FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Sretan rođendan našem najtrofejnijem treneru, treneru koji je u istoriji Želje navijačima istog donio najviše radosti...
Barem onima koji to pamte...
Neka je sretan, Šefe...
Barem onima koji to pamte...
Neka je sretan, Šefe...
- grbavicka1921
- Kontakt:
Mislim na prvak ili viceprvak, jer ima i takvih dosta glasova na pool-u da ćemo biti prvaci.Levin je napisao/la: ↑18 jul 2025, 10:37Šta podrazumjevaš pod "završimo na vrhu"?grbavicka1921 je napisao/la: ↑18 jul 2025, 10:34Ja ne vidim da je ovaj roster išta jači od prethodnog, ili sam ja lud ili ne znam?!
Ne vidim isto tako da taktički imamo boljeg trenera od prethodnog također. Sve u 100 grama.
Ko misli da ćemo pucat na vrh s ovim što imamo ako završimo na vrhu ima turu od mene.
Molim?!?
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
- MrAmarOsim
- Kontakt:
Babuci sretan rođendan, jedan jedini neponovljivi...
A ja ću još jednom ponoviti, puno Adžem mora raditi i napraviti u svojoj karijeri, da bi mogao izigravati mangupa, imitirati Amara i biti autoritet u svlačionici.
A ja ću još jednom ponoviti, puno Adžem mora raditi i napraviti u svojoj karijeri, da bi mogao izigravati mangupa, imitirati Amara i biti autoritet u svlačionici.
"Ovi igrači za koje se plaćaju enormne sume novca su prije svega životinje fizički."
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
Najtrofejniji trener PLBiH - Amar Osim
- grbavicka1921
- Kontakt:
Nosim cvikeHrammm1921 je napisao/la: ↑18 jul 2025, 12:09grbavicka1921 je napisao/la: ↑18 jul 2025, 10:34Ja ne vidim da je ovaj roster išta jači od prethodnog, ili sam ja lud ili ne znam?!
Ne vidim isto tako da taktički imamo boljeg trenera od prethodnog također. Sve u 100 grama.
Ko misli da ćemo pucat na vrh s ovim što imamo ako završimo na vrhu ima turu od mene.
Trebaju ti cvike onda, igramo dosta ljepse sa smisljenijim akcijama. Da je klub spica doveo da valja, slavili bi prolaz sada

Sinoć se nije vidjelo smišljene akcije 90+, ili ako hoćeš da ti posudim ove moje đozluke ako nisi vidio?

Do špica je samo realizacija i presing u odbrani, pomoć nazad ako je korner i sl kakve još zadatke ima, ali neko treba donijeti loptu tom špicu.
Veza sinoć kriva koliko i Adžem!
*"Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata, al' ja sam prvo rek'o ŽELJO pa sam poslije rek'o tata."
Borit cemo se za sam vrh premijer lige.Zivi bili pa vidjeli.Jos malo dok se sve utegne i dva nova igrača koji dolaze bit ce ovo dobro.
- ArtVandelay
- Kontakt:
Najozbiljnije, gazite ovu k.arinu od kluba.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
@TutanNodi mislio sam da ćemo imati neku korektnu komunikaciju ali evidentno da to nije moguće tako da ću zanemariti ovaj tvoj komentar pošto evidentno čitaš vrlo selektivno.TutanNodi je napisao/la: ↑18 jul 2025, 11:58Koliko si ti dosadan frajer s branjenem necega sto ocigledno nije za branjenje, i s postavljanem nekih debilskih pitanja. Sjasi malo i popusti raju. Vidimo svi da ti je dosadno nastavi se baviti analizama igraca i glumi da si neki strucnjak dobro ti to ide.
Pa dobro, raja je željna uspjeha a malo i nerealna u sagledavanju naših finansijskih mogućnosti.grbavicka1921 je napisao/la: ↑18 jul 2025, 13:12Mislim na prvak ili viceprvak, jer ima i takvih dosta glasova na pool-u da ćemo biti prvaci.Levin je napisao/la: ↑18 jul 2025, 10:37Šta podrazumjevaš pod "završimo na vrhu"?grbavicka1921 je napisao/la: ↑18 jul 2025, 10:34Ja ne vidim da je ovaj roster išta jači od prethodnog, ili sam ja lud ili ne znam?!
Molim?!?
Nejse, ukoliko se ne raspadnemo po našem starom obićaju u prvih jedanaest kola ja lično očekujem ponovo izborenu Evropu i da ostanemo u 10 bodova za prvakom a ko nam se otvori prilika i uštima ekipa kvalitetno sve je moguće. Zašto da ne.
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
Realno, najbolje je ostaviti komentar kad se malo utisci slegnu.
Naš ovogodišnji izlet u Evropi trajao je samo jedno pretkolo. Niti su nas kuglice pripazile, a niti je, realno, fortuna bila na našoj strani. Međutim, ekipa je pokazala napredak u mnogim segmentima, ali isto tako se pokazalo da se ekipa za evropska takmičenja ne pravi u mjesec dana.
