FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzla1983
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzla1983 » 23 jan 2020, 19:37

tuzlac je napisao/la:
23 jan 2020, 19:31
CityCity je napisao/la:
23 jan 2020, 19:01
tuzla1983 je napisao/la:
23 jan 2020, 18:04
Pa zna ovaj čovjek što vodi klub šta želi, kako hoće i koliko može. Nije on budala zna od dobro dal i kada mijenjat. Pojedinci su ovdje zaduženi da kritikuju - izmišljaju neke odlaske itd. Po nekima je Vojo odavno na Grbavici a Samir ni kriv ni dužan ispljuvan. Ljudi prave harmoniju i domaćinski klub a Husref bi to razjebao za mjesec dana jer on psihički nije stabilna osoba.
Ova zadnja rečenica je ključna i ja se slažem da Husref nije trenutno bog zna kakva opcija.Ljudi kad ocjenjuju nečiji rad uglavnom imaju sliku njegovog najboljeg perioda iz "bolje" daleke prošlosti a ne vide kakva je trenutna situacija.Psihofizičko stanje Musemića je sada mnogo lošije nego prije nekoliko godina.On mi nekako sad izgleda kao bosanski Mourinho (tu su negdje i po godinama starosti).Ima on kvalitete ali s njim dolazi i brdo problema i vjerovatno "pozorište u kući" a taj cirkus nam nikako ne treba.
ŠTA JE BALJIĆ KAO TRENER NAPRAVIO U KARIJERI.KOLIKO JE TROFEJA OSVOJIO?JE LI MAKAR "KVARNERSKU RIVIJERU"?
.................................................................................................https://hr.wikipedia.org/wiki/Kvarnerska_rivijera

JEDNA RIJETKO VIĐENA SCENA KAD SU TRENERI UPITANJU.I SAM SAM ZAPLAKAO.
Nema potrebe opterecivati nas forum sa osobama izvan kluba. Ako kad dode pruzit ce mu se podrska.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 23 jan 2020, 19:54

@tuzlac
Veoma cijenim i podržavam tvoj rad i trud na forumu.
Mislim da je sada potrebno snažno podržati našeg sadašnjeg trenera (i igrače),jer se tako podržavaju i ulaganja predsjednika i sam klub. Ne treba prizivati sada trenera koji tuguje za svojim voljenim klubom (Sarajevom) i koji plače na nekom patetičnom video prilogu.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 23 jan 2020, 20:07

CityCity je napisao/la:
23 jan 2020, 19:54
@tuzlac
Mislim da je sada potrebno snažno podržati našeg sadašnjeg trenera (i igrače),jer se tako podržavaju i ulaganja predsjednika i sam klub. Ne treba prizivati sada trenera koji tuguje za svojim voljenim klubom (Sarajevom) i koji plače na nekom patetičnom video prilogu.
Tako je slažem se. Imamo šta imamo i iz dana u dan jačamo. Nemojmo skidati glave ljudima koji su tu. Ne zanima me ni Husref ni Amar ni Slavko niti bilo ko drugi. Ako kad budu kod nas imat će podršku a sada pravit problem gdje ga nema u najmanju ruku nije korektno.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 23 jan 2020, 20:26

tuzla1983 je napisao/la:
23 jan 2020, 20:07
CityCity je napisao/la:
23 jan 2020, 19:54
@tuzlac
Tako je slažem se. Imamo šta imamo i iz dana u dan jačamo. Nemojmo skidati glave ljudima koji su tu. Ne zanima me ni Husref ni Amar ni Slavko niti bilo ko drugi. Ako kad budu kod nas imat će podršku a sada pravit problem gdje ga nema u najmanju ruku nije korektno.
SA POJAČANJIMA KOJE JE DOVEO HUSIĆ SITUACJA SE BITNO PROMJENILA KAD JE U PITANJU NAŠ CILJ U OVOJ SEZONI.I SAM SAM DO PRIJE 20 DANA PISAO DA NE TREBA UPADATI U ZAMKU BORBE ZA EVROPU.NAPROTIV, TREBA IGRATI DOBAR FUDBAL IZ UTAKMICE U UTAKMICU.CILJ JE PRIDOBITI ŠTO VIŠE SIMPATIZERA I NAVIJAČA.
SAD KAD I SAM HUSIĆ NAKON ŠTO JE DOVEO NEKOLIKO ZAISTA KVALITETNIH IGRAČA NAJAVLJUJE BORBU ZA VRH NEMA NAZAD.JASNO JE DA JE SAD DO BALJIĆA I DA JE ON U POZICIJI DA BUDE PUKOVNIK ILI POKOJNIK.PUNA PODRŠKA ZA TUZLA CITY ,TO JE PRAVA PAROLA.AKO BUDEMO DOMINANTNI I OSVAJALI BODOVE U SERIJAMA NARAVNO DA ĆE PLJUŠTATI POHVALE BALJIĆU.
OBZIROM DA SU INTERESI KLUBA IZNAD POJEDINACA ,MA KO ONI BILI I UKOLIKO KOLA KRENU NIZBRDO NEMA TOG TRENERA KOJI ĆE IZDRŽATI NA KLUPI VIŠE OD 4 PROLJETNA KOLA.JOŠ JESENAS SAM SLUŠAO KAD MU NAVIJAČI DOBACUJU :"IDI TI PJEVAJ NIJE OVO ZA TEBE".

