AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

meepo
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la meepo » 19 mar 2021, 16:51

meho-medo je napisao/la:
19 mar 2021, 16:03
Druze malo si subjektivan, ne svidja ti se Pioli, okej, ali nije tačno da ne daje priliku mladim igracima. Jel to Gabbia, Kalulu, Salemaekers itd nisu mladi. Jedina stvar koja je relevantna jeste kvalitet, znaci ako imaš kvalitet igraš, ako nemaš ne igraš nebitno koliko imas godina. A Pioli itekako daje šansu mladim igračima.
Nisam subjektivan vec objektivan. Cinjenica je da mu ekipe igraju losije drugi dio sezone, bio sam optimista na osnovu prvog dijela sezone i nadao sam se da ce napokon tu losu stvar da ostavi iza sebe međutim rezultati su prelosi nakon nove godine.
Kalulu ne bi ni dobio sansu ove sezone da nije bilo ovoliko povreda to je cinjenica. Salemaekers igra na poziciji desnog krila gdje mu je fakticki jedina konkurencija Castillejo koji uvijek dobija sansu bez obzira koliko los bio.

Cinjenica je da je mijenjao formaciju i gurao igrace koji nisu napadaci, a mogao je jednostavno dati sansu Robacku ili ovom Toninu. Hauge koji je bio najbolji igrac u EL je izostavljen za knockout fazu totalno.Protiv Manchestera uzasni , uzasni Meite igrao od prve do zadnje sekunde bez da se uvede Tonali itd.

Ja nisam subjektivan kad kazem da je ova ekipa imala 1-2 polušanse u zadnje dvije utakmice i da igraju drugi dio prvenstva kriminalno. U EL lik nije dobio nikog osim Sparte i raspalog Celtica.

Ruicosta
Kontakt:

Post Postao/la Ruicosta » 19 mar 2021, 17:17

meepo je napisao/la:
19 mar 2021, 16:51
meho-medo je napisao/la:
19 mar 2021, 16:03
Druze malo si subjektivan, ne svidja ti se Pioli, okej, ali nije tačno da ne daje priliku mladim igracima. Jel to Gabbia, Kalulu, Salemaekers itd nisu mladi. Jedina stvar koja je relevantna jeste kvalitet, znaci ako imaš kvalitet igraš, ako nemaš ne igraš nebitno koliko imas godina. A Pioli itekako daje šansu mladim igračima.
Nisam subjektivan vec objektivan. Cinjenica je da mu ekipe igraju losije drugi dio sezone, bio sam optimista na osnovu prvog dijela sezone i nadao sam se da ce napokon tu losu stvar da ostavi iza sebe međutim rezultati su prelosi nakon nove godine.
Kalulu ne bi ni dobio sansu ove sezone da nije bilo ovoliko povreda to je cinjenica. Salemaekers igra na poziciji desnog krila gdje mu je fakticki jedina konkurencija Castillejo koji uvijek dobija sansu bez obzira koliko los bio.

Cinjenica je da je mijenjao formaciju i gurao igrace koji nisu napadaci, a mogao je jednostavno dati sansu Robacku ili ovom Toninu. Hauge koji je bio najbolji igrac u EL je izostavljen za knockout fazu totalno.Protiv Manchestera uzasni , uzasni Meite igrao od prve do zadnje sekunde bez da se uvede Tonali itd.

Ja nisam subjektivan kad kazem da je ova ekipa imala 1-2 polušanse u zadnje dvije utakmice i da igraju drugi dio prvenstva kriminalno. U EL lik nije dobio nikog osim Sparte i raspalog Celtica.
Tako je majstore! Svako slovo sto si napisao je istina. Ja imam osjecaj da je u zadnje vrijeme Pioli poceo glumit autoritet i nekog zajebanog trenera i od tada smo krenuli nizbrdo. A dok je bio u sjeni Ibre i dok je sjedio na klupi samo zato da neko dole ima, igrali smo super.

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 19 mar 2021, 18:52

Igrali smo ravnopravno (jos pokradeni od sudije u Manchesteru) protiv ekipe koja je neki dan dobila Cityja, igrala CL, te najbogatiji klub svijeta. Klub koji hladno pljune 70M za neko dijete, vise nego cijeli transfer budzet Milana.

Mi smo jos uvijek drugi u Serie A, a sigurno bi imali vise poena sada da smo ispali protiv portugalske Rijeke. Skupo su nas kostale EL utakmice, a prihodi minimalni nakon grupne faze (75% novca su uzeli u grupi, a zbog prolaza drugih talijanskih ekipa je znacajno manji tzv. pool money). No, ovoj mladoj squadri je dosta znacilo ovo EL iskustvo, steta sto nije bilo gledaoca da osjete tu atmosferu.