Čitam komentare prije prve utakmice, poslije, ali i poslije ispadanja, i nevjerovatno je koliko smo i sami često nerealni i nekritični prema sebi. Otišli smo od razočarenja izvučenim protivnikom, jedne nevjerice u prolazak gdje je većina smatrala da realno nemamo neke šanse, do razočarenja neprolaskom jer, zaboga, Koper je "nikakva" ekipa i trebali smo to proći. Kao da se hranimo razočarenjima i samo tražimo razlog da nekoga kritikujemo i pljujemo.
Malo o protivniku...
Koper je u sezoni 2024/2025 u slovenskoj ligi završio na trećem mjestu, sa 12 bodova iza Olimpije, jednim bodom iza Maribora, te s pet bodova ispred Celja. Dakle, radi se o vrlo respektabilnoj ekipi, i gledajući rezultate slovenskih klubova u Evropi prošle sezone, a generalno i prethodnih sezona, može se sa sigurnošću reći da je slovenska liga ipak ispred BH lige po rezultatima, te da je Koper više nego ravnopravan protivnik svakom klubu iz vrha BH lige. Svaka izjava da se Koper morao proći je daleko od istine. Jedina istina je bila da se s Koperom moglo igrati i da nije bio neprolazan — što smo, realno, i pokazali.
Ono što je još jedna velika prednost za Koper jeste što su jako malo mijenjali sastav za ovu utakmicu u odnosu na onaj s kojim su završili prethodnu sezonu. Jedini igrači koji su dobili minute, a koji nisu bar šest mjeseci u klubu, su Jasmin Čeliković i Josip Iličić. Sve ostalo, pa i trener, su bar polusezonu u klubu. Jasmin vrlo dobro poznaje našu ligu, a Josip nije pao s neba — vrlo dobro je poznavao slovensku ligu, ali i sam Koper, protiv kojeg je igrao prethodne sezone.
Po meni, ali evidentno i po kladionicama, Koper je od početka bio izraziti favorit, što su, na kraju krajeva, i opravdali. Ne znam otkud taj podcjenjivački ton prema njima, jer Slovenci su itekako pokazali da su više nego ravnopravni ostalim jugoslavenskim klubovima, ali i reprezentacijama. Mislim da bi Koper mogao pokazati svoj kvalitet već u sljedećem dvomeču protiv Vikinga.
Da se moglo igrati s njima — moglo je, ali falilo nam je fokusa, uigranosti, ali i sreće.
Malo o nama...
Upoređivati ovu ekipu s prošlosezonskom je, u najmanju ruku, nerealno. Novi trener, novi štab, novi koncept i pristup igri, novi igrači, kratak pripremni period, mali broj pripremnih utakmica — to su segmenti koji nam sigurno nisu išli na ruku. U ovom dvomeču imali smo ukupno sedam novih igrača na terenu: Alić, Seedorf, Troupee, Erik, Pejić, Obradov i Jaganjac, te novog trenera i skoro kompletan novi stručni štab. Što je, po meni, baš previše promjena da bismo bili potpuno konkurentni vrlo kvalitetnoj ekipi.
Također, ne treba zaboraviti da svi ovi novi igrači nisu svjetske klase i da dosta njih dolazi iz nižih liga, te da oni koji dolaze iz prvih liga nisu bili prve opcije u svojim klubovima. Međutim, bez obzira na sve ove izmjene, itekako smo pokazali da se možemo nositi, pa čak i nadigrati, odgovorno tvrdim — kvalitetnijoj ekipi.
Gledajući ove dvije utakmice s Koperom, vrlo sam optimističan za sljedeću sezonu i mislim da ćemo biti vrlo konkurentni Zrinjskom, Borcu i konama. Iako smo primili četiri gola, odbrana djeluje mnogo ozbiljnije, dok Lagumdžija i Erik u paru djeluju vrlo obećavajuće. Ono što ostaje jeste da se komunikacija naprijed između Šošića, krila i napada podigne na mnogo viši nivo i popravi realizacija. Ono što nam fali u prvih jedanaest, i to pod hitno, jeste prvi napadač jer je evidentno da Jaganjac to još ne može biti, a Suljo je vjerovatno u svojoj posljednjoj sezoni. Nije to više to, bojim se. Vidjet ćemo ko će to biti.
Ono što je meni zabrinjavajuće i velika nepoznanica jeste klupa. Jako puno mladih i nedokazanih igrača, i bojim se da je veliki put pred štabom da se to podigne na nivo da mogu konkurisati ravnopravno u prvi tim. Šteta.
Malo o Adžemu...
Nevjerovatno mi je i, kao navijaču, ponižavajuće da se čovjek tjera već nakon prvog poraza. Nadam se da će Uprava, zajedno sa Grupom, mu pružiti potpunu podršku da se bavi isključivo fudbalom i ekipom, jer drukčije ne može.
