Premijer liga BiH - aktuelno

svrakino1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la svrakino1921 » 01 jun 2023, 13:25

MINISTAR MAGODA ISKAZAO SPREMNOST ZA PODRŠKU KANTONA SARAJEVO U IZGRADNJI JUŽNE TRIBINE STADIONA GRBAVICA
benamin.turkovic (1, Jun 2023)

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda prisustvovao je jučer prezentaciji projekta južne tribine stadiona Grbavica, koju su pripremili predstavnici Uprave FK Željezničar.

“Prvobitni projekt južne tribine je promijenjen 2019. godine zbog visoke cijene gradnje, a potom i zbog posljedica na poslovanje kluba usljed negativnih efekata pandemije COVID-19, no danas smo spremni idejni projekt reaktivirati uz naše učešće, općinsku podršku, podršku partnera, kao i podršku Vlade KS“, rekao je član UO FK Željezničar, Jusuf Tanović.

Ministar Magoda je napravio kratki osvrt na dosadašnja ulaganja Kantona u ovaj klub, te najavio nastavak saradnje.

„Spremni smo podržati realizaciju konkretnih infrastrukturnih projekata i naše opredjeljenje je da zajedno sa FK Željezničar hrabro krenemo u realizaciju projekta izgradnje južne tribine stadiona Grbavica“, rekao je ministar Magoda, koji se upoznao s trenutnim stanjem u klubu i obećao pomoć već u narednom periodu.

Dodao je da je, kroz povećanje budžeta za sport u Kantonu Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS napravilo do sada najveći iskorak u vidu finansijskih ulaganja prema klubovima, koji će u naš grad donijeti evropske utakmice, trofeje i rezultate. U nastavku što veće podrške i stabilizacije rada kluba u Kantonu Sarajevo, raspisan je javni poziv za finansiranje poreznih dugovanja sportskim klubovima.

Na ovaj način, naglasio je ministar, podržat će ulaganja u sportsku infrastrukturu, obezbijediti bolje uslove za sportiste, ali i vrhunske sportske događaje u Sarajevu.

Ministar Magoda je uputio i čestitku FK Željezničar za plasman u Evropu.

„Uprkos teškoj sezoni i izazovima, čestitam vam na velikom uspjehu i plasmanu u prvo pretkolo Konferencijske UEFA lige, kao i na tome da je stadion Grbavica prema statistici bio najposjećeniji stadion u Premijer ligi u protekloj sezoni. Vjerujem da će realizacija izgradnje južne tribine imati višestruku korist, kako za klub tako i za naš grad”, rekao je ministar Magoda.

Hvala gosp.Ministre
Sta znaci imat majvecu posjetu i izborit Europu

GOLEM SI ZELJO

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 01 jun 2023, 13:29

Naš Željkan dosljedno nastavlja svoju borbu protiv sistema! Svaka čast, to je filozofija! :salut:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 01 jun 2023, 13:34

#freeovcina
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 01 jun 2023, 13:37

Sadaka arena-stvar filozofije.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 01 jun 2023, 13:40

joker90 je napisao/la:
01 jun 2023, 13:29
Naš Željkan dosljedno nastavlja svoju borbu protiv sistema! Svaka čast, to je filozofija! :salut:
Brojiš li nam posljednje dane, dokle si stigao? :rol:
Selam za tebe i ahbaba @Miljacka :D
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 01 jun 2023, 14:00

Bersaga je napisao/la:
01 jun 2023, 13:40
joker90 je napisao/la:
Alejkumu selam, Bersaga prijatelju! A evo, brojim, ali Željkan ko žohar, ne da se..
Bahati, bahati Željkan!
1946

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 01 jun 2023, 14:12

joker90 je napisao/la:
01 jun 2023, 14:00
Bersaga je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
Alejkumu selam, Bersaga prijatelju! A evo, brojim, ali Željkan ko žohar, ne da se..
:rol:

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 01 jun 2023, 14:22

killafrommanilla je napisao/la:
01 jun 2023, 09:50
mosarajvosa83 je napisao/la:
01 jun 2023, 09:16
killafrommanilla je napisao/la:
01 jun 2023, 08:31
on zapeo da poredi velez i gotovo. jel moguce da moras mjerit kurcheve nonstop a ne mozes normalno prodiskutovati? je li moguće ovo, evo da sam ja rekao negdje da je velež jači, bolji, veći, atraktivniji, više zaradio, više potrošio, šta već, pa da je zapjenio ovako, bože sačuvaj.

poenta majstore: imaš pare za čovjeka koji se razumije u fudbal da dovedeš da se pita oko transfera, tebi se pita ayla koja ne prati fudbal. i mirza koji 5 godina nije nikog trenirao, a imaš pare lupam za marka nikolića (znam da neće da dođe ali primjer). je li sad jasnije imalo
Jasno je meni sve,nego stalno nesto pravite paralele sa nama na vasem podforumu pa reko da samo kazem misljenje. Vjeruj mi,ne poredim vas sa nama sekunde,nego npr. prizivate Musu,to za vas nije moguce,trebate kao do sad gledati ono sto vam je realno.
Kako ne poredis kad meni govoris da ja moram da shvatim nesto sto nisam ni rekao i cega sam svjestan.