BosanacGorstak
Kontakt:

Post Postao/la BosanacGorstak » 23 jan 2020, 22:48

Baljicu zelim sve najbolje u nastavku sezone.Sto se tice prvog dijela nisam uopste zadovoljan jer smo u nekoliko tekmi "razvaljeni" kao pravi amateri.
Sto se tice Husrefa,covjek je uvijek moj kandidat jer je covjek odlican trener.Mislim da nije uopste iskljuceno da eventualni Baljicev nasljednik bude upravo Husref ako ne nadje neki angazman u medjuvremenu.Zasto to govorim mozete procjeniti i sami :thumbup:
Još uvjek ste na poziciji koja daje šanse za Evropu…

– Moram biti oprezan. Nama je cilj da osiguramo opstanak. Sve preko toga je uspjeh. Znate kako se kod nas igra, nakon dva tri poraza sve se okrene. Naš je prvenstveni cilj opstanak, a ukaže li se šansa za više mi ćemo pokušati na fer i sportski način poentirati. Ne opterećujemo se Evropom.

Ostaje Baljić!

Doveli ste jedno od najzvučnijih imena na klupu. Ostaje li Elvir Baljić i dalje trener Tuzle?

– Naravno! Tu nema nikakve dileme. Baljić je veliko ime, posjeduje i stručne i ljudske kvalitete.

Poznati ste kao veliki navijač reprezentacije. Pratite Zmajeve po svim kontinentima. Vjerovatno ste imali priliku vidjeti ko se sve pominje kao mogući selektor. Imate li Vi, možda neko trenersko ime za selektora reprezentacije?

– Imam. Znam trenera koji bi mogao napraviti uspjeh s reprezentacijom.

Koji je to trener?

– U ovom trenutku Husref Musemić je najbolje rješenje za selektora.

Zašto tako mislite?

Musemić je dokazan trener. Prije svega dobar insan, a to je vrlo važno u svakom poslu. Da to ljudi prepoznaju i da ti vjeruju. Husref je ostvarenim rezultatima, gdje god je radio, pokazao da posjeduje kvalitet. Smatram da bi Savez izborom Musemića odao priznanje domaćem nogometu. Vi znate da neki selektori nisu pridavali previše paźnje domaćoj ligi. Itekako je vaźno da s izborom Musemića pošaljemo poruku kako BiH ima kvalitetne trenere i igrače. Znate li šta bi značilo da s Husrefom odemo na Evropsko prvenstvo. Svi bi dobili na cijeni, igrači, treneri, općenito naš nogomet. Vidite kako to rade i na najbolji način kapitaliziraju naši susjedi. Uostalom, kakva nam je garancija da ćemo otići na EP s nekim zvučnim imenom? Nikakva! Musemić kao naš trofejni trener zaslužuje šansu da vodi reprezentaciju
Sta je stećak? Oličenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stećku?Stoji uspravno !Digao glavu,digao ruku ! Ali
nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stećak na kome Bosanac kleči ili
moli.Na kome je prikazan kao suzanj.
Miroslav Krleza
!Tuzla City!