Uprkos ispadanju iz EL i Coppe, te padu sa samog vrha tabela, ova ekipa moze samo bolja postati, nikako gora. Ova repr. pauza (prijeko potrebna da dahnu i da se oporave nakon povreda) i bitka na samo jednom frontu ce sigurno osvjeziti ekipu. Sada je puno laksi ritam, da su dogurali do finala tih dodatnih 5 utakmica bi totalno pobrkale sve ovoj konstantno desetkovanoj ekipi Milana. Pustite SBBKBB, tipa "da smo osvojili EL mogli smo u CL", mala je vjerovatnoca toga, a i da smo dogurali do samog finala - i odigrali dodatnih 5 utakmica - mogli smo zijaniti to finale, biti 5. u Serie A i ostati bez icega. U tih pet meceva je i postojao realan rizik 120min fudbala u tri, tako da... Sasvim je okej jer su ispali na onakav nacin, pruzili su zestok otpor ali individualni kvalitet Pogbe u drugoj utakmici, i sudija u prvoj, su presudili u korist engleza.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 19 mar 2021, 19:12

Haj sve, al' kako se može reći da ne gura mlade igrače, a bukvalno imamo najmlađu ekipu u ligi. :mrgreen: Nekoliko puta je izveo postavu kojoj je prosjek godina bio 21-22, nisam siguran, nije se libio ubaciti nijednog igrača. Čak su i Maldini i Colombo skupili solidnu minutažu, iako realno nisu ni kvalitet za ovaj tim, a da ne spominjem Kalulua iako bi svaki drugi trener prije ubacio Musaku u onoj situaciji.

Ovdje se zapelo za tog Robacka i Tonina, a pojma nemate ni ko su ni kako igraju ni da li su spremni za ovaj nivo takmičenja. Valjda oni koji ih gledaju na treninzima znaju bolje nego vi.
Sve i da ste u pravu, to je JEDINA greška koja mu se može spočitavati (ako se to uopšte može okarakterisati kao greškom što nije ubacio nekog anonimnog klinca iz Primavere za kojeg ste prvi put čuli kad ste pročitali njihovo ime na listi). :roll:

Inače svi znate da nisam bio za Piolija i da sam mislio da će letiti maksimalno do novembra (2020), ali čovjek sa prosječnim rosterom, prebukiranim rasporedom i ogromnim brojem povreda bitnih igrača drži drugu poziciju u ligi. Kad se uzmu sve te okolnosti u obzir, kao i činjenicu da je ekipa vrlo mlada i zelena i podložna oscilacijama u igri, jasno je da se teško ikome može zamjeriti ova toplo-hladna forma nakon Nove godine. Bilo je pitanje vremena kada će se desiti.
Po meni će on nadmašiti očekivanja ako izbori top 4 jer sam na početku sezone rekao da ova ekipa nema kvalitet za top 4. I dalje mislim isto.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 19 mar 2021, 21:52

Kad je dolazio Tomori bio sam neodredjen jer, zaista, nisam gledao momka pa nisam znao ni sta ocekivati od njega. Medjutim, fasciniran sam njegovom igrom, pored brzine on fantasticno cita protivnika, pravovremeno istrcava i pokriva prazan prostor, visok presing na protivnicki napad (moze mu se jer je svjestan fizikalija i da ga nece tek tako pretrcati protivnik) iako su mu ovo pripisivali kao manu jer odbrana ostane suplja, medjutim uz iskusnog suigraca se i ne primijeti to, ne srlja previse, a imam osjecaj da bi i na beku bio nista manje odlican. Ovog momka MORAMO otkupiti i oko njega graditi odbranu za buducnost.

Kalulu kad je dosao, primarno kao bek, a sto je isprobavano i u pripremnim utakmicama, takodjer mi je bilo svejedno jer je prejeftina opcija iz odlicne skole fudbala (Lyon), medjutim, silom prilika je gurnut u vatru kao stoper (nije mu strana pozicija ni u OP) i opravdao je ocekivanja. Zasluzuje minutazu u buducnosti, slican profil Tomoriu gdje voli izlaziti visoko i u startu usporiti ili osujetiti protivnicki napad kad to ne uspiju veznjaci ispred njega. Definitivno stoper za buducnost, sasvim solidan za rotacije (igranje kupa, povrede, kartoni, ako ne i za vece domete, kao i Gabbia kojem je ogromna mana u modernom fudbalu)

Tonali je takodjer podigao formu i zasluzio da ga se otkupi. U pocetku nisam shvatao zasto mu je igracki idol Gatuso, ali u posljednje vrijeme shvatam, destrukcija igre, duel igra, bacanje na svaku loptu (odatle nerijetko i blaze povrede te jaci udarci u tijelo) otkrivaju njegovu strast i opcinjenost Gatusovom igrom, s tim da je daleko leprsaviji i meksi na lopti i steta sto cesce aktivno ne ucestvuje pri nasim napadima i tako pomogne veznom ispred sebe. Ali definitivno igrac za buducnost.

