Kladionica: Prijedlozi, sugestije... - ARHIVA POSTOVA

Prijedlozi, savjeti, sugestije, sigurni dobici...

Moderatori/ce: insider,Monolog,Puma,bodi123

milanist
Kontakt:

Re: Kladionica: Prijedlozi, sugestije...

Post Postao/la milanist » 12 jan 2014, 11:26

eh evo koji za danas, za veeras cemo da vidimo

Tiket 1:

Cagliari - Juventus (P.P) 2 @1,55
Sassuolo - AC.Milan 2 @1.65
Espanyol - Real. M 2 @1,35

Tiket 2:

Torino - Fiorentina pm3 @2,23
Verona - Napoli pm3 @1,92

te jedan narodni :D

Cagliari - Juventus 2 @1,55
Newcastle - Man.city 2 @1,65
Sassuolo - AC.Milan 2 @1.65
Torino - Fiorentina x2 @1,37
Verona - Napoli PS1 @1,55
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

edo1X2
Kontakt:

Post Postao/la edo1X2 » 12 jan 2014, 11:29

Irving K.(-22,5+) više 1,85
veoma pristojna granica za irvinga, posebice ako uzmemo u obzir protivnika. danas cavsi gostuju u sacramentu kod kingsa i ovdje očekujem vatromet s obje strane. kyrie izgleda odlično otkad se vratio nakon ozljede. sam je priznao da je mogao igrat u tim utakmicama, ali da se klub odlučio na mali odmor i za njega i čini se da mi je to jako pomoglo. sixersima je u samo 30 minuta zabio 16 koševa, a prije 2dana je jazzerima zabio 25 u samo 3 četvrtine, zadnju nije ni igrao zbog blowouta. glavni razlog zašto ga igram je njegov čuvar u kingisma, isaiah thomas. thomas je ofanzivno odličan play, vrlo dobra pregled igre, solidan šut, ali obrambeno je čista katastrofa a danas ga očekuje dvoboj sa irvingom koji je viši od thomasa za čak 16 cm (thomas 1,75 a irving 1,91). naprosto ne vidim način na koji thomas može čuvat irvinga kad popularni uncle drew krene sa svojim ulazima pod koš i crossoverima. pošto nikako ne očekujem blowout onda je moja procjena da bi irving trebao otić na minimalno 25+ pošto je protivnik jako pogodan, a sigurno ima najlakši matchup od svih svojih suigrača. igrač takve kvalitete kao što je on bi moraro to noćas iskoristit

A i jučer mu je bio ćaletov rođendan…a on uvijek ističe koliko mu je on pomogao u karijeri. Pa eto nek ubaci s posvetom 30+

Conley M.(19,5) vise (1,85)
U poslje dvije tekme zabijao je 30 i 31 poen uz ostajanje na terenu 42 i 39 minuta. Razlog ? Nema Baylessa. Memphis sada ostaje na jednom jedinom playmakeru, Conleyu. Memphis nema nijednog pravog playmakera trenutno osim njega. Iako ga lagano moze zamjenit Franklin koji je nizi od njega, ali je po prirodi SG. A jos nije ni neki dobar igrac tako da trener jedva moze odmorit Conleya. Na drugoj strani mu je Teague. Malo se pricalo da on igra losu obranu, pa da igra dobru obranu. Ja nemam neko misljenje za njegovu obranu. Igra kakav mu bude dan, kako u napadu tako i u obrani. Ali to nije nimalo bitno jer ce Conley sutnuti 20 puta i nek zabije 40% i jos koje slobodno on je presao. Jos jedan bitan razlog je blow out. Nevjerujem da ce doci do blow outa. Memphis osakacen neigranjem centra Gasola, bas kao i Atlanta kojoj ne igra Horford.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 12 jan 2014, 11:30

donCorleone1892 je napisao/la:Znači ide Milan, ovaj gore objasnio oko njega :mrgreen:
Juve - nemam šta objašnjavati
Real M. - mora iskoristit remi Atletika i Barce
Liverpoool- ima teško gostovanje ali mora pobijediti inače ostaje 6. iza Spursa i gradskog rivala. Sturridge se vratio i ponovo tandem S&S
Lille- nalazi se 3. na poziciji i nema teškog protivnika a sigurno je da želi izboriti LP ove sezone
Šta vi mislite za zadnji par, francuzi su mutni :mrgreen:
probat Romu :)

