Da budem iskren, nešto me strah večerašnje utakmice. Ne zato što je Čelik nešto previše kvalitetan, koliko činjenice, da se u subotu igra derbi sa pitarima. Bojim se, da će nam igrači mislima biti u utakmici sa Sarajevom, a to ne bi nikako valjalo.
Opet, kad sagledamo sve skupa, kvalitetniji smo i povoljan rezultat ne bi trebao doći u pitanje. Ali? Večeras nam sudi Kaplan (zakleti pitar) i ako ne važe žuti za prvenstvo, ja se bojim crvenih kartona, a taj sudija je po njima poznat. Pusti dva-tri grublja starta bez ikakve javne opomene, a onda se razmaše kartonima.
U subotu protiv pitara nam sudi Tomislav Čuić, čovjek koji nam protiv Širokog u polufinalu KUP ove kalendarske godine, nije svirao tri očigledna penala.
Znamo da Komitet za sudije i suđenje čine:
1. Ibrahim Hasanbegović - Sarajeva - predsjednik
2. Markotić Berislav - Mostar - prvi potpredsjednik
3. Slobodan Micev - Banja Luka - drugi potpredsjednik
4. Šaćir Fajić - Bihać - član
5. Marinko Jelić - član
6. Jovan Erletić - član
Od ovih 6 ljudi predsjednik je zakleti pitar, a Marinko Jelić je za Široki, za ostale ne znam čiji su, ali znam da Salem Prolić (zakleti pitar) ima ogroman uticaj na sve ove članove.
Što sve ovo pišem.
Pa jednostavno da svi vide ko je u glavni u toj sudijskoj organizaciji i da vide o kome se radi, a ne da bez ikakvih argumenata napadaju klubove kako štele sa sudijskom organizacijom.
Da se vratim na početak posta i izražene bojazni za večerašnji susret. Kada se sve sabere i oduzme bio bih zadovoljan i sa svakom pobjedom od jedan razlike, a možda čak i sa 0:0.
Večeras svi u Dolinu da bodrimo plavu lokomotivu. Sretno.
Zadnja izmjena:
avlami97, dana/u 02 nov 2011, 13:06, ukupno mijenjano 2 puta.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".