džaba nam tribine kad nema terena da zadovoljava uslove.Tako da kad bi Grbavicu radili morali bi i travnjak uraditi i onda bi imali stadion za 10avlami97 je napisao/la:Na TVSA, u Vijestima u 7, bilo govora o neuslovnosti terena u BiH. Trenutno u BiH nema ni jedan stadion na kojem bi se mogle igrati naredne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.
Govorilo se o Bilinom polju, Koševu i Grbavici.
Za Koševo govorila neka gospođa o nekom projektu koji je zaustavljen, odnosno nema interesa, a koštao bi nekih 20 miliona KM. Podigao bi se istok za još nekih 8 hiljada mjesta i natkrio cijeli stadion.
Rusmir Cviko govorio o Grbavici i kaže kada bi se uradile zapadna i istočna tribina da bi bila najpovoljnija za reprezentaciju.
Neka se bar priča.
Željo treba iskoristiti ovo nadolazeće vrijeme i riješiti pitanje stadiona.
Po novim standardima, svlačionice, VIP lože, novinarska mjesta ..... i vertikalni transport moraju biti smješteni na istoj tribini.
Ako je za te dvije tribine kao sjever potrebno 10-15 miliona KM (lupam), pa uz određenu pomoć F Saveza, Općine NS, KS, Federacije, države, pa i nekog dugoročnog kredita, to bi se moglo vema brzo realizirati.
Željo treba iskoristiti ovaj "prazan prostor" i napraviti stadion, za svoju i dobrobit Reprezentacije BiH i svih njenih građana.
Kako radi Borac (Dodik), bojim se da ćemo morati tekme repke igrati u BL u kojoj bi vćina navijala za protivnika.
Svega sam "udrobio" u ovaj post, te Vas molim da mi oprostite, jer toliko bitnih stvari je u pitanju.
Pozdrav.
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
DRUG NEBI TI PUNCA
@bagrcavi, pa to se podrazumjeva, a travnjak je u svemu tome najniža investicija.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Ovo sa prenosom izgleda ipak samo bombica tako da ovdje zavrsavamo sa raspravom oko toga.
Ako pricamo o malom Colicu ima jedna cinjenica, a to je da je Markovic za njega Bosingwa. Markovic igra smireno, njegovi pasovi su vecinom po zemlji i u noge, nema nabijanja bez potrebnog kao sto to radi Colic. Sto se tice markiranja puno bolje to radi Markovic, ide na igraca odmah i ne ispada puno ( osima par zadnjih utakmica koje igrao, jer je ocigledno da bas nije bio u formi). Sve u svemu moje misljenje da je Markovic puno bolji desni bek, ali da u ovom slucaju rade neke druge stvari koje se ne ticu kakav je koji igrac, a to je da Colic ne moze igrati za reprezntaciju, ako ne igra za klub. Ocito da neko zeli da ga proda, ali da se on moze prodati u neki dobar i veci klub, to nema sanse. Da se ostavi s strane i to kakav je on izvan teren, opet on jedan prosjecan igrac, kojem je plafon mozda BiH-a i Hrvatska liga.
Po ovome sto si napisao moze se zakljuciti ili da dugo nisi gled'o Zelju ili da Colica mjesas sa nekim. Posto mi je mrsko sad pisati samo cu reci da je Markovic jedan od krivaca sto smo gubili bodove na pocetku, a na stabilnosti u odbrani smo dobili postavljanjem Colica na beka i prebacivanjem Nyeme na zadnjeg veznog odnosno dodatnim stoperom. Colic iz dana u dan napreduje i sve je bolji i bolji. Markovic je po meni prosle sezone bio jedan od kljucnih igraca ali je ove potpuno pao-Colic odlicno odigrao protiv Sarajeva, Markovica u Travniku penzioneri zaustavljajuJug je napisao/la:Ako pricamo o malom Colicu ima jedna cinjenica, a to je da je Markovic za njega Bosingwa. Markovic igra smireno, njegovi pasovi su vecinom po zemlji i u noge, nema nabijanja bez potrebnog kao sto to radi Colic. Sto se tice markiranja puno bolje to radi Markovic, ide na igraca odmah i ne ispada puno ( osima par zadnjih utakmica koje igrao, jer je ocigledno da bas nije bio u formi). Sve u svemu moje misljenje da je Markovic puno bolji desni bek, ali da u ovom slucaju rade neke druge stvari koje se ne ticu kakav je koji igrac, a to je da Colic ne moze igrati za reprezntaciju, ako ne igra za klub. Ocito da neko zeli da ga proda, ali da se on moze prodati u neki dobar i veci klub, to nema sanse. Da se ostavi s strane i to kakav je on izvan teren, opet on jedan prosjecan igrac, kojem je plafon mozda BiH-a i Hrvatska liga.
