Stefan Effenberg je napisao/la: ↑15 apr 2022, 00:13
@ Bayern111
Nisam zapamtio da su mu prilikom dolaska na klupu dali odriješite ruke da mijenja taktiku.
Prvo, nema smisla tako razmišljati jer nam 3-5-2 nije u krvi i godinama igramo 4-5-1 uspješno.
Drugo, imamo više igrača za 4 5 1 nego za 3 5 2. Znači za taktiku 3 5 2 nam fale igrači. To je kad smo kod taktike.
Međutim ja ne mogu razumjeti taktiku 3 5 2 jer do prošle godine nije donijela niti jedan naslov naspram 4 5 1.
Znači ako dopuštaš Nagelasmanu tu taktiku onda je naša uprava u banani i pojma nema šta i kako dalje.
Jer igrači kao što su Lewa i Muller najbolje dokazano funkcioniraju u sustavu 4 5 1 i zdrava logika govori da zašto nešto mijenjati samo da bi promijenio, jer kao eto ova taktika 3 5 2 se Nagelsmanu igra pa će on otkriti toplu vodu ili stare konje naučiti novim trikovima.
Znači govorimo o igračima koji dokazano najbolje funkcioniraju u taktici 4 5 1 i onda nema smisla da sam sebi režeš granu na kojoj sjediš. A upravo to čini Nagelsman zadnja 2 mjeseca pa se onda i mi pitamo zašto je odjedanput Muller u lošoj formi ili zašto mi loše igramo.
Sane ore teren na lijevom krilu i ubedljivo je jedan od najboljih lijevih krila na svijetu, ne, sad će tebe čika Nagelsman da stavi desno jer si tu pokazao da pojma nemaš šta da uradiš sa loptom ali eto, Nagel zna šta radi.
Zna se da Bayern teško daje duge ugovore starim igračima pa je to možda i normalno da otežu sa Lewandowskim ali mi nismo momčad u rekonstrukciji pa da trebamo sad još 3-4 godine da bi došli na neki nivo na kojem smo sad, znači u poziciji da realno možemo osvojiti lp jer smo svake godine u top 5 favorita.
Ne, mi moramo zadržati Lewandowskog jer Haland nam je preskup a realno netko drugi trenutno nije ta kvaliteta. Treba dati Lewi ugovor kakav zaslužuje jer govorimo o top 2 napadaču na svijetu u ovom trenutku a on može još odigrati 2 sezone na ovakvom nivou sigurno.
Nemislim ja da su mu dali odriješene ruke da mjenja taktiku,ali izjave Hainera ,Brazze su bile kako če Nagelsman donijeti novine,i promjeniti i uvesti novine u postavku da Bayern postane nepredvidljiviji,i da se lakše prilagodjava odredjenim situacijama.
Da će igrati sa više sistema u biti.Pokušaću nači tekstove i postaviti ovdje sad nemam vremena radim.
Što se mene tiče ni ja nešto posebno ne gotovim tu formaciju sa wing bekovima jer je bayern godinama sinonim za wingere od Roberya.
Ali isto tako milsim da je Nagelsman jako dobar trener i da mu treba vremena jer je dobio zadat jako nezahvalan,voditi klub u eri kada i Lewa i Muller treba da polako završavaju tu mislim u naredne 2-3 godine i uvoditi nove snage na njihovo mjesto,a to je jako teško s obzirom koliko s skloni drami i želji d astalno igraju.
Apsolutno se slažem da je greška Sane staviti desno,isto tako mislim da treba zadržati Lewu....ali treba neko i da lupi šakom o sto i objasni im da igraju u Bayernu i da treba da budu ponosni na to,to su odlično radili Hoenes i Rumenige.
Mislim da je krajnje vrijeme da mladni igrači dobijaju oravu priliku u ovom klubu,i da neki jednostavno moraju to prihvatiti.
Što se tiče Sanea kada je dolazio mislio sam da je najbolja moguća stvar,ali očigledno je da postoji problem,i da ima tu nešto više,negdje sam pročitao da se sukobio s aNegelsmanom zbog nezalaganja na treninzima.
Realno ove sezone Coman je debelo oretekao i Sanea i Ganabrya što se tiče statusa u ekipi,i to zasluženo.
Musila se cjelu sezonu pomjera s pozicije na poziciju,a u godinama je kada bi mogao hladno preuzeti odgovornost,i tu je problem sa ugovorima,jer produženjem se jednostavno gubi mjesto za njega,a tek za mladje igrače,tipa Wanera,Scota,Raina,Vidovića,itd....
Evo reci mi zapto u jednom meču sa lupam Mainzom,nebi musiala startao kao AM/ili krilo nebitno,a muller sjeo na klupu,ili Lewa odmorio a da napokon dovedemo mladjeg igrača da odigra po 20-30 minuta da uči od najbolje napadača...problem je to veliki i sve višw mladjih igrača neče u Bayern zbog manjka prilike