ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

Belmin6
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la Belmin6 » 09 jun 2014, 15:48

Napokon :opaopa:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 09 jun 2014, 17:40

Vrlo fino na Queensu do sada, Ward i Evans idu u drugo kolo pobjedom protiv Role (2:0) odnosno Melzera (2:1). Ward u drugom kolu ide na Dimitrova, a Evans na Andersona. Čekam još da vidimo šta može Daniel Cox protiv Mannarina. Murray je naravno direktno u drugom kolu, tamo će igrati protiv Mathieua.

Inače u Halleu puno više jakih igrača, dakle dobra šansa za Andyja da odbrani titulu i 250 bodova.

BeyKopites
Kontakt:

Post Postao/la BeyKopites » 11 jun 2014, 14:19

Ne viđoh Federera do sad u Halleu, jel igra on tamo? :think:
"The best there was, the best there is and the best there will ever be!"
-CaptainFantastic08-

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 11 jun 2014, 14:35

BeyKopites je napisao/la:Ne viđoh Federera do sad u Halleu, jel igra on tamo? :think:
igra sutra Sousa J. - Federer R. 12.06.2014 11:00
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 jun 2014, 16:34

Murray rutinski 2:0 (6:4 6:4) protiv Mathieua, u trećem kolu ide na Štepaneka. Cox ispao u prvom kolu, a Evans i Ward prošli jedno kolo i onda izgubili od puno jačih protivnika, solidan nastup, očekujem više od njih dvojice u Eastbourneu slijedeće sedmice (puno slabija konkurencija) gdje će nastupiti sa wild cardom, sa njima i Kyle Edmund.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 jun 2014, 16:53

Andy je u fantastičnoj seriji na travi. Vezao je OG 2012, Queens 2013 i Wimbledon 2013, tako da je iz čak 19. uzastopnih mečeva (računajući i današnju pobjedu protiv Mathieua) izašao kao pobjednik. Vidjet ćemo ko će okončati Škotov grass streak, koji se evidentno produžuje na 20+. :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 jun 2014, 16:59

Nadal je najgori mogući matchup za Murraya, ali volio bih da se sastanu na Wimbledonu i da vidimo šta "novi" Murray tu može da napravi. Poigrao se sa Đokovićem i Federerom, ali sve je to nekako nekompletno dok ne uzme Nadala.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 jun 2014, 17:05

Nadal je najgori matchup za sve bolje igrače, izuzev Đokovića. Dobro, tu je i Davydenko. :mrgreen: Bojim se da ako dođe do meča s Rafaelom, niz se prekida. Ipak, postoji realna mogućnost da će RN podbaciti u ranoj fazi turnira i tako ponovo nenadano napustiti London. Mada mi neki osjećaj govori da bi mogao daleko dogurati ove godine. :roll:

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 jun 2014, 17:06

DukeOfWellington je napisao/la:Nadal je najgori mogući matchup za Murraya, ali volio bih da se sastanu na Wimbledonu i da vidimo šta "novi" Murray tu može da napravi. Poigrao se sa Đokovićem i Federerom, ali sve je to nekako nekompletno dok ne uzme Nadala.
Jos se on nije poigrao sa Federerom na "Wimbledonu", samo na travi All England Cluba ;)
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 jun 2014, 17:14

@Edine, vraća li se kralj na prijestolje ove godine? :mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 11 jun 2014, 17:16

Edin TM87 je napisao/la:
DukeOfWellington je napisao/la:Nadal je najgori mogući matchup za Murraya, ali volio bih da se sastanu na Wimbledonu i da vidimo šta "novi" Murray tu može da napravi. Poigrao se sa Đokovićem i Federerom, ali sve je to nekako nekompletno dok ne uzme Nadala.
Jos se on nije poigrao sa Federerom na "Wimbledonu", samo na travi All England Cluba ;)
Da se poigrao i s Nadalom na OI meni bi bilo dosta, trava, finale OI, Federer u fantastičnoj formi, prvi igrač svijeta, ranije osvojio Wimbledon, osvojio sve što postoji osim zlatne olimpijske medalje, motivisan do neba, i onda ga Murray počisti 18:7 u gemovima. Nakon dugog meča protiv Del Potra imao je dan odmora.

@Claus

Zato se i nadam tom meču, pričali su tako i za Federera i za Đokovića, nema druge nego da pokaže na terenu da može i protiv njega. Govorim o travi, naravno.

