Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

tutankamon1905
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la tutankamon1905 » 14 feb 2021, 00:34

I to nedodirljivi prvi izbor. Gdje ces juventus stavit medju ove ostale klubove..pricamo o klubu gdje morata mora igrat napadaca

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 feb 2021, 00:36

babino je napisao/la:
14 feb 2021, 00:26
pa dzeko bi bio sa 35 prvi napadac juventusa, da je sada presao:)
Ma dobro, bolji je jedan Mandzukic - naprimjer. Ipak je on u karijeri vazda bio prva violina najjacih timova, dok bi se Dzeko mogao zadovoljiti zvanjem Mariove zamjene. :)

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 feb 2021, 00:36

Federer17 je napisao/la:
14 feb 2021, 00:24
TheChief je napisao/la:
13 feb 2021, 23:42
Juve - ne

Nije taj rang igraca da bi se njemu prilagodjavala igra top tima.
Zato Morata jeste!

Da ne navodim ostale primjere u kojima su 5x gori igraci imali znacajne uloge u top timovima Evrope.
Nije ni Morata.

Mislio sam na to da Dzeko nije klasa Suareza, Aguera, Cavanija, Zlatana, Lewe, Kanea, Benzeme i ostalih napadaca prve klase.

On je drugi rang.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 feb 2021, 00:38

tutankamon1905 je napisao/la:
14 feb 2021, 00:34
I to nedodirljivi prvi izbor. Gdje ces juventus stavit medju ove ostale klubove..pricamo o klubu gdje morata mora igrat napadaca
Juve je trenutno u krizi. Mislio sam na klubove koji su bili top klubovi za vrijeme Edinove karijere.

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 14 feb 2021, 00:56

TheChief je napisao/la:
14 feb 2021, 00:36
Nije ni Morata.

Mislio sam na to da Dzeko nije klasa Suareza, Aguera, Cavanija, Zlatana, Lewe, Kanea, Benzeme i ostalih napadaca prve klase.

On je drugi rang.
Ne znam sta si mislio, totalno drugo si napisao.

S tim se donekle i slazem, definitivno nije klasa nekih nabrojanih. Medjutim, misljenja sam da je neke od navedenih dobra ekipa itekako (u)cinila boljim igracima. To ne znaci da su losi - daleko od toga, ali ko zna sta bi bilo da je Edin umjesto Cityja otisao u klub koji ne trenira jedan Mancini, koji je u to vrijeme obavezno forsirao neozbiljnog Balotellija (pa cak ako i uvalis 4 gola na utakmici).

I pored toga, nije da Edin nije pokazao da je gotovo sam sposoban nositi ekipu na svojim ledjima (primjeri Rome i Wolfsburga), sto za neke od tih 'tvojih' ne mozemo bas reci.

Izjava da igrac koji je postigao tolike golove u najjacim ligama/takmicenjima nije kvalitetan da bude prvi napadac ekipa u kojima su tu ulogu imali igraci poput Mandzukica, Morate, Girouda, pa i Coste, Icardija (ne pada mi trenutno vise niko na pamet, ali ih sigurno ima), moze biti jedino besmislena (blago receno).

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 14 feb 2021, 06:31

Jedan mrtvi Gomez bio prvi napadac Bayerna par sezona, pa svi znamo sta je Gomez bio, 4 promasi da jednu ubaci i sad se ovde prica da Edin nebi mogao biti prvi napadac top kluba :rol: bukvalno se vidi da su ljudi 90% utakmica gledali na forumu ili na livescoru.

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 14 feb 2021, 06:51

Edviin je napisao/la:
14 feb 2021, 06:31
Jedan mrtvi Gomez bio prvi napadac Bayerna par sezona, pa svi znamo sta je Gomez bio, 4 promasi da jednu ubaci i sad se ovde prica da Edin nebi mogao biti prvi napadac top kluba :rol: bukvalno se vidi da su ljudi 90% utakmica gledali na forumu ili na livescoru.
Pa zasto nije bio? Mrze ga jer je Bosanac?

Dzeko je tip napadaca kojem se mora podrediti cijela momcad. Za igraca njegovog ranga to su spremni uciniti Wolfsburg i Roma, ovi jaci ne. Spominjati Mandzukica (i jos neke druge) je bespredmetno. Mandzukic je individualno gledano slabiji igrac, ali ne zahtjeva da se momcad u igri podredjuje njemu. On je bio savrseni dodatak igri Bayerna koja nije trebala staticnog spica koji bi zabio 25 golova sto bi vjerojatno dobili u Dzeki ili Gomezu. Gomez je bio tri puta veci golgeter, pa ga je Mandzukic izbacio iz prve postave i uskoro je i napustio Bayern. Nogomet nisu samo golovi i statistika nego nesto puno vise. Higuain je svojevremeno zabijao duplo vise od Benzeme u Realu, pa su ga se vrlo brzo rijesili, a Benzema je tamo i dan danas.
Sto se mene tice, Dzeko je sigurno mogao imati vecu karijeru. Ne, nije mogao provesti karijeru kao prvi spic Bayerna jer je Lewandowski klasa vise, ali da je mogao vise od prosjecne Rome - sigurno. Ja bih na njegovom mjestu bio razocaran sto nisam postigao vise u karijeri.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 14 feb 2021, 09:03

Pitagora je napisao/la:
14 feb 2021, 06:51
Edviin je napisao/la:

