FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
39
23%
2. Borbu za Evropu
83
49%
3. Sredinu tabele
26
15%
4. Borbu za opstanak
20
12%

Ukupno glasova: 168

Azzuri
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Azzuri » 24 jul 2025, 23:33

Ma samo treba jastrbove i moj mitraljez pjevat ko u Koperu :bow:

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 24 jul 2025, 23:35

Bojudaosinebu je napisao/la:
24 jul 2025, 22:18
Pablo11 je napisao/la:
24 jul 2025, 21:52
24 jul 2025, 21:25
Ciganija beton. Brzi jaki okomiti
Znas kako nasi kazu, tu smo negdje.
To cak ni slijep ne moze reci.(eventualno nodi) Ova ekipa je svemirski brod bukvalno na svakoj poziciji za nas.

cuj svemirski brod :rol:

Do jucer vam je Borac bio najjaci sta je reci
Prosle sezone ste me oprali na ruke i milion puta sam vam rekao da su qurcina bez sudija
Prosle godine je nodi govorio da je fks uz zrinjski najjace, a vi ste peglali o Borcu kako si oni neka sila

Kakvo sarajevo :rol:
Salim se jesu jaki, ali nisu nisu nepobjedivi i bez gulija su u problemima
Maribor je izbacio prosle godine Craiovu, a Koper Maribor bod razlika
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 24 jul 2025, 23:43, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 24 jul 2025, 23:43

ZaZelju je napisao/la:
24 jul 2025, 21:54
ZeljeznicarUberAlles je napisao/la:
24 jul 2025, 21:26
Joj baksuzluka, svi utrpaju sve sto stignu, samo nama u 30 suteva nakon 96 minuta jedna udje u gol..
Jesmo li zaslužili sreću?
Puštamo srpske nacionaliste/baksuze da nam pjevaju prije utakmice.
Čitav normalan svijet neće s njima ništa da ima.

Mi, kojima je stadion zapaljen, čiji vođa navijača je ubijen od njihovog metka, slušamo pjesmu o Dunavu i to na ekavici.
Mi smo prvi koji nismo smijeli samo zbog naših sugrađama ubijenih u naselju Grbavica ništa slično puštati, da ne dodajem ništa drugo.
Mi, koji imamo najmanje 10 pjesama o Želji, pjevamo o Dunavu.
Pjesma čiji je tekst o nekoj lahkoj ženskoj.
Pjesma je najvjerovatnije o djevojci koja je ubijena i bačena u Dunav. Zbog toga je maslačak u njenoj kosi. Provjerite malo.
Brodovi su u zadnjem momentu zamijenili riječ Leševi.
Nije im dozvoljena ta riječ.

Što ne pjevamo o Miljacki?
Je li to nas stid?
Kakve mi komplekse imamo, u čemu je fazon?

Je li znate da je ista ta Alisa pjevala nacionalističku pjesmu 'Neće Fata sina Bajazita, hoće Fata Obilić junaka', i da su zbog te pjesme imali velikih problema upravo u prijeratnom Sarajevu i da su zbog toga zamalo se raspali.
De bolan polako, možeš i za Grbavicu tako ispinovat da je pjeva lik koji ima istetoviran srpski grb, iako sve Sarajlije znaju da je bio tu kad je bio najteže (mislim da je pjevao i Vojnik Sreće sa Merlinom u ratu, ima snimak na YT, a i druge patriotske pjesme u i nakon rata) a grad mu to nije ničim vratio, naprotiv. A ni ona nije pjesma o Želji.

Nećemo nikad postati fildžan klub ko anamo oni i ponosim se time, jednako koliko i činjenicom da pjevamo Jedna si jedina većinu ako ne i svaku domaću utakmicu :bih:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 24 jul 2025, 23:49

Trebaju puštat "Bila je lijepa" pa da pjevamo "Sada kad bi mogo biti Željo kao nekada da nam se vrati stare slave sjaj.."

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 24 jul 2025, 23:51

BosniaBoston je napisao/la:
24 jul 2025, 23:43
ZaZelju je napisao/la:
Joj baksuzluka, svi utrpaju sve sto stignu, samo nama u 30 suteva nakon 96 minuta jedna udje u gol..

Mi, kojima je stadion zapaljen, čiji vođa navijača je ubijen od njihovog metka, slušamo pjesmu o Dunavu i to na ekavici.
Mi smo prvi koji nismo smijeli samo zbog naših sugrađama ubijenih u naselju Grbavica ništa slično puštati, da ne dodajem ništa drugo.
Pjesma je najvjerovatnije o djevojci koja je ubijena i bačena u Dunav. Zbog toga je maslačak u njenoj kosi. Provjerite malo.

Je li to nas stid?