Lille - Reims 1?
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 12 jan 2014, 11:35

Kaunas je napisao/la:
donCorleone1892 je napisao/la:Znači ide Milan, ovaj gore objasnio oko njega :mrgreen:
Liverpoool- ima teško gostovanje ali mora pobijediti inače ostaje 6. iza Spursa i gradskog rivala. Sturridge se vratio i ponovo tandem S&S
Lille- nalazi se 3. na poziciji i nema teškog protivnika a sigurno je da želi izboriti LP ove sezone

Lille - Reims 1?
Da 1 :mrgreen:
A za Romu ću odlučiti, nije lahka odluka :D

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 12 jan 2014, 11:38

donCorleone1892 je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:

Lille - Reims 1?
Da 1 :mrgreen:
A za Romu ću odlučiti, nije lahka odluka :D
kad god vidim ova Reims smuči mi se. Jednom kad su igrali s Marsejom na Velodromu, ja igr'o na Marsej, a Reims ih dobio 2-3, od tad uvijek gledam da ih izbjegnem
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 12 jan 2014, 11:40

Mallorca-Cordoba 2 4.20, x2 1.80

ne vjerujem u pobjedu domaćina, gost može barem do boda, a obzirom se dosta tuku na ovim ranim tekmama probati i crveni karton te penal ako ima negdje

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 12 jan 2014, 11:41

Ma ipak preskacem Lille, umjesto toga Roma 1 ili Viole X2 ;)

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 12 jan 2014, 11:42

A.Palmarsson (Island) (4,5) 1,80 VIŠE
Ovo je uzeto iz WWina koji su jedni od rijetkih postavili ovu granicu jer su gotovo sve ostale kladionice stavili 5.5,danas islanđani igraju utakmicu protiv norvežana u kojoj se očekuje veliki broj pogodaka,a s obzirom da islanđani dolaze dosta oslabljeni neigranjem Alexander Petersson, Ingimundur Ingimundursson, Olafur Gustafsson,od Palmarssona se očekuje da bude vođa ove reprezentacije,ima sve ovlasti,uzima dosta šuteva i trebao bi preći,jer ako islanđani žele pobijediti Aron mora biti na 5 ili više golova.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 12 jan 2014, 11:45

cijelo jutro se razmišljam oko ovih Engleza, predviđam iznenađenje, bar na jednoj tekmi :?
15.10.2013.

jozinho
Kontakt:

Post Postao/la jozinho » 12 jan 2014, 11:46

Kaunas je napisao/la:cijelo jutro se razmišljam oko ovih Engleza, predviđam iznenađenje, bar na jednoj tekmi :?
Liverpool gubi

Arslan
Kontakt:

Post Postao/la Arslan » 12 jan 2014, 11:48

jozinho je napisao/la:
Kaunas je napisao/la:cijelo jutro se razmišljam oko ovih Engleza, predviđam iznenađenje, bar na jednoj tekmi :?
Liverpool gubi
sta ima? ako će ikad liverpool uzeti stoke to je danas ;)

delpiero502
Kontakt:

Post Postao/la delpiero502 » 12 jan 2014, 11:49

Evo neko moje viđenje rukometa danas:

F.Jicha (Češka) (7,5) over @ 1,85 WWin 6
Glavni igrač Češke reprezentacije, sva igra se na njemu zasniva. Jedan od najboljih igrača današnjice, igra za Kiel. Imao je sjajnu polusezonu u Bundeski. Ovo je jako bitna utakmica za Čehe danas, jer će se sa Austrijom i Makedonijom boriti za prolaz, iako je Makedonija oslabljena i možda će imati najmanje šansi. Glavni kako u napadu tako i u odbrani i dobro igra tokom svih 60 minuta, mislim da će danas on morati potegnuti ako Česi žele pozitivan rezultat.

R.Weber (Austrija) (5,5) over @1,85 WWin 7
Austrijska igra se zasniva na islandskoj školi, tj. akcenat je na brzim krilima. A Austrija ima jako dobra dva krila Webera(desno krilo) i Santosa(lijevo krilo). Weber je u životnoj formi i nalazi se u životnoj formi, u Bundesligi za 20 utakmica je postigao 135 golova. Izvodi sedmerce, tako da mislim da bi danas trebao ići preko. Jako važna utakmica za Austriju danas.

