Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

akisarajevo92
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la akisarajevo92 » 31 okt 2014, 16:45

Greivis je napisao/la:Gdje se mogu uzeti baterije na punjenje? Koja je cijena?
Imas u Imtecu, cijena se krece izmedju 20-25KM. (Punjac i baterije).

MIslim da sam jos negdje vidio, al nisam siguran gdje, pa da ne slazem. :)
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 31 okt 2014, 16:48, ukupno mijenjano 2 puta.
Don't believe the hype.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 31 okt 2014, 16:46

Barcod je napisao/la:Pozz vec neko vrijeme imam ovaj kablovski net a samim tim dobio sam modem njihov bez wi-fi e sad me interesuje da ne kupujem wirlessruter dali se može ikako spojiti ovaj modem s wi-fi od bh telecoma (ZTE) da mi samo šalje wi-fi signal jeli to izvodljivo ?
Kupis npr. ruter TP-LINK WR740N, oko 40 KM i nakacis na taj sto imas... ;)
- Ed Woodward for Prime Minister !

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 31 okt 2014, 17:14

filip13 je napisao/la:može li se profil na skajpu deaktivirati,ugasiti,i kako promijeniti sifru na skajpu??
Mislim da ne mozes to, promijeni sliku, ime drzavu i obrii sve kontakte najbolje sto mozes uraditi.

A baterije zavisi kakve ti trebaju? Za sta? Ako ti trebaju neke kao za nekog uređaja koji ima punjac namijenjen za njih, tipa fixnog telefona. svake koje su 1.2 volta su punjive i kostaju 5-10 KM otpilike manje vise. Opet zavisi za sta ti treba i kakve? Imas vecinom u marketima vecm.
Mia San Mia

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 31 okt 2014, 22:32

Evo jedno pitanje ne znam je li glupo ili ne,ali mi se to desava...
Kad sjetim za kompjuterom i radim nesto jedan duzi period nista mi ne smeta ocima niti me bole,a udaljenost izmedju monitora i mene je nekih 70-ak centimetara.
Dok naprimjer kad uzmem laptop i stavim ga na sto i sjednem udaljenost izmedju ekrana laptopa i ociju je 50-ak centimetara i nakon nekih pola sata odmah me oci pocnu boliti.
Vidim da je na laptopu vece osvjeljetljenje ? Da li je moguce do toga da je i ako jeste kako da smanjim na neko normalno da mi ne smeta ? :)

ComeOn
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la ComeOn » 31 okt 2014, 22:46

marcelo12 je napisao/la:
ComeOn je napisao/la:
Imas i opciju da se javis njihovom klijent servisu i popunis sto mozes vise podataka o svom mailu koji zelis da vratis. Ako budes uvjerljiv, oni ce ti se javiti i reci da li si zadovoljio ili ne njihove zahtijeve za dokazivanjem da je to stvarno tvoj mail.
Ima tamo vidjet ces, svakakvih gluposti moras navest, od toga kad si se otprilike registrovao do toga sta imas unutar maila, koliko mailova u inboxu, od koga, sa kim si se zadnjim dopisivao..... uglavnom jedina ti je to opcija izgledna da vratis mail ako ne znas alternativni mail.
Probat cu to..jel to na engleski ide?
Da

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 31 okt 2014, 23:46

arelinho je napisao/la:Evo jedno pitanje ne znam je li glupo ili ne,ali mi se to desava...
Kad sjetim za kompjuterom i radim nesto jedan duzi period nista mi ne smeta ocima niti me bole,a udaljenost izmedju monitora i mene je nekih 70-ak centimetara.
Dok naprimjer kad uzmem laptop i stavim ga na sto i sjednem udaljenost izmedju ekrana laptopa i ociju je 50-ak centimetara i nakon nekih pola sata odmah me oci pocnu boliti.
Vidim da je na laptopu vece osvjeljetljenje ? Da li je moguce do toga da je i ako jeste kako da smanjim na neko normalno da mi ne smeta ? :)
Ne znam je li do toga, ali osvjetljenje ćeš smanjiti tako što odeš na ikonicu baterije (donji desni čošak) i onda na Adjust screen brightness.
Pld W D L
38 26 12 0

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 31 okt 2014, 23:49

anell je napisao/la:
arelinho je napisao/la:Evo jedno pitanje ne znam je li glupo ili ne,ali mi se to desava...
Ne znam je li do toga, ali osvjetljenje ćeš smanjiti tako što odeš na ikonicu baterije (donji desni čošak) i onda na Adjust screen brightness.
Probacu to,ali ne znam je li moguce da je razlika zbog tih 20 cm.
Radim pola sata za laptopom oci me pocnu boliti i moram odmoriti :oops:
Za kompjuterom mogu sjediti 10 sati nece mi biti nista :roll:

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 nov 2014, 04:47

R32 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:može li se profil na skajpu deaktivirati,ugasiti,i kako promijeniti sifru na skajpu??
Mislim da ne mozes to, promijeni sliku, ime drzavu i obrii sve kontakte najbolje sto mozes uraditi.

