kako ne dobiju ban oni što psuju, prijete , pišu da će nekoga eliminisati?chily-rz je napisao/la: ↑19 jan 2026, 20:24Ma ja mislim da je Admin zaboravio uraditi update na ova pravila. Mene je iznenadilo da se još uvijek može dobiti ban na ovom forumu i to uz jako brzu reakciju, ostavio post na temi FK Sarajevo ko da sam u matrix uletio, uzeo pogrešnu tabletu.![]()
Forum
Re: Forum
Ne znam druže, i ja sam došao sa sličnim razmišljanjem, nisu mi bile neke stvari jasne. Ono što sam sumirao je da to navedeno ne spada pod osnovne principe ovog foruma bez obzira na to što pravila kažu drugačije.
Pokušavam čovjeku objasniti da bi on trebao sprovoditi neka definisana pravila, nije prvi put da brat ima neka svoja pravila koja nikad nisu ažurirana pa da bar ljudi znaju šta da ispoštuju.
Klupski podforum, a ne tema.
Forumi su koncipirani tako da se moderatori dodaju na podforum a ne na teme, pa se i moderiraju po podforumima a ne po temama. Nisam ih ja pravio, to je globalni open **** sistem, svida isto radi.
U praksi mi to koristimo na slijedeci nacin:
Za diskusije o npr Sarajevu i Zelji imamo mnogo zainteresovanih. Zato im dajemo podforum koji moze imati moderatore i na kojem mozemo sprijeciti da padaju padobranci da bi ljudi mogli normalno diskutovati o desavanjima u svom klubu jer je praksa pokazala da takve diskusije interesuju samo navijace dok ostali samo trolaju i unistavaju diskusije.
Svi ostali mogu pisati o tim klubovima na odvojenoj temi ako zele. A praksa je pokazala da uglavnom ne zele.
Za npr zrinjski I siroki nema interesa i praksa je pokazala da nema potrebe za podforumom. Bili su i ti podforum godinama i znalo se desiti da mjesecima niko nista ne napise., pa smo ih ukinuli jer nisu imali svrhu, a ruzno je vidjeti neaktivan forum. Takvim klubovima ostaju ove teme na kojima svi mogu pisati, ali i one se rijetko koriste, vecinom ih mijenja opsta tema o cijeloj ligi. To su Tako izabrali korisnici, organski, ne pitam se ja oko toga.
Onaj koga to stvarno zanima i ko zeli zaista da pise o tim klubovima to vec sve zna, vec koristi, to je sistem koji dobro radi godinama… Chili usao jednom u pet godina na temu Sarajeva I Ja bih sad njemu trebao porediti nacin na koji ta tema vec godinama funkcionise… da razvalim sve da bi on tri posta stavio I onda opet dosao za pet godina da vidi sta ima? Zao mi je, ali ne.
E sad sto se Filip uvali u pricu samo da bi kao nesto pametovao, a uopste pojma nema o cemu govori i kao trazi neka prava koja uopste i ne zeli koristiti… to je njegov problem. Ne cudi me da ima ljudi koji te zatjeraju u neku stvar. Ne podrzavam i ne odobravam, ali razumijem.
Sto se tice psovki i neprimjerenog nacina komuniciranja, to nije ni na koji nacin povezano sa ovom temom i vec sam objasnio: moderiramo jednako kao svaka velika platforms na svijetu - mozes kako hoces, ali ne mozes do kad hoces.