1. Željo
2. Liverpool
3. Napoli, Borussia Dortmund, Real Madrid
2. Liverpool
razlika je sto colic moze napredovat a markovic tesko da moze bolje od ovog...diego_TM je napisao/la:Po ovome sto si napisao moze se zakljuciti ili da dugo nisi gled'o Zelju ili da Colica mjesas sa nekim. Posto mi je mrsko sad pisati samo cu reci da je Markovic jedan od krivaca sto smo gubili bodove na pocetku, a na stabilnosti u odbrani smo dobili postavljanjem Colica na beka i prebacivanjem Nyeme na zadnjeg veznog odnosno dodatnim stoperom. Colic iz dana u dan napreduje i sve je bolji i bolji. Markovic je po meni prosle sezone bio jedan od kljucnih igraca ali je ove potpuno pao-Colic odlicno odigrao protiv Sarajeva, Markovica u Travniku penzioneri zaustavljajuJug je napisao/la:Ako pricamo o malom Colicu ima jedna cinjenica, a to je da je Markovic za njega Bosingwa. Markovic igra smireno, njegovi pasovi su vecinom po zemlji i u noge, nema nabijanja bez potrebnog kao sto to radi Colic. Sto se tice markiranja puno bolje to radi Markovic, ide na igraca odmah i ne ispada puno ( osima par zadnjih utakmica koje igrao, jer je ocigledno da bas nije bio u formi). Sve u svemu moje misljenje da je Markovic puno bolji desni bek, ali da u ovom slucaju rade neke druge stvari koje se ne ticu kakav je koji igrac, a to je da Colic ne moze igrati za reprezntaciju, ako ne igra za klub. Ocito da neko zeli da ga proda, ali da se on moze prodati u neki dobar i veci klub, to nema sanse. Da se ostavi s strane i to kakav je on izvan teren, opet on jedan prosjecan igrac, kojem je plafon mozda BiH-a i Hrvatska liga.
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...
Markovic je po meni za nijansu bolji od Colica ali kad je 100% spreman-sad nikako. Jednostavno neznam sta mu se događa. Jos jedna stvar je sto je Colic Zeljino djete, dobio je priliku, iskoristava je, napreduje i Markovic ce dobro morati zagristi i iskoristiti priliku (ako mu se uopste ukaze).nick je napisao/la:razlika je sto colic moze napredovat a markovic tesko da moze bolje od ovog...diego_TM je napisao/la:Po ovome sto si napisao moze se zakljuciti ili da dugo nisi gled'o Zelju ili da Colica mjesas sa nekim. Posto mi je mrsko sad pisati samo cu reci da je Markovic jedan od krivaca sto smo gubili bodove na pocetku, a na stabilnosti u odbrani smo dobili postavljanjem Colica na beka i prebacivanjem Nyeme na zadnjeg veznog odnosno dodatnim stoperom. Colic iz dana u dan napreduje i sve je bolji i bolji. Markovic je po meni prosle sezone bio jedan od kljucnih igraca ali je ove potpuno pao-Colic odlicno odigrao protiv Sarajeva, Markovica u Travniku penzioneri zaustavljajuJug je napisao/la:Ako pricamo o malom Colicu ima jedna cinjenica, a to je da je Markovic za njega Bosingwa. Markovic igra smireno, njegovi pasovi su vecinom po zemlji i u noge, nema nabijanja bez potrebnog kao sto to radi Colic. Sto se tice markiranja puno bolje to radi Markovic, ide na igraca odmah i ne ispada puno ( osima par zadnjih utakmica koje igrao, jer je ocigledno da bas nije bio u formi). Sve u svemu moje misljenje da je Markovic puno bolji desni bek, ali da u ovom slucaju rade neke druge stvari koje se ne ticu kakav je koji igrac, a to je da Colic ne moze igrati za reprezntaciju, ako ne igra za klub. Ocito da neko zeli da ga proda, ali da se on moze prodati u neki dobar i veci klub, to nema sanse. Da se ostavi s strane i to kakav je on izvan teren, opet on jedan prosjecan igrac, kojem je plafon mozda BiH-a i Hrvatska liga.
1. Željo
2. Liverpool
2. Liverpool
Colic je radnik i shvatio je da samo tim putem može uspjeti, ima i emociju Želje u krajnjem slučaju,uvjek je na lopti tako da je normalno da i loše reagira, a Marković ako je za nekog Bosingwa to je vrlo loše poznavanje taktike igre.
