Koja je pozicija u pitanju?
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Pa mogu da zapocnu neke pripremne radove koji nece nuzno zatvoriti jug do utakmice s Vikingom (Uvjeren sam da prolazimo slovence, ako ne mozemo proci nismo ni zasluzili europu)Laudrup je napisao/la: ↑25 jun 2025, 00:28Prema zakonu, radovi moraju početi u roku od 30 dana, ukoliko se to ne desi postoji mogućnost da cijeli tender mora ponovo proći kompletnu proceduru od početka. Tako da moraju krenuti, jedini da probamo muljati šta.RatoborniMrmot je napisao/la: ↑24 jun 2025, 18:29Vjerujes mi sa sam isto pomislioavalPacidoroP je napisao/la: ↑24 jun 2025, 18:05Ako gradnja Juga krene prije nego što budemo eliminisani iz Evrope, sve ih treba spaliti..
Čekali smo decenijama, sačekat ćemo još mjesec..
Stvarno najava na FB glasi veoma glupo, ne znaš šta je gora pomisao da smo se predali protiv Slovenaca, ili da na Viking idemo bez Juga, a iovako nam je Grbavica premala u ovakvim utakmicama, plus nam oduzmu stepenice gdje se ne smije stajati.
to i ja kontam, ali ne znam smije li se tribina pustiti u prodaju ako pocnu bilo kakvi radovi?V3rtigo je napisao/la: ↑25 jun 2025, 11:53Pa mogu da zapocnu neke pripremne radove koji nece nuzno zatvoriti jug do utakmice s Vikingom (Uvjeren sam da prolazimo slovence, ako ne mozemo proci nismo ni zasluzili europu)
-
- Kontakt:

e ako ovaj seedorf ne bude pojacanje nece niko. fakat djeluje kao preozbiljan igrac.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
- dubioza144
- Kontakt:
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Pa vidjet ćemo, nije neko ko organizuje igru poput Meijersa iz Borca ili Barisica iz Zrinjskog.
Vise mi djeluje poput Gojkovica, kazu da nije nesto ni u zraku.
Sve ostalo top za našu ligu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- GrbavicaHram1921
- Kontakt:
Boga mi dobar igrac , iskusan.. Isti Majers iz Borca
Karamarko-Sedorf realno nije lose
Jos dobar spic , i ja prezadovoljan!
Karamarko-Sedorf realno nije lose
Jos dobar spic , i ja prezadovoljan!
Zovite Prevljaka da se vrati u Bosnu. Dobar bi napadac za nasu ligu mogao biti.
Ako je dobar igrac koji ce praviti neku razliku, godine mi nisu problem
Meni su godine problem samo kad taj igrac nije bolji od nekih mladjih koje imamo
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Ruski mediji govore da Pjanić nastavlja karijeru u BiH
.
Meni djeluje nerealno da on dolazi u nasu ligu.
Covjek moze uzeti jos para i igrati za ozbiljnije klubove.

Meni djeluje nerealno da on dolazi u nasu ligu.
Covjek moze uzeti jos para i igrati za ozbiljnije klubove.
to bi cisto perverzluk bio da potpise za Zelju....jace ime bh terenima nije krocilo od Modrica i Dzeke.....
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Ovo je povreda ugleda Kluba, kakav crni ugovor. Ako imamo iole normalnog advokata, ovo se završava otkazom bez ikakvih problema.mamonelafo je napisao/la: ↑25 jun 2025, 08:44Zakon o radu je za svakgoa isti, naročito za nas, sitnu boraniju, pa tako i za njega. Možeš mu svašta, pitanje je smije li se neko usuditi da se riješi to. On je s ovim potezom prekršio konvenciju, što je iznad zakona... Nadam se da će se to odmah kutarisati... Svakako hvala Kovi na čelniku naše škole fudbala, koji ima fantastičnu procjenu,a rezultat je mjerilo njegove kvalitete - nula!gegenpressing je napisao/la: ↑25 jun 2025, 08:40Ne možeš mu ništa,ima ugovor,čovjek sa advokatima hoda kao i još par uhljeba.mamonelafo je napisao/la: ↑25 jun 2025, 08:17
Sudeći prema ovom https://sport-east.com/od-grlice-do-grb ... jeznicaru/, ne čini se da je baš tačan, a i djeluje kao nekakav nenormalan. Nažalost, dobio je priliku biti kod nas trener, što još više aludira da Ćurić ne smije dočekati kraj ovog mjeseca ili ako ćemo biti precizniji, kraj današnjeg dana, jer treneri su njegova odgovornost, između ostalog.
Sve je to ublehaš Kovačević omogućio.
Mislio je na Curica, ovaj ce svakako letitobagol je napisao/la: ↑25 jun 2025, 12:52Ovo je povreda ugleda Kluba, kakav crni ugovor. Ako imamo iole normalnog advokata, ovo se završava otkazom bez ikakvih problema.mamonelafo je napisao/la: ↑25 jun 2025, 08:44Zakon o radu je za svakgoa isti, naročito za nas, sitnu boraniju, pa tako i za njega. Možeš mu svašta, pitanje je smije li se neko usuditi da se riješi to. On je s ovim potezom prekršio konvenciju, što je iznad zakona... Nadam se da će se to odmah kutarisati... Svakako hvala Kovi na čelniku naše škole fudbala, koji ima fantastičnu procjenu,a rezultat je mjerilo njegove kvalitete - nula!gegenpressing je napisao/la: ↑25 jun 2025, 08:40
Ne možeš mu ništa,ima ugovor,čovjek sa advokatima hoda kao i još par uhljeba.