I to je to. Kome ne odgovara, nije obavezan koristiti forum. Nema potrebe dalje da smarate jer vam je neko nekad nesto ruzno napisao. Desi ti se isto i na facebooku, reportas i nista. Ides dalje I cao.
prijavis i niko nista, taj sto psuje i prijeti nastavi i dalje po starom. super. nije ni cudo da moderatpora nema odavno na kosarkaskim temama
@admin, jelde da ću prije ja biti banovan sto ovo pišem nego neki koji prijete eliminisanjem, psuju, vrijeđaju, jer je valjda to očito poželjno ponašanje na ovom i ovakvom forumu
da te zanima sto me neki zatjeraju našao bi vremena da vidis samo par poruka. ili da sam reaguješ kad već godinama nema moderatora na kosarkaskim temama na kojima idioti pišu da neke treba eliminisati,a upoznat si s time.
ali eto, ti si šef foruma, ti dopuštaš bahaćenje
@admin, jelde da ću prije ja biti banovan sto ovo pišem nego neki koji prijete eliminisanjem, psuju, vrijeđaju, jer je valjda to očito poželjno ponašanje na ovom i ovakvom forumu
da te zanima sto me neki zatjeraju našao bi vremena da vidis samo par poruka. ili da sam reaguješ kad već godinama nema moderatora na kosarkaskim temama na kojima idioti pišu da neke treba eliminisati,a upoznat si s time.
ali eto, ti si šef foruma, ti dopuštaš bahaćenje
Neko doprinosi forumu mnogo vise cak i ako zna opsovati, nego neko drugi ko ne psuje ali smara svaku temu i glupostima tjera ljude jer nikad nista vrijedno nije napisao.filip13 je napisao/la: ↑19 jan 2026, 21:27prijavis i niko nista, taj sto psuje i prijeti nastavi i dalje po starom. super. nije ni cudo da moderatpora nema odavno na kosarkaskim temama
Tako da je moguc I takav scenario, jer nije sve u psovkama i pristojnim upisima.
Recimo evo ti nisi zaista nista ruzno napisao, ali se vidi da u ovoj nasoj diskusiji uopste ne znas o cemu razgovaras, Ocigledno je da se zalis na moderiranje tema koje nikad nisi otvorio i koje te ocigledno uopste ne zanimaju. Iskreno, radije bih da si mi prijetio da ces me ubiti, nego da ja sam sebe sam ubijem jer moram citati gluposti.
ovo boldovano, to pišeš u svoje ime pretpostavljam?admin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 21:36Neko doprinosi forumu mnogo vise cak i ako zna opsovati, nego neko drugi ko ne psuje ali smara svaku temu i glupostima tjera ljude jer nikad nista vrijedno nije napisao.filip13 je napisao/la: ↑19 jan 2026, 21:27prijavis i niko nista, taj sto psuje i prijeti nastavi i dalje po starom. super. nije ni cudo da moderatpora nema odavno na kosarkaskim temama
Tako da je moguc I takav scenario, jer nije sve u psovkama i pristojnim upisima.
Recimo evo ti nisi zaista nista ruzno napisao, ali se vidi da u ovoj nasoj diskusiji uopste ne znas o cemu razgovaras, Ocigledno je da se zalis na moderiranje tema koje nikad nisi otvorio i koje te ocigledno uopste ne zanimaju. Iskreno, radije bih da si mi prijetio da ces me ubiti, nego da ja sam sebe sam ubijem jer moram citati gluposti.
eto vidis, uopce s paznjom ne citas sta sam napisao , jer je očito da nisi vidio da spominjem kosarkaske teme, a ja na tim temama pisem pa ih shodno tome i otvaram. kontas li sad??
Postavlja se pitanje zašto postoje pravila ako ih ti ne poštuješ ili ignorišeš? Jel fino piše da je svaka psovka i uvreda strogo zabranjena na ovom forumu i to pod prvom stavkom što dalje implicira da je to osnovni princip. Možda i ima smisla da je osnova svake komunikacije medjusobno poštovanje ?
Zašto ne reaguješ ako ti neko prijavi post u kojem mu se psuje ili prijeti?
Može li se nekom obratiti u vezi tvoje administracije na ovom forumu, smatram da ne postupaš po pravilima i ne radiš svoj posao kako treba?
Može li se nekom obratiti u vezi tvoje administracije na ovom forumu, smatram da ne postupaš po pravilima i ne radiš svoj posao kako treba?
