Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Puma
Moderator
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la Puma » 19 dec 2014, 20:00

Potrebno hitno ako neko zna:

Prebacivao sam racunar iz jedne prostorije u drugu i pritom sam sve sto je bilo prikljuceno iskljucio i kasnije ponovno ukljucio, uostalom i ruter od wirelessa. Prikljucio sam sve ponovno uredno, sve lampice su "na svom mjestu" i internet mi radi uredno medjutim cim pokusam uci sa mobitela na wi-fi, konekcija istog momenta nestane i nema je niti na racunaru i moram ponovno iskljuciti pa ukjluciti ruter da bih imao konekciju. Da li neko zna kako da rijesim ovaj problem ?

edit: rijeseno, nadoslo samo. :mrgreen:
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 19 dec 2014, 20:34

Android je napisao/la:Moze pomoc, windows 8.1 je u pitanju, do danas je radio normalno, a sada mi se pojavljuje crni ekran kad palim, pise A disc read error occurred, press ctrl+alt+del, moze li se to ikako rijesiti bez instalacijskog disca posto sam ga izgubio?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Moguce da imas problem sa diskom. Moze biti neki bad sector ili slican problem. Kako god nije stvar koju bi trebao rjesavati ukoliko nisi upoznat dovoljno s radom racunara.
#divovi

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 19 dec 2014, 22:20

Android je napisao/la:Moze pomoc, windows 8.1 je u pitanju, do danas je radio normalno, a sada mi se pojavljuje crni ekran kad palim, pise A disc read error occurred, press ctrl+alt+del, moze li se to ikako rijesiti bez instalacijskog disca posto sam ga izgubio?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Imao sam i ja problem sa 8 odjednom je zablokirao i moram sam ga isključit na krkanski način :urnebes: nakon toga nisam upalio laptop i neki mi je error bio kao ne prepoznaje hdd ili nema systema.Riješio sam tako da sam hdd izvadio iz laptopa i ponovo ga vratio i proradio je.Nakon toga komp. je bio skroz spor skontao sam da je uzrok svemu bio chrome neznam zašto ali čim sam ga izbrisao laptop je normalno radio :crazy:
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 19 dec 2014, 23:02

Ma vadio sam disk ali nista, necu ja nista dalje "supati" po njemu, odnijet cu ga na servis
...da Široki vječno ostane ponos naše Hercegovine...

HRHB

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 19 dec 2014, 23:13

upali i udji u bios, vidi da li ti uopste ocitava hdd
e onda jbg ne znam sta da ti preporucim, dali imas jos jedan pc ili laptop slucajno ili samo taj jedan?

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 19 dec 2014, 23:28

Ucitava disc, maloprije je bio upalio ali se nakon dvije-tri minute zamrznuo ekran, onda sam ga restartirao i opet se pojavljuje crni ekran na pocetku...

Ma sutra cu kod prijatelja sprziti Win8 i probat cu ga ponovno instalirati, ali doduse disk je dosta star, mozda mi je ipak bolje kupiti novi?

HRHB

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 19 dec 2014, 23:33

ma ima onih cuda da ga testiras, cini mi se da i na usb mozes sprzit ko te programe pa butujes usb i on disk provjeri
potrazi po netu

http://www.hdsentinel.com/usbboot.php" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.ultimatebootcd.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

a probaj i ovo ako imas bilo koji windows na cd-u ;)
Another Windows command line utility to test the hard drive. If you're unable to boot into Windows, boot from the Windows CD enter the recovery console and run: chkdsk /f to fix errors.

Android
Kontakt:

Post Postao/la Android » 19 dec 2014, 23:44

Uh ovo je malo zajebano za mene haha, nista, probat cu sutra nesto iskemijat, hvala na pomoci ;)

HRHB

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 20 dec 2014, 00:16

Android je napisao/la:Ucitava disc, maloprije je bio upalio ali se nakon dvije-tri minute zamrznuo ekran, onda sam ga restartirao i opet se pojavljuje crni ekran na pocetku...