U ovom dvomeču, Adžem je, po mom mišljenju, sve postavio kako treba. U prvoj utakmici smo ih napali i samo ih je sreća spasila da ih ne natrpamo do kraja. Da nije bilo primljenog gola i onakve predstave njihovog golmana, te dijelom vrlo slabe realizacije, bila bi to savršena utakmica. Realno, u prvoj utakmici smo bili značajno bolji tim. U drugoj utakmici sam pomislio da bi Adžem mogao ponovo napasti, ali ipak je odlučio da stane u blok i čeka priliku iz kontri, što je na kraju i dalo odličan rezultat. Do 42. minute sve je izgledalo savršeno i besprijekorno. Koper je kontrolisao igru, ali nisu bili nešto značajno opasni, a mi smo, s druge strane, uspjeli iskoristiti jedan kontranapad da povedemo.
Sve je izgledalo savršeno do zadnjih deset minuta prvog poluvremena. Evo gledam i jednostavno mi je nemoguće objasniti šta vidim. Ovih deset minuta mi je nevjerovatno ličilo na prošlogodišnje poluvrijeme u Mostaru protiv Zrinjskog. Jedino objašnjenje koje sebi mogu predočiti jeste da je ovo isključivo posljedica neuigranosti i velikih promjena u ekipi. Djelovali smo bez glave na terenu. Evidentno je da ova ekipa nema pravog lidera na terenu koji će povući ekipu kad krenemo padati. Šošić i Muftić su premladi za to, a Krpić — budimo realni i uz dužno poštovanje — nije taj kalibar.
Sve u svemu, mislim da je Adžem sve dobro postavio, ali jednostavno — ova ekipa još nije spremna za velike domete.
Jedino što bih zamjerio Adžemu su medijski istupi i činjenica da se malo i nerealno zanosi. Iskreno, nadam se da će mu neko skrenuti pažnju i bolje ga pripremiti za istupe, jer neke izjave mu nisu na mjestu. S druge strane, kao i u prethodnim mandatima, vrlo lako ga ponese atmosfera i dobra igra, pa onda i on, kao i mi, krene da sanja neke nerealne snove. Realno, ova ekipa još nije spremna za borbu za titulu, Kup i iskorak u Evropi. Nismo uigrani i igrači se još ne poznaju dovoljno. Ne smijemo dopustiti da izgorimo od ambicija, a nismo još, realno, ni napravili kvalitetnu ekipu.
Mislim da smo na dobrom putu i, ako igrači s klupe pokažu kvalitet, mi itekako možemo biti konkurentni. Siguran sam da će ovo izgledati još mnogo bolje nakon pola sezone, i tek tada možemo razgovarati o nekom značajnijem iskoraku.
Suma sumarum...
Ova ekipa itekako ima potencijala i ne bih ja nas otpisivao u borbi za sami vrh, ali sve će to itekako zavisiti od toga koliko se pruži podrške štabu i treneru, te koliko isti uspiju podići ekipu na viši nivo.
Ovo ispadanje je samo pokazatelj da se ima još jako mnogo raditi. Nikakva tragedija, već jedna dobra lekcija — da se ne može ekipa sklapati mjesec dana pred evropska takmičenja. Koper je možda prošao dalje, ali ne mogu se oteti utisku da je ipak ispala ekipa koja je više pokazala.
Naš ovogodišnji izlet u Evropi trajao je samo jedno pretkolo. Niti su nas kuglice pripazile, a niti je, realno, fortuna bila na našoj strani. Međutim, ekipa je pokazala napredak u mnogim segmentima, ali isto tako se pokazalo da se ekipa za evropska takmičenja ne pravi u mjesec dana.
Čitam komentare prije prve utakmice, poslije, ali i poslije ispadanja, i nevjerovatno je koliko smo i sami često nerealni i nekritični prema sebi. Otišli smo od razočarenja izvučenim protivnikom, jedne nevjerice u prolazak gdje je većina smatrala da realno nemamo neke šanse, do razočarenja neprolaskom jer, zaboga, Koper je "nikakva" ekipa i trebali smo to proći. Kao da se hranimo razočarenjima i samo tražimo razlog da nekoga kritikujemo i pljujemo.
Malo o protivniku...
Koper je u sezoni 2024/2025 u slovenskoj ligi završio na trećem mjestu, sa 12 bodova iza Olimpije, jednim bodom iza Maribora, te s pet bodova ispred Celja. Dakle, radi se o vrlo respektabilnoj ekipi, i gledajući rezultate slovenskih klubova u Evropi prošle sezone, a generalno i prethodnih sezona, može se sa sigurnošću reći da je slovenska liga ipak ispred BH lige po rezultatima, te da je Koper više nego ravnopravan protivnik svakom klubu iz vrha BH lige. Svaka izjava da se Koper morao proći je daleko od istine. Jedina istina je bila da se s Koperom moglo igrati i da nije bio neprolazan — što smo, realno, i pokazali.
Ono što je još jedna velika prednost za Koper jeste što su jako malo mijenjali sastav za ovu utakmicu u odnosu na onaj s kojim su završili prethodnu sezonu. Jedini igrači koji su dobili minute, a koji nisu bar šest mjeseci u klubu, su Jasmin Čeliković i Josip Iličić. Sve ostalo, pa i trener, su bar polusezonu u klubu. Jasmin vrlo dobro poznaje našu ligu, a Josip nije pao s neba — vrlo dobro je poznavao slovensku ligu, ali i sam Koper, protiv kojeg je igrao prethodne sezone.
