Dvojac sa Grbavice ide na posudbu, postoji još jedna opcija.
FK Željezničar je potvrdio odlazak dvojice novih fudbalera na posudbu.
Ovog ljeta ugovore sa Plavima potpisali su Deni Memišević i Igor Rončević, ali odmah idu na posudbu. Memišević će u Travnik odakle je i stigao na Grbavicu, a pridružit će mu se i golman Igor Rončević.
Zbog čega su na Grbavici odlučili potpisati ova dva fudbalera, a zatim ih poslati na posudbu, nije poznato.
- Tokom boravka u Travniku, stručni štab našeg kluba će pratiti njihov napredak, rad i nastupe, dok će igrači usvajati bitno iskustvo kroz igranje takmičarskih utakmica - naveli su iz FK Željezničar.
Kako saznaje Faktor, Plavi su Travniku ponudili i mladog Vedada Garčevića, ali odluka nije donesena. Garčević je na Grbavicu stigao iz Tuzle City, ali nije se nametnuo stručnom štabu.
FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
"Moj ideal bio je i ostao Željezničar!" - Branimir Jelušić
9:0 protiv Romanije
Jaganjac X2, Sosic X2
Krpic, Karamarko, Boljevic, Foco i Rakic po jedan
Radovac i Krpic ostaju, mozda i najbolja odluka
Ne valja ni cijeli tim promijeniti, a realno i zasluzili su ako nista da budu na klupi
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Radovac igracina
Čekamo ga da se vrati u formu, cijelo proljeće ga njje bilo...
Erik ga je zasluzeno izbacio.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
-
- Kontakt:
Nikada mi nije bilo šta je konkretno cilj ovih utakmica, što možeš vidjeti i naučiti u utakmici protiv Romanije?!
Mozes vidjeti da su igraliperodeformero je napisao/la: ↑23 jul 2025, 22:01Nikada mi nije bilo šta je konkretno cilj ovih utakmica, što možeš vidjeti i naučiti u utakmici protiv Romanije?!
Muftic (23)
Osmanovic (23)
Sosic (22)
Lagumdzija (22)
Sukilovic (22)
Jaganjac (21)
Rakic (21)
Odinaka (21)
Obradov (21)
Sabic (19)
Ibraheem (18)
Foco (17)
Mozda u21 igrace i neke mladje koji bi trebali igrati protiv Radnika
Zato su sluzile ove tri utakmice Famos, Radnik i Romanija da se vidi level na kojem su mladi igraci
Tu je bio i Starovlah novi sef OP i ljudi koji rade na tome da dignemo OP na veci nivo
Yugoslav First League: ⭐️
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
-
- Kontakt:
Pa ne mozes vidjeti koji im je level tako sto ces mu dovesti Romaniju. Ovdje samo možeš dobiti lažnu sliku kao npr. da je Radovac bolji od Pirla, to važi i za ovu djecu od 22 i 23 godine
- Lokomotifa
- Kontakt:
Ali najjači su mi ovi profili sumnjivih namjera koji problematiziraju što klub dovodi Holanđane, isto kao da smo mi PSG, a ne ekipa koja je do prije dvije godine dovodila Ovčine, Bibere i Turanjanine.
Možda se Seedorf, Troupee i Koenings ne snađu, ko zna, vidjet ćemo, ali ko god imalo prati fudbal zna da je 2. Nizozemska liga ozbiljna liga sa velikim budžetima klubova i vrlo dobrim igračima.
Dobro je da smo Romaniju zveknuli 9-0, prijateljske utakmice su bitne, podigne se samopouzdanje igrača koji zabiju koji pogodak, i ulazi se sa boljom atmosferom u službene utakmice. Dobro će ovo biti, samo polako.
Možda se Seedorf, Troupee i Koenings ne snađu, ko zna, vidjet ćemo, ali ko god imalo prati fudbal zna da je 2. Nizozemska liga ozbiljna liga sa velikim budžetima klubova i vrlo dobrim igračima.
Dobro je da smo Romaniju zveknuli 9-0, prijateljske utakmice su bitne, podigne se samopouzdanje igrača koji zabiju koji pogodak, i ulazi se sa boljom atmosferom u službene utakmice. Dobro će ovo biti, samo polako.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."
Isto tako ne možeš isprobavati nove taktičke zamisl, razvijati automatizme, podizati formu napadača i generalno šutersku formu itd, itd a sve to uz minimalan rizik od povreda protiv ekipa poput Zrinjskog i Borca. Protiv njih usavršavaš ali ne isprobavaš.perodeformero je napisao/la: ↑23 jul 2025, 22:28Pa ne mozes vidjeti koji im je level tako sto ces mu dovesti Romaniju. Ovdje samo možeš dobiti lažnu sliku kao npr. da je Radovac bolji od Pirla, to važi i za ovu djecu od 22 i 23 godine
Uostalom, uobicajena je to praksa i kod velikih svjetskih klubova. Pogledaj pripreme Intera za sezonu 24/25. Samo je generalka bila protiv ozbiljne ekipe.
Šteta što na početku priprema nije bilo više ovih utakmica. Možda bi malo bolje šutali protiv Kopera.
Poslije ovakvih priprema Inter je došao do finala LP.

- gegenpressing
- Kontakt:
utakmica vrijedi 10 puta vise nego trening, makar je i protiv juniora odigrao.perodeformero je napisao/la: ↑23 jul 2025, 22:01Nikada mi nije bilo šta je konkretno cilj ovih utakmica, što možeš vidjeti i naučiti u utakmici protiv Romanije?!
