FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
86
46%
3. Sredinu tabele
33
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 187

Bersaga
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Bersaga » 27 jul 2025, 23:56

Bersaga je napisao/la:
18 jul 2025, 00:38
Ovo sve gubi smisao. Igraš ovaj kriminal od lige, nerviraš se, gledaš kako ti vrijeđaju inteligenciju i dočepaš se famozne Evrope. Priča se završi prije nego što i počne. Znaš da ti treba napadač, svi to vide i šta bude? Fol pregovori, blizu, tamo, vamo i prođe voz. Sad nam i ne treba, trošiti se za plafon 4. mjesto. Žali Bože navijača samo. Za 9 minuta primiti 3 gola to mogu rijetke ekipe a mi smo jedna od njih, možemo i 4 primiti za 10 minuta. Na trenutak sam pomislio da može biti drugačije ali iluzija. Spremajte se za novi cirkus, smanjite društvene mreže i vježbajte kako ugurati loptu u gol jer je to ipak cilj ove igre. Ja ovu atmosferu među igračima i trenerom doživljavam kao vještačku, kao nešto na silu. Plašim se ako pukne tu da nas Bog dragi neće sastaviti. Valjda i mi jednog dana prekinemo ovaj period prosječnosti i prisjećanja na ranije uspjehe jer nama je to sve što je ostalo.
Nisu opet izgleda vježbali, izgubljeni dani. Da ne dadoše sami sebi uzeli bi sva tri boda. Već je pokazao da nije trener za Želje, bar ne onog Želje kojeg očekujemo a to je da bude bolji nego prošle sezone. Press-ovi, izjave poslije utakmice i društvene mreže i ova nadobudnost i bezobrazluk su sami po sebi za otkaza. Ovo se više ne može gledati i pratiti. Uprava nek podigne cijene ulaznica, neka dovedu još 5 napadača koji imaju ukupno 10 golova skupa umjesto jednog klasnog. Svako živi od ovog fudbala a misaona imenica ubaciti dobro iz kornera i prekida, dati gol je posebna priča. Ja odustajem. Živi mi bili i halalite ako sam kome šta neopravdano ružno rekao.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 27 jul 2025, 23:56

Adzemova tekma 1/1.

2 mjeseca se prica kako radimo na defanzivnom segmentu igre, takticki treninzi, analize bla bla i primis gol od Kopera na Grbavici onako glup. Primis 3 u Koperu. Primis od radnika opet preglup gol. Pa sta bi tek bilo da nismo uigravali odbranu..

Stavis Osmanovica na stopera i ugasis mu karijeru jer eto misli da je stvorio Hadziahmetovica i Bajica pa ce tako i ostale. Pored zivog Simonija mijesas odbranu i stavljas Sedorfa na DMF gdje se vidi da covjek nema pojma igrati tu poziciju. Uzasno, zao mi je Edina. Umjesto da mu da zadnjih 30min da kao mlad igrac osjeti atmosferu on ga sprzio.

Izmjena bek za beka 2 puta, boze sacuvaj.

Kako to da igrac sa najlosijom igrom nogom suta penale? Ne mirisem Boljevica ali on ili Madzid trebaju penale izvoditi.

Izjava da pitaju publiku zasto su zvizdali? Pa covjece jel realno da to kazes 7 hiljada ljudi koji su ti dosli protiv Radnika.

Razumijem sve, bili smo jedina ekipa na terenu ALI TAKO I MORA BITI, nismo igrali protiv Celzija.

Jel sad problem u zalaganju i odstupanju od plana igre il je mozda plan igre nedovoljan. Igramo sa bekova na krila, njednom nismo napali preko sredine. Evo ko zrno mozga ima, a to ce odmah sa Posusjem biti, zatvorit ce ti bekove i necemo moci ni napadati kako treba, odbranu sbakako nemamo, gola zabit ne znamo i to je to.

Najteza sezona u historiji a mi smo odlucili afirmisati mlade igrace (i to ne iz nase skole). Pravu stvsr smo uradili, gurni u vatru djecu u najtezoj sezoni ikad.. legendardno

Nit si Anceloti, nit Klop, nit Murinjo, nit Gvardiola, prestani glumiti Amara Osima jer nisi ni on.

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 27 jul 2025, 23:57

let3 je napisao/la:
27 jul 2025, 23:47
avalPacidoroP je napisao/la:
27 jul 2025, 23:40
Moze pricati ko sta hoce ali ti si danas imao 5.igraca koji nisu kvalitet za ekipu.. pitanje je da li su kvalitet i za klupe i mogu li promjeniti ritam utakmice svojim ulaskom. A to su Troupe, Osmanovic, Radovac, Sabic, Krpic.
I jos kad na to dodas eksperiment sa Seedorfom, Sosica sebicmjaka i Boljevica od kojeg oci bole, zapitas se sta si radio citav prijelazni rok?!
Znaci mi se mozemo potuci sa svima samo ako budu svih 11.najboljih tu, a ako ko fali(jedan/dva) igraca, mi nikoga ne mozemo dobiti.
Pa onda uporedite nasu klupu sa klupama ekipa koje bi nam trebali biti konkurenti, al konkurenti su samo u nasim ludjackim glavama, u realnosti su svemirski brod za nas.
Serem se na svakog uposlenika u klubu koji nam je priredio jos jednu godinu patnje i skracivanja nasih zivota. Da Bog da se vi duplo vise napatili u zivotu za sve ove godine iza nas.. i vi, i svi vasi prethodnici.
KUPI NAS ALI
:thumbup: :thumbup:

Nama su sa klupe opcije Jaganjac i Obradov . Kao oni trebaju donijeti neki preokret :oops: stid me kao zeljovca gledati to.
Krpic ne moze zabiti vise ni iz penala, a debili iz uprave 5 godina ne znaju dovesti normalnog spica.
Kaze mi jaran maloprije sto si toliko navalio na Krpica, kao nije dobio loptu...pa kako ce dobiti kad ne moze potrcati vise, ne moze se otvoriti, ponuduti, utrcati u prazan prostor, nista...Madzid i kad probije nema kome gurnuti taj pas :facepalm:

Ne moze me niko ubjediti da nisu mogli kupiti solidnog spica. Ne bi me cudilo da su ona 3 miliona od Jabera rastalili između sebe.
Kao sto je Dodik uzeo sve pare Borcu od evrope.
Doveo si prijatelju deset igraca, i ti nemas kvalitetnu opciju sa klupe. S cime da igramo citavu sezonu?
Hajde,ruku na srce, kad smo kompletni mi imamo ekipu koja se moze fajtati sa svima(ako Rakic ili Konings proigraju), ali ti nemas kvalitetnog u-21, eto ti odmah belaja, jedan igrac manje u polju. Racunaj po jednu suspenziju svako kolo, eto ti dva igraca manje u polju. Evo ti Lagumdzije nema mjesec dana, racunaj tri igraca manje u polju.
Gdje cemo na tabeli biti za mjesec??? A imao si idealan raspored.
Yebem li vam pleme svima, kipti iz mene, necu se smiriti do prekosutra.

Napaceni87
Kontakt:

Post Postao/la Napaceni87 » 27 jul 2025, 23:58

Na*bijem sve na onu stvar koji su govorili za Odinaku da je dobar igrac

iguita

Post Postao/la iguita » 28 jul 2025, 00:03

Sta kazu afirmise mlade igrače.Haha.Jos se mangupira glupan obicni.Posusje ce mu dohakat.

Hilmo123
Kontakt:

Post Postao/la Hilmo123 » 28 jul 2025, 00:04

očaj.
SAMO JE JEDAN GRIJEHA JE VRIJEDAN!

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 jul 2025, 00:11

Adzemu otkaz treba dati i otjerati onoga ko je dopustio ovim igracima da potpisu za nas klub. Menadzeri se uvaljuju i zaradjuju na nasem klubu.

On je moju podrsku imao samo zbog menadzera, izgleda da je i gori od ostalih.

Trupe, Sedorf, Osmanovic, Jaganjac, Pejic nemaju sta traziti u ovom klubu.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 28 jul 2025, 00:12

Ko jeniz kluba kriv za Adzema, Corica i ova pojacanja?!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 28 jul 2025, 00:15

Argentina je napisao/la:
28 jul 2025, 00:12
Mrtva skupština, koja je nadživila sve uprave i sve ih ona birala.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

ELDIABLO20
Kontakt:

Post Postao/la ELDIABLO20 » 28 jul 2025, 00:15

zeljovolimte je napisao/la:
28 jul 2025, 00:11
Adzemu otkaz treba dati i otjerati onoga ko je dopustio ovim igracima da potpisu za nas klub. Menadzeri se uvaljuju i zaradjuju na nasem klubu.

Nastavi niz Alic, Sabic, Krpic i jos ih ima.

F1921B
Kontakt:

Post Postao/la F1921B » 28 jul 2025, 00:20

FK Zeljeznicar je postao jedna propala profitna organizacija i taoc upravnog odbora u kolu tajkuna i politike gdje su Niksic, Forto i raznorazna bagra VIP gosti na zapadu a ti jadna sirotinjo odvajaj od kafa i cekaj na suncu 4 sata da kupis kartu. Bio sam na hladjenju nakon Kopera, ali iskoristio bih novu priliku da hraknem Tunovica u ono slagirano oko, a posebno za misteriozne razloge koji nisu sportske prirode. Mijenjamo trenera i igrace svake sezone a upravu niko nista ne pita. Easy money.