Marković nije u stanju elementarnu stvar naučiti, a to je između ostalog očekuje da mu neko iz 16 m gurne loptu na bok, to je prvi razred, seoski igrač, neškolovan.Da mi je znati što Zeba misli o Markoviću kad mu ovaj traži loptu na bok dok je u zoni šuta, razmisli juže o čemu pišeš, trebaš prvo malo razmisliti
Marković nije u stanju elementarnu stvar naučiti, a to je između ostalog očekuje da mu neko iz 16 m gurne loptu na bok, to je prvi razred, seoski igrač, neškolovan.Da mi je znati što Zeba misli o Markoviću kad mu ovaj traži loptu na bok dok je u zoni šuta, razmisli juže o čemu pišeš, trebaš prvo malo razmisliti
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.
Znam da smo Markovica velicali dok je igrao dobro...
Ali tako to biva odigras po godine na nivou i onda umislis sebi i to je to. Isto ko i Savic...jeste al nema tog kod Amara
Taj mali Cola će biti ako ovako nastaviti raditi i sa tolikim voljnim momentom za par godina najbolji obrambeni igrač u Bosni.Mora tu biti i gresaka i svega, samo ga treba podržati i olaksati mu, zaslužuje 110 % podršku...
- zubanovic89
- Kontakt:
pa colic je nase dijete a nije nista gori od markovica cak jako dobro igra u zadnjih par utakmica ne vidim ni jedan razlog zasto ga amar ne bi stavio. I da naravno da ga neko zeli prodati, mi pravimo igraca od njega normalno da hocemo da klepimo pare na njemu, trpili smo i sehu i stilu i bekrica cesto pa smo obrnuli fine pare. Ako nista colic ne igra lijevo desno ko neki naucio je da se drzi jedne strane 
Sta bi dala da sam radio amater pa da cujes djecu oca ti i mater... All we hear is radio Maglaj, radio Tuzla radio Kladanj!!
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
i ne fura se na messijazubanovic89 je napisao/la:pa colic je nase dijete a nije nista gori od markovica cak jako dobro igra u zadnjih par utakmica ne vidim ni jedan razlog zasto ga amar ne bi stavio. I da naravno da ga neko zeli prodati, mi pravimo igraca od njega normalno da hocemo da klepimo pare na njemu, trpili smo i sehu i stilu i bekrica cesto pa smo obrnuli fine pare. Ako nista colic ne igra lijevo desno ko neki naucio je da se drzi jedne strane
Za zivot cijeli!
Najveće pojačanje u ovom djelu sezone je Cola, pravo otkriće, uvjek spreman i ide do kraja, a za obrambenog igrača jako mlad i totalnog sam uvjerenja da će napraviti kvalitetnu karijeru.
Mozete vi pricati o Markovicu sada sta god hocete, ali znam koje pisao ovdje da je bio jedan od boljih igraca u Zelji. Sama cinjenica, da kad smo uzeli titulu Markovic je bio bek, kako kad je los? Uzeli smo kup kad je igrao Markovic, kako kad je los ? slucajno ? To isto vazi i za Savica, kad nam je davao odlucujuce golove za prolaz u kupu penal i u Zenici u finalu gol za prolaz, tada je valjao. Sad odjednom Colic bolji od Markovica, a sve se ovo osvojilo, nema tu logike, to je samo upetljano nesto trece sto nije vezano za kvalitet. Ako cemo pisati o tome koje kada bio na kojo utakmici, vidim ocigledno da si slabo gledao Zelju za godine od kad je Colic u konkurenciji za tim, pa pricas da je dobar. Al hajd ..
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
za markovica je to istina i dalje stojim ja iza toga da je kvalitetan igrac, ali nije bio u formi na pocetku sezone, ispao iz prve, colic dobio sansu, iskoristio je na najbolji nacin i eto tu smo gdje smo, u buducnosti se nadam da cemo uzeti fine pare za benju, a za savica kako kazu ovi upuceniji ljudi, nije vise to do neznanja, vec je to do odnosa izmedju njega i amara, a realno nikad mi nije bio kvalitetan igracJug je napisao/la:Mozete vi pricati o Markovicu sada sta god hocete, ali znam koje pisao ovdje da je bio jedan od boljih igraca u Zelji. Sama cinjenica, da kad smo uzeli titulu Markovic je bio bek, kako kad je los? Uzeli smo kup kad je igrao Markovic, kako kad je los ? slucajno ? To isto vazi i za Savica, kad nam je davao odlucujuce golove za prolaz u kupu penal i u Zenici u finalu gol za prolaz, tada je valjao. Sad odjednom Colic bolji od Markovica, a sve se ovo osvojilo, nema tu logike, to je samo upetljano nesto trece sto nije vezano za kvalitet. Ako cemo pisati o tome koje kada bio na kojo utakmici, vidim ocigledno da si slabo gledao Zelju za godine od kad je Colic u konkurenciji za tim, pa pricas da je dobar. Al hajd ..
