FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

moustapha
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la moustapha » 04 mar 2014, 09:56

@FKZ1921 Prvo spominjes boravisne dozvole, a onda pises o radnim dozvolama.
Zadnja izmjena: moustapha, dana/u 04 mar 2014, 10:05, ukupno mijenjano 1 put.
#divovi

Amir81
Kontakt:

Post Postao/la Amir81 » 04 mar 2014, 10:00

Po meni je bitno jesu li stvarno ulazili na poluvremenu ili na kraju utakmicu. Ako je u pitanju poluvrijeme onda je to naravno za svaku osudu............ako je u pitanju kraj utakmice, onda se tu nema šta prigovorit.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 04 mar 2014, 10:00

FKZ1921 je napisao/la:Prema izjavi g-dje Sanje Skuletic, portparolke službe za poslove sa strancima, zaposlenici terenskog ureda u Zenici su u subotu,NAKON utakmice izmedju Celika i Sarajeva izvrsili kontrolu stranih igraca koji nastupaju za ova dva kluba.Tom prilikom su bez boravisne dozvole zatečeni Stipe Barac, Petar Basic, Nikola Simic, Slobodan Lakicevic, koji su nastupili za Celik, te Ivan Tatomirovic, Irfan Vusljanin, Milos Stojcev, Krste Velkovski, Mario Tadejevic, Mato Jajalo, Robert Jarni.
E sad, htjeli bi red i zakon, a u klubu igrači koji su tu cak i po nekoliko godina (tatomirovic, tadejevic), bez radne dozvole.
Gdje si ovo nasao,tj. ovo sto "sanja" kaze?

Ovim pada sva prica u vodu,al bukvalno i lijepo se vidi prava namjera i kome je "rat",nazalost,objavljen.
Stvarno bruka i sramota,jbt,malo sam stariji,s godinama postao pacifista,sjedim sa slicnim ljudima,pitarima,manijacima. Jednu stvar vam mogu reci da ste ovim potezom uboli u zivac sve populacije i slojeve drustva u ovom gradu koji navijaju za zelju,a i sire. Moras biti tokmak,da ne kontas o cemu se radi.
A vi iz godine pusite foru od raznih blekica i cekate prvu loptu da se obrusite na komsije. Iste te komsije koje su stale na vasu stranu u vise navrata,navijacki,da ne idem dalje,jer ovdje ima mladjih,neko ce se sjetiti kad su momci u sirokom bili u muriji,pa bila blokirana raskrsnica,pa se pocelo razilaziti,sjeca li se ko? Sjeca li se ko,ko je dosao i nastavio blokadu i pomogao indirektno da momci izađu iz rijamu?
Sjeca li se ko,jeste li se vi pocesali za anera u zenici,a pitate se sto mi ne reagujemo na to sto vas je murija lektimisala u zenici? Mi se vedrana uvjek sjetimo,naseg sugrađanina,mog druga,sjetite li se vi anera,vaseg druga???

Hebli vas blekici i slicni,hebla vas titula,razmisljajte tom svojom cuparom,hebo vas onaj ko vam je rekao da je iko ljubomoram na vas i sl...

Hebat ce te vi i dini majku,ubrzo,ali tad niko nece reci,ko i obicno,komsije su govorile,nece...

Evo malo prisjecanja radi:

[youtube][/youtube]

PCM
Kontakt:

Post Postao/la PCM » 04 mar 2014, 10:28

hilmo je napisao/la:
PCM je napisao/la: Sta je problem sa sistemom pa da nece biti nista?
Hehehe
Pa taj sistem je dozvolio da recimo GRAS samo za PDV duguje oko 6 miliona, da druge firme (sto javne sto privatne) duguju preko 300 miliona a niko za to ne odgovara.
Da kubik ugradjenog betona u tunelu na koridoru Vc kosta jednu marku :lol: :lol: :lol: :lol: A niko u zatvoru nije zavrsio, niti ce.
E to je taj sistem.