Baghdatis predao, šteta, bio je to dobar meč u najavi.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 jun 2014, 17:23

Claus je napisao/la:@Edine, vraća li se kralj na prijestolje ove godine? :mrgreen:
Definitivno, samo ga branilac titule moze zaustaviti, tesko da ce se ponovit neki ludi Stahovsky ili Tsonga... Forma za Wimbledon je tempirana, trava se osjeca vec u Hali, gdje idemo po drugu ove sezone (nema Haasa, nema konkurencije :mrgreen: ), a onda po 8. :cool: Vratiti brejk Nadalu sa 9. RG-om :mrgreen:

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 11 jun 2014, 17:28

Od Hale zavisi da li ce Federer imat sansi na Wimbledonu.Ako ga Nadal podere vec ove sedmice msm. da se Roger moze iskljuciti iz reda favorita.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 11 jun 2014, 17:38

Edin TM87 je napisao/la:
Claus je napisao/la:@Edine, vraća li se kralj na prijestolje ove godine? :mrgreen:
Definitivno, samo ga branilac titule moze zaustaviti, tesko da ce se ponovit neki ludi Stahovsky ili Tsonga... Forma za Wimbledon je tempirana, trava se osjeca vec u Hali, gdje idemo po drugu ove sezone (nema Haasa, nema konkurencije :mrgreen: ), a onda po 8. :cool: Vratiti brejk Nadalu sa 9. RG-om :mrgreen:
Uh, volio bih da sam optimističan k'o ti. :mrgreen: Ali nisam, zato mislim da nam slijedi još jedno razočaravajuće izdanje. :yawn: Krug igrača koji ga mogu dobiti se polako ali sigurno proširuje, a trava je poznata kao podloga gdje autsajderi mahom prave najveći broj iznenađenja.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 jun 2014, 17:44

darker10 je napisao/la:Od Hale zavisi da li ce Federer imat sansi na Wimbledonu.Ako ga Nadal podere vec ove sedmice msm. da se Roger moze iskljuciti iz reda favorita.
:lol:

Ako Nadal prodje do finala tj Kohlschreibera i Raonica koji su u strasnoj formi to ce biti senzacija... Ali eto nekako ga prizeljkujem u finalu da se vidi ko je kralj trave.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 11 jun 2014, 17:53

Teško će Rafa u finale, uvijek on tankira na ovim turnirma, odigra jedan ili dva meča i to je to, samo da osjeti travu.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 11 jun 2014, 18:03

Edin TM87 je napisao/la:
darker10 je napisao/la:Od Hale zavisi da li ce Federer imat sansi na Wimbledonu.Ako ga Nadal podere vec ove sedmice msm. da se Roger moze iskljuciti iz reda favorita.
:lol:

Ako Nadal prodje do finala tj Kohlschreibera i Raonica koji su u strasnoj formi to ce biti senzacija... Ali eto nekako ga prizeljkujem u finalu da se vidi ko je kralj trave.
Cuj ako prodje do finala.Pa nije Nadal neki levat nego dvostruki pobjednik Wimbledona.Hoce li doci do finala ili ne zavisi samo od toga da li ce ozbiljno shvatit ovaj turnir.Federer je jos na ovom turniru u posljednjih nekoliko godina gubio od Hewitta i Haasa,ne vidim zasto ga Nadal ne bi dobio.
Zadnja izmjena: darker10, dana/u 11 jun 2014, 18:04, ukupno mijenjano 1 put.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 jun 2014, 18:04

Onda Rafa ozbiljno ne shvata ni Wimbledon ako cemo se voditi tom politikom.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 11 jun 2014, 18:07

Edin TM87 je napisao/la:Onda Rafa ozbiljno ne shvata ni Wimbledon ako cemo se voditi tom politikom.
Ne znam sto se pravis budala.Sam znas sta na sta mislim.Federer je rijetko kad sav svoj kad igra protiv Nadala.Nema veze sto mu je ovo podloga koja mu najvise odgovara,a eventualni poraz ovdje bi mu znatno umanjio sanse za Wimbledon.Sad ti govori nece Rafa proc Kohlscreibera i Raonica.Meni bi bilo draze da prodje,cisto da znam na cemu je Federer.Ako dobije nekog levata u finalu,dzaba cu se ponadat za Wimbledon.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 11 jun 2014, 18:13

darker10 je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Onda Rafa ozbiljno ne shvata ni Wimbledon ako cemo se voditi tom politikom.
Ne znam sto se pravis budala.Sam znas sta na sta mislim.Federer je rijetko kad sav svoj kad igra protiv Nadala.Nema veze sto mu je ovo podloga koja mu najvise odgovara,a eventualni poraz ovdje bi mu znatno umanjio sanse za Wimbledon.Sad ti govori nece Rafa proc Kohlscreibera i Raonica.Meni bi bilo draze da prodje,cisto da znam na cemu je Federer.Ako dobije nekog levata u finalu,dzaba cu se ponadat za Wimbledon.
To sto ti mislis se odnosi na druge podloge, ali ne i na travu, na travi je druga prica i tu je Nadal autsajder protiv Federera, dobio ga jeste ali u mecu gdje je Federer spasavao mec lopte gdje se je vracao itd, vratio mu je Federer 2 puta milo za drago u 4 i 5 setova tako da nema tu problem s nekim padovima zbog psihe recimo ;) ... To sto je to bilo davno i sto su igrali samo 3 puta je Nadalova krivica, a ne Federerova tako da na travi ta prica o tome sto "ja znam sta ti mislis" ne pije vode sve dok se drugacije ne dokaze. Federer na travi nije Federer sa drugih podloga, on nikad nije chokirao na travi, gubio je meceve kad je igrao dobro jer su protivnici bili taj dan bolji i to je to.

I ja bih volio da Nadal prodje do finala ;)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.