Po meni, ali evidentno i po kladionicama, Koper je od početka bio izraziti favorit, što su, na kraju krajeva, i opravdali. Ne znam otkud taj podcjenjivački ton prema njima, jer Slovenci su itekako pokazali da su više nego ravnopravni ostalim jugoslavenskim klubovima, ali i reprezentacijama. Mislim da bi Koper mogao pokazati svoj kvalitet već u sljedećem dvomeču protiv Vikinga.
Da se moglo igrati s njima — moglo je, ali falilo nam je fokusa, uigranosti, ali i sreće.
Malo o nama...
Upoređivati ovu ekipu s prošlosezonskom je, u najmanju ruku, nerealno. Novi trener, novi štab, novi koncept i pristup igri, novi igrači, kratak pripremni period, mali broj pripremnih utakmica — to su segmenti koji nam sigurno nisu išli na ruku. U ovom dvomeču imali smo ukupno sedam novih igrača na terenu: Alić, Seedorf, Troupee, Erik, Pejić, Obradov i Jaganjac, te novog trenera i skoro kompletan novi stručni štab. Što je, po meni, baš previše promjena da bismo bili potpuno konkurentni vrlo kvalitetnoj ekipi.
Također, ne treba zaboraviti da svi ovi novi igrači nisu svjetske klase i da dosta njih dolazi iz nižih liga, te da oni koji dolaze iz prvih liga nisu bili prve opcije u svojim klubovima. Međutim, bez obzira na sve ove izmjene, itekako smo pokazali da se možemo nositi, pa čak i nadigrati, odgovorno tvrdim — kvalitetnijoj ekipi.
Gledajući ove dvije utakmice s Koperom, vrlo sam optimističan za sljedeću sezonu i mislim da ćemo biti vrlo konkurentni Zrinjskom, Borcu i konama. Iako smo primili četiri gola, odbrana djeluje mnogo ozbiljnije, dok Lagumdžija i Erik u paru djeluju vrlo obećavajuće. Ono što ostaje jeste da se komunikacija naprijed između Šošića, krila i napada podigne na mnogo viši nivo i popravi realizacija. Ono što nam fali u prvih jedanaest, i to pod hitno, jeste prvi napadač jer je evidentno da Jaganjac to još ne može biti, a Suljo je vjerovatno u svojoj posljednjoj sezoni. Nije to više to, bojim se. Vidjet ćemo ko će to biti.
Ono što je meni zabrinjavajuće i velika nepoznanica jeste klupa. Jako puno mladih i nedokazanih igrača, i bojim se da je veliki put pred štabom da se to podigne na nivo da mogu konkurisati ravnopravno u prvi tim. Šteta.
Malo o Adžemu...
Nevjerovatno mi je i, kao navijaču, ponižavajuće da se čovjek tjera već nakon prvog poraza. Nadam se da će Uprava, zajedno sa Grupom, mu pružiti potpunu podršku da se bavi isključivo fudbalom i ekipom, jer drukčije ne može.
U ovom dvomeču, Adžem je, po mom mišljenju, sve postavio kako treba. U prvoj utakmici smo ih napali i samo ih je sreća spasila da ih ne natrpamo do kraja. Da nije bilo primljenog gola i onakve predstave njihovog golmana, te dijelom vrlo slabe realizacije, bila bi to savršena utakmica. Realno, u prvoj utakmici smo bili značajno bolji tim. U drugoj utakmici sam pomislio da bi Adžem mogao ponovo napasti, ali ipak je odlučio da stane u blok i čeka priliku iz kontri, što je na kraju i dalo odličan rezultat. Do 42. minute sve je izgledalo savršeno i besprijekorno. Koper je kontrolisao igru, ali nisu bili nešto značajno opasni, a mi smo, s druge strane, uspjeli iskoristiti jedan kontranapad da povedemo.
Sve je izgledalo savršeno do zadnjih deset minuta prvog poluvremena. Evo gledam i jednostavno mi je nemoguće objasniti šta vidim. Ovih deset minuta mi je nevjerovatno ličilo na prošlogodišnje poluvrijeme u Mostaru protiv Zrinjskog. Jedino objašnjenje koje sebi mogu predočiti jeste da je ovo isključivo posljedica neuigranosti i velikih promjena u ekipi. Djelovali smo bez glave na terenu. Evidentno je da ova ekipa nema pravog lidera na terenu koji će povući ekipu kad krenemo padati. Šošić i Muftić su premladi za to, a Krpić — budimo realni i uz dužno poštovanje — nije taj kalibar.
Sve u svemu, mislim da je Adžem sve dobro postavio, ali jednostavno — ova ekipa još nije spremna za velike domete.