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 24 jan 2020, 21:30

"Goran Zakarić neće pojačati Tuzla City.Azmir Husić je kontaktirao povremenog reprezentativca BiH u nadi da će ga dovesti u svoj klub.Zakarić se zahvalio na ponudi i odlučio da neće doći u Tuzla City."
Izgleda da Zakarić ne dolazi.Nisam nimalo razočaran ako ne dođe iz više razloga.Prvo jer imamo dovoljno dobrih igrača u napadu i bez njega,drugo čini mi se da je i on u velikom padu forme (karijere) i da su njegove zadnje dobre partije bile poodavno a da je i u reprezentaciji i u Partizanu i kasnije u Krajovi bio daleko od nekadašnje forme i treće on je veoma skup i pitanje je da li baš vrijedi te novce ili je mačak u vreći.Umjesto te upitne akvizicije bolje naći još jednog jakog štopera.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 jan 2020, 12:08

U redu.Dobro je znati na čemu smo.Drago mije da Husić spominje još jednog jakog štopera.
Imamo odličan roster ,Zakarić bi bio "biber po pilavu".
Važno je graditi dobru atmosferu u ekipi.Ako jedan igrač bez obzira na ime trenutno pada u formi poput nekih koje smo već ispratili, onda bi on bio virus u svlačionici.Takav nam ne treba.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 25 jan 2020, 19:52

Sutra puta Antalije odlazi 26 igrača, stručni štab, maseri, ekonomi a što je nakvažnije i SD Samir Muratovića kao i Saša Vugdalić. Tri kontrolne utakmice slijede i na neki način lakši dio priprema nakon fizičkih napora pod budnom palicom kondicionog trenera Jaska. Zakarića nema, možda i bolje jer čovjek ganja inostrani angažman - sad i ako se još koji igrač pridruži nema velkie razlike. Od 26 igrača treba napravit tim i već polako se pripremati za ove prve tri utakmice koje će nam dati odgovor gdje smo. Sretan nastavak priprema i nadam se da će info sa priprema klub pratiti a utakmice osigurati da bar putem strima pogledamo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 jan 2020, 22:23

Na Transfermarktu nema Kostića.Ima li gdje spisak putnika.?

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 25 jan 2020, 22:32

Ja jedva čekam Husrefa.Pa da zapjevamo ,"titula le ale".

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 26 jan 2020, 15:48

Objavljeno : 27-01-2020 20:31h
U nedjelju kasno navečer ekspedicija Tuzla Cityja stigla je u Antaliju, gdje će provesti narednih deset dana na pripremama.

Prvog dana boravka u Turskoj odrađena su dva treninga. Ono što je za sada najbitnije da nema povrijeđenih i da su svi u punom pogonu.

“Side Star Sport Complex” pruža sjajne uslove za rad za ovo doba godine.

S obzirom na dobre travnjake, uglavnom se rade vježbe s loptama gdje Baljić insistira na brzom i tačnom protoku. Novajlije Badji, Maksimović, Kulović, Leković i Arežina dobro su prihvaćeni a tu je i oporavljeni Kostić.

Za dobre partije u svojoj selekciji, pripremama i putovanjem u Antaliju su nagrađeni i trojica juniora i to Mešinović, Hasanbegović i golman Ibeljić.

Prva provjera je u četvrtak a protivnik je “TSC” iz Bačke Topole.

slika
STOJE S LIJEVA:RAMIĆ,UBIPARIP,BADJI,KOSTIĆ,BEGANOVIĆ,IVKOVIĆ,IBELJIĆ,BUDO, MUMINOVIĆ,BURIĆ, MORRIS,AREŽINA,?,FEJZIĆ,AZMIR HUSIĆ,ZAHIROVIĆ, ADANALIĆ, MURATOVIĆ I VOZAČ.
ČUČE S LIJEVA:KULOVIĆ ,LEKOVIĆ,SESAR,KOJIĆ,MAKSIMOVIĆ,A.HASANBEGOVIĆ,HADŽANOVIĆ,MEŠINOVIĆ,NUKIĆ,STJEPANOVIĆ,EFENDIĆ,ALMIR HUSIĆ,?,CRNKIĆ,?,AHMETOVIĆ,?,

Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 29 jan 2020, 18:47, ukupno mijenjano 3 puta.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 26 jan 2020, 20:12

tuzlac je napisao/la:
26 jan 2020, 15:48
slika
STOJE S LIJEVA:RAMIĆ,UBIPARIP,BADJI,KOSTIĆ,BEGANOVIĆ,IVKOVIĆ,ĆALAKOVIĆ,BUDO, MUMINOVIĆ,BURIĆ, MORRIS,AREŽINA,?,FEJZIĆ,AZMIR HUSIĆ,ZAHIROVIĆ, ADANALIĆ, MURATOVIĆ I VOZAČ.
ČUČE S LIJEVA:KULOVIĆ ,LEKOVIĆ,SESAR,KOJIĆ,MAKSIMOVIĆ,A.HASANBEGOVIĆ,HADŽANOVIĆ,MEŠINOVIĆ,NUKIĆ,STJEPANOVIĆ,EFENDIĆ,ALMIR HUSIĆ,?,CRNKIĆ,?,AHMETOVIĆ,?,

Ovo je već neozbiljno. Ekipa odlazi iz baze na ispraćaju kompletna uprava a gospode Baljića i njgovog ahbaba Hasagića nema čekaju ekipu u Sarajevo. To već nije dobro ne ostavlja početnu dozu ozbiljnosti. U svakom slučaju sretan rad bez povreda.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 jan 2020, 23:36

Pa lete iz sarajeva :?.....šta imaju dolazit pa ponovo za sarajevo....nije ispraćaj minhenskog bajerna a ni barcelone jbg ti....po meni totalno nebitna stvar
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 27 jan 2020, 11:36

Ja, fakat bi bilo lijepo da neko negdje napise kojih je to 26 igraca otputovalo na taj glavni dio priprema...

Po ovim prethodnim komentarima ispada da mozda jedino Mitrovic od svih tih igraca koji su da tako kazem "u opticaju" nije otputovao, vjerovatno jos uvijek nije zalijecio povredu...

Takodje, malo iznenadjenje za mene je sto je izgleda treci golman ponovo Calakovic. Nije ga bilo nigdje u prvom dijelu sezone, pa ga je cijelo vrijeme mijenjao onaj jos mladji Ibeljic. Da nije bila kakva povreda u pitanju kod Calakovica? S obzirom kako su azurni sa informacijama iz kluba ja sam mislio da je Calakovic vec napustio klub... Mislim, niko ga nije nigdje ni spomenuo zadnjih 6 mjeseci...

Uglavnom - sretno, da se sto bolje uigraju i ako je ikako moguce da se izbjegnu bilo kakve ozbiljnije povrede....

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 jan 2020, 13:53

Slažem se da je trebalo objaviti spisak kojeg nam je "Tuzlac" napisao. Jeste sa Čalakovićem interesantno. Možda se spisak ne objavljuje zbog mogućih prinova. Evo meni na ovoj fotki nije jasno ko je prvi jel Moris ili neko drugi, iza je Badži to je sigurno. Slike sa jutrošnjeg treninga i da ne bude kritikujemo lijepo što su objavili i jučerašnje putovanje i današnji trening. Nadam se da će utakmice biti moguće da pogledamo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 jan 2020, 14:14

slika
OVAJ DESNO OD EFENDIĆA JE NOVI IGRAČ.TO NIJE MORRIS.
LIJEVO OD EFENDIĆA JE BADJI.
PA VIDI SE I NA POLASKU DA NEMA 26 IGRAČA PRED AUTOBUSOM NEGO 25.

slika..............slikaslika

JA NE BIH REKAO
DA JE OVO MORRIS.
UŠI SU MU KLEMPAVE.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 27 jan 2020, 15:19, ukupno mijenjano 3 puta.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 jan 2020, 14:55

tuzlac je napisao/la:
27 jan 2020, 14:14
slika

slika.....slika

JA NE BIH REKAO
DA JE OVO MORRIS.
I meni je nešto sumljivo dal je ili nije. Valjda ovih dana saznamo.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 jan 2020, 15:43

tuzla1983 je napisao/la:
27 jan 2020, 14:55
tuzlac je napisao/la:
27 jan 2020, 14:14
slika

slika.....slikaslika

JA NE BIH REKAO
DA JE OVO MORRIS.
I meni je nešto sumljivo dal je ili nije. Valjda ovih dana saznamo.
IMA ODMAH DA SAZNAMO .OVO TVOJ SAMIR MUTI.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 jan 2020, 15:45

ZOVI GA I HOĆEMO SVE DETALJE.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 27 jan 2020, 15:49

tuzlac je napisao/la:
27 jan 2020, 15:45
ZOVI GA I HOĆEMO SVE DETALJE.
Moramo biti malo tajnoviti da iznenadimo pitare u prvoj utakmici i skretnicare u trecoj, Vrapcicane svakako tucemo.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.