Ma sutra cu kod prijatelja sprziti Win8 i probat cu ga ponovno instalirati, ali doduse disk je dosta star, mozda mi je ipak bolje kupiti novi?
isto kao u mene vidi u task manageru koliki ti je disk usage ako možeš ga opet upalit u mene je chrome uzimao 100%
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

marcelo12
Kontakt:

Post Postao/la marcelo12 » 20 dec 2014, 10:28

Eh ovako...rođak mi koristi antenu onu za net, pa ga interesuje je li moguće i kako spojit router ?

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 dec 2014, 11:45

marcelo12 je napisao/la:Eh ovako...rođak mi koristi antenu onu za net, pa ga interesuje je li moguće i kako spojit router ?
Mislis ima onaj bezicni net, tipa zone, media sky i sl? Pa hoce ruter da bi sirio wifi?
Mia San Mia

marcelo12
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la marcelo12 » 20 dec 2014, 11:52

R32 je napisao/la:
marcelo12 je napisao/la:Eh ovako...rođak mi koristi antenu onu za net, pa ga interesuje je li moguće i kako spojit router ?
Mislis ima onaj bezicni net, tipa zone, media sky i sl? Pa hoce ruter da bi sirio wifi?
Da, on je u Gracanici..u njih je wirac net..al mislimo na isto. Antena je na kuci i hvata signal tako..nema nikakve modeme vec kablo od antene ide direktno u centralnu..pa bi sad da spoji router da ima wi-fi u kuci kako bi mogao preko mob i tableta ulaziti ba net

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 20 dec 2014, 11:55

Aha, pa moze. Isto mi i jedan drug koristi. Samo je drugi net al je isto tako napravio preko modema da ima wifi u kuci. Neko mu je to spojio, a kako ne znam ti objasniti, Uglavnom moze.
Mia San Mia

filip13

Post Postao/la filip13 » 20 dec 2014, 14:50

instalirati neru ili slike i video klipove smještati na usb stickove?

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 21 dec 2014, 20:31

Moze neka pomoc? Imam Windows 7 ultimate, inace kad palim pc cuje se standardni tihi ton i pokrene se, a danas kad sam pokusao upalit, cuo se isti ton ali mng glasniji i samo crna slika na monitoru, tek nakon sto sam nekoliko puta izvadio kabal od napojne i monitora i opet stavio, uspio se pokrenut normalno. Sta bi to moglo znaciti, da znam ubuduce?
Don't believe the hype.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 21 dec 2014, 20:48

Skini HW monitor, te provjeri temperaturu procesora..
- Ed Woodward for Prime Minister !

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 21 dec 2014, 21:01

OnlyUnited je napisao/la:Skini HW monitor, te provjeri temperaturu procesora..
slika

Rekao bi da su ovo prevelike temp? Cuo sam da je na 80 Celzijusa zabrinjavajuce.
Don't believe the hype.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 21 dec 2014, 21:09

Temperature su iznad prosjeka. Kupi termalnu pastu, skini kuler procesora (ili odvrni sarafe drzaca, il ako su plasticni, okreni i povuci prema sebi). Izvadi procesor, ocisti, nanesi malo paste, razmazi i to je to.

Temp u fazi mirovanja se krecu od 40 - 50 stepeni, dok pri opterecenju do 60, za vecinu procesora desktop racunara, sve preko nije ok.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 21 dec 2014, 21:17

OnlyUnited je napisao/la:Temperature su iznad prosjeka. Kupi termalnu pastu, skini kuler procesora (ili odvrni sarafe drzaca, il ako su plasticni, okreni i povuci prema sebi). Izvadi procesor, ocisti, nanesi malo paste, razmazi i to je to.

Temp u fazi mirovanja se krecu od 40 - 50 stepeni, dok pri opterecenju do 60, za vecinu procesora desktop racunara, sve preko nije ok.
Hvala na pomoci, gledat cu da to obavim vec sutra. Koja je cijena termalne paste?
Don't believe the hype.

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 21 dec 2014, 21:22

Ja sam platio 30 g nekih 7 KM... Dodju u sprici, a moze ti biti i do dvi-tri godine. Znaci velicine graska naneses na procesor te ravnomjerno razmazes.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.