Jedino što bih zamjerio Adžemu su medijski istupi i činjenica da se malo i nerealno zanosi. Iskreno, nadam se da će mu neko skrenuti pažnju i bolje ga pripremiti za istupe, jer neke izjave mu nisu na mjestu. S druge strane, kao i u prethodnim mandatima, vrlo lako ga ponese atmosfera i dobra igra, pa onda i on, kao i mi, krene da sanja neke nerealne snove. Realno, ova ekipa još nije spremna za borbu za titulu, Kup i iskorak u Evropi. Nismo uigrani i igrači se još ne poznaju dovoljno. Ne smijemo dopustiti da izgorimo od ambicija, a nismo još, realno, ni napravili kvalitetnu ekipu.
Mislim da smo na dobrom putu i, ako igrači s klupe pokažu kvalitet, mi itekako možemo biti konkurentni. Siguran sam da će ovo izgledati još mnogo bolje nakon pola sezone, i tek tada možemo razgovarati o nekom značajnijem iskoraku.
Suma sumarum...
Ova ekipa itekako ima potencijala i ne bih ja nas otpisivao u borbi za sami vrh, ali sve će to itekako zavisiti od toga koliko se pruži podrške štabu i treneru, te koliko isti uspiju podići ekipu na viši nivo.
Ovo ispadanje je samo pokazatelj da se ima još jako mnogo raditi. Nikakva tragedija, već jedna dobra lekcija — da se ne može ekipa sklapati mjesec dana pred evropska takmičenja. Koper je možda prošao dalje, ali ne mogu se oteti utisku da je ipak ispala ekipa koja je više pokazala.
Prodat je Jaber za fol neke milione, to su cifre se vrtile nema sta. I opet ulazis u evropu s Krpicem. Nema sta da se slegne.
- KONTRASVIH
- Kontakt:
Koliko god da je Krpic u ovom trenutku los i neefikasan, ovaj Jaganjac je 10 puta gori. Onakva antipredstava u jednom poluvremenu se bas rijetko vidja. Lopte se bukvalno odbijaju od njega, nema pregleda igre, sve katastrofa.
Vise od pola stadiona navija za tebe, atmosfera prava domacinska, a ti dozivis totalni kolaps u 5 minuta, klasicno nase.
Vise od pola stadiona navija za tebe, atmosfera prava domacinska, a ti dozivis totalni kolaps u 5 minuta, klasicno nase.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
Srecan rodjendan Najvecem treneru u Historiji Kluba !!!
PS. Tiktokeru,ti nikada neces biti Babuka !!!
Ti ili si vrlo zlonamjeran ili ne pratiš a ipak želiš nešto da kažeš.
Pare od Jabera još nisu legle. Takve uplate se obično rade u tranšama i nikad ne liježu odjednom. Isto kao i uplate od sponzora i od evropskih takmičenja. Sa druge strane klub je u vrlo škakljivoj finansijskoj situaciji i svaka egzibicija (kojih nije manjkalo u prošlosti) može ugroziti i opstanak kluba.
Ako nisi pratio pokušao se dovesti napadač ali nisu se mogli ispoštovati finansijski zahtjevi koji su se često mijenjali. Isto kao što se nisu mogli ispoštovati finansijski zahtjevi prema Dangi.
Opet kažem, ova ekipa (kao ni prošlogodišnja) nije spremna za veći iskorak ali to ne znači da neće biti kad se još uigra.
Ne znam kakvi su motivi tvog pisanja ali tjeranj trenera nakon jednog dvomeća u kojem smo igrali protiv vrlo kvalitetne ekipe (gdje smo kad se sve sabere i oduzme više pokazali) a nakon ovolikih promjena u našem timu i vrlo kratkih priprem.je kranj maliciozno.
Ovdje ja ne branim nikoga, već samo pozivam da pustimo čovjeka da radi kao što smo pustili i Denisa.
-
- Kontakt:
Koper 17.7.
Moj dojam sa utakmice jučer :
1) Sve polazi od toga da ljudi su bolje pripremili utakmicu i imali su odgovor na naše prednosti a iskoristili su šuplju lijevu stranu gdje je neiskusni Pejić i Alić koji igra dosta prema naprijed i ostavlja prostora iza sebe (Adžem je morao bolje postaviti igru + staviti flastera na Iličića koji je od ova 4 gola napravio 3)
2) Madžid je bio izgubljen obe utakmice, Longonda (#80) ga je fizički izdominirao (igrač vrijedi 50k EUR na Transfermarktu, ubio nas je obe utakmice.. šteta što mi ne uspijemo naći takve igrače). Plus mislim da mu je kapitenska samo teret, i da nema pravi autoritet u ekipi to se vidi iz aviona.
3) Suđenje lošije odavno nisam gledao, sve je kontra radio frajer, srećom malo češće u našu korist ali stvarno kriminalno.
4) Atmosfera je bila super izuzev gađaja upaljačima njihovih igrača, bilo je debila koji su gađali pomoćnog, penjali se na ogradu da mu j*** mater, ni krivom ni dužnom. A nakon utakmice je bilo i psovki/uvreda za Šošića, mrtvu djecu drugim igračima itd. Ispali smo u tim nekim momentima seljadija prema ljudima koji su nas ugostili kako treba i dali sve karte skoro na raspolaganje. Navijanje top do kraja prvog poluvremena, svi smo dobili hladan tuš.