Daj Boze da se sta ne bolje promjeni. :? :? :?

Apsolutno se slazem s tobom, lopovluk da nema dalje i u pravu si 100%
Ali isto tako taj sistem je dozvolio tvom i mom klubu nevjerovatna dugovanja, da je radio po propisima mi bi vec bili bivsi ili u 5 ligi.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 04 mar 2014, 10:40

PCM je napisao/la:

Ali isto tako taj sistem je dozvolio tvom i mom klubu nevjerovatna dugovanja, da je radio po propisima mi bi vec bili bivsi ili u 5 ligi.

Klubovi kao klubovi nisu ništa krivi, ali je nezamislivo da recimo neko ko je Sarajevo zavalio za nekih 2 miliona poreza seta gradom kao da nista nije bilo.
Nije moj posao da se time bavim.

Da je danas dobiti lakšeg protivnika da već jednom prodjemo u polufinale. Dobro bi bilo izbjeći Sirokobrijezane i komšije.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

PCM
Kontakt:

Re: Odg: FK Sarajevo

Post Postao/la PCM » 04 mar 2014, 10:51

hilmo je napisao/la:
PCM je napisao/la:

Klubovi kao klubovi nisu ništa krivi, ali je nezamislivo da recimo neko ko je Sarajevo zavalio za nekih 2 miliona poreza seta gradom kao da nista nije bilo.
Nije moj posao da se time bavim.

Da je danas dobiti lakšeg protivnika da već jednom prodjemo u polufinale. Dobro bi bilo izbjeći Sirokobrijezane i komšije.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Pa nezamislivo je i to da ljudi koji su dosli poslije tih ne podnesu tuzbu protiv tih ljudi... Uvijek je neko drugi kriv, a dug se samo povecava. Sve pada na ledja kluba, nije to samo slucaj u BiH. Sve se vrti u krug, sve je to povezano.
Isto tako ni gras nije kriv nego ljudi koji su ga vodili...

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 04 mar 2014, 11:04

Hahahah e moj DIno sto ti usra motku, eto otkri se reuglarnost i zasto je Dino onoliko pjenio

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 04 mar 2014, 11:05

Eto prvi DIno Selimovic govori o nepravilnostima,a nije prijavio igrace i nešto se buni takođe ni u Čeliku nisu prijavili 4-5 igrača..Ovo je pravna država i neka se uvodi zakonska regulativa nema to nikakve veze sa Sarajevom ili Čelikom jer kad su rekli da su upali u svlacionicu Sarajeva nisu rekli da su bili i u svlacionici Celika ocito je da su trazili izgovor za poraz barem rukovodstvo koje nastoji opravdati utrosene novce na pripreme i skupa pojacanja..

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 04 mar 2014, 11:06

zgembo89 je napisao/la:Eto prvi DIno Selimovic govori o nepravilnostima,a nije prijavio igrace i nešto se buni takođe ni u Čeliku nisu prijavili 4-5 igrača..Ovo je pravna država i neka se uvodi zakonska regulativa nema to nikakve veze sa Sarajevom ili Čelikom jer kad su rekli da su upali u svlacionicu Sarajeva nisu rekli da su bili i u svlacionici Celika ocito je da su trazili izgovor za poraz barem rukovodstvo koje nastoji opravdati utrosene novce na pripreme i skupa pojacanja..
Prvenstvo je zanimljivo krenulo cak i bez gostujucih navijaca...... ovaj Dino da ima imalo morala sad bi dao otkaz

sarajlija
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija » 04 mar 2014, 11:08

Dali ima prijenos ovog izvlacenja u 12?
04.10.2009 !!

