim mladim igracima.
Za par godina se i nećemo sjećati jesmo li to treće zaslužili ili nismo isto kao što se ne sjećamo prošlogodišnje pobjede protiv Igmana od 3:1 (kad smo kod tih sigurnih pobjeda) a u klubu će da broje dodatnih 50 hiljada ako uzmemo treće. O psihološkom momentu po klub da ne govorim.
Samo bih te pitao šta je za tebe mlad igrač? Muftić (23), Šukilović (22), Odinaka (21), Lagumdžija (22), Jaber (21), Šošić (22), Vini (23) jesu li to oni već ostarili? Prosjek godina prvog tima ti je bio 25.5. Mi imamo itekako mladu ekipu.
Ovo sad nije upućeno tebi ali stvarno moram reći. Mnogo smo licemjerni :
- Protiv Posušja igramo dobro, ljudi uzmu bod i ne valja
- Protiv Sloge igramo uspavanku na rezultat i ne valja
- Na početku sezone Šabić i Foče nemaju nikakav kvalitet i nema nikakvog potencijala
- Na kraju sezone Šabić i Fočo moraju igrati jer su ogroman potencijal
- Na početku sezone juniori su nikakva ekipa, nema tu nikakvog potencijala, nedostojni kluba u kojem igraju
- Na kraju sezone daj i Babaluka, Šemdina i Zeničanina a ove što plačamo debelo nek odmore
Ove godine je Šabić imao preko 1000 minuta igre (Liga i Kup) a tek mu je 18 godina. Sljedeće, ako sve bude kako treba to bi trebalo biti duplo. Fočo isto tako. Međutim, prije nego zaigra Fočo mora potpisati novi ugovor. Bez njega mu ne bi dao više minute.