5) Slažem se da Bašiću treba skinuti kapu za rezultate, igrači iz te ekipe su svi nestali po ŽNJ klubovima, nije imao materijal ali je taktiku i analizu ubijao !
- Suma summarum, gledat ćemo ih kako god i da su najgori, ali previše je tu zalijetanja bilo nakon prve utakmice. Podsjetilo me to sve na Borac prvo kolo prije 2-3 sezone. Razmontirali ih i poletili a onda prizemljenje... Mlada je ekipa neka rade bit će nekih rezultata.
1) Sve polazi od toga da ljudi su bolje pripremili utakmicu i imali su odgovor na naše prednosti a iskoristili su šuplju lijevu stranu gdje je neiskusni Pejić i Alić koji igra dosta prema naprijed i ostavlja prostora iza sebe (Adžem je morao bolje postaviti igru + staviti flastera na Iličića koji je od ova 4 gola napravio 3)
2) Madžid je bio izgubljen obe utakmice, Longonda (#80) ga je fizički izdominirao (igrač vrijedi 50k EUR na Transfermarktu, ubio nas je obe utakmice.. šteta što mi ne uspijemo naći takve igrače). Plus mislim da mu je kapitenska samo teret, i da nema pravi autoritet u ekipi to se vidi iz aviona.
3) Suđenje lošije odavno nisam gledao, sve je kontra radio frajer, srećom malo češće u našu korist ali stvarno kriminalno.
4) Atmosfera je bila super izuzev gađaja upaljačima njihovih igrača, bilo je debila koji su gađali pomoćnog, penjali se na ogradu da mu j*** mater, ni krivom ni dužnom. A nakon utakmice je bilo i psovki/uvreda za Šošića, mrtvu djecu drugim igračima itd. Ispali smo u tim nekim momentima seljadija prema ljudima koji su nas ugostili kako treba i dali sve karte skoro na raspolaganje. Navijanje top do kraja prvog poluvremena, svi smo dobili hladan tuš.
5) Slažem se da Bašiću treba skinuti kapu za rezultate, igrači iz te ekipe su svi nestali po ŽNJ klubovima, nije imao materijal ali je taktiku i analizu ubijao !
- Suma summarum, gledat ćemo ih kako god i da su najgori, ali previše je tu zalijetanja bilo nakon prve utakmice. Podsjetilo me to sve na Borac prvo kolo prije 2-3 sezone. Razmontirali ih i poletili a onda prizemljenje... Mlada je ekipa neka rade bit će nekih rezultata.
-
- Kontakt:
Druze nemas sta pisati ovom d.ebilu pod nazivom hulahopka. Dodje ovdje samo da ke.nja. Da li nije dobar s glavom ili po necijem nalogu ne znam, al je deb.il. Nemas se sta obazirati na njegove postove.Levin je napisao/la: ↑18 jul 2025, 14:02Ti ili si vrlo zlonamjeran ili ne pratiš a ipak želiš nešto da kažeš.
Pare od Jabera još nisu legle. Takve uplate se obično rade u tranšama i nikad ne liježu odjednom. Isto kao i uplate od sponzora i od evropskih takmičenja. Sa druge strane klub je u vrlo škakljivoj finansijskoj situaciji i svaka egzibicija (kojih nije manjkalo u prošlosti) može ugroziti i opstanak kluba.
Ako nisi pratio pokušao se dovesti napadač ali nisu se mogli ispoštovati finansijski zahtjevi koji su se često mijenjali. Isto kao što se nisu mogli ispoštovati finansijski zahtjevi prema Dangi.
Opet kažem, ova ekipa (kao ni prošlogodišnja) nije spremna za veći iskorak ali to ne znači da neće biti kad se još uigra.
Ne znam kakvi su motivi tvog pisanja ali tjeranj trenera nakon jednog dvomeća u kojem smo igrali protiv vrlo kvalitetne ekipe (gdje smo kad se sve sabere i oduzme više pokazali) a nakon ovolikih promjena u našem timu i vrlo kratkih priprem.je kranj maliciozno.
Ovdje ja ne branim nikoga, već samo pozivam da pustimo čovjeka da radi kao što smo pustili i Denisa.
U ovom dvomeču sa Koperom nismo imali nekoliko ključnih igrača iz prošle sezone.
Protiv Kopera smo imali skoro kompletnu novu odbranu, novo krilo u prvih 11 (Pejić) i novi vezni red (Lagumdžija-Erick).
Nije nam išlo u prilog to što je Radovac izbačen iz tima u utakmicama protiv Kopera i što nije produžen Dangubić (razumijem da je tražio puno para) jer mislim da nismo sa njima samo kvalitet izgubili, nego i kvantitet. Zamjene na tim i još nekim pozicijama su nam neiskusne. Objasnit ću zašto:
Teško je nadoknaditi nedostatak 3-4 jako bitna igrača iz prošle sezone, uigrat ekipu punu novih igrača, ne dovesti novog kvalitetnog špica i imat neiskusne rezervne opcije na svim pozicijama u veznom redu i napadu (Simoni, Fočo, Vini, Šabić, Ibraheem, Jaganjac su jučer na klupi bili ako ne računamo Boljevića koji je na klupi bio silom prilika).
