Postao/la ultrasstyle_tz » 26 jan 2016, 00:27
realno niko nije bio za Alegrija u tom momentu jer je to u Milanu jako lose izgledalo...u tome smo bar saglasni svi bili, da Alegri nikome bas nije bio prvi pik, koliko god se sad neki pokusavali cupati
velika vecina smo se slozili da je promjena formacije jedino pozitivno sto ce da se desi
moja glavna briga je bila fizicka (ne)sprema igraca, jer oni Milanovi nisu mogli hodati zadnjih 20-ak minuta dok ih je vodio, i povrede igraca..sve u svemu nisam toliko ni kritikovao izbor Alegrija koliko odlazak Kontea i to ne zbog samog Kontea nego zbog razloga njegovog odlaska...tu se naravno radi o transferima igraca
jasno je valjda svima da moje glavne zamjerke i kritike idu na racun nedovodjenja klasnih i provjerenih igraca, na kriticnim pozicijama, kao i na ogranicena ulaganja u transfere (sto najvise zamjeram Maroti, i zasto sam u startu zestoko i podrzao dolazak Dibale i A.Sandra kako god zavrsili, jer se konacno usudio da trosi)
sto se tice prethodne krize, smatrao sam da ekipi u tom momentu treba neka promjena i sok...transfer rok je prosao, jedino sto se moglo tad uraditi je smjena trenera jer je ono stvarno bilo ocajno..mada sam i tu napominjao da opet kritike ne idu na Alegrija, koliko na Marotu standardno..Alegrijeva smjena bi tad bila samo kolateral cisto da se nesto desi, da se nesto pokusa jer on tad nije radio nista pogresno, jednostavno nije imao s cim da radi dok se nisu oporavili pojedini igraci..i zna se krivac za to
mene je i sad strah istovremenog odsustva Markizija i Kedire i kakve bi to probleme donijelo ekipi, posebno ako ni Asa ne bi bio spreman..a realno 2 od 3 ta igraca su vise nego diskutabilnog zdravlja
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!