Postao/la delpiero502 » 12 jan 2014, 11:49
Evo neko moje viđenje rukometa danas:
F.Jicha (Češka) (7,5) over @ 1,85 WWin 6
Glavni igrač Češke reprezentacije, sva igra se na njemu zasniva. Jedan od najboljih igrača današnjice, igra za Kiel. Imao je sjajnu polusezonu u Bundeski. Ovo je jako bitna utakmica za Čehe danas, jer će se sa Austrijom i Makedonijom boriti za prolaz, iako je Makedonija oslabljena i možda će imati najmanje šansi. Glavni kako u napadu tako i u odbrani i dobro igra tokom svih 60 minuta, mislim da će danas on morati potegnuti ako Česi žele pozitivan rezultat.
R.Weber (Austrija) (5,5) over @1,85 WWin 7
Austrijska igra se zasniva na islandskoj školi, tj. akcenat je na brzim krilima. A Austrija ima jako dobra dva krila Webera(desno krilo) i Santosa(lijevo krilo). Weber je u životnoj formi i nalazi se u životnoj formi, u Bundesligi za 20 utakmica je postigao 135 golova. Izvodi sedmerce, tako da mislim da bi danas trebao ići preko. Jako važna utakmica za Austriju danas.
A.Palmarsson (Island) (4,5) over @ 1,80 2/3 povrijedio se
On i G.V.Sigurdsson su glavni igrači ove reprezentacije. Sigurdsson je kapiten tima, a kada on ode njegovo mjesto će nasljedit sjajni Palmarsson. Danas očekujem oko 30 golova Islanda, jer redovno trpaju Norvežanima 30+ golova, a Norvežani igraju isti stil rukometa zadnjih 10 godina. Tako da mi je onda nekako logičan izbor igrati overe na Palmarssona i Sigurdssona.
G.V.Sigurdsson (Island) (5,5) over @1,90 9/11
Spominjala se neka povreda prije početka EP, ali prema zadnjim informacijama spreman je za EP i uz Palmarssona biće glavna uzdanica islandskog trenera. Ima solidnu polusezonu iza sebe u Kielu. Tridesetčetverogodišnji kapiten Islanda, najiskusniji igrač u ovom timu, iza sebe ima oko 290 internacionalnih nastupa u kojima je postigao oko 1500 golova. Mislim da bi danas trebao ići preko ove granice.
K.Lazarov (Makedonija) (7,5) over@1,85 7
O kvalitetama Kire se sve zna, pošto nema Naumčeta Mojsovskog i Filipa Lazarova, teret na leđima Kirila će biti veći nego ikad. Mojsovski i mlađi Lazarov su uzimali najviše šuteva poslije Kirila u makednoskoj reprezentaciji, i odsustvom njih Kiril će uzimati još više šuteva, nego što je ranije uzimao. Ja ću ga forsirati svaku utakmicu dok bude Makednoija igrala.
G.Csaszar (Mađarska) (5,5) over@1,85 2
Nema glavnog igrača i prve zvijezde reprezentacije Laszle Nagyija. Neko mora uzeti odgovornost i biti lider reprezentacije na ovom EP. Csaszar mi je prvi izbor u tome. Jedini problem može biti ako ga Španci budu dobro čuvali, pa da neko drugi mora preuzeti odgovornost u napadu.
R.Santos (Austrija) (3,5)over @1,85 5
Najperspektivnije lijevo krilo na svijetu, igra u Njemačkoj i ima dobru polusezonu iza sebe. Kao što sam već pisao za Webera, krila će biti prvi izbor u napadu Austrije, i mislim da bi i on mogo preko ove granice.
P.Horak (Češka) (4,5) over@1,85 5
Sve što Jicha ne bude mogo ošutat, šutaće ovaj momak. Igra u Njemačkoj za Fuchse Berlin, u 19 utakmica postigao 38 golova u ovoj polusezoni Bundeslige.
H.Lindberg (Danska) (5,5) under @1,85 (WWin) 3
Ovo je rizičniji tip od ostalih, ali išo sam na tu varijantu. Prije prvenstva se spominjala povreda ovo sjajnog igrača, ali prema informacijama koje dolaze iz Danske, ta povreda je sanirana i Lindberg će biti spreman za nastup. Pošto je ovo prva utakmica, možda i protiv najslabijeg protivnika u grupi(razlog povrede dva bitna igrača Makedonije), mislim da trener Danaca neće toliko forsirati ovog sjajnog igrača, i da će ga "čuvati" da se opet ne bi povrijedio, jer je sigurno važna karika u igri Danske reprezentacije. A tome još dodajem da su Makedonci tek sinoć u ponoć stigli u Dansku, tako da će imati nešto manje od 20h da se "pripreme" za punu dvoranu i užarenu atmosferu.
Još probati:
Island - Norveška(58,5) over@1,85 31:26(2 gola falila)
Danska(31,5)over @1,85 29
Španjolska - Mađarska(+5,5) 1@1,85 34:27
Zadnja izmjena:
delpiero502, dana/u 13 jan 2014, 15:19, ukupno mijenjano 2 puta.