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 04 mar 2014, 11:10

''Zamislite kako je bilo strancima u našem timu. Igrate utakmicu, a razmišljate o deportaciji nakon meča... Komisije i organi Saveza i ove države trebaju raditi svoj posao, podržavamo ih u tome, ali kako je moguće da baš pred utakmicu inspekcija izađe na teren i to baš na državni praznik. Kakvu su sliku o našoj zemlji stekli momci koji su tu došli da igraju fudbal i pri tome sa svim mogućim papirima potrebnim za nastup? Da, da, nijedan naš prvotimac nije imao niti jedno pogrešno slovo napisano u svojim boravišnim dozvolama. Klub je sve platio, ispunio apsolutno sve obaveze'', dodaje ogorčeni sportski direktor Sarajeva ne želeći umanjiti čistu pobjedu Čelika u jučerašnjem meču.

''Apsolutno nijedan prigovor nemam na borbenog domaćina. Njihova je pobjeda čista i zaslužena. Mi im pružamo ruku kao što ćemo je pružiti svakome ko nas pošteno nadigra i pobijedi, ali neke će se stvari od danas promijeniti. Sarajevo više neće trpiti''
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 04 mar 2014, 11:13

Tkanton je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:Eto prvi DIno Selimovic govori o nepravilnostima,a nije prijavio igrace i nešto se buni takođe ni u Čeliku nisu prijavili 4-5 igrača..Ovo je pravna država i neka se uvodi zakonska regulativa nema to nikakve veze sa Sarajevom ili Čelikom jer kad su rekli da su upali u svlacionicu Sarajeva nisu rekli da su bili i u svlacionici Celika ocito je da su trazili izgovor za poraz barem rukovodstvo koje nastoji opravdati utrosene novce na pripreme i skupa pojacanja..
Prvenstvo je zanimljivo krenulo cak i bez gostujucih navijaca...... ovaj Dino da ima imalo morala sad bi dao otkaz
Jadan je ovaj Selimović :( .

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 04 mar 2014, 11:16

kao sto je mali dino rekao molim da drzava konacno pocne raditi svoj posao!!!

Prema našem Zakonu stranog državljana moramo zateći na radnom mjestu, a radno mjesto fudbalera je fudbalski teren. Zato su ih naši službenici koji su gledali utakmicu i evidentirali ko je od njih igrao, čekali na izlazu iz svlačionice. Nas ne zanima radna dozvola jer ona je samo pola puta da stranac reguliše status u BiH. Kada klubovi dobiju radne dozvole za igrače dužni su uputiti zahtjev i za dobijanje boravišne dozvole koje mi u tom slučaju izdajemo po automatizmu, ali ni za jednog igrača koji su kontrolisani u Zenici nije zatražena dozvola boravka jer je po svemu sudeći dosadašnja praksa u klubovima bila takva,“ dodala je Škuletić.

Igrači koji su kontrolisani a nisu imali dozvole boravka su prema pisanju Avaza Stipe Barać, Petar Bašić, Nikola Simić i Slobodan Lakićević iz Čelika, odnosno Ivan Tatomirović, Irfan Vusljanin, Miloš Stojčev, Krste Velkoski, Mario Tadejević i Mate Jajalo iz Sarajeva kao i trener Robert Jarni.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 04 mar 2014, 11:19

Trenutni zahtjev da se dostave ZK izvodi od vlasnika nekretnina gdje su igrači prijavljeni. :o
Jucer kaze Kusturica da je dolazila neka inspekcija da provjeri imamo li grb u prostorijama kluba. Ali rade ove inspekcije, pa ni Njemacka nam nije ravna. :lol:
#divovi

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 04 mar 2014, 11:21

jug-onostalgicar je napisao/la:kao sto je mali dino rekao molim da drzava konacno pocne raditi svoj posao!!!

Prema našem Zakonu stranog državljana moramo zateći na radnom mjestu, a radno mjesto fudbalera je fudbalski teren. Zato su ih naši službenici koji su gledali utakmicu i evidentirali ko je od njih igrao, čekali na izlazu iz svlačionice. Nas ne zanima radna dozvola jer ona je samo pola puta da stranac reguliše status u BiH. Kada klubovi dobiju radne dozvole za igrače dužni su uputiti zahtjev i za dobijanje boravišne dozvole koje mi u tom slučaju izdajemo po automatizmu, ali ni za jednog igrača koji su kontrolisani u Zenici nije zatražena dozvola boravka jer je po svemu sudeći dosadašnja praksa u klubovima bila takva,“ dodala je Škuletić.

