Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

filip13

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la filip13 » 07 dec 2014, 16:08

imam mali problem,kliknem na neku stranicu i otvori mi je u novom prozoru,ničim izazvano mi se to pojavilo,kako popraviti?,i na forumu,čim kliknem na bilo koju temu,hoću post napisati,može ali otvori mi novi prozor?

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 07 dec 2014, 16:43

OnlyUnited je napisao/la:
R32 je napisao/la:Pukao mi zatvarac na procesoru ono sto ga zakljuca, uspio stegnuti, improvizovati sa zicom, međutim cuje se puno onaj ventilator cijeli kompjuter zuji od njega. Slaba je konfiguracija racunara i ne koristim ga cesto, yt, skajp i sl. eventualno par sati. Hoce li raditi kako bez tog ventilatora, jer stavio sam pastu novu. Ima li kakve sanse da odpojim ventilator?
Skini HW Monitor, pa uslikaj temperature dok radis na nekom od programa.
To je jedan problem, sada je manja buka cim uspijem povezat se postavit cu, wifi kartica rijetko kad radi, a da bi kablom povezao moram uzeti dosta kabla 5-10 m sigurno, nece uticati na konekciju ako bude toliko dugo kablo?
Mia San Mia

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 07 dec 2014, 16:47

Eto u pp...
- Ed Woodward for Prime Minister !

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 07 dec 2014, 18:02

Ja moram opet isto pitat, mozda se nadje ko strucan, znaci youtube uzasan, steka, nece da ucitava, zastajkuje, prebaci kvalitet na 144, pa cak i tu zastane. Nema sta nisam pokuso, al opet isto, probo razne browsere, probo s html5,provjerio ping, brzinu downloada, pretrazivo komp za napasti, a prije mi normalno hd iso, ide i sad na vimeu i svemu osim youtubu. Pa eto ako ima iko bilo kakav prijedlog, bio bi zahvalan.
Ne daj se Ines, ni mama ti se nije dala! - Rade Serbedzija

SoooE7
Kontakt:

Post Postao/la SoooE7 » 07 dec 2014, 18:06

dziza_23 je napisao/la:Ja moram opet isto pitat, mozda se nadje ko strucan, znaci youtube uzasan, steka, nece da ucitava, zastajkuje, prebaci kvalitet na 144, pa cak i tu zastane. Nema sta nisam pokuso, al opet isto, probo razne browsere, probo s html5,provjerio ping, brzinu downloada, pretrazivo komp za napasti, a prije mi normalno hd iso, ide i sad na vimeu i svemu osim youtubu. Pa eto ako ima iko bilo kakav prijedlog, bio bi zahvalan.
Meni se isto tako desavalo i prijatelj mi preporuci Chromium browser. I eto sad koristim isti. Meni je brzi i bolji od Chrome-a. Ne znam jesi li ti sa njim pokusavao. :)
„O vjernici, ako se budete Allaha bojali, On će vam sposobnost darovati pa ćete istinu od neistine moći rastaviti i preko ružnih postupaka vaših će preći i oprostiti vam. - A Allahova dobrota je neizmjerna“. (El-Enfal, 29)

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 07 dec 2014, 18:17

Evo, probao sam, i ista situacija ko i s obicnim Chrome-om, na njemu nece nikako ni youtube da ucita, samo poplavi ekran i poruka ne mozemo ucitati stranicu, pokusajte ponovo. Hvala ipak na pokusaju :)

Altanamera
Kontakt:

Post Postao/la Altanamera » 07 dec 2014, 18:20

reinstaliraj flash player i shockwave player. ako ne pomogne, reinstaliraj browser. ne moraš reći hvala :D

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 07 dec 2014, 18:25

hahah, to sam vec oprobao :)

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 07 dec 2014, 18:37

Skini glary utilities... Kada instaliras, idi na 1-Click Maintenance.. Cekiraj sve i klik na scan for issues, kada zavrsi idi na repair problems. Zatim, dole na traci imas znak slika, klik na to, i izbacit ce koji softver trebas updejtovat i to odradis na slijedeci nacin: otvorit ce ti novu stranicu i izbaciti ovo:
slika (ovako je npr. kod mene) i klik na ovaj zeleni znak desno, dowload, instal i to je to...

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 07 dec 2014, 19:02

instalirao, odradio, potreban update samo Readeru, winraru, nebitnim za moj problem, nije pomoglo

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 07 dec 2014, 19:12

Koji brovser i koji antivirusni koristis?

dziza_23
Kontakt:

Post Postao/la dziza_23 » 07 dec 2014, 19:31

firefox, antivirus nikakav, imam malwarebytes pa sa njim pregledam

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 07 dec 2014, 19:39

Skini avast ili avg pa skeniraj, moguce da je malawareu nesto promaklo, kasnije mozes opet deinstalirati.

U ekstenzijama mozile ne bi trebao nista imati eventualno mic. net framework...

Moguce da je problem u registru ili cak u aplikacijama, ne znam napamet. Ovako idi u control panel, administrative tools, event viewer te pod system klik na error, uslikaj i postiraj.

Ponovi postupak samo umjesto system klik na application pa postavi ovdje.

Ponos Torina
Kontakt:

Post Postao/la Ponos Torina » 07 dec 2014, 19:54

jel jos neko ima problem sa ad blockerom i adobe flash ??

Adblocker vise ne blokira pop out prozore a flash player crashira cesto i blokira firefox(not responding)
usomi sinoc svitac usobu ja mislijo neko scigarom hoda posobi kase nisam slogiro tobejarabi

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 dec 2014, 20:04

Jel zna ko kako da iskljucim da se ne cujem kad pricam u mikrofon ?

Tj. pricam na ts-u i cujem samog sebe u vlastitim slusalicama kako govorim, disem, tipkam i to nervira :oops:

Cini pricu nemogucem za mene.....
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 07 dec 2014, 20:13

Recording devices in the Windows Sound Control Panel, microphone properties, custom tab, check the box that says "do not monitor", ili type sound search, click sound, click how you listen to your sound, click properties, click levels
click the Mute Button down next to Microphone ili double click on the volume icon make sure the microphone is muted. This will only affect playback (what your speakers play) and noz recording...

Ili dupli klik na volume, i sidetone slider spusti dole...

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 dec 2014, 20:23

OnlyUnited je napisao/la:Recording devices in the Windows Sound Control Panel, microphone properties, custom tab, check the box that says "do not monitor", ili type sound search, click sound, click how you listen to your sound, click properties, click levels
click the Mute Button down next to Microphone ili double click on the volume icon make sure the microphone is muted. This will only affect playback (what your speakers play) and noz recording...

Ili dupli klik na volume, i sidetone slider spusti dole...
To kralju :tokralju: :tokralju:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 07 dec 2014, 20:27

Sta je bilo korisno od ponudjenog?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 dec 2014, 20:34

OnlyUnited je napisao/la:Sta je bilo korisno od ponudjenog?
Nesto sam iskombinirao.

Control Panel-Sound-Recording-Microphone-Disable

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 07 dec 2014, 20:35

Odlicno... ;)

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Bing [Bot], jasmin10, rio_Ferdy88 i 13 gostiju.