Filipe,
Ja I chili pisemo o tome da li je on zasluzio ban nakon upisa na temi FK Sarajevo i govorimo o pravilima moderiranja klupskih podforuma a ti se uvaljuje sa pricom po milion put kako te neko uvrijedio na temi o kosarci.
Druze, takva raja na forumu, neotesanci, malo slabije odgojeni, takvi su bili vazda, skoro 20 godina vec. Nemoj s njima diskutovati ako to ne odgovara, sta da ti kazem.
Ako ima neko ko konstantno samo vrijedja ljude, prijavi ga vise osoba I ja ga banujem. Ako samo to kukas na sve redom, jbg, mozda je do tebe?
Ja I chili pisemo o tome da li je on zasluzio ban nakon upisa na temi FK Sarajevo i govorimo o pravilima moderiranja klupskih podforuma a ti se uvaljuje sa pricom po milion put kako te neko uvrijedio na temi o kosarci.
Druze, takva raja na forumu, neotesanci, malo slabije odgojeni, takvi su bili vazda, skoro 20 godina vec. Nemoj s njima diskutovati ako to ne odgovara, sta da ti kazem.
Ako ima neko ko konstantno samo vrijedja ljude, prijavi ga vise osoba I ja ga banujem. Ako samo to kukas na sve redom, jbg, mozda je do tebe?
Pise fino da je zabranjeno, a ne pise da ce svaka psovka rezultirati banom.chily-rz je napisao/la: ↑19 jan 2026, 21:54Postavlja se pitanje zašto postoje pravila ako ih ti ne poštuješ ili ignorišeš? Jel fino piše da je svaka psovka i uvreda strogo zabranjena na ovom forumu i to pod prvom stavkom što dalje implicira da je to osnovni princip. Možda i ima smisla da je osnova svake komunikacije medjusobno poštovanje ?
Zabranjeno je voziti bez pojasa, ali se vozacka oduzima tek nakon tri tacke, jel tako? A nekad te I ne zaustavi. A nekad te zaustavi pa dobijes samo upozorenje. Ipak, ako svaki dan vozis bez pojasa… ostaces sigurno bez vozacke, kad tad. Zato je zabranjeno, pa ti sam skontaj koliko si spreman rizokovati.
Zasto facebook ne ukloni svaki post koji prijavis i ne banuje svakog koga prijavis? Sta mislis, Jel cita kod njih neko svaku prijavu? Jedna od najjacih kompanija na svijetu, žive iskljucivo od kvalitete moderiranja feeda.
Zato sto to nigdje ne ide tako kako si zamislio i zato sto niko ne bi ostao na forumu da se to tako doslovno primjenjuje.
Mozes naravno uputiti zalbu. Kontakti su na linku u dnu naslovnice.
ja spomenuh a ti očito nisi skontao, prijetnje, psovke nakosarkaskim temama , psovke i uvrede i prijetnje ne meni, ni to nisi dobro skontao, da sam zloban rekao bi da imas nekakvih moze biti problrma ali eto necu to napisati jer si jbg sef koji u sekundi moze odluciti ko leti sa foruma , i u pp ti spomenuh prijetnje eliminisanjem , ne meni, ti nista , pazi prijetnje da ce neko biti eliminisanadmin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 21:56Filipe,
ti nista.ni da te dirne, ko pikca u rodama
kome drugom seobratiti kada na kosarci nema moderatora godinama
super.
Aha, izvini, tek sad kontam. Ne smeta ljudima kojima psuju I prijete, ali tebi smeta. Bojis se za njihovu sigurnost pa kao dobar gradjanin prijavljujes, jer Postoji bojazan da ce virtuelni nick biti eliminisan od strane drugog nicka.filip13 je napisao/la: ↑19 jan 2026, 22:05ja spomenuh a ti očito nisi skontao, prijetnje, psovke nakosarkaskim temama , psovke i uvrede i prijetnje ne meni, ni to nisi dobro skontao, da sam zloban rekao bi da imas nekakvih moze biti problrma ali eto necu to napisati jer si jbg sef koji u sekundi moze odluciti ko leti sa foruma , i u pp ti spomenuh prijetnje eliminisanjem , ne meni, ti nista , pazi prijetnje da ce neko biti eliminisanadmin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 21:56Filipe,
super.