Je li znate da je ista ta Alisa pjevala nacionalističku pjesmu 'Neće Fata sina Bajazita, hoće Fata Obilić junaka', i da su zbog te pjesme imali velikih problema upravo u prijeratnom Sarajevu i da su zbog toga zamalo se raspali.
De bolan polako, možeš i za Grbavicu tako ispinovat da je pjeva lik koji ima istetoviran srpski grb, iako sve Sarajlije znaju da je bio tu kad je bio najteže (mislim da je pjevao i Vojnik Sreće sa Merlinom u ratu, ima snimak na YT, a i druge patriotske pjesme u i nakon rata) a grad mu to nije ničim vratio, naprotiv. A ni ona nije pjesma o Želji.

Nećemo nikad postati fildžan klub ko anamo oni i ponosim se time, jednako koliko i činjenicom da pjevamo Jedna si jedina većinu ako ne i svaku domaću utakmicu :bih:
Ma u pravu je brate lik, nema potrebe da polemises, od prve do zadnje rijeci sve tacno. Mi bosnjaci smo najjadnija nacija na svijetu i ne posfujemo sebe ni 1%, a od toga sve pocinje. Tako nam je i u politici, samim tim nam je kompletna drzava takva. Ja se iskreno divim nama kako nismo istrijebljeni do sad koliko zaboravljamo i koliko sebe ne postujemo.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 24 jul 2025, 23:54

@ZaZelju respect! :bih: :salut:
Željezničar za život cijeli!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 24 jul 2025, 23:59

**** sanju ni meni se ne slusa pored toliko lijepih pjesama o Zelji
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 jul 2025, 00:29

Sta je sta ste usutili **** vas sarajevo
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 25 jul 2025, 00:31

NoDi80 je napisao/la:
25 jul 2025, 00:29
Tema je Zeljeznicar, kakve veze oni imaju ovdje? Nema se sta ni pisati ceka se tekma, dan dva i hajc krenuti malo.
Fk Željezničar.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 jul 2025, 00:34

Pablo11 je napisao/la:
25 jul 2025, 00:31
NoDi80 je napisao/la:
Tema je Zeljeznicar, kakve veze oni imaju ovdje? Nema se sta ni pisati ceka se tekma, dan dva i hajc krenuti malo.
Nahajcaj nas malo, nesto sam nestrpljiv i jedva cekam
Nadam se da cemo ih nabusiti jedno 5:0
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 25 jul 2025, 00:44

NoDi80 je napisao/la:
25 jul 2025, 00:34
Pablo11 je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
Sef se danas okupo fino u bazenu, eno ima video na instagramu

IDEMO JAKO
Curva Sud

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 25 jul 2025, 00:51

Valter je napisao/la:
24 jul 2025, 23:17
Argentina je napisao/la:
24 jul 2025, 22:36
ZaZelju je napisao/la:
24 jul 2025, 22:29

Nevjerovatno.
Ispade glasač si SDA ako si Bošnjak / Bosanac / patriota i ako se držiš principa.
Takav ne može biti Željin navijač, ili moram biti jugonostalgičar i pitati se 'Ko nas bre zavadi?'
SDA glavna tema je rat, zato sam ti napisao da si SDA bot. A svakako ti IQ nije najbolji s obzirom na post o pjesmi jer je tu melodija bitna i ubacivanje imena Zeljo, a ne grupa.

Jugoslavija i jugonostalgicari - ne interesuje me to, sve vezano za tu prica koja nas vec godinama vuce nazad (bile pozitivne ili negativne price). To vrijeme je proslo iza nas je.

Patriotizam koji spominjes ne ide u istu recenicu sa politickim strankama (nebitno o kojoj se radilo, svaka ima afere kradje i korupcije drzave i svog naroda).

Nije nas niko zavadio - nego je bila agresija na postene i normalne gradjane BiH bez obzira na vjeru i naciju!!!

E čuj trojanera. Uz to i čas istorije (ako napišem historije biću i ja SDA bot)
Popisam ti se i na Trojku i na SDA skupa. Isto sranje, drugo pakovanje.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 jul 2025, 00:56

WeekendOffender je napisao/la:
25 jul 2025, 00:44
NoDi80 je napisao/la:
Pablo11 je napisao/la:

Sef se danas okupo fino u bazenu, eno ima video na instagramu

IDEMO JAKO
pocela sezona, sef je u treningu
:salut:
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 25 jul 2025, 00:57, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 25 jul 2025, 00:56

NoDi80 je napisao/la:
Pablo11 je napisao/la:
NoDi80 je napisao/la:
Ko je tu stalno ne treba hajc, meni je dovoljno da igra Zeljo nedjelja 21:00h, idealno vrijeme. Porodicno okupljanje, sve sto treba je pobjeda. Vracamo se na staro i standardnu raju koja je tu, nadam se 7/8k.
Fk Željezničar.