Znaci, nije tema sta pisu likovi na podforumima jer ja to nisam pisao, pricas sa mnom i pricamo o jednom. Ja Musu nisam spomenuo nikad nigdje i nemas potrebe ubacivati nesto sto je neki deseti forumas spomenuo. Isto tako ja nisam nikad pravio paralelu, nego samo konstantovao da je steta da ovakav klub vode ovakvi ljudi. To sam i govorio i za Hadzica, pa sam bio upravu. Jednostavno, ovolikim novcem je steta da se ne upravlja profesionalno.

Mozes li se skoncentrisati na ono sto sam ja napisao i to prokomentarisati, ubuduce
Po meni nikad se bolje nije radilo sto se transfera tice. Imamo dosta upita za igrace,dovode se dobri i perspektivni igraci uglavnom,naravno dopuni se i sa kojim iskusnijim. Imamo i dobre izlazne transfere,procente. Sto se tice struke nismo zadovoljni. Kada pogledam kako je Duduk vodio ekipu ovo sad je premija.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 01 jun 2023, 14:40

slika

SJAJ
SJAJ LJEPOTICE

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 jun 2023, 15:09

joker90 je napisao/la:
Ja fakat ne znam šta je ovo, ne možeš se odbraniti od ove nove vlasti. Jedni 800 hiljada, drugi 600 hiljada, treći se valjda osjetili zapostavljenim pa kažu evo tribina.

Sad samo čekam Vicu da kaže priznata vam je titula iz 1946. :mrgreen:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

BetonskiMozgovi
Kontakt:

Post Postao/la BetonskiMozgovi » 01 jun 2023, 15:29

joker90 je napisao/la:
Ti navijaš za klub u privatnom vlasništvu, i opet vam država pomaže?

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 01 jun 2023, 15:30

Virtu4l je napisao/la:
01 jun 2023, 15:09
joker90 je napisao/la:
Ja fakat ne znam šta je ovo, ne možeš se odbraniti od ove nove vlasti. Jedni 800 hiljada, drugi 600 hiljada, treći se valjda osjetili zapostavljenim pa kažu evo tribina.

Sad samo čekam Vicu da kaže priznata vam je titula iz 1946. :mrgreen:
Ne daj Bože, pomakni se s mjesta. Sve sam manje optimista da ću za života dočekati stečaj našeg Željkana, ali bar me malo raduje raspad veleža i sudbina Slobode koja ih čeka za par sezona.
BAAAAAA, dakako...
Bahati, bahati Željkan!
1946

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 01 jun 2023, 15:36

BetonskiMozgovi je napisao/la:
01 jun 2023, 15:29
joker90 je napisao/la:
Ti navijaš za klub u privatnom vlasništvu, i opet vam država pomaže?
Ma i treba država da pomaže uspješne sportske kolektive, problem je što je naš Željkan rupa bez dna. To je isto da uzmeš državne pare i pališ ih i bacaš kroz prozor. U Željkana da sad ubaciš 6 miliona, do 2024. oni će opet završiti na pomozi.ba broju i uzimati pare nekom od liječenja. Džaba, tako je od postanka ovog najuspješnijeg hrvatskog kluba u BiH.
Bahati, bahati Željkan!
1946

Zutti
Kontakt:

Post Postao/la Zutti » 01 jun 2023, 15:41

svrakino1921 je napisao/la:
01 jun 2023, 13:25
MINISTAR MAGODA ISKAZAO SPREMNOST ZA PODRŠKU KANTONA SARAJEVO U IZGRADNJI JUŽNE TRIBINE STADIONA GRBAVICA
benamin.turkovic (1, Jun 2023)

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda prisustvovao je jučer prezentaciji projekta južne tribine stadiona Grbavica, koju su pripremili predstavnici Uprave FK Željezničar.

