Schlager je napisao/la:Neću odgovarati članu nikad izvini,ali nevezano za njega moram reći da sam jutros uz kafu malo pričao sa jednim našim igračem koji mi je rekao da je bilo sve pokriveno da Željezničar pobjedi i da su znali da moraju izgubiti,ali rezultat im je išao na ruku pa nije bilo potrebe za penalima i crvenim kartonima,rekao mi je da su odmah na početku podijeljeni kartoni bezveze našim štoperima a kad smo umrtvili utakmicu da je sudija počeo navlačiti na način što je kod prvog gola dosudio faul za Željezničar a on mi tvrdi da je bio čist faul za nas...Ima li negdje snimak utakmice da vidim taj faul čisto da znam da li me slagao,pošto i na ovim pregledima a i na bht je samo prikazano izvodjenje tog skraćenog kornera?
Za razliku od mene on ne krivi toliko Milinovića za golove koliko to što niko nije skakao sa igračima Željezničara,ali kaže da i to razumije kad te ubiju u pojam i znaš da ćeš izgubiti.
A što se tiče utakmice Rudar-Željezničar ja sam ubjeđen da to nije kupljeno,prvo jer Rudaru trebaju bodovi,a drugo nikad se kupljene utakmice ne rješavaju u 90.minutu.
Ako neko od vas ima neka postavi taj faul prije prvog gola Željezničara čisto da se uvjerimo da li je stvarno bila tolika tendencija,mada to možda više i nije važno,ne treba cmizdriti,sutra je nova utakmica...

Schlager...nije bilo nikakvog sudijskog navlacenja,sve je bilo za deset,od organizacije do samog kraja...ja apsolutno vjerujem da si pricao sa nekim igracem i apsolutno vjerujem da ti je igrac takvo nesto rekao,ali prvi ti razmisli koliko je ta prica naivna...morao ti je taj igrac reci na osnovu cega je on imao takvu informaciju,ne moze se neki igrac vaditi pricom kako se nesto unaprijed znalo...i ja sam dobar sa nekim igracima Zelje i sa mnogim likovima u upravi kluba i samim Amarom Osimom,i da mi neko od njih kaze nesto takvo recimo sa povratka iz gostovanja Borcu,ja bi se dobro posvadjao sa njima...razlog poraza u ovoj utakmici je jednostavno bolja igra Zelje,i nije mi jasno da se neki vasi igraci pokusavaju tako plitkim pricama na osnovu rekla kazala,ja cuo,ovo smo svi znali itd,da opravda jednostavno losu igru koju su prikazali...imali su apsolutno sve uslove...i sigurno ces ovim postom ponovo otvoriti diskusiju za utakmicu koja je vec prosla ima par dana,a nema apsolutno nikakvog razloga za to...pozdrav za tebe i pozdravi doticnog igraca,neka mu je na cast!