Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

lumani
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la lumani » 21 dec 2020, 18:31

Juventinisimo je napisao/la:
21 dec 2020, 18:03
Chinaglia je napisao/la:
21 dec 2020, 15:25
jel neko zna sastav rusije s ove tekme i gdje su igrali tada ti igraci

musa ih je izdominirao, pa mi ove price o aba ligi i eurocup-u nisu jasne

Pa ovo je bilo prije tri godine..nemam pojma gdje su ovi "rusi" i koliko su napredovali...samo znam da se Musa nije pomakao.. :(

NBA je top...tamo ne idu oni koji nisu dobri, tamo ide najveci talenat iz cijelog svijeta..
Kada se tu stigne, malo ko ti zamjeri na prve 2-3 godine..ali poslije toga, itekako...

Pa Dallas je pratio Doncica 3-4 godine...i Musu su tako pratili...znaci da ima ono sto treba da uspije u NBA...pa ne dovode oni igrace sa ulica..

Jedino sto nema, ono sto je isplivalo na povrsinu je PROFESIONALNOST...tu se prica u vezi NBA i zavrsava..

Kod njih je teretana kao kod nas forum, svakodnevne aktivnosti .. :mrgreen:

Daj Boze da Musa uspije u NBA, pa da ga gledamo k'o Nurkica, kako "razbija" oko sebe..ali cisto sumnjam..mora prvenstveno poraditi na psihi..
Nije lako doci u NBA sa 19, veliki je to teret.

Mlad je, tek 21, nije prop'o k'o kauc, ali ako se ozbiljno ne posveti kosarci, nije da nece..
Ali evo i na toj Tekmi vidis to kurcenje,na - 20 pogodis tricu i gledas Rusa kao da je Game -Winner.
Za mnogo toga je kriv sam on i ljudi oko njega ...Sta je tu je ,bolje povratak u Evropu nego neka ruzna povreda.

Becker1
Kontakt:

Post Postao/la Becker1 » 21 dec 2020, 18:35

Torres_9 je napisao/la:
21 dec 2020, 03:12
Zabit je napisao/la:
21 dec 2020, 00:54
OldFashioned je napisao/la:
21 dec 2020, 00:52

Jeste kada gledaš stvari iz svoje ili moje perspektive...

Vraćaj se Džanane, batali zapad.
pa buraz iz svoje perspektive govorim da batalim zapad :mrgreen: Ja kad bi za pola mjeseca posla uzeo 2 milje samo bih govorio elhamdullilah, a ne 2 miliona. Ulozit milku u dionice i u Bihac trenirat djecu ha ja :kafa:
To je taj napaceni mentalitet.

U 25 godina si najveci talenat iz jedne male drzavice bosne i sta ti radis s tim talentom ? Pokupis par miliona i tvoji napaceni bosanci su ponosni na tebe jer si lahko klepio pare a protraceni talent, ma pusti to :rol: :rol:

A musi predlazem iduca dva dana nek udara glavom od zid pa skonta kakve odluke su dovele do gubitka sanse karijere :kafa:
Musa ima 21 godinu a ne 25 ima on vremena da se popravi sve je do njega

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 21 dec 2020, 18:41

Decko je pogrijesio u zivotu ,sta ces desava se! Nadam se da ima nekog da ga sad dobro posavjetuje, da ce da se Resetuju i krene iz pocetka.
Zna on igrati Kosarke i sigurno moze jos ostvariti dobru karijeru.
Zalosno je sto ovdje neki od 30-40 god se nasladjuju kad netko od 21god padne u zivotu. Dali je to Ljubomora ili bolest tesko je znati?

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 dec 2020, 18:41

Svaki put kad neko spomene NBA i teretanu sjetim se ovog teksta: https://telesport.telegram.hr/price/proroci-miamija/
Igrače svako jutro prije treninga na ploči dočekuju ispisane iste riječi: “Mouthpiece, knee pads, rib pads”. Svako traženje pauze zbog umora ili oslanjanje rukama na koljena tijekom treninga ili utakmice kažnjava se sa 100 dolara. Na standardnu opremu za treninge nadovezuje se i proces vaganja i mjerenja tjelesne masnoće svakog ponedjeljka. Svi igrači, bez iznimke, moraju biti ispod 10 posto. Također, svi igrači imaju postavljene pred sebe specifične kondicijske ili fizičke zahtjeve koje moraju ispuniti.
Kako svjedoči Heatov trener Stanley Remy još puno prije početka trening kampa u Miamijevom sportskom kompleksu, svako jutro u šest sati se okupljala ekipa entuzijasta predvođena rookiejem Tylerom Herroom kako bi trenirala. Dali su si naziv Breakfast Club. Sve dok ih jedno jutro nije dočekao Butler, sa svojim ljudima, već debelo oblivenom znojem, uz opasku kako će uskoro postati Brunch Club ako nastave dolaziti — tek u 6.
Možda i Musa pročita, pa dobije inspiraciju
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 21 dec 2020, 18:57

Mnogo dobar tekst, hvala za ovo @otelo.
Što se Muse tiče, mislim da mu je realan domet da bude starter u euroligi a i za tako nešto je potrebno da skreše seljački mentalitet i poradi na profesionalizmu. Nevjerovatnu priliku je propustio nažalost, i nemojte mi molim vas sada srati o tome koliko je on novca zaradio s 21 godinom, za to me apsolutno zaboli, zanima me isključivo košarkaški segment a tu je dobrano podbacio. Uvijek mi je krivo kad glava stane na put talentu.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 21 dec 2020, 19:05

Trenutno, on nema mjesta ni kvaliteta za igranje u Euro Ligi.