-
- Kontakt:
Ja ti pridjem tiho, decko ti si psiho
-
- Kontakt:
Ne slažem se apsolutno, ali eto ne želim da ulazim u raspravu svako ima svoje mišljenje, gledao si vjerovatno sinoć Zrinjski i vidio si da je danas trka i brzina bukvalno sve u fudbalu, a evo ova utakmica protiv Romanije je oživjela Radovca i svi ga nešto prizivaju, pa kako misliš da nekada u budućnosti dobiješ npr. neki Koper iz neke Slovenije?!svemalim1 je napisao/la: ↑23 jul 2025, 23:38utakmica vrijedi 10 puta vise nego trening, makar je i protiv juniora odigrao.perodeformero je napisao/la: ↑23 jul 2025, 22:01Nikada mi nije bilo šta je konkretno cilj ovih utakmica, što možeš vidjeti i naučiti u utakmici protiv Romanije?!
Joey odlican sa loptom, mislim kad se uigra da lagano upada u prvi sastav.
Fk Željezničar.
2ga holandska liga je premiership za BH ligu. Nijedan klub iz nase lige tamo ne bi Bio medzu prva 3 . Max 10 15 igraca u cijeloj ligi tamo bi bili standardni. Svaki osrednji igrac holandske cvajte bi Bio zacimentiran u prvoj postavi zeljeLokomotifa je napisao/la: ↑23 jul 2025, 22:38Ali najjači su mi ovi profili sumnjivih namjera koji problematiziraju što klub dovodi Holanđane, isto kao da smo mi PSG, a ne ekipa koja je do prije dvije godine dovodila Ovčine, Bibere i Turanjanine.
-
- Kontakt:
Ljudi, mislim da je krajnje vrijeme da se ozbiljno razmisli o gašenju komentara ispod objava na zvaničnoj Facebook stranici. Trenutna situacija je katastrofalna – svaka objava, bez obzira na sadržaj, pretvara se u leglo nepismenih i polupismenih komentara, gdje se glumi stručnost bez ikakvog znanja ili obrazovanja.
Nije problem u kritici – svi imamo pravo na mišljenje, ali kada prvih 5 komentara ispod objave ostavlja dojam da klub vode i prate isključivo “stručnjaci iz kafane”, onda to direktno šteti ugledu kluba. Zamislite nekog neutralnog navijača ili sponzora koji prvi put uđe da vidi šta se dešava – ispadamo bukvalno seljačine.
Nije prije bilo ovako – klub se podržavao bez obzira na sve. Danas, poslije obične trening utakmice, ljudi psuju Adžema i pišu nebuloze. Čemu to? Kakvu poruku šaljemo ekipi i stručnom štabu? Umjesto podrške – haos i vrijeđanje.
Ako se komentari već ne gase, onda barem da administracija aktivno briše neprimjerene i sramotne komentare, jer ovako stvarno rušimo ono što je ostalo od dostojanstva i slike kluba.
Nije problem u kritici – svi imamo pravo na mišljenje, ali kada prvih 5 komentara ispod objave ostavlja dojam da klub vode i prate isključivo “stručnjaci iz kafane”, onda to direktno šteti ugledu kluba. Zamislite nekog neutralnog navijača ili sponzora koji prvi put uđe da vidi šta se dešava – ispadamo bukvalno seljačine.
Nije prije bilo ovako – klub se podržavao bez obzira na sve. Danas, poslije obične trening utakmice, ljudi psuju Adžema i pišu nebuloze. Čemu to? Kakvu poruku šaljemo ekipi i stručnom štabu? Umjesto podrške – haos i vrijeđanje.
Ako se komentari već ne gase, onda barem da administracija aktivno briše neprimjerene i sramotne komentare, jer ovako stvarno rušimo ono što je ostalo od dostojanstva i slike kluba.
-
- Kontakt:
Dovoljno je pogledat njihovu infrastrukturu i vrijednost igraca al ljudi lupaju gluposti bez da uzmu procitat nesto.Diadora je napisao/la: ↑24 jul 2025, 01:462ga holandska liga je premiership za BH ligu. Nijedan klub iz nase lige tamo ne bi Bio medzu prva 3 . Max 10 15 igraca u cijeloj ligi tamo bi bili standardni. Svaki osrednji igrac holandske cvajte bi Bio zacimentiran u prvoj postavi zeljeLokomotifa je napisao/la: ↑23 jul 2025, 22:38Ali najjači su mi ovi profili sumnjivih namjera koji problematiziraju što klub dovodi Holanđane, isto kao da smo mi PSG, a ne ekipa koja je do prije dvije godine dovodila Ovčine, Bibere i Turanjanine.
Care, prijateljska pripremna.perodeformero je napisao/la: ↑24 jul 2025, 00:14Ne slažem se apsolutno, ali eto ne želim da ulazim u raspravu svako ima svoje mišljenje, gledao si vjerovatno sinoć Zrinjski i vidio si da je danas trka i brzina bukvalno sve u fudbalu, a evo ova utakmica protiv Romanije je oživjela Radovca i svi ga nešto prizivaju, pa kako misliš da nekada u budućnosti dobiješ npr. neki Koper iz neke Slovenije?!svemalim1 je napisao/la: ↑23 jul 2025, 23:38utakmica vrijedi 10 puta vise nego trening, makar je i protiv juniora odigrao.perodeformero je napisao/la: ↑23 jul 2025, 22:01Nikada mi nije bilo šta je konkretno cilj ovih utakmica, što možeš vidjeti i naučiti u utakmici protiv Romanije?!
Da igraci potrce, uhvate formu, da pokusaju odradit ono sto im trener kaze.
Apsolutno za ovakve utakmice. Najbolje zatvorenog tipa, nemoj ni objavljivat rezultat.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.