A.Palmarsson (Island) (4,5) over @ 1,80 2/3 povrijedio se
On i G.V.Sigurdsson su glavni igrači ove reprezentacije. Sigurdsson je kapiten tima, a kada on ode njegovo mjesto će nasljedit sjajni Palmarsson. Danas očekujem oko 30 golova Islanda, jer redovno trpaju Norvežanima 30+ golova, a Norvežani igraju isti stil rukometa zadnjih 10 godina. Tako da mi je onda nekako logičan izbor igrati overe na Palmarssona i Sigurdssona.

G.V.Sigurdsson (Island) (5,5) over @1,90 9/11
Spominjala se neka povreda prije početka EP, ali prema zadnjim informacijama spreman je za EP i uz Palmarssona biće glavna uzdanica islandskog trenera. Ima solidnu polusezonu iza sebe u Kielu. Tridesetčetverogodišnji kapiten Islanda, najiskusniji igrač u ovom timu, iza sebe ima oko 290 internacionalnih nastupa u kojima je postigao oko 1500 golova. Mislim da bi danas trebao ići preko ove granice.

K.Lazarov (Makedonija) (7,5) over@1,85 7
O kvalitetama Kire se sve zna, pošto nema Naumčeta Mojsovskog i Filipa Lazarova, teret na leđima Kirila će biti veći nego ikad. Mojsovski i mlađi Lazarov su uzimali najviše šuteva poslije Kirila u makednoskoj reprezentaciji, i odsustvom njih Kiril će uzimati još više šuteva, nego što je ranije uzimao. Ja ću ga forsirati svaku utakmicu dok bude Makednoija igrala.

G.Csaszar (Mađarska) (5,5) over@1,85 2
Nema glavnog igrača i prve zvijezde reprezentacije Laszle Nagyija. Neko mora uzeti odgovornost i biti lider reprezentacije na ovom EP. Csaszar mi je prvi izbor u tome. Jedini problem može biti ako ga Španci budu dobro čuvali, pa da neko drugi mora preuzeti odgovornost u napadu.

R.Santos (Austrija) (3,5)over @1,85 5
Najperspektivnije lijevo krilo na svijetu, igra u Njemačkoj i ima dobru polusezonu iza sebe. Kao što sam već pisao za Webera, krila će biti prvi izbor u napadu Austrije, i mislim da bi i on mogo preko ove granice.

P.Horak (Češka) (4,5) over@1,85 5
Sve što Jicha ne bude mogo ošutat, šutaće ovaj momak. Igra u Njemačkoj za Fuchse Berlin, u 19 utakmica postigao 38 golova u ovoj polusezoni Bundeslige.

H.Lindberg (Danska) (5,5) under @1,85 (WWin) 3
Ovo je rizičniji tip od ostalih, ali išo sam na tu varijantu. Prije prvenstva se spominjala povreda ovo sjajnog igrača, ali prema informacijama koje dolaze iz Danske, ta povreda je sanirana i Lindberg će biti spreman za nastup. Pošto je ovo prva utakmica, možda i protiv najslabijeg protivnika u grupi(razlog povrede dva bitna igrača Makedonije), mislim da trener Danaca neće toliko forsirati ovog sjajnog igrača, i da će ga "čuvati" da se opet ne bi povrijedio, jer je sigurno važna karika u igri Danske reprezentacije. A tome još dodajem da su Makedonci tek sinoć u ponoć stigli u Dansku, tako da će imati nešto manje od 20h da se "pripreme" za punu dvoranu i užarenu atmosferu.

Još probati:
Island - Norveška(58,5) over@1,85 31:26(2 gola falila)
Danska(31,5)over @1,85 29
Španjolska - Mađarska(+5,5) 1@1,85 34:27
Zadnja izmjena: delpiero502, dana/u 13 jan 2014, 15:19, ukupno mijenjano 2 puta.

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 12 jan 2014, 11:49

Sa Mozzartovih predlaganja
Newcastle United - City 2
Njukasl je seriju uspeha zamenio očajnim nizom poraza, eliminisan je u FA kupu od Kardifa, pa mu u najgore moguće vreme na noge dolazi furiozni Mančester Siti. Građani su na poslednjih pet prvenstvenih mečeva postigli 16 golova, imaju pet vezanih trijumfa i smatramo da su kadri da zabeleže i šesti, čime bi se ponovo popeli na čelo premijerligaškog karavana.
Kod njih ovo sigurica ali ovdje će pasti iznenadjenje imam neki predosjećaj ;)