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 21 dec 2020, 19:06

Otelo je napisao/la:
21 dec 2020, 18:41
Svaki put kad neko spomene NBA i teretanu sjetim se ovog teksta: https://telesport.telegram.hr/price/proroci-miamija/
Igrače svako jutro prije treninga na ploči dočekuju ispisane iste riječi: “Mouthpiece, knee pads, rib pads”. Svako traženje pauze zbog umora ili oslanjanje rukama na koljena tijekom treninga ili utakmice kažnjava se sa 100 dolara. Na standardnu opremu za treninge nadovezuje se i proces vaganja i mjerenja tjelesne masnoće svakog ponedjeljka. Svi igrači, bez iznimke, moraju biti ispod 10 posto. Također, svi igrači imaju postavljene pred sebe specifične kondicijske ili fizičke zahtjeve koje moraju ispuniti.
Kako svjedoči Heatov trener Stanley Remy još puno prije početka trening kampa u Miamijevom sportskom kompleksu, svako jutro u šest sati se okupljala ekipa entuzijasta predvođena rookiejem Tylerom Herroom kako bi trenirala. Dali su si naziv Breakfast Club. Sve dok ih jedno jutro nije dočekao Butler, sa svojim ljudima, već debelo oblivenom znojem, uz opasku kako će uskoro postati Brunch Club ako nastave dolaziti — tek u 6.
Čuj Musa dobije inspiraciju - mene je ovaj tekst nahajpovao.

Treba pdf tog Heat priručnika
dobre guzove ima Belma

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 21 dec 2020, 19:52

Evander je napisao/la:
21 dec 2020, 19:05
+1 isto mislim.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 21 dec 2020, 19:56

Beko je napisao/la:
21 dec 2020, 18:29
Jel neko zvanicno kritikovao ili hejtovo Musu?

Da treba javna podrzka seljakluka t.j. BHF i Jala Brata?

A ovaj ko napaljeni zec reposta na insta...

Ako nije bilo neke javne kritike, onda se citaju forumi....

Treba da ga boli djoko sta forum kaze i pise...

Cekam smajli sto nakazuje da sutimo miševi.... 🤫
Kako to zna Fikret seljacko elitno elegantno da se uzdignee
Pa svi ti oni citaju te komentare, sto na fejsbucima, instagramima ili portalima, forumima itd. nekim poznatijim sportima zna biti toliko bitno da cak i placaju botove da ih brane, ali naravno to su mnogo veca imena u sportu od jednog Muse.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 21 dec 2020, 19:56

Tekashi je napisao/la:
21 dec 2020, 19:52
Evander je napisao/la:
+1 isto mislim.
Možda mu Wandelanoite završi Euroligaša :rol:
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 21 dec 2020, 21:09

Becker1 je napisao/la:
21 dec 2020, 18:35
Torres_9 je napisao/la:
21 dec 2020, 03:12
Zabit je napisao/la:
21 dec 2020, 00:54

pa buraz iz svoje perspektive govorim da batalim zapad :mrgreen: Ja kad bi za pola mjeseca posla uzeo 2 milje samo bih govorio elhamdullilah, a ne 2 miliona. Ulozit milku u dionice i u Bihac trenirat djecu ha ja :kafa:
To je taj napaceni mentalitet.

U 25 godina si najveci talenat iz jedne male drzavice bosne i sta ti radis s tim talentom ? Pokupis par miliona i tvoji napaceni bosanci su ponosni na tebe jer si lahko klepio pare a protraceni talent, ma pusti to :rol: :rol:

A musi predlazem iduca dva dana nek udara glavom od zid pa skonta kakve odluke su dovele do gubitka sanse karijere :kafa:
Musa ima 21 godinu a ne 25 ima on vremena da se popravi sve je do njega
Pogresno sam se izrazio, mislio sam u posljednjih 25 godina da je nas najveci talent.
Ima za EL a da li ce dobit drugu sansu u NBa, to vrlo tesko i ako dobije bit ce kad bude u svom primeu u 28,29 godini

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 21 dec 2020, 21:17

Nije Musa veci talenat od Nurkica
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 21 dec 2020, 21:27

Salih1984 je napisao/la:
21 dec 2020, 21:17
Sa 16 je musa bio bolji igrac, i sa 18 ali manja je bila razlika.E ovaj napredak koji je Nurkic ostvario od 18 do 21 tu je Musa ostao isti igrac.I tu se napravila razlika velika u korist Jusufa.Jusuf i sad sa 25 26 stalno napreduje i sve je bolji.To Musi fali

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 21 dec 2020, 22:01

MElloo je napisao/la:
21 dec 2020, 21:27
Salih1984 je napisao/la:
Sa 16 je musa bio bolji igrac, i sa 18 ali manja je bila razlika.E ovaj napredak koji je Nurkic ostvario od 18 do 21 tu je Musa ostao isti igrac.I tu se napravila razlika velika u korist Jusufa.Jusuf i sad sa 25 26 stalno napreduje i sve je bolji.To Musi fali

Nurkic je 2,3 stepenice iznad....