“Prvobitni projekt južne tribine je promijenjen 2019. godine zbog visoke cijene gradnje, a potom i zbog posljedica na poslovanje kluba usljed negativnih efekata pandemije COVID-19, no danas smo spremni idejni projekt reaktivirati uz naše učešće, općinsku podršku, podršku partnera, kao i podršku Vlade KS“, rekao je član UO FK Željezničar, Jusuf Tanović.

Ministar Magoda je napravio kratki osvrt na dosadašnja ulaganja Kantona u ovaj klub, te najavio nastavak saradnje.

„Spremni smo podržati realizaciju konkretnih infrastrukturnih projekata i naše opredjeljenje je da zajedno sa FK Željezničar hrabro krenemo u realizaciju projekta izgradnje južne tribine stadiona Grbavica“, rekao je ministar Magoda, koji se upoznao s trenutnim stanjem u klubu i obećao pomoć već u narednom periodu.

Dodao je da je, kroz povećanje budžeta za sport u Kantonu Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS napravilo do sada najveći iskorak u vidu finansijskih ulaganja prema klubovima, koji će u naš grad donijeti evropske utakmice, trofeje i rezultate. U nastavku što veće podrške i stabilizacije rada kluba u Kantonu Sarajevo, raspisan je javni poziv za finansiranje poreznih dugovanja sportskim klubovima.

Na ovaj način, naglasio je ministar, podržat će ulaganja u sportsku infrastrukturu, obezbijediti bolje uslove za sportiste, ali i vrhunske sportske događaje u Sarajevu.

Ministar Magoda je uputio i čestitku FK Željezničar za plasman u Evropu.

„Uprkos teškoj sezoni i izazovima, čestitam vam na velikom uspjehu i plasmanu u prvo pretkolo Konferencijske UEFA lige, kao i na tome da je stadion Grbavica prema statistici bio najposjećeniji stadion u Premijer ligi u protekloj sezoni. Vjerujem da će realizacija izgradnje južne tribine imati višestruku korist, kako za klub tako i za naš grad”, rekao je ministar Magoda.

Hvala gosp.Ministre
Sta znaci imat majvecu posjetu i izborit Europu

GOLEM SI ZELJO
Stvar filozofije! Jaci od ratova, rezima i partija! :rol:
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 01 jun 2023, 15:57

Bersaga je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
Alejkumu selam picko prijatelju :salut:
Čestitke na trećem mjestu i izletu po ljepotici Evropi. Biće lijepo skakati po istoj ako nas pripaze sa žrijebom. Valjao bi neki San Marino da se i guzovi osole usput.

Bolje vi nego mrski nam dušman iz one rupetine pored Mostara. :bih:
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 01 jun 2023, 16:57

A gdje je vama stadion?
Doboj kod Kaknja?
Zenica?
Vrapčići?
Taman se počeli oporavljati od završene sezone, ponovo se čir na želucu pokrenuo... Šta im radiš Željo :bih:
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 01 jun 2023, 17:06

Mamba21 je napisao/la:
01 jun 2023, 16:57
A gdje je vama stadion?
Doboj kod Kaknja?
Zenica?
Vrapčići?
Taman se počeli oporavljati od završene sezone, ponovo se čir na želucu pokrenuo... Šta im radiš Željo :bih:
Jest meni šega gdje vam je stadion.
Pa stadion nema ni PSG, Mancester S ,Milan ,Inter i da ne nabrajam, sve gospoda igraju na gradskim stadionima.
Eto vi imate ,pa vam se istok.raspada. Niste ga godinama ocistili.Travu ne mozete da odrzavate.
Boze sacuvaj.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 01 jun 2023, 17:09

:urnebes:
@igrajlopte 🐦

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 01 jun 2023, 17:37

amypitar je napisao/la:
01 jun 2023, 17:06
Mamba21 je napisao/la:
A gdje je vama stadion?
Doboj kod Kaknja?
Zenica?
Vrapčići?
Jest meni šega gdje vam je stadion.
Pa stadion nema ni PSG, Mancester S ,Milan ,Inter i da ne nabrajam, sve gospoda igraju na gradskim stadionima.
Eto vi imate ,pa vam se istok.raspada. Niste ga godinama ocistili.Travu ne mozete da odrzavate.
Boze sacuvaj.
Pa nemaju, toliko govori o tome šta Željo ima :bih:
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

FKSDoGroba
Kontakt:

Post Postao/la FKSDoGroba » 01 jun 2023, 17:42

Mamba21 je napisao/la:
A gdje je vama stadion?
Doboj kod Kaknja?
Zenica?
Vrapčići?
Jači od ratova, režima i partija
al u qrcu

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Rule_hz, Zigazaga i 28 gostiju.