Za zivot cijeli!
Eto Savic nije kvalitetan, ali je kvalitet Svraka i Jamaka, ljudi malo ozbiljnosti, pogotovo ovi sto Zelju prate duze. Budite malo realno .. . Ma da je iskoristio sansu ne bih bas rekao, vec bi rekao da je upao u ekipu koja je imala rezultate u odnosi na Colica koji je igrao kad bukvalno su svi bili losi, a ne samo on.ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:za markovica je to istina i dalje stojim ja iza toga da je kvalitetan igrac, ali nije bio u formi na pocetku sezone, ispao iz prve, colic dobio sansu, iskoristio je na najbolji nacin i eto tu smo gdje smo, u buducnosti se nadam da cemo uzeti fine pare za benju, a za savica kako kazu ovi upuceniji ljudi, nije vise to do neznanja, vec je to do odnosa izmedju njega i amara, a realno nikad mi nije bio kvalitetan igracJug je napisao/la:Mozete vi pricati o Markovicu sada sta god hocete, ali znam koje pisao ovdje da je bio jedan od boljih igraca u Zelji. Sama cinjenica, da kad smo uzeli titulu Markovic je bio bek, kako kad je los? Uzeli smo kup kad je igrao Markovic, kako kad je los ? slucajno ? To isto vazi i za Savica, kad nam je davao odlucujuce golove za prolaz u kupu penal i u Zenici u finalu gol za prolaz, tada je valjao. Sad odjednom Colic bolji od Markovica, a sve se ovo osvojilo, nema tu logike, to je samo upetljano nesto trece sto nije vezano za kvalitet. Ako cemo pisati o tome koje kada bio na kojo utakmici, vidim ocigledno da si slabo gledao Zelju za godine od kad je Colic u konkurenciji za tim, pa pricas da je dobar. Al hajd ..
- ThE_mAnIaCs_1987
- Kontakt:
nigdje nisam napisao da su dvojica navedenih dobri, cak sta vise, losi su, ali nije ni savic mnogo bolji od njih, pa da ga sad dizemo u zvijezde, naravno da je benjo imao srece sto je upao u ovakvu ekipu, ali ne treba omalovazavati njegove partije, jer je on zajedno sa jos 10 igraca donio ovih 15 utakmcia bez porazaJug je napisao/la:Eto Savic nije kvalitetan, ali je kvalitet Svraka i Jamaka, ljudi malo ozbiljnosti, pogotovo ovi sto Zelju prate duze. Budite malo realno .. . Ma da je iskoristio sansu ne bih bas rekao, vec bi rekao da je upao u ekipu koja je imala rezultate u odnosi na Colica koji je igrao kad bukvalno su svi bili losi, a ne samo on.ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:za markovica je to istina i dalje stojim ja iza toga da je kvalitetan igrac, ali nije bio u formi na pocetku sezone, ispao iz prve, colic dobio sansu, iskoristio je na najbolji nacin i eto tu smo gdje smo, u buducnosti se nadam da cemo uzeti fine pare za benju, a za savica kako kazu ovi upuceniji ljudi, nije vise to do neznanja, vec je to do odnosa izmedju njega i amara, a realno nikad mi nije bio kvalitetan igracJug je napisao/la:Mozete vi pricati o Markovicu sada sta god hocete, ali znam koje pisao ovdje da je bio jedan od boljih igraca u Zelji. Sama cinjenica, da kad smo uzeli titulu Markovic je bio bek, kako kad je los? Uzeli smo kup kad je igrao Markovic, kako kad je los ? slucajno ? To isto vazi i za Savica, kad nam je davao odlucujuce golove za prolaz u kupu penal i u Zenici u finalu gol za prolaz, tada je valjao. Sad odjednom Colic bolji od Markovica, a sve se ovo osvojilo, nema tu logike, to je samo upetljano nesto trece sto nije vezano za kvalitet. Ako cemo pisati o tome koje kada bio na kojo utakmici, vidim ocigledno da si slabo gledao Zelju za godine od kad je Colic u konkurenciji za tim, pa pricas da je dobar. Al hajd ..
Za zivot cijeli!
