Nemoj mi kolege dirat'. Svi smo mi "kvazinovinari"sodaacm je napisao/la: @Zoom najava kola ti je bolja nego kod ovih kvazi novinara,
Prva liga FBiH 2015./2016.
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: Prva liga FBiH: 19. kolo
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Nisam ja i necu vise nikadZoom088 je napisao/la:Nemoj mi kolege dirat'. Svi smo mi "kvazinovinari"sodaacm je napisao/la: @Zoom najava kola ti je bolja nego kod ovih kvazi novinara,
-
sviunapad1010
- Kontakt:
GRADAČAC: Zvijezda (2) – Branitelj (15) 1 ( Domaći mnogo kvalitetniji i u borbi za PL)
JAJCE: Metalleghe BSI (1) – Bosna (8) 1 ( Sigurna pobjeda i ovdje domaćih, Bosna bi mogla biti u borbi za ostanak )
TRAVNIK: Novi Travnik (14) – Radnički (10) X2 ( Radnički dobro igra u gostima, kod Travnika može do bodova )
GORAŽDE: Goražde (11) – Rudar (9) 1 ( Goražde mora do pobjede ako žele ostati u ligi )
ČAPLJINA: Čapljina (6) – Jedinstvo (12) x2 ( Jedinstvo može tvrdom igrom do bodova )
GABELA: GOŠK (7) – Podgrmeč (13) 1 ( Još jedan zicer )
BANOVIĆI: Budućnost (3) – Sloga (16) 1 ( Opet čisto pobjeda domaćih, mnogo jača ekipa a Sloga već otpisana )
GRAČANICA: Bratstvo (5) – Orašje (4) 1 ( Bratstvo ovo igra za Gradačac )
JAJCE: Metalleghe BSI (1) – Bosna (8) 1 ( Sigurna pobjeda i ovdje domaćih, Bosna bi mogla biti u borbi za ostanak )
TRAVNIK: Novi Travnik (14) – Radnički (10) X2 ( Radnički dobro igra u gostima, kod Travnika može do bodova )
GORAŽDE: Goražde (11) – Rudar (9) 1 ( Goražde mora do pobjede ako žele ostati u ligi )
ČAPLJINA: Čapljina (6) – Jedinstvo (12) x2 ( Jedinstvo može tvrdom igrom do bodova )
GABELA: GOŠK (7) – Podgrmeč (13) 1 ( Još jedan zicer )
BANOVIĆI: Budućnost (3) – Sloga (16) 1 ( Opet čisto pobjeda domaćih, mnogo jača ekipa a Sloga već otpisana )
GRAČANICA: Bratstvo (5) – Orašje (4) 1 ( Bratstvo ovo igra za Gradačac )
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
GRADAČAC: Zvijezda (2) – Branitelj (15) 1 Sa puno golova u mreži gosta
JAJCE: Metalleghe BSI (1) – Bosna (8) X Metalleghe krkan ekipa, na lošem terenu u Mračaju, Bosna može do boda
TRAVNIK: Novi Travnik (14) – Radnički (10) 2 Radnički bolji u gostima, Travnik promjenjiv
GORAŽDE: Goražde (11) – Rudar (9) 1 Možda najteža za prognozirat, al blaga prednost Goraždu zbog domaćeg terena
ČAPLJINA: Čapljina (6) – Jedinstvo (12) 1 Čapljina kvalitetnija
GABELA: GOŠK (7) – Podgrmeč (13) 1 Ovdje bi trebala bit golijada
BANOVIĆI: Budućnost (3) – Sloga (16) 1 Ovdje također
GRAČANICA: Bratstvo (5) – Orašje (4) 1 Bratstvo će nam donijet titulu
Po meni ovo bi trebalo biti kolo sa najviše golova.
P.S. za komšije iz Gračanice, pustite na razglas prije utakmice Šabana i Diatta će sve odradit
JAJCE: Metalleghe BSI (1) – Bosna (8) X Metalleghe krkan ekipa, na lošem terenu u Mračaju, Bosna može do boda
TRAVNIK: Novi Travnik (14) – Radnički (10) 2 Radnički bolji u gostima, Travnik promjenjiv
GORAŽDE: Goražde (11) – Rudar (9) 1 Možda najteža za prognozirat, al blaga prednost Goraždu zbog domaćeg terena
ČAPLJINA: Čapljina (6) – Jedinstvo (12) 1 Čapljina kvalitetnija
GABELA: GOŠK (7) – Podgrmeč (13) 1 Ovdje bi trebala bit golijada
BANOVIĆI: Budućnost (3) – Sloga (16) 1 Ovdje također
GRAČANICA: Bratstvo (5) – Orašje (4) 1 Bratstvo će nam donijet titulu
Po meni ovo bi trebalo biti kolo sa najviše golova.