Pact1921
Kontakt:

Post Postao/la Pact1921 » 25 jul 2025, 01:23

Sad vidjeh objavu na instagramu slucajno mi izletilo a mrsko mi je traziti je li iko objavio ranije , ali sto su nama 3 igraca otisla na posudbu od svih mjesta u slaviju iz istocnog sarajeva. I to Zenicanin , Semdin i babaluk
Simpatizer najtrofejnijeg kluba u drzavi
Furam se na renana oliveiru ne smijem kod frizera ici

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 25 jul 2025, 02:51

Pact1921 je napisao/la:
25 jul 2025, 01:23
Sad vidjeh objavu na instagramu slucajno mi izletilo a mrsko mi je traziti je li iko objavio ranije , ali sto su nama 3 igraca otisla na posudbu od svih mjesta u slaviju iz istocnog sarajeva. I to Zenicanin , Semdin i babaluk
Vjerovatno jer je I.Sarajevo veoma blizu, a oni si mladi.
1921!

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 25 jul 2025, 06:03

Jok ba treba pjevat ko ne skace mrzi Zelju Hej Hej Hej.Moze i ova.Hej od kad sam se rodio PIC.. nisam vidio.

Lokomotifa
Kontakt:

Post Postao/la Lokomotifa » 25 jul 2025, 06:38

ZaZelju je napisao/la:

Je li to nas stid?

1. Mogu shvatiti da voliš ili ne voliš neku pjesmu, to mi je sasvim OK. Ali povezati puštanje jedne pjesme na stadionu sa baksuznim situacijama na terenu je isto kao da kažeš da smo izgubili zbog retrogradnog Merkura ili zbog ulaska u mjesec škorpije. Znači totalna besmislica, fakat odavno veću glupost nisam pročitao.

2. Pjesma Sanja ima benigan tekst koji nikog ne vrijeđa, ako ti smeta što pjevač pjeva na ekavici to je šovinizam i ozbiljna mržnja prema svemu što je nebošnjačko i neislamsko. Što se tiče drugih pjesama Alise to nikog ne zanima, jer se druge pjesme nikad nisu puštale na stadionu i neće se ni puštati.

3. Svi četnici su Srbi, ali nisu svi Srbi četnici. Željo ima armiju navijača, ja lično znam desetine momaka Srba, Hrvata, momaka iz miješanih brakova koji žive za Želju, dolaze na stadion, i deru grla za voljeni klub. Nikad vam nećemo dozvoliti nacionalizam na stadionu, pa makar to bio bošnjački nacionalizam, jer Željo je sam po sebi religija, nećemo nikad dozvoliti da ga privatiziraju ni vjere, ni nacije, ni partije.

4. Sve ovo kaže dječak opkoljenog Sarajeva koji je preživio sve ratne strahote, znam dobro ko sam i šta sam, ali nikog ne mrzim, jer mržnja je prije svega destruktivna emocija. Iz tvog komentara izvire ozbiljna mržnja i žao mi je što čitam ovakve stvari u našim redovima.
"19.09.1921. Sarajevski podsavez je prihvatio novi klub u svoje okrilje i uvrstio ga u takmičarski kalendar za sezonu 1921/1922. Kao tada jedini radnički klub među nacionalno orijentisanim klubovima FK Željezničar se susreo sa mnogim teškoćama."

jointunija
Kontakt:

Post Postao/la jointunija » 25 jul 2025, 07:19

24 jul 2025, 21:25
Ciganija beton. Brzi jaki okomiti
Yebem i tebe i njih :beba:
Željovci uvijek treba da znate,da navijači prate klub a ne rezultate!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 25 jul 2025, 07:39

Lokomotifa je napisao/la:
25 jul 2025, 06:38
ZaZelju je napisao/la:

Je li to nas stid?

1. Mogu shvatiti da voliš ili ne voliš neku pjesmu, to mi je sasvim OK. Ali povezati puštanje jedne pjesme na stadionu sa baksuznim situacijama na terenu je isto kao da kažeš da smo izgubili zbog retrogradnog Merkura ili zbog ulaska u mjesec škorpije. Znači totalna besmislica, fakat odavno veću glupost nisam pročitao.

2. Pjesma Sanja ima benigan tekst koji nikog ne vrijeđa, ako ti smeta što pjevač pjeva na ekavici to je šovinizam i ozbiljna mržnja prema svemu što je nebošnjačko i neislamsko. Što se tiče drugih pjesama Alise to nikog ne zanima, jer se druge pjesme nikad nisu puštale na stadionu i neće se ni puštati.

3. Svi četnici su Srbi, ali nisu svi Srbi četnici. Željo ima armiju navijača, ja lično znam desetine momaka Srba, Hrvata, momaka iz miješanih brakova koji žive za Želju, dolaze na stadion, i deru grla za voljeni klub. Nikad vam nećemo dozvoliti nacionalizam na stadionu, pa makar to bio bošnjački nacionalizam, jer Željo je sam po sebi religija, nećemo nikad dozvoliti da ga privatiziraju ni vjere, ni nacije, ni partije.

4. Sve ovo kaže dječak opkoljenog Sarajeva koji je preživio sve ratne strahote, znam dobro ko sam i šta sam, ali nikog ne mrzim, jer mržnja je prije svega destruktivna emocija. Iz tvog komentara izvire ozbiljna mržnja i žao mi je što čitam ovakve stvari u našim redovima.
+1👏
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.