A baterije zavisi kakve ti trebaju? Za sta? Ako ti trebaju neke kao za nekog uređaja koji ima punjac namijenjen za njih, tipa fixnog telefona. svake koje su 1.2 volta su punjive i kostaju 5-10 KM otpilike manje vise. Opet zavisi za sta ti treba i kakve? Imas vecinom u marketima vecm.

hvala

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 01 nov 2014, 08:38

Zna li neko kako natjerati LCD da ide u standby kada izgubi signal? Problem je sto LCD nece da se gasi kada se ugasi kompjuter a kada je povezan hdmi kablom.. Kada je povezan vga kablom uredno se gasi kao svaki monitor.. Model je Samsung S86 32 inch LE32S86BD..
BUDI ŽELJO !!!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 02 nov 2014, 15:14

momciluci, treba mi pomoc oko antivirusa...ima li neko neki AV da je iole dobar (da ne trosi puno resursa kao avast da mi ne uspori laptop), a da ima neku dobru licencu recimo na godinu dana da podijeli sa mnom ? meni je najdrazi NOD32, al jbg, s njim su veliki belaji sto se tice licenci :hmmmmm:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 02 nov 2014, 20:06

dziza_23 je napisao/la:Zasto mi youtube sporo ucitava klipove, da i ne pomisljam na hd da prebacim, dok sve ostalo fercera. probao na vimeo, ide hd super, nista ne stopa.
Nema niko da zna nesto o ovoj mojoj muci? :D
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 02 nov 2014, 21:35

dziza_23 je napisao/la:
dziza_23 je napisao/la:Zasto mi youtube sporo ucitava klipove, da i ne pomisljam na hd da prebacim, dok sve ostalo fercera. probao na vimeo, ide hd super, nista ne stopa.
Nema niko da zna nesto o ovoj mojoj muci? :D
Da nije mozda do java, flesova? Jesi probao sa razlicitim pretrazivacima?
Mia San Mia

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 03 nov 2014, 01:40

Papastathopoulos je napisao/la:momciluci, treba mi pomoc oko antivirusa...ima li neko neki AV da je iole dobar (da ne trosi puno resursa kao avast da mi ne uspori laptop), a da ima neku dobru licencu recimo na godinu dana da podijeli sa mnom ? meni je najdrazi NOD32, al jbg, s njim su veliki belaji sto se tice licenci :hmmmmm:
Microsoft security Essentials, ako imaš win8 imaš ga u sklopu windows defendera, ako neki drugi sistem skini, djabe je, ne osjetis ga a dobar ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 nov 2014, 16:59

JoseMourinho je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:momciluci, treba mi pomoc oko antivirusa...ima li neko neki AV da je iole dobar (da ne trosi puno resursa kao avast da mi ne uspori laptop), a da ima neku dobru licencu recimo na godinu dana da podijeli sa mnom ? meni je najdrazi NOD32, al jbg, s njim su veliki belaji sto se tice licenci :hmmmmm:
Microsoft security Essentials, ako imaš win8 imaš ga u sklopu windows defendera, ako neki drugi sistem skini, djabe je, ne osjetis ga a dobar ;)
E hvala ti, nekad davno sam i ja to ovdje procitao da je taj dobar...a XP mi je, nije 8...a de mi jos samo reci u vezi licenci za taj AV-ima li neka "duza", da ne moram svako mjesec dana traziti vazece licence itd ? :)

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 03 nov 2014, 18:19

Zna li neko kako idu mape za ovih navigacija. Ima mi Garminova navigacija međutim neki su nesto dirali i izgleda sve obrisali.
Mia San Mia

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 03 nov 2014, 19:38

Papastathopoulos je napisao/la:
JoseMourinho je napisao/la:
E hvala ti, nekad davno sam i ja to ovdje procitao da je taj dobar...a XP mi je, nije 8...a de mi jos samo reci u vezi licenci za taj AV-ima li neka "duza", da ne moram svako mjesec dana traziti vazece licence itd ? :)
Trajna je licenca jer ko ono orginal ti je XP pa i njega dobijes djabe i sam se updateuje i sl., nema pegle oko keyeva ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 nov 2014, 19:52

JoseMourinho je napisao/la:Trajna je licenca jer ko ono orginal ti je XP pa i njega dobijes djabe i sam se updateuje i sl., nema pegle oko keyeva ;)
hvala care puno ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 nov 2014, 00:30

"Microsoft Security Essentials vise nije dostupan za sustav Windows XP"

velikim slovima me ovo doceka kad sam krenuo da skinem ovaj AV :roll:

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 04 nov 2014, 00:33

E jbg instaliraj sedmicu ili osmicu :D

Neznam bgm prije sam koristio nod32 pa presi na ovaj, a avast sa djabe licencom si probo..

Možda onaj avg al neznam sa keyevima kako funkcionise ;)

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 04 nov 2014, 00:43

bila je sedmica na njemu kad sam ga uzeo, al' ja stavio XP, nema boljeg sistema, navik'o jbg :D

hajd' probacu AVG pa da vidim kako fercera ;)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Sheyi i 81 gost.