P.S. za komšije iz Gračanice, pustite na razglas prije utakmice Šabana i Diatta će sve odradit
- theboss_RD07
- Kontakt:
GRADAČAC: Zvijezda (2) – Branitelj (15) - 1 - Ne bi trebalo biti problema u ovoj utakmici.. (3+)
JAJCE: Metalleghe BSI (1) – Bosna (8) - X - Metalleghe mi uopste nije djelovao impresivno u Gradaccu, Bosna se mora vaditi zbog proslog kola (oba daju i 3+)
TRAVNIK: Novi Travnik (14) – Radnički (10) - 2 - Komsije dobri u gostima, NT vec siguran putnik za nizi rang (0-2 gola)
GORAŽDE: Goražde (11) – Rudar (9) - X - K'o sto zemljak rece, mozda najteza za prognozirat. Eto Rudaru nekako idu ove nerijesene
(jedan ili oba ne daju gol)
ČAPLJINA: Čapljina (6) – Jedinstvo (12) - 1 - Mislim da se Capljina i dalje nada tom prvom mjestu i moraju ovu dobiti da bi ostali u utrci (3+)
GABELA: GOŠK (7) – Podgrmeč (13) - 1 - Podgrmec nikakav u gostima.. (1/1)
BANOVIĆI: Budućnost (3) – Sloga (16) - 1 - zicer kola (1/1)
GRAČANICA: Bratstvo (5) – Orašje (4) - 1x - Najzanimljivija utakmica kola pored one u Jajcu. izbjegavao sam dvoznake dosad ali ovdje moram taj X ubacit. Bratstvo definitivno kvalitetnija ekipa + domaci teren, ali ne znam jesu li dovoljno jaki za utakmicu protiv saveza. Bratstvu zelim puno srece, a Orasju gasenje kao i uvijek
(X/1 ili X/X)
Ubacio sam i par specijalnih tipova da bude zanimljivije
JAJCE: Metalleghe BSI (1) – Bosna (8) - X - Metalleghe mi uopste nije djelovao impresivno u Gradaccu, Bosna se mora vaditi zbog proslog kola (oba daju i 3+)
TRAVNIK: Novi Travnik (14) – Radnički (10) - 2 - Komsije dobri u gostima, NT vec siguran putnik za nizi rang (0-2 gola)
GORAŽDE: Goražde (11) – Rudar (9) - X - K'o sto zemljak rece, mozda najteza za prognozirat. Eto Rudaru nekako idu ove nerijesene
ČAPLJINA: Čapljina (6) – Jedinstvo (12) - 1 - Mislim da se Capljina i dalje nada tom prvom mjestu i moraju ovu dobiti da bi ostali u utrci (3+)
GABELA: GOŠK (7) – Podgrmeč (13) - 1 - Podgrmec nikakav u gostima.. (1/1)
BANOVIĆI: Budućnost (3) – Sloga (16) - 1 - zicer kola (1/1)
GRAČANICA: Bratstvo (5) – Orašje (4) - 1x - Najzanimljivija utakmica kola pored one u Jajcu. izbjegavao sam dvoznake dosad ali ovdje moram taj X ubacit. Bratstvo definitivno kvalitetnija ekipa + domaci teren, ali ne znam jesu li dovoljno jaki za utakmicu protiv saveza. Bratstvu zelim puno srece, a Orasju gasenje kao i uvijek
Ubacio sam i par specijalnih tipova da bude zanimljivije
⭐
Re: Prva liga FBiH 2015./2016.
Glavnom sucu utakmice HNK "Branitelj" - HNK "Orašje" devet kola suspenzije a Orašju 3.boda.
16. kolo
- NK "Podgrmeč" - HNK "Orašje" (zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena glavnom sucu, te se sankcioniše sa jednim ciklusom nedelegiranja).
(zbog neadekvatnog opisa situacija i neadekvatnog ocjenjivanja posmatrač suđenja se kažnjava jednim ciklusom nedelegiranja).