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 12 jan 2014, 11:50

donCorleone1892 je napisao/la:Sa Mozzartovih predlaganja
Newcastle United - City 2
Njukasl je seriju uspeha zamenio očajnim nizom poraza, eliminisan je u FA kupu od Kardifa, pa mu u najgore moguće vreme na noge dolazi furiozni Mančester Siti. Građani su na poslednjih pet prvenstvenih mečeva postigli 16 golova, imaju pet vezanih trijumfa i smatramo da su kadri da zabeleže i šesti, čime bi se ponovo popeli na čelo premijerligaškog karavana.
Kod njih ovo sigurica ali ovdje će pasti iznenadjenje imam neki predosjećaj ;)
ovo je gg po meni ;)
15.10.2013.

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 12 jan 2014, 11:57

Dosta pratim Italijanske forume zbog mog omiljenog kluba :D i naletim na info da su se kod njih pomamili na meč 3-e lige Gubbio - Perugia. Prelaz iz 1/2.
Evo sat vremena trazim kod nas u lokalu nema te igre ali ima dvica na Peruggia kvote su od 2,00-2,10. Pa eto...

SoldierOfFortune
Kontakt:

Post Postao/la SoldierOfFortune » 12 jan 2014, 11:58

Ima li se gdje pogledati najava utakmica Lille-Reims i Stoke-Liverpoll, zna li neko sastave, bilo sta????
Ovdje se ne živi samo da bi se živjelo, ovdje se ne živi samo da bi se umiralo, OVDJE SE I UMIRE DA BI SE ŽIVJELO. Kapija, Tuzla, 25. maj 1995. godine

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 12 jan 2014, 12:00

levante 1?
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

amko21
Kontakt:

Post Postao/la amko21 » 12 jan 2014, 12:00

15:00 Cagliari-Juventus 2 @ 1.45

Cagliari docekuje Juventus.Ja mislim da je ova kvota dosta visoka.Cagliari se nalazi na solidnom 12.mjestu i ne znaju za poraz 7 kola(2 pobjede i 5 remija).Ove sezone igraju dosta tvrdo, gdje se vecinom brane. Na kralima pobjede protiv Rome u posljenjoj utakmici, Juventus sigurno želi da nastavi taj pobjednicki niz.Juventus u zadnjih sedam odigranih utakmica u gostima ima samo jedan poraz.Cagliari je napustio najvazniji igrac na sredini terena, Radja Naingola koji je potpisao za Romu.Stara dama ce biti u punom sastavu sutra.Na posljednjih 10 odigranih utakmica izmedju ova dva tima, Juve je pobjedio 7 puta, Cagliari 2 puta i jednom su remizirali.Ovo je solidna kvota i nadam se da ce proci.

16:00 Island-Norveska (58,5) @ Over

Danas je otvaranje EP u Danskoj.Prvu utakmicu igraju ove dvije ekipe.Ovaj tip sam izabrao iz razloga sto su se dosada 5 puta sastajali na EP, Island 2 puta pobjedio,Norveška jednom pobjedila i bila su dva remija.Na svakoj od ovih 5 utakmica bilo je 62 i vise golova.

16:00 Portugal - BiH (54,5) @ Over

U ovoj grupi je sve rjeseno. Bosna je na prvom mjestu i ide u baraz. Sa portugalom smo igrali prosle godine u Sarajevu i bilo 60 golova.Danas bi trebala biti opustena utkamica,nijedna ekipa nece imati neki pritisak i nadam se overu.

SRETNO KO ISPRATI :D

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 12 jan 2014, 12:01

LenBias je napisao/la:levante 1?
Prije opali Betisa 1, dolazi im Osasuna koja je u rasulu. Ako misle igrati u Ligi 1 iduće godine ovo im je idealna prilika za 3 boda. Kvota 1,80. Uzdravlje.

donCorleone1892
Kontakt:

Post Postao/la donCorleone1892 » 12 jan 2014, 12:03

SoldierOfFortune je napisao/la:Ima li se gdje pogledati najava utakmica Lille-Reims i Stoke-Liverpoll, zna li neko sastave, bilo sta????
Ja ti znam otprilike sastav koji će 90% igrati a Lille bolje ti je ne igraj jer su zacementirani na 3. poziciji jedino ako žele u pohod na titulu :? a Reims zna itekako iznenaditi...
Do tebe je ne želim se miješati u tvoj izbor i sretno ti ;)

Zaključano

Natrag na “Kladionica”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.