Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

alex1991
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la alex1991 » 21 dec 2020, 23:15

Citam komentare po raznoraznim portalima i najjaci su mi oni koji ocekuju da ce se on nekada ponovo vratiti u NBA :rol: :tokralju:
Iz rukava ON svakoga dana izvuce nekog keca..

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 21 dec 2020, 23:42

Citam i ja da navijaci Bostona, NYKa, pisu kako bi ga voljeli vidjeti ako nista na 2way jer s tim nemas sta izgubitj, a mozda mu i DET to da jer nema nikakvih info do sad.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 21 dec 2020, 23:47

Koliko primjetih PTB su prijavili 15 igrača. Isplati im se sačekati 2 dana i dodati ga u roster sa opcijom dvosmjernog ugovora. Taman društvo Nurkiću :D

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 21 dec 2020, 23:51

ma kakav crni 2way pa to je opet G League i nada da ces nekad sjesti ko zadnji na klupu

ako je to jedina opcija nek se pakuje i u Evropu kod nekog gdje ce imati ozbiljne minute
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 21 dec 2020, 23:53

miki_92 je napisao/la:
21 dec 2020, 23:51
ma kakav crni 2way pa to je opet G League i nada da ces nekad sjesti ko zadnji na klupu

ako je to jedina opcija nek se pakuje i u Evropu kod nekog gdje ce imati ozbiljne minute
Ako mu ko opali koju vaspitnu, pocne raditi kako treba, ne bi prvi ni zadnji bio 2 way koji je convertovan nalon godinu dana. U Denveru imas trenutno 2 takva, Bol i Dozier

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 22 dec 2020, 00:02

Ma kad su ga prekomandovali u onu smijesnu razvojnu ligu, znalo se da od njegove NBA karijere nema nista.
On sad treba doci u Europu, u neki solidan klub gdje ce igrati, nikakve Barcelone i Madridi, o cemu bulazne po forumima.

Na pocetku je karijere i treba opet poceti od nule, jer realno na nuli je. Sve je na njemu. Ili ce skontati da je pogrijesio i nastaviti jos vise raditi i postepeno i pravilno se razvijati, ili ce kontati da je nedodirljiva zvijezda i lagano nestati.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 22 dec 2020, 00:05

lumani je napisao/la:
21 dec 2020, 22:01
MElloo je napisao/la:
21 dec 2020, 21:27
Salih1984 je napisao/la:
21 dec 2020, 21:17
Nije Musa veci talenat od Nurkica
Sa 16 je musa bio bolji igrac, i sa 18 ali manja je bila razlika.E ovaj napredak koji je Nurkic ostvario od 18 do 21 tu je Musa ostao isti igrac.I tu se napravila razlika velika u korist Jusufa.Jusuf i sad sa 25 26 stalno napreduje i sve je bolji.To Musi fali

Nurkic je 2,3 stepenice iznad....
Puno manja konkurencija je na visokim pozicijama i puno lakše je nekako dotjerati tijelo kao centar nego se ganjati sa onim životinjama na bekovima. ja mislim da se Musa maksimalno trudio al realno njegovo tijelo ne može ispratiti nba ritam i to je to
nema potpisa

Nah1d
Kontakt:

Post Postao/la Nah1d » 22 dec 2020, 00:17

Ovaj forum je ustvari mjerilo našeg mentaliteta. Sada se momak treba popljuvati, ugasiti mu karijeru, a kada nas je kao dijete obradovao, na doček došlo 50k ljudi. NBA je ljudi druga planeta košarke. Tamo treninzi, veliki broj utakmica, duga putovanja, igranje košarke bukvalno iz aviona zahtjeva veliku fizičku spremu i konstantan napredak i rad. Zašto Musa ne bi mogao igrati u Evropi? Jel to Frner iili Makabi i imaju atlete, odbranu i nivo prosječnog NBA tima? U košarci je jako važan taj psihološki momenat, ako se digne psihički i par utakmica ga krene sto da ne? Ali nije uspio u NBA, propao je, slavi nacijo zavisti i ljubomore. Neka crkne komšiji krava, a vala i moja da nema od koga kupiti mlijeko. Ako je naš uspio nemoj slucajno da bi ga podržali, pljuvanje obavezno. A vala i repka ima jako veliki roster NBA igrača, tako da ebeš Musu, izgurat cemo Eurobasket sa Gordićem, ako uspijemo da ga vratimo.

Hej glupi Bosnjo, nije ni čudo što te Balijom iz milja zovu. To i jest tvoj mentalitet.