Dzeko je tip napadaca kojem se mora podrediti cijela momcad. Za igraca njegovog ranga to su spremni uciniti Wolfsburg i Roma, ovi jaci ne. Spominjati Mandzukica (i jos neke druge) je bespredmetno. Mandzukic je individualno gledano slabiji igrac, ali ne zahtjeva da se momcad u igri podredjuje njemu. On je bio savrseni dodatak igri Bayerna koja nije trebala staticnog spica koji bi zabio 25 golova sto bi vjerojatno dobili u Dzeki ili Gomezu. Gomez je bio tri puta veci golgeter, pa ga je Mandzukic izbacio iz prve postave i uskoro je i napustio Bayern. Nogomet nisu samo golovi i statistika nego nesto puno vise. Higuain je svojevremeno zabijao duplo vise od Benzeme u Realu, pa su ga se vrlo brzo rijesili, a Benzema je tamo i dan danas.
Sto se mene tice, Dzeko je sigurno mogao imati vecu karijeru. Ne, nije mogao provesti karijeru kao prvi spic Bayerna jer je Lewandowski klasa vise, ali da je mogao vise od prosjecne Rome - sigurno. Ja bih na njegovom mjestu bio razocaran sto nisam postigao vise u karijeri.
Dzaba, morat ces im nacrtati to sto si objasnio, kako bi shvatili. Bosnjo se konstantno cudi, pa zasto Amer, pa zasto Pjanic, pa zasto Edin, dovoljna je cinjenica da su nas Finci osramotili kako bi se objasnili ovi igraci.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 14 feb 2021, 13:08

Dzeko je bio fakticki sve dogovorio s Bayernom ali je njegov menadzer zeznuo stvar...dobro poznata stvar. Umjesto njega su doveli vise od duplo jeftinijeg Mandzukica.
I naravno da bi Edin bio prvi spic jer Lewandovski tada nije ni postojao, bio nepoznat lik fakticki...tj. da su Edina tada doveli vjerovatno bi i dan danas bio prvi špic Bayerna kao sto je to Lewa a ovaj nikad ne bi ni zaigrao za Bavarce!
To mu je najveca greška u karijeri bila!!!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 14 feb 2021, 13:38

Dva velika tima u kojima je Džeko mogo bit prvi špic, su Bayern (kad je potpiso za MC) i Juventus prošlog ljeta. Tu se mora uzet u obzir i njegova forma u datom trenutku.
U Juventusu bi i sada mogo bit prvi napadač, međutim mislim da će već na ljeto bit kasno.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 14 feb 2021, 13:57

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
14 feb 2021, 09:03
Dzaba, morat ces im nacrtati to sto si objasnio, kako bi shvatili. Bosnjo se konstantno cudi, pa zasto Amer, pa zasto Pjanic, pa zasto Edin, dovoljna je cinjenica da su nas Finci osramotili kako bi se objasnili ovi igraci.
Zato sto je lakse reci da je trener kriv nego priznati da je odredjeni igrac nedovoljno kvalitetan za odredjeni nivo.

Jedino u ovom slucaju nije tako :D
Kako ga Vladavic smulja i baci suplju.

https://sportsport.ba/fudbal/vladavic-o ... icu/356688

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 14 feb 2021, 14:01

Evo ga

Asistencija.

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 14 feb 2021, 16:21

Pitagora je napisao/la:
Edviin je napisao/la:

Golgeteru kao sto je Dzeko i podređuju se ekipe. Ne baljezgajte ...

Urbinato
Kontakt:

Post Postao/la Urbinato » 14 feb 2021, 18:39

Federer17 je napisao/la:
14 feb 2021, 00:36
babino je napisao/la:
14 feb 2021, 00:26
pa dzeko bi bio sa 35 prvi napadac juventusa, da je sada presao:)
Ma dobro, bolji je jedan Mandzukic - naprimjer. Ipak je on u karijeri vazda bio prva violina najjacih timova, dok bi se Dzeko mogao zadovoljiti zvanjem Mariove zamjene. :)
Samo za podsjecanje njih dvojica su igrala skupa i Mario je bio Edinova zamjena.

NerminFatic
Kontakt:

Post Postao/la NerminFatic » 14 feb 2021, 18:45

Nece ga Fonseca moci dugo drzati na klupi. Pa taj Spanac je poput onog Ceha sto je igrao s njim u Romi pa otisao negdje u Njemacku. Dobar, ali nikad od njega klase tipa Edina. Samo sabura pa da i Fonseci jednom zarafala ko onda Misimovic. :)

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 14 feb 2021, 19:04

Edviin je napisao/la:
cuj 'mrtvi Gomez''...pa taj isti Gomez je sa Stuttgartom osvojio Njemacku ligu, razvaljivo godinama ligu i bio najbolji strijelac Bayerna. Daj malo respekta :kafa:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 14 feb 2021, 19:06

Dzeko TOP
Mayor FLOP

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 14 feb 2021, 19:09

Tekashi je napisao/la:
14 feb 2021, 19:06
Dzeko TOP
Mayor FLOP
Tili HOP!

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 14 feb 2021, 19:13

Hvala lp :kafa:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

Pitagora
Kontakt:

Post Postao/la Pitagora » 14 feb 2021, 19:17

Swanfilter je napisao/la:
14 feb 2021, 16:21
Pitagora je napisao/la:
Edviin je napisao/la:

Golgeteru kao sto je Dzeko i podređuju se ekipe. Ne baljezgajte ...
Pa jesu, Roma i Wolfsburg, to sam i napisao.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.