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 21 dec 2020, 22:13

ne bogohulite pobogu
Samo Sloboda | COYG

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 21 dec 2020, 22:28

Tekashi je napisao/la:
21 dec 2020, 19:52
Evander je napisao/la:
+1 isto mislim.
+2.

Šteta prilike, nadati se da će mu naći solidan tim u Europi i da će mu ovo biti prekretnica. Može on još uvijek napraviti solidnu europsku karijeru, a ne bi me iznenadilo da i tu dobrano podbaci.

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 21 dec 2020, 22:31

Otelo je napisao/la:
21 dec 2020, 18:41
To je to..jedino za Shaqa to nije vazilo.. :mrgreen: Samo, jedan je Shaq.

U Americi nikoga nije briga, ko si, odakle si, i ostale gluposti..kod njih je strogo sve profesionalno...pocevsi od kosarke, hokeja, baseballa, fudbala(i jednog i drugog)...pa do tenisa, bocanja.. :crazy:

Sve se zna, ko sta radi, kako trenira...sve se analizira do krajnjih detalja..svako ima svoj "papir" i na njemu ocjene..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 21 dec 2020, 22:35

MElloo je napisao/la:
21 dec 2020, 21:27
Salih1984 je napisao/la:
Nurkic je neusporedivo veći talenat samo je nažalost mnogo kasnije počeo igrati košarku.
Na sve to dodas m.... Pod jedan pa glavu I dobiješ juku kao drugog čovjeka ozbiljne ekipe i musu kao otpuštenog u smijuriji.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 21 dec 2020, 22:41

Normalno da je bio veci talenat i bolji mladi igrac, to govori i pozicija na draftu. Trebaju Musoljupci da shvate da osvajanje kadetskog prvenstva i nije neka krucijalna referenca za NBA.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 21 dec 2020, 23:10

Mislim da je problem kod nas sto smo i "neiskusni" po pitanju tih talenata koji imaju nba potencijal jer nije da smo imali neki broj igraca koji su bili u petorci omladinskih eurobasketa a ne mvp. Kada je dosao jedan takav mi smo mu sa 16 godina oblacili seniorski dres Cedevite i reprezentacije i ne samo njemu vec i ostatku petorke "zlatnih kadeta" (muka mi je od ovog naziva odavno). Talenata kao Musa na razlicitim pozicijama imas gotovo svake godine na omladinskim eurobasketima a mali broj njih i dodje do nba. Jednostavno nismo navikli i to je to ili ga dizemo u nebesa ili ga pljujemo kad se ispostavi da to nije taj kalibar.

Sa tim famoznim kadetskim prvenstvom je dobio publicitet i kredit kakav niko nikad nije dobio. Time je stvorio pogresno ponasanje i odnos prema kosarci do dana danasnjeg, to je nesto sto je trebao presjeci on i ljudi oko njega najkasnije nakon incidenta sa Mirzom u Mejdanu gdje da nije bio Mirza kao kapiten koji igra zadnju utakmicu a umjesto njega recimo Nenad Markovic bi vjerovatno dobio samarcinu u sred Mejdana.

Ali nije i evo ovo je prizemljenje samo tako, da se radi o nekome spancu ili italijanu vjerovatno bi se pricalo o prevari od igraca i podsmjesima kako je dosao u nba, ali posto je nas branimo ga i rukama i nogama, zasto je on cutovan a ne neki drugi igrac a ustvari Detroita boli djon ko im je 15.igrac u rosteru. Jednostavno nije nista pokazao vise od prosjecnog igraca i razvojne lige, a to sto mi u njemu vidimo talenta koji je bio mvp kadetskog prvenstva i najbolji mladi igrac eurocupa amerikance zaboli za te reference.

Idealno bi mu bilo da ode u Albu kod Aita, od ostalih mozda ali mozda Baskonia, mozda Panata i Asvel sve ostalo nema smisla jer niko od njih nece razvijati i ozivljavati igraca i na klupi imaju igrace koji bi ga nakon par slabijih partija brzo zamijenili. Zato ako ne u gore navedene neki dobar Eurocup tim gdje ce dobiti kontinuitet utakmica i vratiti samopouzdanje.

Za Nba trenutno ima previse tog potencijalnog a premalo trenutnog kvaliteta.

I da, one izjave tokom zadnjih godina necu ni da komentarisem jer su samo bile jos jedan od pokazatelja da se nikad nije ni spustio na zemlju dovoljno.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nemanja86, sirBobbyMoore i 12 gostiju.