Igrači koji su kontrolisani a nisu imali dozvole boravka su prema pisanju Avaza Stipe Barać, Petar Bašić, Nikola Simić i Slobodan Lakićević iz Čelika, odnosno Ivan Tatomirović, Irfan Vusljanin, Miloš Stojčev, Krste Velkoski, Mario Tadejević i Mate Jajalo iz Sarajeva kao i trener Robert Jarni.
praviš se pametan a ispadaš.... znas vec sta

radna dozvola po automatizmu vuče BORAVIŠNU jer kako ćeš raditi u drzavi ako ne mozes boraviti? :mrgreen:

jug-onostalgicar
Kontakt:

Post Postao/la jug-onostalgicar » 04 mar 2014, 11:27

rammstein je napisao/la:
jug-onostalgicar je napisao/la:kao sto je mali dino rekao molim da drzava konacno pocne raditi svoj posao!!!

radna dozvola po automatizmu vuče BORAVIŠNU jer kako ćeš raditi u drzavi ako ne mozes boraviti? :mrgreen:
citirano sa ss. ba , jos da naglasim da po ss. ba nije samo inspekcija bila kod sarajeva nego i kod čelika tako da ostavite se teorija nego prihvatite da uprava nije odradila svoj posao...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 04 mar 2014, 11:28

rammstein je napisao/la:

Što se praviš pametan jadan ne bio? Pročitaj šta kaže žena kojoj je to posao.
"Nas ne zanima radna dozvola jer ona je samo pola puta da stranac reguliše status u BiH. Kada klubovi dobiju radne dozvole za igrače dužni su uputiti zahtjev i za dobijanje boravišne dozvole koje mi u tom slučaju izdajemo po automatizmu, ali ni za jednog igrača koji su kontrolisani u Zenici nije zatražena dozvola boravka jer je po svemu sudeći dosadašnja praksa u klubovima bila takva,“
DRUG NEBI TI PUNCA

rammstein
Kontakt:

Post Postao/la rammstein » 04 mar 2014, 11:29

radno mjesto igraca nije samo TEREN nego i trening, teretana, da li ti čobanii znaju da igraci sarajeva provode 8h dnevno zajedno u prostorijama kluba ili hotela na ilidzi? da li znaju da se to moze provjeriti i u petak, odes u upravu i provjeris SVE I JEDNOG IGRACA! SMIJEŠNO!

pa jel pise da se dobije po automatizmu? :D sta sam ja drugo pisao?

ugl. od ssvih utakmica u prvenstvu, u zadnjih 19 godina lige, sad su se sjetili bas da utakmicu Sarajeva provjeravaju :mrgreen: I MOLIM TE NJIH NE ZANIMAJU RADNE DOZVOLE, A TRAZILI IH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Suki46
Kontakt:

Post Postao/la Suki46 » 04 mar 2014, 11:33

Ivan Tatamirovic i Mario Tadejevic nemaju boravišnu dozvolu , a ova dvojica su vec u klubu skoro 2 godine . Malo smiješno ali eto . Za kup najbolje bi bilo Mladost , Velež ili Olimpik .
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3

fukara87
Kontakt:

Post Postao/la fukara87 » 04 mar 2014, 11:33

Radio sam i ja u Sloveniji potrebna je bila radna dozvola to jest VIZA u pasosu da bi radio tamo, a firma me je prijavila u opstini i policiji da boravim tu, e sad jedino ako klub nije to prijavio to je druga stvar onda to moze bit samo propust klubova jer osim radne dozvole ti moras bit prijavljen da boravis u toj zemlji :)
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Bing [Bot], Google Adsense [Bot], Proximic i 35 gostiju.