Sve je to ublehaš Kovačević omogućio.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
De Pjanica analizirajLevin je napisao/la: ↑24 jun 2025, 18:07Obzirom da je kvalitet komunikacije na ovoj temi drastično opao a i da se @braco ne javlja sa svojim analizama da ga probamo malo iskopirati (Naravno, koristeći chatGPT).![]()
Koga smo to zapravo dobili...
Collin Seedorf je 30-godišnji stoper koji je u sezoni 2024/25 odigrao 3402 minute za FC Eindhoven. Kada se njegove brojke usporede s 65 ostalih stopera u Eerste Divisie (obuhvaćeni su samo oni s ≥ 900 minuta), dobija se prepoznatljiv, „specijalistički“ profil.
Defanzivna slika
Seedorf živi od blokiranja udaraca i čišćenja prostora u šesnaestercu. Količina defanzivnih akcija koju ostvari u 90 minuta svrstava ga u sami vrh lige – praktično je stalno uključen u prekidanje napada. Posebno se ističe brojem blokiranih šuteva, pa ga treneri mogu gledati kao igrača koji će se doslovno baciti na loptu da zaustavi pokušaj protivnika. Intercepcija ima nešto iznad prosjeka, što govori da zna pročitati liniju dodavanja, ali rijetko ide u klizeće startove; volumen njegovih uklizavanja jedan je od najnižih u uzorku. Zanimljivo je da, uprkos tolikom obrambenom angažmanu, pravi relativno malo prekršaja, pa ne izlaže ekipu riziku nepotrebnih prekida ili kartona.
Duel-igra i fizika
Tu se vide određena ograničenja: procenat dobijenih zemljišnih i zračnih duela ispod je ligaškog prosjeka, a ni frekvencija skok-duela nije visoka. Dakle, iako je visok (oko 188 cm), ne dominira u zraku niti uživa u „ratu“ s napadačem na sredini terena. Najbolje funkcionira u paru s partnerom koji će preuzeti duge lopte i fizički agresivnije izlaziti u duele.
Igra s loptom
Seedorf ne spada u moderne „ball-playing“ stopere. Duge lopte distribuira solidno i najčešće pogađa cilj, ali rijetko pokušava progresivno dodavanje kroz linije, a još rjeđe povlači loptu driblingom. U fazi izgradnje oslanja se na bekove ili zadnjeg veznog: preferira siguran, kratak pas – primi, dodaj i ponovno se pozicioniraj. Kreativni učinak (očekivane asistencije, stvarne asistencije) gotovo da ne postoji, što dodatno potvrđuje da nije pokretač napada.
Disciplina i odlučnost
Kombinacija malog broja prekršaja i zanemarive količine kartona govori o igraču koji dobro procjenjuje rizik. Zna iznuditi prekršaj na sebi kada treba usporiti igru i time ekipi donijeti predah.
Taktički fit
– U dubokom, kompaktnom bloku Seedorf briljira: štiti zonu ispred gola, čisti centaršuteve niskog leta i „upija“ pritisak.
– U sistemima s visokom zadnjom linijom i agresivnim presingom javlja se opasnost: nedostatak brzine u otvorenoj trci te slabija zračna dominacija čine ga ranjivim na lopte u prostor iza leđa.
– Za ekipe koje iz zadnje linije grade napad tražeći vertikalna dodavanja njegova vrijednost opada – nije loš, ali ni približno profilu stopera koji „otključava“ presing.
Zaključak
Collin Seedorf je defanzivni specijalist za „box defence“: izuzetno pouzdan u blokiranju i čuvanju vlastitih vrata, dobar čitač igre, discipliniran te s minimalnim rizikom kartona. Ograničenja postaju vidljiva kad ekipa mora igrati visoko ili kad se od stopera traži aktivno probijanje linija pasom i dominacija u zraku. U pravom okruženju – ekipa koja brani nisko i gradi napad drugim kanalima – može biti izuzetno vrijedna, gotovo neprimjetna, ali presudno važna „cigla“ obrambenog zida.
-----------------------
Ne znam hoće li se @braco složiti sa navedenim ali meni ovo ne izgleda uopšte loše. Bit će malo problema sa skok igrom ali u paru sa Karamarkom to se ne bi trebalo osjetiti.
-
- Kontakt:
Svako ko dođe u ovu smrdljivu ligu nije dobar u glavi taman da se zove Beckenbauer lično, kad igraš lopte na terminu jedan šhupak te izbaci iz takta ne igra ti se uopšte, zamisli šta će se ovaj ovdje da nagleda
to cemo vidjeti, zavisi sta adzem planira i kakav stil igre. znajuci njega, mozemo ocekivati visok presing i dosta trke. karamarko je dobar na lopti. ocekujem da generalno izgleda duplo bolje sa seedorfom u paru. ipak je do sad igrao sa cavnicem i sukilovicem.
lupaju rusi druze, kakav pjanic i nasa liga. nema sanse.
Trenutno korisnika/ca: Blank123, Ferroviere1987, Hajdeee, perodeformero, skoJaa i 52 gosta.