Kad su na pocetku sezone igrali Savic i Markovic rezultati nisu bili zadovoljavajuci , sad kad igraju Jamak i Colic rezultati su odlicni. Meni je ovo sasvim dovoljan pokazatelj da je Osim upravu i da se ne treba dovoditi u pitanje pocetni sastav koji on odabere i njihov kvalitet 
- spielführer_21
- Kontakt:
Nije Marković igrao u šampionskoj ekipi.. U uzvratnoj utakmici finala kupa igrao je Benjo..Jug je napisao/la:Mozete vi pricati o Markovicu sada sta god hocete, ali znam koje pisao ovdje da je bio jedan od boljih igraca u Zelji. Sama cinjenica, da kad smo uzeli titulu Markovic je bio bek, kako kad je los? Uzeli smo kup kad je igrao Markovic, kako kad je los ? slucajno ? To isto vazi i za Savica, kad nam je davao odlucujuce golove za prolaz u kupu penal i u Zenici u finalu gol za prolaz, tada je valjao. Sad odjednom Colic bolji od Markovica, a sve se ovo osvojilo, nema tu logike, to je samo upetljano nesto trece sto nije vezano za kvalitet. Ako cemo pisati o tome koje kada bio na kojo utakmici, vidim ocigledno da si slabo gledao Zelju za godine od kad je Colic u konkurenciji za tim, pa pricas da je dobar. Al hajd ..
Ne kažem da je Marković loš, vjerovatno je i bolji od Benje, ali između njih dva ja bih uvijek odabrao Benju jer us godine na njegovoj strani..
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
nigdje nisam napisao da su dvojica navedenih dobri, cak sta vise, losi su, ali nije ni savic mnogo bolji od njih, pa da ga sad dizemo u zvijezde, naravno da je benjo imao srece sto je upao u ovakvu ekipu, ali ne treba omalovazavati njegove partije, jer je on zajedno sa jos 10 igraca donio ovih 15 utakmcia bez poraza[/quote]Jug je napisao/la:Eto Savic nije kvalitetan, ali je kvalitet Svraka i Jamaka, ljudi malo ozbiljnosti, pogotovo ovi sto Zelju prate duze. Budite malo realno .. . Ma da je iskoristio sansu ne bih bas rekao, vec bi rekao da je upao u ekipu koja je imala rezultate u odnosi na Colica koji je igrao kad bukvalno su svi bili losi, a ne samo on.ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:za markovica je to istina i dalje stojim ja iza toga da je kvalitetan igrac, ali nije bio u formi na pocetku sezone, ispao iz prve, colic dobio sansu, iskoristio je na najbolji nacin i eto tu smo gdje smo, u buducnosti se nadam da cemo uzeti fine pare za benju, a za savica kako kazu ovi upuceniji ljudi, nije vise to do neznanja, vec je to do odnosa izmedju njega i amara, a realno nikad mi nije bio kvalitetan igracJug je napisao/la:Mozete vi pricati o Markovicu sada sta god hocete, ali znam koje pisao ovdje da je bio jedan od boljih igraca u Zelji. Sama cinjenica, da kad smo uzeli titulu Markovic je bio bek, kako kad je los? Uzeli smo kup kad je igrao Markovic, kako kad je los ? slucajno ? To isto vazi i za Savica, kad nam je davao odlucujuce golove za prolaz u kupu penal i u Zenici u finalu gol za prolaz, tada je valjao. Sad odjednom Colic bolji od Markovica, a sve se ovo osvojilo, nema tu logike, to je samo upetljano nesto trece sto nije vezano za kvalitet. Ako cemo pisati o tome koje kada bio na kojo utakmici, vidim ocigledno da si slabo gledao Zelju za godine od kad je Colic u konkurenciji za tim, pa pricas da je dobar. Al hajd ..
Ja tebi mogu navesti najmanje 5 utakmica u kojima je Savic spasio Zelju u odnosu na tu dvojicu koji nisu nikad nista uradili kad je trebalo. Evo da ti navedem neke, Kad smo osvojili kup, sigurno ne bi vidjeli finala, jer smo gubilo 1-0 gdje je bio penal na Savicu za 1-1. dalje u finalu istog tog kupa dao prvi mozda i najznacajni u toj utakmici i tako nas odveo do pehara. Znaci zahvaljujuci Savicu dosli u finale i osvojili. Da ne nabrajam golove koje je dao na Grbavici kad smo gubili i tako slicne stvari. Sto se tice ove dvojice koje ti stavljas u isti kos s Savicem, nisu nikada ni jednu utakmicu nista uradilo, ako cemo realno. Samo trci kao muha bez glave gore i dole i to je sve sto znaju, stavljati u kos s covjekom koji zna igrati lopte.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.