Mislim da je to ipak pitanje za policiju. Trebas biti dosljedan i prijaviti to jos veceras Mupu, oni ce sigurno reagovati jer je to zakonom zabranjeno a oni imaju obavezu da to rjesavaju.
Ja na njihov upit dajem IP adrese i mozemo ocekivati da tom Zlikovcu specijalci sutra ujutro provale vrata i rijese problem. Nadam se visokoj zatvorskoj kazni.
Pa ne možeš meni dati ban zbog pravila koje nije definisano u pravilniku što dalje implicira da ne postoji dok u isto vrijeme ne daješ banove za najgore psovke, uvrede, kletve i prijetnje i ako ti bukvalno prvo pravilo na ovom forumu upravo skreće pažnju da je to najveći prekršaj. Ne možeš očekivati ni da će ti moderator na temi Engleske Premijer lige prijaviti post u kojem mene naziva vehabijom koji udara svoju ženu ili mi želi tešku bolest, rak kostiju ili šta već.admin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 22:04Pise fino da je zabranjeno, a ne pise da ce svaka psovka rezultirati banom.chily-rz je napisao/la: ↑19 jan 2026, 21:54Postavlja se pitanje zašto postoje pravila ako ih ti ne poštuješ ili ignorišeš? Jel fino piše da je svaka psovka i uvreda strogo zabranjena na ovom forumu i to pod prvom stavkom što dalje implicira da je to osnovni princip. Možda i ima smisla da je osnova svake komunikacije medjusobno poštovanje ?
Zabranjeno je voziti bez pojasa, ali se vozacka oduzima tek nakon tri tacke, jel tako? A nekad te I ne zaustavi. A nekad te zaustavi pa dobijes samo upozorenje.
Zasto facebook ne ukloni svaki post koji prijavis i ne banuje svakog koga prijavis? Sta mislis, Jel cita kod njih neko svaku prijavu? Jedna od najjacih kompanija na svijetu, žive iskljucivo od kvalitete moderiranja feeda.
Zato sto to nigdje ne ide tako kako si zamislio i zato sto niko ne bi ostao na forumu da se to tako doslovno primjenjuje.
Reci mi iskreno da se tebi obrati neko na takav način da li bi isto dobio ban i kako to da ne stižeš pročitati prijave ali si nekako moju stigao ? Nisi ni naveo da je razlog to što ne smijem pisati na temi FK Sarajevo kao navijač Čelika jer takvo pravilo ne postoji nego si stavio trolanje što je još veći apsurd jer bukvalno osamdeset posto upisa na toj temi je bilo gore od trolanja.
ajde dobro, ne kontaju svi brzo,nije do tebe jbg, mozda se umoris od previse razmisljanjaadmin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 22:10Aha, izvini, tek sad kontam. Ne smeta ljudima kojima psuju I prijete, ali tebi smeta. Bojis se za njihovu sigurnost pa kao dobar gradjanin prijavljujes, jer Postoji bojazan da ce virtuelni nick biti eliminisan od strane drugog nicka.filip13 je napisao/la: ↑19 jan 2026, 22:05ja spomenuh a ti očito nisi skontao, prijetnje, psovke nakosarkaskim temama , psovke i uvrede i prijetnje ne meni, ni to nisi dobro skontao, da sam zloban rekao bi da imas nekakvih moze biti problrma ali eto necu to napisati jer si jbg sef koji u sekundi moze odluciti ko leti sa foruma , i u pp ti spomenuh prijetnje eliminisanjem , ne meni, ti nista , pazi prijetnje da ce neko biti eliminisanadmin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 21:56Filipe,
super.
Mislim da je to ipak pitanje za policiju. Trebas biti dosljedan i prijaviti to jos veceras Mupu, oni ce sigurno reagovati jer je to zakonom zabranjeno a oni imaju obavezu da to rjesavaju.