Protiv Zrinjskog i Kopera (u dobrom dijelu) smo pokazali da možemo, to mi daje optimizam za narednu sezonu, ako ubodemo s novim špicem i eventualno nekim pojačanjem u veznom redu, biće to onda dobro ove sezone.
- Al Jabera smo prodali
- Sa Dangubićem nismo produžili ugovor
- Boljevica nismo imali full spremnog za ovaj dvomeč
- Radovac je bio prekrižen za ovaj dvomeč. Može pričati ko šta hoće o Radovcu, ali analitičke brojke kažu je Radovac prošle sezone bio lider među defanzivnim i centralnim veznim u ligi po progresivnom vođenju lopte i progresivnim dodavanjima, procentu tačnih dugih lopti itd. Za mene je hendikep što je prekrižen za ovaj dvomeč, pogotovo jer nismo imali dovoljno kvalitetne opcije na klupi da budu zamjene za Ericka i Lagumdžiju
Protiv Kopera smo imali skoro kompletnu novu odbranu, novo krilo u prvih 11 (Pejić) i novi vezni red (Lagumdžija-Erick).
Nije nam išlo u prilog to što je Radovac izbačen iz tima u utakmicama protiv Kopera i što nije produžen Dangubić (razumijem da je tražio puno para) jer mislim da nismo sa njima samo kvalitet izgubili, nego i kvantitet. Zamjene na tim i još nekim pozicijama su nam neiskusne. Objasnit ću zašto:
- Umjesto Ericka i Lagumdžije si imao samo Simonija i Foču da ubaciš, a Simoni faktički ne igra fudbal otkad je došao u Želju jer nije imao skoro nikakvu minutažu (a Bog zna prije toga kad je odigrao zadnju tekmu u brazilskoj ligi), a Fočo je još zelen. Radovac je ovdje po meni falio sa klupe da uđe
- Ofanzivnog veznog i špica ću staviti u jednu tezu jer se tiče Dangubića s obzirom da je pokrivao obje pozicije. Umjesto Šošića jedina zamjena na poziciji desetke je Šabić. Šabić je mlad igrač i neka dobija priliku, pogotovo nakon gola i asistencije protiv Zrinjskog i Kopera, samo govorim da ni na toj poziciji nemamo iole iskusniji backup, mada i s druge strane treba reći da ne možemo baš na svakoj poziciji iskusniju zamjenu tako da mi je to razumljivo. Umjesto Krpića ti je isto zamjena bio Jaganjac koji je prije ovog dvomeča sa Koperom imao samo 470 minuta u seniorskom fudbalu i postigao je 1 gol.
Teško je nadoknaditi nedostatak 3-4 jako bitna igrača iz prošle sezone, uigrat ekipu punu novih igrača, ne dovesti novog kvalitetnog špica i imat neiskusne rezervne opcije na svim pozicijama u veznom redu i napadu (Simoni, Fočo, Vini, Šabić, Ibraheem, Jaganjac su jučer na klupi bili ako ne računamo Boljevića koji je na klupi bio silom prilika).
Protiv Zrinjskog i Kopera (u dobrom dijelu) smo pokazali da možemo, to mi daje optimizam za narednu sezonu, ako ubodemo s novim špicem i eventualno nekim pojačanjem u veznom redu, biće to onda dobro ove sezone.
- TMmanija2012
- Kontakt:
Nakon Zrinjskog i prve tekme protiv Kopera na Grbavici pucala nas euforija , onda raspad sistema 5 minuta pred kraj poluvremena i danas ocajavamo. Sad prica Basic ili Coric bolji strucnjaci od Ade i oni su imali crne rupe , nas je Siroki raznio prosle sezone u polufinalu kupa. Slavimo Denisov izlazak u Evropu , a nekada nismo slavili kupove
Mi smo zaboravili ko smo , nama nije uspjeh cetvrto mjesto i poneki izlazak u Evropu. Nama treba biti svake sezone minimum izlazak u Evropu i cilj osvajanje prvenstva ili kup i stvaranje mladih igraca .
Ove sezone minimum izlazak u Evropu , gurati ove mladje igrace da sta mozemo prodati iduce godine i naravno izgraditi JUG.
Idedmo dalje pocinje prvenstvo

Ove sezone minimum izlazak u Evropu , gurati ove mladje igrace da sta mozemo prodati iduce godine i naravno izgraditi JUG.
