Utakmica koja vrijedi više od ostalih-DERBI !
Prijatelji moji Bišćani,prijatelji moji navijači,prijatelji moji igrači morate shvatiti da su neke utakmice veće od ostalih.Historija je povezala ova dva kluba više nego ijedan drugi s nama.Rodjenima ne smijemo i nikad nismo zaboravili dolazak i navijanje za Jedinstvo u Intertoto-cupu 99.godine.Rodjenima takodjer nismo zaboravili njihovu osudu nakon što je naša uprava dala utakmica Banovićima za premijer ligu,Rodjenima nismo zaboravili parolu 2006. : Samo smrt vaša pobjeda je naša....Rodjenima nismo zaboravili parolu : Evo banke cigane moj....Rodjenima nismo zaboravili pjevanje nasim igračima da izginu,konstantne uvrede s tribina prema nasim igracima...Moja poruka onima koji nosi crveno-bijeli dres: IZGINITE KAO NIKAD DOSAD,DOBIJTE IH,OVA POBJEDA NAM TREBA VIŠE NEGO SVE I JEDNA DO KRAJA, !
Subota 15:00h stadion mora da gori,da bude minimalno 2000 ljudi,ljudi probudite se,povedite koga god mozete,moraju se Bišćani vratiti na tribine za svoj klub,povedite,molite,tjerajte sve u subotu na stadion,ne dozvolite sebi tu licnu sramotu da nas nadjačaju na terenu,da nas nadjačaju na tribini u našem gradu
Naravno ako ste u mogucnosti pomoci bilo kako za ovu utakmicu,znate kome se morate javiti i dati dio sredstava da od ove utakmice napravimo jedan prvoligaški spektakl i da nase momke poguramo do pobjede koja nas priblizava opstanku,zato aktivirajte se malo i u subotu na stadion !