Ja na njihov upit dajem IP adrese i mozemo ocekivati da tom Zlikovcu specijalci sutra ujutro provale vrata i rijese problem. Nadam se visokoj zatvorskoj kazni.
i ovo sve sto si napisao dovoljno govori o tebi kao šefu foruma, i ja to poštujem.
ćao
Tako je, to je veći prekršaj nego psovka.chily-rz je napisao/la: ↑19 jan 2026, 22:16Pa ne možeš meni dati ban zbog pravila koje nije definisano u pravilniku što dalje implicira da ne postoji dok u isto vrijeme ne daješ banove za najgore psovke, uvrede, kletve i prijetnje i ako ti bukvalno prvo pravilo na ovom forumu upravo skreće pažnju da je to najveći prekršaj. Ne možeš očekivati ni da će ti moderator na temi Engleske Premijer lige prijaviti post u kojem mene naziva vehabijom koji udara svoju ženu ili mi želi tešku bolest, rak kostiju ili šta već.admin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 22:04Pise fino da je zabranjeno, a ne pise da ce svaka psovka rezultirati banom.chily-rz je napisao/la: ↑19 jan 2026, 21:54Postavlja se pitanje zašto postoje pravila ako ih ti ne poštuješ ili ignorišeš? Jel fino piše da je svaka psovka i uvreda strogo zabranjena na ovom forumu i to pod prvom stavkom što dalje implicira da je to osnovni princip. Možda i ima smisla da je osnova svake komunikacije medjusobno poštovanje ?
Zabranjeno je voziti bez pojasa, ali se vozacka oduzima tek nakon tri tacke, jel tako? A nekad te I ne zaustavi. A nekad te zaustavi pa dobijes samo upozorenje.
Reci mi iskreno da se tebi obrati neko na takav način da li bi isto dobio ban i kako to da ne stižeš pročitati prijave ali si nekako moju stigao ? Nisi ni naveo da je razlog to što ne smijem pisati na temi FK Sarajevo kao navijač Čelika jer takvo pravilo ne postoji nego si stavio trolanje što je još veći apsurd jer bukvalno osamdeset posto upisa na toj temi je bilo gore od trolanja.
Obzirom da si dugo na forumu i da si vjerovatno većinu svojih postova ostavio upravo na jednom od podforuma na kojem su važila pravila da navijači drugih klubova ne smiju pisati, te da se o tome često pisalo, smatrao sam da si upoznat s pravilom, a I dalje smatram da ti je pravili bilo poznato.
Ali evo, dopunio sam, pa je sad jos jasnije.
Pisali su mi da izgladnjujem djecu, eto haman blizu toga da tucem zenu. Nisam banovao autora, simpatican je, iako je bio dobro uporan, bio sam u iskusenju, a i spada pod krsenje pravila o miniranju autoriteta administracije, pa je po pravilniku vece zlodjelo od toga sto tebe prozivaju da si vehabija.
A to sta je navedeno kao razlog… ima autofill, ne mogu ja bas sad svakom detaljno pisati sta je razlog, mrsko mi je, a I onda krenu ovako da se raspravljaju i analiziraju. Mnogo lakse je odaveati of 2-3 standardne opcije. Prijavi nadleznim da hvatam kratice.
De napravite portal za srbijansko i portal za hrvatsko trziste, smoriste nas vise.
Ok, znam, klikovi, citanje al brate sto je previse, previse je.
A onda par vijesti ispod ovog mog ss nesto vucic i kosovo.
Evo jel ovo normalno?
Pa kladim se da na srbijanskim portalima nije prvih 10 od 12 vijesti o srbijanskom sportu,jbt.

Evo jel ovo normalno?
Pa kladim se da na srbijanskim portalima nije prvih 10 od 12 vijesti o srbijanskom sportu,jbt.