18. kolo
- HNK "Branitelj" - HNK "Orašje" (zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena glavnom sucu, te se sankcioniše sa devet kola nedelegiranja).
(zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena četvrtom sucu)
(zbog neadekvatnog opisa situacija i neadekvatnog ocjenjivanja posmatrač suđenja se kažnjava sa šest utakmica nedelegiranja).
Bravo savez
Bravo Iljo,Ivo i Vladimire Dominkoviću
I onda se svi pitaju zašto je po 100-150 gladaoca na utakmicama 1.lige FBIH 
16. kolo
- NK "Podgrmeč" - HNK "Orašje" (zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena glavnom sucu, te se sankcioniše sa jednim ciklusom nedelegiranja).
(zbog neadekvatnog opisa situacija i neadekvatnog ocjenjivanja posmatrač suđenja se kažnjava jednim ciklusom nedelegiranja).
18. kolo
- HNK "Branitelj" - HNK "Orašje" (zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena glavnom sucu, te se sankcioniše sa devet kola nedelegiranja).
(zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena četvrtom sucu)
(zbog neadekvatnog opisa situacija i neadekvatnog ocjenjivanja posmatrač suđenja se kažnjava sa šest utakmica nedelegiranja).
Bravo savez
Nesto mi nije jasno... Znaci na linku koji cu oznaciti sa brojem 1 pise sledece "Na osnovu analize suđenja i zaključaka Komsije Komisije za suce i suđenje NS FBiH utvrđeno je da se nije radilo o bitnim povredama Pravila nogometne igre koje su taksativno navedene u članu 78. Pravilnika o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH, te Komisija nije mogla donijeti odluku o poništenju i određivanju ponovnog odigravanja utakmice, kako to precizno propisuje član 77. Pravilnika. Također, utvrđeno je da sudijske pogreške nisu mogle imati posljedice u takmičarskom smislu, a vezano za registraciju navedene utakmice od strane Komisije za takmičenje."
Eh sad ono sto je zapravo interesanto jeste da na linku broj 2 pise sledece "- HNK "Branitelj" - HNK "Orašje" (zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena glavnom sucu, te se sankcioniše sa devet kola nedelegiranja).
Mislim nisam neki ekspert sto se tice tih pravila i tako toga ,al ja kako sam razumio u prvom tekstu pise da se utakmica registruje 0:3 za Orasje jer nema dokaza da je bilo povrede u pravilima nogometne igre. A u drugom tekstu pise da je glavni sudija sankcionisan zbog povrede pravila nogometne igre. Jel to kontradikcija ili jednostavno j.ebe lud zbunjenog ??
Linkovi
1.http://www.nsfbih.ba/novost/10839/utakm ... ultatom_03
2.http://www.nsfbih.ba/novost/10838/glavn ... suspenzije
Eh sad ono sto je zapravo interesanto jeste da na linku broj 2 pise sledece "- HNK "Branitelj" - HNK "Orašje" (zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena glavnom sucu, te se sankcioniše sa devet kola nedelegiranja).
Mislim nisam neki ekspert sto se tice tih pravila i tako toga ,al ja kako sam razumio u prvom tekstu pise da se utakmica registruje 0:3 za Orasje jer nema dokaza da je bilo povrede u pravilima nogometne igre. A u drugom tekstu pise da je glavni sudija sankcionisan zbog povrede pravila nogometne igre. Jel to kontradikcija ili jednostavno j.ebe lud zbunjenog ??
Linkovi
1.http://www.nsfbih.ba/novost/10839/utakm ... ultatom_03
2.http://www.nsfbih.ba/novost/10838/glavn ... suspenzije
www.nkbratstvogracanica.com
cesc4,ako skontas kako je moguce da"TUDJI COVJEK J.BE SVOJU ZENU" vjerovatno ces skontat i ovu nakaradu od saveza 
GRADAČAC: Zvijezda (2) – Branitelj (15) X2 Zvezda mora pasti,,,
JAJCE: Metalleghe BSI (1) – Bosna (8) 1 Kec ko kuća,,Metalci su viceprvak prve lige za 2015/16
TRAVNIK: Novi Travnik (14) – Radnički (10) 1 Domaćini bolji,,Indijanci na sever--
GORAŽDE: Goražde (11) – Rudar (9) 1 Gorazde pokradeno u Lukavcu vratit im se mora
ČAPLJINA: Čapljina (6) – Jedinstvo (12) X Dvije jednake ekipe uz fer i postenu igru ,,
GABELA: GOŠK (7) – Podgrmeč (13) 2 Navijački
BANOVIĆI: Budućnost (3) – Sloga (16) 1 Zelembaci ovo dobijaju,,al na guzove
GRAČANICA: Bratstvo (5) – Orašje (4) 1 u hendikepu,,dovedte sudije iz Orašja al petarda vam je,,,

JAJCE: Metalleghe BSI (1) – Bosna (8) 1 Kec ko kuća,,Metalci su viceprvak prve lige za 2015/16
TRAVNIK: Novi Travnik (14) – Radnički (10) 1 Domaćini bolji,,Indijanci na sever--
GORAŽDE: Goražde (11) – Rudar (9) 1 Gorazde pokradeno u Lukavcu vratit im se mora
ČAPLJINA: Čapljina (6) – Jedinstvo (12) X Dvije jednake ekipe uz fer i postenu igru ,,
GABELA: GOŠK (7) – Podgrmeč (13) 2 Navijački
GRAČANICA: Bratstvo (5) – Orašje (4) 1 u hendikepu,,dovedte sudije iz Orašja al petarda vam je,,,
GRADAČAC: Zvijezda (2) – Branitelj (15) 1 (Zvijezda dosta kvalitetnija od Branitelja)
JAJCE: Metalleghe BSI (1) – Bosna (8) X (Ovdje ocekujem iznenadenje kola. Bosna je solidna ekipica koja zna odigrat dobru odbranu a prednost ce im bit los teren u Jajcu.)
TRAVNIK: Novi Travnik (14) – Radnički (10) 1 (Gavric rjesava pitanje pobjednika)
GORAŽDE: Goražde (11) – Rudar (9) X (Rudar je kvalitetniji, i moze do bod/ova)
ČAPLJINA: Čapljina (6) – Jedinstvo (12) 1 (Mislim da ce ovo biti najefikasnija utakmica u ovom kolu)
GABELA: GOŠK (7) – Podgrmeč (13) 1 (Podgrmec igra fin bunker ali mislim da ce GOSK uspjet zabit makar 2-3 gola)
BANOVIĆI: Budućnost (3) – Sloga (16) 1 (Lagano u hendikepu)
GRAČANICA: Bratstvo (5) – Orašje (4) 1 (NavijackI)
JAJCE: Metalleghe BSI (1) – Bosna (8) X (Ovdje ocekujem iznenadenje kola. Bosna je solidna ekipica koja zna odigrat dobru odbranu a prednost ce im bit los teren u Jajcu.)
TRAVNIK: Novi Travnik (14) – Radnički (10) 1 (Gavric rjesava pitanje pobjednika)
GORAŽDE: Goražde (11) – Rudar (9) X (Rudar je kvalitetniji, i moze do bod/ova)
ČAPLJINA: Čapljina (6) – Jedinstvo (12) 1 (Mislim da ce ovo biti najefikasnija utakmica u ovom kolu)
GABELA: GOŠK (7) – Podgrmeč (13) 1 (Podgrmec igra fin bunker ali mislim da ce GOSK uspjet zabit makar 2-3 gola)
BANOVIĆI: Budućnost (3) – Sloga (16) 1 (Lagano u hendikepu)
GRAČANICA: Bratstvo (5) – Orašje (4) 1 (NavijackI)
www.nkbratstvogracanica.com
Mislim da su se malo u pisanju zeznuli. Ali nebitno. Bilo je jasno da će utakmica biti registrovana rezultatom 0-3. Pored toga slijede i novčane kazne od strane disciplinske komisije prema Branitelju. Oni su napravili grešku što su napustili teren, a to je prema Pravilniku automatski 3-0 za protivnika.
Eh sad, eto ovaj kriminalac Kožul je kažnjen nedelegiranjem maltene do kraja prvenstva (a nadam se da će idiota skinuti s liste Prve lige). Njegovi nalogodavci će se napraviti naivni i nevini u cijelom slučaju. Najviše ovdje ispašta Branitelj koji je sada već jednom nogom u nižem rangu takmičenja. Najavili su i istupanje iz lige, što bi bio veoma loš potez, ali mislim da bi se i ostali klubovi trebali solidarisati s njima.