P. S javili se salabajzeri da uzimaju u usta BHF. Puu defektasi nesretni i jadni koji ovdje anonimno liječite lične komplekse i frustracije
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 22 dec 2020, 00:31

Nah1d je napisao/la:
22 dec 2020, 00:17
Ovaj forum je ustvari mjerilo našeg mentaliteta. Sada se momak treba popljuvati, ugasiti mu karijeru, a kada nas je kao dijete obradovao, na doček došlo 50k ljudi. NBA je ljudi druga planeta košarke. Tamo treninzi, veliki broj utakmica, duga putovanja, igranje košarke bukvalno iz aviona zahtjeva veliku fizičku spremu i konstantan napredak i rad. Zašto Musa ne bi mogao igrati u Evropi? Jel to Frner iili Makabi i imaju atlete, odbranu i nivo prosječnog NBA tima? U košarci je jako važan taj psihološki momenat, ako se digne psihički i par utakmica ga krene sto da ne? Ali nije uspio u NBA, propao je, slavi nacijo zavisti i ljubomore. Neka crkne komšiji krava, a vala i moja da nema od koga kupiti mlijeko. Ako je naš uspio nemoj slucajno da bi ga podržali, pljuvanje obavezno. A vala i repka ima jako veliki roster NBA igrača, tako da ebeš Musu, izgurat cemo Eurobasket sa Gordićem, ako uspijemo da ga vratimo.

Hej glupi Bosnjo, nije ni čudo što te Balijom iz milja zovu. To i jest tvoj mentalitet.

P. S javili se salabajzeri da uzimaju u usta BHF. Puu defektasi nesretni i jadni koji ovdje anonimno liječite lične komplekse i frustracije
Pa da druže, treba da ga hvalimo kad nije prstom mrdnuo od tog dočeka.

Dokle više te izlizane floskule sa bošnjo - mentalitetom, treba biti realan i kritikovati ga, jer bolje nije zaslužio.

A što je BHF relavantan faktor? Tako da bi ja promijenio konstrukciju - ti nazovi fanaticosi liječe svoje frustracije, komplekse, nacionalizam i to - javno!

:bih:
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 22 dec 2020, 00:48

Nah1d je napisao/la:
22 dec 2020, 00:17

Kako bolan u istom postu pišeš SLAVI NACIJO ZAVISTI I LJUBOMORE i pišeš da jednom djetetu koje nas je obradovalo na doček došlo 50 hiljada ljudi ?!?!?

Samo mi to objasni ...

Ovo zadnje što se tiče Fanaticosa :puke:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 dec 2020, 01:52

Admir_Sa je napisao/la:
22 dec 2020, 00:05

Puno manja konkurencija je na visokim pozicijama i puno lakše je nekako dotjerati tijelo kao centar nego se ganjati sa onim životinjama na bekovima. ja mislim da se Musa maksimalno trudio al realno njegovo tijelo ne može ispratiti nba ritam i to je to
slika

Eto nek je ovaj do njeg fizicka zvijer, Musa je jednostavno umisljen lik koji je postao slijepac svog mentaliteta, evropski prvak, on i Donicic top dva talenta. Realnost je, ko sto je neko ovdje postavljao, karijera nivoa Shengelia i to ce za nasu Repku biti i vise neg dovoljno. :bih:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 22 dec 2020, 01:57

Kuruks je troduplo atleticniji i zilaviji od njega. On ima slicnu gradju kao Vrabac i kao takav moze igrati puno bolju odbranu nego Musa.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 22 dec 2020, 02:00

Cuj zilaviji = igras bolje odbranu :tokralju: :tokralju:

slika

Highlight Musine karijere koju ce unucima pokazivati je slika sa KD-jem. Svi mi hejteri nikad ni u snu necemo imati ovakvu fotku, kao i milione koje je Musa zaradio. :kafa:
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

greenwood
Kontakt:

Post Postao/la greenwood » 22 dec 2020, 02:39

BIHfan je napisao/la:
22 dec 2020, 02:00
Cuj zilaviji = igras bolje odbranu :tokralju: :tokralju:

slika

Highlight Musine karijere koju ce unucima pokazivati je slika sa KD-jem. Svi mi hejteri nikad ni u snu necemo imati ovakvu fotku, kao i milione koje je Musa zaradio. :kafa:
ja i?