Rekao sam ti već, sprovodiš pravila selektivno kao i moderacija koja ti šalje prijave? Kažeš mi da nije posao moderatora na temi Sarajeva da pazi na način izražavanja i ako prvo pravilo foruma kaže suprotno. Znači moderatori koji su mene prijavili za šta su me prijavili su valjda bili dužni tebi prijaviti svaki govor mržnje, psovke i uvrede ili ako ništa upozoriti korisnike teme da pripaze na izražavanje. Na kraju me još uvjeravaš da je to pošteno bez obzira što se očigledno ignorišu pravila foruma koja postoje, nismo ih Filip i ja pisali.
Mislim da ni s ovom dopunom pravilnika nisi uradio ništa jer tu postoje pravila koja se ne sprovode, samo ovo pravilo koje si sad naknadno dodao u suštini i važi na ovom forumu pa bi valjda najpotpuniji pravilnik bio sam taj dio, ostalo nije važno nit ima ko da se bavi s tim.
Mislim da ni s ovom dopunom pravilnika nisi uradio ništa jer tu postoje pravila koja se ne sprovode, samo ovo pravilo koje si sad naknadno dodao u suštini i važi na ovom forumu pa bi valjda najpotpuniji pravilnik bio sam taj dio, ostalo nije važno nit ima ko da se bavi s tim.
Vec smo napravili.dinoo je napisao/la: ↑19 jan 2026, 22:39De napravite portal za srbijansko i portal za hrvatsko trziste, smoriste nas vise.
Evo jel ovo normalno?
![]()
Ali i jos bolje od toga, napravili smo i portal za bosansko trziste.
Pogledaj taj screenshot, gore desno u uglu kljucic, pored pise ‘Prijava’
Registrujes se (Mozes jednom klikom sa google ili facebook accountom) I onda ces dobiti opciju da odaberes drzave iz kojoj zelis citati vijesti. Ti odaberi samo BiH, a iskljuci Srbiju I Hrvatsku i problem je rijesen.
Vijesti ‘iz svijeta’ ne mozes ugasiti, racunamo da ino sport tipa lige prvaka ili nba ipak pripada svim trzistima.
Kad se registrujes, umjesto kljucica ces imati zastavu ili globus (Zavisi sta si odabrao)… kliknes na to kad god zelis promijeniti postavke drzava iz kojih citas vijesti.
Inace, u januaru nema mnogo sporta, a igraju se rukometno i vaterpolo EP. Pisemo o svom reprezentacijama koje igraju i bilo bi glupo izbjeci Srbiju i Hrvatsku. Osim toga zaokruzio si vrlo zanimljiv transfer sina naseg bivseg reprezentativca…
Pa znam, ne zelim iskljuciti, hocu da procitam da je srbija dobila njemacku, da je hrvatska igrala nesto....ali 10 vezanih vijesti?admin je napisao/la: ↑19 jan 2026, 22:45Vec smo napravili.dinoo je napisao/la: ↑19 jan 2026, 22:39De napravite portal za srbijansko i portal za hrvatsko trziste, smoriste nas vise.
Evo jel ovo normalno?
![]()
Ali i jos bolje od toga, napravili smo i portal za bosansko trziste.
Pogledaj taj screenshot, gore desno u uglu kljucic.
Registrujes se (Mozes jednom klikom sa google ili facebook accountom I onda ces dobiti opciju da odaberes drzave iz kojoj zelis citati vijesti. Ti odaberi samo BiH, a iskljuci Srbiju I Hrvatsku i problem je rijesen.
Vijesti ‘iz svijeta’ ne mozes ugasiti, racunamo da ino sport tipa lige prvaka ili nba ipak pripada svim trzistima.
Ma ok, ako smatrate da je u redu, zaboravite.
A znam bruku ljudi koji citaju sportklub portal ili arena portal jer pise nesto i o drugim bitnim sportskim vijestima, a ne samo trese se beograd, i nocas nece spavati pola beograda...
Ali pisali smo o ovome, zaboravi.
Jbg, da imamo samo sve vijesti koje tebe zanimaju i nijednu koja te ne zanima. To je malo teze ufrštuljiti
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.