A normalnoj raji i navijacima kojima ova izmaskarirana sportska organizacija mnogo znaci bih porucio da zaboravi na staru slavu koja je ispuhala, i sto prije shvatimo da je ovo klub sa i za sredine tabele kojeg vise niko ne shvata ozbiljno lakse ce biti pratiti, a i stitna ce vam biti zahvalna.

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 28 jul 2025, 00:22

Ali svaka casr Manijacima kojo skandiraju VOLIM TE ZELJO igacima. Volim i ja. Ali 5 godina davati podrsku kada se radi los posao dovodi do toga da se mi nikad iz ovog necemo izvaditi.

Borac, Zrinjski i Sarajevo su 5 godina ispred nas a mi smo odlucili afirmisati mlade igrace ovu sezonu. Brao! Titulu nikad vise osvojiti necemo dok se ovako prenemazemo s glupostima i dok neko ne dodje s parama i otjera ovu balavurdiju

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 jul 2025, 00:23

mamonelafo je napisao/la:
28 jul 2025, 00:15
Argentina je napisao/la:
Skupstina ne odlucuje o treneru.

addebisi
Kontakt:

Post Postao/la addebisi » 28 jul 2025, 00:23

Ja sam vam fino rekao, prvo je trebao dzurbizovic ostati nakon kdealnog kraja sezone prije dvije godine, a onda kad vec nije bilo tako poslije corica je trebao biti postavljen veliki Nikola Nikic, pa i on je vodio i vodi drugoligasa i to solidno a svi znamo ko je Nikola, daj ga odmah nakon ove vecerasnje sramote, covjek ima obraz barem. Adzem ko da je sa pijace postavljen ovaj trener Radnika pismeniji duplo, cestitke Radniku na zasluzenom bodu… ja cekam Nikolu Nikica
Zadnja izmjena: addebisi, dana/u 28 jul 2025, 00:25, ukupno mijenjano 1 put.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 jul 2025, 00:24

ELDIABLO20 je napisao/la:
28 jul 2025, 00:11

Nastavi niz Alic, Sabic, Krpic i jos ih ima.
Bazirao sam se na ova pojacanja. Alic jedini lici na igraca.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 jul 2025, 00:26

Railwayman30 je napisao/la:
27 jul 2025, 23:44
Nisam nikada protiv njega pisao,ali sada moram-Dupovac.
Druze ti da si valjao,ne i tebe Husref jos onda otjerao. Molim te potrazi jos sutra neki klub gdje bi mogao igrati,za nas nisi.

Kakvi su ono centrasutevi iz prekida,pa gluho bilo. I Muftica pod hitno prodati,Abdulahovica poceti koristiti. Hvala Vedade,ali ti vise ne mozes.
Sredina grozna,najvise sto je pokazao za ovaj kratki period je Seedorf,ostalo je vjerovatno tanje nego prosle sezone
Shvatam da mozes biti ljut, ali zasto biti glup?

Vedo nas je spasio, hladno 0:2 na poluvremenu, cak i 0:3 da ne izvadi Pantelicu.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 28 jul 2025, 00:27

Kad sam branio Corica ovdje na forumu napali su me mnogi, lik je s invalidima izborio evropu, a to je i bio postavljeni cilj prije pocetka sezone. Dobio nogu jer nije isao niz dlaku ublehaskoj upravi. Doveli nam ovog sto zvaku zvace na televiziji i ibreti se sto mu zvizde. HALO UPRAVA GDJE SU PARE OD TRANSFERA, KARATA, SPONZORA? Imamo odlicne prihode, a sirotinjski sastavljamo ekipu vazda, ovo vise i budala vidi da se kradu pare u klubu.

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 28 jul 2025, 00:27

28 jul 2025, 00:23
mamonelafo je napisao/la:
Argentina je napisao/la:
Skupstina ne odlucuje o treneru.
Ideš? Pa znam, ali oni su birali ovu upravu i sve ove uprave u zadnje četiri godine. Najveći krivac svega.
Zadnja izmjena: mamonelafo, dana/u 28 jul 2025, 00:28, ukupno mijenjano 1 put.
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 28 jul 2025, 00:28

Od loše i bezidejne igre gore je samo Adžemovo ponašanje i izjave.

zeljovolimte
Kontakt:

Post Postao/la zeljovolimte » 28 jul 2025, 00:28

maldini3 je napisao/la:
27 jul 2025, 23:38
Sta reci za trenera koji nakon sto citave pripreme uigrava 4 igraca u odbrani i onda na dan utakmice promjeni jednog stopera?
AMATER 100%

Od citave ekipe koja je igrala generalku samo su 2 beka i Krpic poceli vecerasnju utakmicu na tim pozicijama. To je samoubistvo. Moras biti idiot da to uradis. Prije tekme napisah da je Ado lud al nisam ocekivao ovoliko
Nije do njega, generalka bez U21 igraca.
Eric suspendovan
Lagumdzija se povriejdio
Pejic nema papire

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: avalPacidoroP, zaostrog i 32 gosta.