Vjerovatno ne bi postao al ne mozemo to znati sa sigurnoscu, poenta mog posta je bila da je tuzno i jadno da se uvijek vracamo bivsim igracima koji su na ovaj ili onaj nacin otisli iz kluba i kao sad odjednom oni mogu igrati tu a prije nisu mogli, to nema veze s mozgom. Ako su imali kvalitet, godina dvije posudbi u odredjenoj dobi i onda seniorski fudbal da se vidi na cemu smo. Eh u toj fazi kod nas koci ovo sto ti kazes sto odmah pljuju igrace ne davajuci im pravu priliku za razvitak.Ruku na srce imali smo i fula, tipa Beca koji je imao pregrst prilika a kvalitet tanak.Virtu4l je napisao/la: ↑20 maj 2025, 11:16Dodao bih i to da je vjerovatno bolje što je otišao, jer kod nas sigurno ne bi izrastao u igrača kakav je danas. Mi smo postali najteža sredina za takve igrače, ne postoji igrač koji kod nas nije bio popljuvan i ponižavan, 'ta će on.
Ima 21 godinu i 130 utakmica seniorskog fudbala, od čega su 23 evropske, odnosno 9 utakmica u grupnoj fazi Evrope. Tamo je postao i reprezentativac, ništa od toga mu se ne bi desilo da je ostao kod nas.
Pricajuci striktno o potencijalu nekog igraca moramo prestati s tim trendom odi mi dodji mi, daj momcima sansu yebo ga fudbal, evo meni bi uvijek Foco igrao prije Huse u sredini pa nek i pogrijesi, pogrijese i ovi pa sta al od ovog ces mozda imat nekad igraca a od Huse nes nikad.
Pohvala za rad sa Mufticem, tim putem treba ici, on i pored svojih mana i fizickih nedostataka koje ga npr koce u skok igri nas je izvadio bruku puta.
Ustvari kad skontam kako nam je odbrana karinjola 70% sezone za mene je kvalitet Muftica i njegove odbrane jos vrijednije.