Idedmo dalje pocinje prvenstvo

- dubioza144
- Kontakt:
Zal ostaje zbog svih navijaca jucer koji su podrzali ekipu gdje smo opet pokazali koliko je nas Željo moćan i najveći u drzavi, isto tako naredna utakmica protiv Vikinga ne bi sigurno mogli nista uradit tako da tu ostaje isto zal samo za jos jednom evropskom utakmicom na nasoj Grbavici iako sigurno bez juga ne bi bila ista kao do sad, tesko je isto tako kad vidis koliko se u sezoni boris za tu evropu koliko zivaca izgubis zbig nase lige takve kakve je i onda dodjes i ispadnes u prvom kolu al za nesto vise nama isto tako treba puno jos stvari da bi uspjeli nesto napravit za pocetak ne smijemo se zadovoljit time sto smo samo izasli u evropu nego se moramo boriti za neki veci cilj a da evropa bude samo kao neka nagrada uz to je potrebno ekipu odrzat na okupu pojacat sa par pojacanja izgradit taj neki stil neku filozofiju i tek onda uzivat i razmisljat da nesto postignemo u evropi. A evo sada imamo trenera sa nekom odredjenom filozofijom nekim stilom igre koji je sastavio ekipu po svom ukusu dovest ce sig jos kojeg igraca evropu mozemo smatrat sad kao neke kvalitetne pripremne utakmice za sezonu a od ove sezone tezit i zeljeti neke vece uspjehe kako u ligi tako i naredne godine u evropi, nadam se isto da ova ekipa nije evropu odigrala onoliko koliko moze i da ce do pocetka sezone i kroz sezonu biti jaca i sve vise kako bi reko Adzem rast iz treninga u trening iz tekme u tekmu, igramo fin fudbal stvaramo sanse imamo gresaka koje se mogu utegnut vidjeli smo sad kroz evropu i do prve ligaske utakmice nadam se da cemo izgledat jos bolji i ozbiljniji, fali nam ta realizacija i malo bolja igra u odbrani, sezona je duga ceka nas teska sezona puno derbija mozda ce bit jedna od jacih sezona zadnjih godina nadam se da cemo ove neke momente koji su bili zaista sjajni u evropi prenijet u ligu, da cemo odrzat ekipu da nece bit nekih problema u ekipi da cemo izgledat mozda cak i malo vise tim nego sto smo sad da cemo igrat utakmice gdje nece igraci trazit uspjeh svoj nego uspjeh ekipe citave da im nece bit bitno ko ce zabit go da ce im bit bitnije namjestit nekom go a toga nam je falilo u evropi, bitno je da svlacionica dise kao jedno i da popravimo te neke lose stvari i da nastavimo ic ovim putem kojim sad idemo, vidjeli smo da mozemo tako da nek nam je sretno.. u sezonu novu skupa cemo jacii.. 

Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.
Takav je i u jedinstvu bio…Dosta igraca je smatralo da nema vjestine za komunikaciju sto je vjerovatno rame uz rame sto se tice znacaja uz takticku potkovanostSarun je napisao/la: ↑18 jul 2025, 12:14Poraz je tezak za sve, ali je cinjenica da imamo potpuno novi tim, puno novih igraca i novog trenera. Ja ne bih zurio sa negativom.
Utakmica protiv Zrinjskog i prva utakmica protiv Kopra je pokazala da to moze liciti na nesto. Treba sacekati prvih 4-5 Kola pa davati ocjene.
Sta mi smeta su izjave Adzema i njegova prepotentnost. Ne znam na osnovu cega on ima toliku samouvjerenost? Plus se javno ne kritikuju igraci i ne najavljuju velike stvari na nacin na koji to on radi.
Ako vec zelis da kritikujes igraca ili ako nisi zadovoljan sa njim, odvedes ga u sobu i das mu do znanja sta ne valja i da tako nece moci. A ne pred cijelom javnosti ponizavati prvo Sosica a sad i sve napadace koje imamo.
Mislim da Ado ne zna bas kontrolisati emocije, i da ce vremenom puci izmedju njega i igraca. Dobar je trener vidi se da zna, ali mu je psihologija i odnos sa igracima veliki minus. Zelim da ne budem u pravu i da nam ekipa donese puno radosti.
Sretno svima u novoj sezoni...
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Ma ja se najviše bojim razočarenja u ponedjeljak kad konačno "sleti" taj famozni napadač.. Dajte ljudi ba ime koje je igralo i redovno trpalo u ligama sličnih kvaliteta kao našoj, taman da igra za 20-25 K KM mjesečno. Napadač mora biti klasa !!!!!!!!!!
Pored vec glupih i prepotentnih (u prazbo izjava) Adzem pravi kardinalnu gresku. Prica o napadacu, taj lik koji dodje kako ga najavljuje mora zabiti 15 golova. Opet s druge strane ako mu bilo koju pocne Krpic bit ce koji djavo si ga dozivao itd. Sam sebi usta skace.
Isto kao sa Sosicem. Daje kapitensku, pa onda ga napada. Nista nije dobio, problem samo za Muftica, a Sosic pao.
IQ mu kao broj kopacki.
Isto kao sa Sosicem. Daje kapitensku, pa onda ga napada. Nista nije dobio, problem samo za Muftica, a Sosic pao.
IQ mu kao broj kopacki.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hrasno15, perodeformero i 36 gostiju.