Uz desno krilo, prijeko potreban nam je napadac. Hakan ako ne pristane na skoro istu platu lagano ga pustiti, a mi za tu trenutnu platu sigurno mozemo dovesti solidnog ofanzivnog veznog i cisto sumnjam da ce za isto godina imati slabiju statistiku uz ovaj tim.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 20 mar 2021, 20:00

Gazzeta pise: Vlahović + Vlašić...
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 mar 2021, 20:29

A budžet za transfere 50-70 mil KM
Il Club più titolato al mondo!

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 20 mar 2021, 22:06

Charles De Ketelaere - 20 miliona
Svanberg - 15 - 20 miliona ( formula pozajmica i obaveza otkupa)
Zaccagnia - 12 - 15 miliona ( formula pozajmica i obaveza otkupa)
Belotti - 20 miliona ( formula pozajmica i obaveze otkupa)

Prekomandovati onog lijevog beka iz primavere sto je dosao iz Mađarske i malog Roback-a te dovesti kakvo desno krilo.Sve su sanse da će Thauvin produziti ugovor kao i onaj brazilac iz Porta , a nesto kontam da ce Maldini pokusati dovesti Undera na pozajmicu jer tesko da će ga Leicester otkupiti. Ne vidim nikakvu drugu opciju na trzistu a koja je isplativija od toga.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 mar 2021, 22:13

Beloti 20 mil?
A 28 mil za Tomorija?

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 20 mar 2021, 22:13

muxa je napisao/la:
20 mar 2021, 22:13
Beloti 20 mil?
A 28 mil za Tomorija?
Zadnja godina ugovora a i Torino ce vjerovatno u Seria B.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 20 mar 2021, 22:15

Daj Bože. Ne znam jesul se dogovarali oko uslova plaćanja u vezi eventualnog otkupa Tomorija

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 mar 2021, 00:46

muxa je napisao/la:
20 mar 2021, 22:15
Daj Bože. Ne znam jesul se dogovarali oko uslova plaćanja u vezi eventualnog otkupa Tomorija
Za 28mil imamo pravo otukup ugovora za Tomorija.

Sto se Belottija tice ako Toro ispane vise od 20mil za njega je suludo dati,prvo sto ispadaju,a drugo ima jos godinu ugovora,tako i ako 20 dobiju za njega mogu biti presretni

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 21 mar 2021, 07:14

ronaldo99 je napisao/la:
21 mar 2021, 00:46
muxa je napisao/la:
20 mar 2021, 22:15
Za 28mil imamo pravo otukup ugovora za Tomorija.

Sto se Belottija tice ako Toro ispane vise od 20mil za njega je suludo dati,prvo sto ispadaju,a drugo ima jos godinu ugovora,tako i ako 20 dobiju za njega mogu biti presretni
Znam za cifru al ne znam jesul dogovorili uslove plaćanja, jel odmah ili?

nextterrain
Kontakt:

Post Postao/la nextterrain » 21 mar 2021, 10:50

Milik ce na kraju sezone imati 12M otkupnu klauzulu, iako mi je godinama Belloti velika zelja, fantastican napadac i dosta podcijenjen :cry:

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 21 mar 2021, 10:54

Ma mi ako uđemo u LP moramo da se prije svega riješimo nekoliko jako loših igrača za koje je upitno da li su i za klupe u ovom Milanu a kamoli da napravimo neke veće iskorake od iduće sezone sa njima.

Zatim dovesti 3 vrhunska pojačanja. Ne smije se štediti na desnom krilu, napadaču i stoperu (ja bih volio da Tomori ostane).
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 21 mar 2021, 14:41

Napokon nedjelja i utakmica Milana! Dosta više ovih kojkakvih kretona subotom.

Ima li kakvih najava o prvih 11?
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro, ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 21 mar 2021, 15:38

Probable lineup vs. Fiorentina according to Sky:

Donnarumma; Dalot, Kjaer, Tomori, Theo Hernandez; Kessie, Tonali; Saelemaekers, Çalhanoglu, Brahim; Ibrahimovic

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 21 mar 2021, 15:49

Kad bi dobili i da Napoli i Roma odigraju X to bi bilo idealno,ince scenario sa nasim remijem ili pprazom nam jako jako komplikuje mjesto u prve 4 ekipe.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 21 mar 2021, 16:41

Otkad nismo nikog onako glat uzeli, vrijeme je :opaopa:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 21 mar 2021, 17:58

Viole u punom sastavu, čak Callejon na klupi. Miriše na belaj, ukoliko tata Ibra nije došao sebi...

Narednih 5 kola (Viola, Samp, Parma, Genoa, Sassuolo) je imperativ 10 poena. Sve osim najmanje 10p iz tih 5 mečeva će totalno zakomplikovat top 4 plasman. Zadnjih 6 kola nas čekaju Nazio, Juve, Atalanta te sve tri što se bore za opstanak (Benevento, Torino, Cagliari). Kao da gledam tu ćemo uzet plafon 8-9p iz tih 6 mečeva. Što daje ukupnih 73-4p, nadajmo se dovoljno za CL na kraju sezone :crazy:

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []