FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- feniksptica
- Kontakt:
- JavierBosnia
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Dobio si odgovor prije 3 dana. Masine bi trebalo da su stigle u Sarajevo i da krene proces prosivanja i na Kosevu
Prosivanje na Tusnju je cak obavljano i dok je snijeg bio preko trave
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Iskreno se nadam da ćemo biti pozitivno iznenađeni i da će ssba samo u zadnji čas pred potpis objaviti da stiže neki jak stoper. Znalo se dešavati i prošlih godina

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
- Kontakt:
Da, tako jeajdohordas je napisao/la: ↑28 jan 2023, 12:55Nisam fulio poentu posta nego se momak uzeo na zub bezveze. Pljuvao se cijelu polusezonu zbog loših igara a niko nije uzeo u razmatranje pozadine njegovih loših igara.Pitaristok je napisao/la: ↑28 jan 2023, 12:39I na kraju ispade bolje da nije igroajdohordas je napisao/la: ↑28 jan 2023, 12:12
Momak ti je povrijeđen igrao cijelu polusezonu, pod injekcijama. To jelde nisi uzimao u obzir ?
Fulio si poentu posta
Ti govoriš sad što se nije doveo neko mlađi ili iz akademije a kad je dolazio, svršavali smo svi kolektivno a i ti sa nama, bila je priča da je beton i najbolji stoper bugarske lige.
Kad dovodis igrača ti ne možeš znati kakav će biti, da li će se navići na sistem, da li će ga povrede zaobići, da li će imati motiv da igra našu ligu uopšte itd itd. Lahko je bit general poslije bitke i pisati trebalo je ovo trebalo je ono.
Djaba i Vrancic i Vukotic, djaba da Ronalda dovedes kad je masnokosi sef nestrucnog staba.
Tuga kako dobri igraci ce biti vodjeni od strane masbokosog spidara... A nije da nisi mogao dovesti 10x boljeg trenera...
Tuga kako dobri igraci ce biti vodjeni od strane masbokosog spidara... A nije da nisi mogao dovesti 10x boljeg trenera...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Kojeg?
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Sarajevo, ti si česma
Zaleđena nasred grudi
Mjesto vode teče pjesma
Što napaja srca ljudi

Zaleđena nasred grudi
Mjesto vode teče pjesma
Što napaja srca ljudi

„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme.
Rekao sam im da ja mogu da igram samo za Sarajevo.“
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kapiten Tirane, Ismajlgeci
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Moje misljenje je da je trener kod nas najnebitniji faktor iskreno.
Sve je do ekipe i ima li sinergije i volje za igrom izmedju njih.
Oni ako se sastave i postave ko ekipa to je to.
DO TRENERA JE MOZDA 20% da ih nalozi malo, da je autoritet ..ime... pa ga mladi ljudi postuju i hoce poslusat.
Npr do yrenera je kad ubijamo gurbete na Grbavici al Husref nema muda da stisne napad da ih natrpamo 4..5 golova vec cuva 2-1 ....
Sad cu obrazlozit u par primjera zasto mislim da je tako...
Pocet cu od "od trenera svih trenera"
"Tate nase lige"
" Gospodara familije"
i ostalih hvalospjeva o ovome covjeku.
Covjek je sa Gurbetima osvojio duplu krunu i bio dominantan 3..4 god ZBOG DOBRE EKIPE.....taj covej nakon toga nista nije pokazao....gdje je god otisao fula......
Celo sa Radnikom osvojio kup.
Ovdje se svrsavalo po njemu i pricalo samo u superlativima."lik Bog prekucao ligu sa anonimusima"
Stvarna istina 4 god uigravana ista ekipa, imali par dobrih igraca, ugl svi fizicki jaki, visoki, nasa ekipa u 16tercu izgledala smijesno pored njih... otisla 3..4 igraca koja su bila prevaga Radnik postao smijesna ekipa....
Fedja sq istim igracima radio u Velezu par god....ista prica kao i Cele sa Radnikom .... poslozile se malo kockice.... lik trener najjachi u ligi....svi odusevljeni bili njegovim dolaskom...(ukrali ga mi ostalim)
Zrinjski ko ekipa bez obzira ko je trener ima lijep kontinuitet.
Ljudi promijenili dosta trenera isto al imaju igrace koji su kod njih jos od prije 4..5 god dok smo im trpali hladno po 3 gola...
( dok su se kod nas u tom periodu izmjenilo jedno 100 imena)
Sastavljaju polako ekipu ima odlazaka al dolaze igraci koja su dinamova skola na kaljenje.
Ugl opet imaju nadprosjecno dobar kadar za nasu ligu.
Nije do trenera ti imas Bilbiju koji daje 20 ..30 golova ....nasih 3 najucinkovitijih nemaju toliko ZAJEDNO !!!
Ugl su uvijek u vrhu....svi su propali nekad...Siroki..Zeljo...Borac...Velez...al oni nikad...
UGL SVE STO ZELIM RECI JE DA SVAKI PUT KAD JE DOMINIRALA JEDNA EKIPA LIGOM UZELA TITULI ITD IMALA JE NADPROSJECE IGRACE ZA NASU LIGU.
Ovu ligu niko nije osvojio na taktiku, formacije itd....
Kod nas su 3 problema nemamo kontinuitet ( zato sam podrzavao Duduca neko vrijeme) jer ne mozes za sezonu imat ekipu....ekipa se pravi 2...3 prelazna roka.
Samo jer se trudio al ocito nije islo...rezultati su prelosi...
Drugi je da je liga kakva jeste i da dodju ljudi koji nemaju gdje drugo. Znaci ili oporavak od povrede ili krampa....
Jajalo i Beno su bili zbir problema Benko zbog papira nije dobio platu 6mj....ako se dobro sj sjedio je kod nas na klupi 6mj prije nego je zaigrao...
Treca sve sto valja moras prodat jer prvo, igraci su ugl mladi ljudi i zivot pred njima...
On hoce da ide zasto da igra za 5k KM kad moze za 50k KM
Drugo nijedan klub u BiH nije samofinansirajuci vec svi ovisimo o necemu, nekome itd....
Trece prodas da bi opstao...
I da dovedes Gvardiolu jarane nece pomoci jer imas ljude na terenu koji su tu jer nisu klasa...da su klasa NEBI BILI TU !
DRAGO MI JE STO NISU DOVELI PROSINECKOG lik je preskup sig, ne dolazi samo on, vec citav njegov strucni stab...
Nisam za Varesanovica sekunde...al ako bude imao dobru ekipu bit ce dobri rezultati ....i opet ponavljam nece sig biti do njega....a to sam obrazlozio gore ZASTO....
Iskreno se nadam samo da cemo gledat neko novo Sarajeva sa ovim novajlijama pred kojim je tezak zadatak...
Zadnji prelazni rok je bio odron....imamo mi par ok igraca ....jos ako smo ih dobili par mogli bi imat finu ekipicu...
Ako nista ono "staro Sarajevo" na koje smo svi navikli...
Ako fasujemo koju da je iz vrha tabele i u gostima...
Ne da nas kuci mlate ekipe iz svake vukojebine...
Sve je do ekipe i ima li sinergije i volje za igrom izmedju njih.
Oni ako se sastave i postave ko ekipa to je to.
DO TRENERA JE MOZDA 20% da ih nalozi malo, da je autoritet ..ime... pa ga mladi ljudi postuju i hoce poslusat.
Npr do yrenera je kad ubijamo gurbete na Grbavici al Husref nema muda da stisne napad da ih natrpamo 4..5 golova vec cuva 2-1 ....
Sad cu obrazlozit u par primjera zasto mislim da je tako...
Pocet cu od "od trenera svih trenera"
Covjek je sa Gurbetima osvojio duplu krunu i bio dominantan 3..4 god ZBOG DOBRE EKIPE.....taj covej nakon toga nista nije pokazao....gdje je god otisao fula......
Celo sa Radnikom osvojio kup.
Ovdje se svrsavalo po njemu i pricalo samo u superlativima."lik Bog prekucao ligu sa anonimusima"
Stvarna istina 4 god uigravana ista ekipa, imali par dobrih igraca, ugl svi fizicki jaki, visoki, nasa ekipa u 16tercu izgledala smijesno pored njih... otisla 3..4 igraca koja su bila prevaga Radnik postao smijesna ekipa....
Fedja sq istim igracima radio u Velezu par god....ista prica kao i Cele sa Radnikom .... poslozile se malo kockice.... lik trener najjachi u ligi....svi odusevljeni bili njegovim dolaskom...(ukrali ga mi ostalim)
Zrinjski ko ekipa bez obzira ko je trener ima lijep kontinuitet.
Ljudi promijenili dosta trenera isto al imaju igrace koji su kod njih jos od prije 4..5 god dok smo im trpali hladno po 3 gola...
( dok su se kod nas u tom periodu izmjenilo jedno 100 imena)
Sastavljaju polako ekipu ima odlazaka al dolaze igraci koja su dinamova skola na kaljenje.
Ugl opet imaju nadprosjecno dobar kadar za nasu ligu.
Nije do trenera ti imas Bilbiju koji daje 20 ..30 golova ....nasih 3 najucinkovitijih nemaju toliko ZAJEDNO !!!
Ugl su uvijek u vrhu....svi su propali nekad...Siroki..Zeljo...Borac...Velez...al oni nikad...
UGL SVE STO ZELIM RECI JE DA SVAKI PUT KAD JE DOMINIRALA JEDNA EKIPA LIGOM UZELA TITULI ITD IMALA JE NADPROSJECE IGRACE ZA NASU LIGU.
Ovu ligu niko nije osvojio na taktiku, formacije itd....
Kod nas su 3 problema nemamo kontinuitet ( zato sam podrzavao Duduca neko vrijeme) jer ne mozes za sezonu imat ekipu....ekipa se pravi 2...3 prelazna roka.
Samo jer se trudio al ocito nije islo...rezultati su prelosi...
Drugi je da je liga kakva jeste i da dodju ljudi koji nemaju gdje drugo. Znaci ili oporavak od povrede ili krampa....
Jajalo i Beno su bili zbir problema Benko zbog papira nije dobio platu 6mj....ako se dobro sj sjedio je kod nas na klupi 6mj prije nego je zaigrao...
Treca sve sto valja moras prodat jer prvo, igraci su ugl mladi ljudi i zivot pred njima...
On hoce da ide zasto da igra za 5k KM kad moze za 50k KM
Drugo nijedan klub u BiH nije samofinansirajuci vec svi ovisimo o necemu, nekome itd....
Trece prodas da bi opstao...
I da dovedes Gvardiolu jarane nece pomoci jer imas ljude na terenu koji su tu jer nisu klasa...da su klasa NEBI BILI TU !
DRAGO MI JE STO NISU DOVELI PROSINECKOG lik je preskup sig, ne dolazi samo on, vec citav njegov strucni stab...
Nisam za Varesanovica sekunde...al ako bude imao dobru ekipu bit ce dobri rezultati ....i opet ponavljam nece sig biti do njega....a to sam obrazlozio gore ZASTO....
Iskreno se nadam samo da cemo gledat neko novo Sarajeva sa ovim novajlijama pred kojim je tezak zadatak...
Zadnji prelazni rok je bio odron....imamo mi par ok igraca ....jos ako smo ih dobili par mogli bi imat finu ekipicu...
Ako nista ono "staro Sarajevo" na koje smo svi navikli...
Ako fasujemo koju da je iz vrha tabele i u gostima...
Ne da nas kuci mlate ekipe iz svake vukojebine...
Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako trebam igrati. Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu samo u Sarajevu igrati.
Leon Benko
Leon Benko
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Kabiri na aparatima
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Amar Ibrišimović (15) novi je igrač Wolfsburga, potvrđeno je na zvaničnoj stranici njemačkog kluba.
Wolfsburg je potvrdio da će se Ibrišimović U17 timu ovog kluba pridružiti na ljeto ove godine.
Do tada će nastupati za omladince Tuzla Cityja.
Amar igra na poziciji stopera i visok je 194 cm.
Za našu U15 selekciju odigrao je ukupno devet utakmica.
U omladinskim kategorijama nastupao je za Proleter iz Slavinovića, bio je i u FK Sarajevo, te školi fudbala Kolibri.

Wolfsburg je potvrdio da će se Ibrišimović U17 timu ovog kluba pridružiti na ljeto ove godine.
U omladinskim kategorijama nastupao je za Proleter iz Slavinovića, bio je i u FK Sarajevo, te školi fudbala Kolibri.

„Ne mogu, brate, ja igrati za novac i slušati kako treba da igram.
- ElCartel11
- Kontakt:
Mi smo Sarajevo, najjaci smo najjaci

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Ma onako kazem. Dobra ekipa, a trener qrcina ! I kao ibtrener i kao covjek.
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Skim igramo prvo kolo zna li se?
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Sa Kabirijevim ratnicima

Ma realno i nek je tako, odmah derbi kola pa kud puklo da puklo. Ako ih pobjediš, pokazat ćeš da si ozbiljan protivnik pred ostale jake protivnike.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Mislio sam da se nesto promijenilo u ova tri danaJavierBosnia je napisao/la: ↑28 jan 2023, 13:06Dobio si odgovor prije 3 dana. Masine bi trebalo da su stigle u Sarajevo i da krene proces prosivanja i na Kosevu
Prosivanje na Tusnju je cak obavljano i dok je snijeg bio preko trave

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Ma ni prvi ni zadnji momak iz bosne koji ganja neke probe preko veza vani i naravno ne bude nista.Testo je napisao/la: ↑28 jan 2023, 14:47Amar Ibrišimović (15) novi je igrač Wolfsburga, potvrđeno je na zvaničnoj stranici njemačkog kluba.
![]()