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 22 dec 2020, 02:44

Admir_Sa je napisao/la:
22 dec 2020, 00:05
lumani je napisao/la:
21 dec 2020, 22:01
MElloo je napisao/la:
21 dec 2020, 21:27

Sa 16 je musa bio bolji igrac, i sa 18 ali manja je bila razlika.E ovaj napredak koji je Nurkic ostvario od 18 do 21 tu je Musa ostao isti igrac.I tu se napravila razlika velika u korist Jusufa.Jusuf i sad sa 25 26 stalno napreduje i sve je bolji.To Musi fali

Nurkic je 2,3 stepenice iznad....
Nisam siguran jel isto otici kod kIneza na dodatni trening ili kod onog Turcina gdje idu Llilard,Nurkic ,poznati Bokseri itd,itd.......Talenat je jedno a pravi izbor kod dodatnog trenera drugo.btw,i Nurk je dosta togao morao dodati u igri da bude bilo kakav faktor u nba...(ali se trudi i napreduje koliko toliko,ehh to je Talenat.).Musa je lijen lik,koji misli moze on bez toga svega igrati u Nba.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 22 dec 2020, 02:51, ukupno mijenjano 2 puta.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 22 dec 2020, 02:45

Ti si momcino polijepo iskompleksiran i logika kojom se vodis je smijesna. Poredis dva kosarkasa koji igraju totalno razlicite pozicije. Momak gore prica o Musi koji igra poziciju na kojoj se najteze nametnuti u nba (pozicija 2/3), a ti ga poredis s tipom koji igra poziciju 4 i koji je u jednom periodu povremeno igrao cak i peticu (kad su i Jordan i Allen bili povrijedjeni). Zajednicko njima dvojici je jedino to sto su priblizno iste visine, a doslovno sve ostale karakteristike su im potpuno razlicite. I Durant i Howard su gotovo u centimetar isto visoki, ali se apsolutno u svemu ostalom razlikuju.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 22 dec 2020, 06:12

Ghuraba je napisao/la:
22 dec 2020, 02:45
Ti si momcino polijepo iskompleksiran i logika kojom se vodis je smijesna. Poredis dva kosarkasa koji igraju totalno razlicite pozicije. Momak gore prica o Musi koji igra poziciju na kojoj se najteze nametnuti u nba (pozicija 2/3), a ti ga poredis s tipom koji igra poziciju 4 i koji je u jednom periodu povremeno igrao cak i peticu (kad su i Jordan i Allen bili povrijedjeni). Zajednicko njima dvojici je jedino to sto su priblizno iste visine, a doslovno sve ostale karakteristike su im potpuno razlicite. I Durant i Howard su gotovo u centimetar isto visoki, ali se apsolutno u svemu ostalom razlikuju.
Ne znam zašto uopšte pokušavaš, ako mu ni fizička građa između Muse u Kurucsa nije jasna što je očigledno, kako će shvatiti razliku između pljuvanja i kritike gdje mora malo i mozak uključiti. Vidiš da sam i ja batalio, ne vrijedi.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

BIHpatriota
Kontakt:

Post Postao/la BIHpatriota » 22 dec 2020, 07:49

Koliko Musa trenira mi zaparvo ne možemo znati, već samo pretpostavljamo. To što nema napretka ne znači da se ne znoji na treninzima vec jednostavno mu taj segment ne ide lako. Simmons kao spartanac trenira šut pa je u tom segmentu i dalje medju najgorim u ligi. Grk se polomi da popravi sut pa je i dalje ciglar. Dangubice iz Zvezde je godinama svako ljeto isao u SAD da radi na sutu kod vrhunskih trenera, pa je uspio veoma male pomake da napravi, ali i dalje je to vrlo nekonstantno.

Postoje različiti primjeri, neko malo više podigne sut mukotrpnim treninzima a neko malo manje, a neko do kraja karijere kubiru sa tim iako se trudi da to podige.

Nisu svi isti niti jednako talenovani, niti kod svih može trening dati iste rezultate, pa da možemo jednake kriterijume postvljati. Postoje različiti limiti kod različitih igrača.

Ne mogu bas svi ispraviti svoje mane lako.

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 22 dec 2020, 08:34

JHam je napisao/la:
21 dec 2020, 23:53
miki_92 je napisao/la:
21 dec 2020, 23:51

Ako mu ko opali koju vaspitnu, pocne raditi kako treba, ne bi prvi ni zadnji bio 2 way koji je convertovan nalon godinu dana. U Denveru imas trenutno 2 takva, Bol i Dozier
ovo čitamo otkako je otišao u SAD
Samo Sloboda | COYG

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 22 dec 2020, 08:34

Evo Avaz piše da Musa želi ostati u NBA.
Mes Que Un Club

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.