Iskreno, očekivao sam nešto ovakvo u ovoj prvenstvenoj sezoni, jer mnogo ekipa ispada. Očekivao sam i veće solidarisanje klubova, a nažalost sam se prevario. Mnogo je toga o čemu ne mogu u ovom trenutku pisati...ali nema veze, biće jednom jedna knjiga napisana
Inače, sutra u Travniku treba očekivati sudijski masakr nad Radničkim. Očekujte barem jedan crveni karton za Lukavčane.
Eh sad, eto ovaj kriminalac Kožul je kažnjen nedelegiranjem maltene do kraja prvenstva (a nadam se da će idiota skinuti s liste Prve lige). Njegovi nalogodavci će se napraviti naivni i nevini u cijelom slučaju. Najviše ovdje ispašta Branitelj koji je sada već jednom nogom u nižem rangu takmičenja. Najavili su i istupanje iz lige, što bi bio veoma loš potez, ali mislim da bi se i ostali klubovi trebali solidarisati s njima.
Iskreno, očekivao sam nešto ovakvo u ovoj prvenstvenoj sezoni, jer mnogo ekipa ispada. Očekivao sam i veće solidarisanje klubova, a nažalost sam se prevario. Mnogo je toga o čemu ne mogu u ovom trenutku pisati...ali nema veze, biće jednom jedna knjiga napisana
Inače, sutra u Travniku treba očekivati sudijski masakr nad Radničkim. Očekujte barem jedan crveni karton za Lukavčane.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
u 4-om kolu Orasje-Bratstvo Jelic Frano i Kozul Oliver vec tada pokazali afinitete za uzimanje novca ili ti povaljivanje ekipa ........svi koji su bili,a bilo nas je znaju o cemu pricam........od povrede Ikana pa nadalje......da slucajno nisu suspendovani, danas bi 100 % sudili u Gracanici........jedva cekam da vidim kakav ce cirkus danas napraviti ovaj Zenicanin....liga ludiloooooo
- theboss_RD07
- Kontakt:
Pa hoce sigurno. Sto bi se reklo, imat ce previse neopravdanihZoom088 je napisao/la:a nadam se da će idiota skinuti s liste Prve lige
Sumnjam da ce za 2-3 kola uspjet vratit ocjenu u zelenu zonu. Leti on 100%
⭐
-
sviunapad1010
- Kontakt:
Načelniče ko je prvaknacelnik je napisao/la:GRADAČAC: Zvijezda (2) – Branitelj (15) X2 Zvezda mora pasti,,,
GABELA: GOŠK (7) – Podgrmeč (13) 2 Navijački![]()
GRAČANICA: Bratstvo (5) – Orašje (4) 1 u hendikepu,,dovedte sudije iz Orašja al petarda vam je,,,![]()
Samo Tuzla je pjesme pjevala kontra ustaša, kontra četnika, kontra sda, nacionalista...
@ ZOOM ako mozes javljanje danas , Sodjani ce biti zahvalni, naravno ako si u mogucnosti.Sretno.
Ostavi mi broj moba u poruci i javljat cu ti ja svakih 15ak min.sodaacm je napisao/la:@ ZOOM ako mozes javljanje danas , Sodjani ce biti zahvalni, naravno ako si u mogucnosti.Sretno.
Niko u ovoj ligi nije čist.... sigurno je Branitelju navlačio
- NK "Metalleghe BSI" - HNK "Branitelj" (zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena glavnom sucu, te se sankcioniše sa jednim ciklusom nedelegiranja).
- NK "Metalleghe BSI" - HNK "Branitelj" (zbog propusta u primjenjivanju PNI korigira se ocjena glavnom sucu, te se sankcioniše sa jednim ciklusom nedelegiranja).
Pustili ga za ovaj vikend kuci i opet pomijesao plave i zelene .....sviunapad1010 je napisao/la:Načelniče ko je prvaknacelnik je napisao/la:GRADAČAC: Zvijezda (2) – Branitelj (15) X2 Zvezda mora pasti,,,
GABELA: GOŠK (7) – Podgrmeč (13) 2 Navijački![]()
GRAČANICA: Bratstvo (5) – Orašje (4) 1 u hendikepu,,dovedte sudije iz Orašja al petarda vam je,,,![]()
Džaba načelniče navijački, poslije 20 minuta GOŠK natrpa Podgrmeč 
http://www.bet365.com/home/FlashGen4/We ... 0326410665
Mozete pratiti mec Brtastvo - Orasje i na Bet365
Mozete pratiti mec Brtastvo - Orasje i na Bet365
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.