Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Kako onaj BMW X5 klizi čovječe,pitam se dal' sam se ikad vozio u "mirnijem" autu 

- Papastathopoulos
- Kontakt:
Pa na piku pise da je 2002. g. i da je 1.4 dizelŠB_Fidelis je napisao/la:Nema Clia 1,4 dizel tog godista, to je 1.5 dCi vec poboljsani motor koji trosi ispod 5 litara u prosjeku, i sto se mene tice, u odnosu na Punto, to je auto i po. Moze individualno biti problema sa njim, naravno, kao i sa svakim drugim vozilom, ali ne vidim po kojoj fori moze nekome isplativije ili logicnije u tom cjenovnom rangu biti uzeti Punta benzinca.Papastathopoulos je napisao/la:pa jel bas toliko kritican taj clio ?Marsal je napisao/la:@Papa...
Rodica imala Clia, slatko auto, 1.4 dizel al' u pm koliko je se puta pokvario. Dok s druge strane Punto ti je golf 2 novog dobaAko nadješ sebi kakvog Punta dizela da ti se uklapa u budžet obavezno uzimaj...
a tako je sladak
a koliko otprilike uzima ovaj punto 1.2
benzin, jel bar ispod 7 l ?
Ps. Ocel' ko uzet moju fiestu ?
Clio ima vecu osnovnu opremu od osnovnog Punta i u sustini, nekom globalnom prosjeku, je manje kvarljivo vozilo i sigurno da je stedljiviji od 1,2 benzinca koji trosi osjetno vise od 1,5 dCi Clia, a ide losije u usporedbi.
I da ispravim kolegu gore iznad, nema sanse da Punto 1,2 benzinac tog godista trosi manje od 6 litara. Ma ni 6,5.

@secer meni ne treba bijesno auto

Ko rano rani, il je pekar il nije normalan
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
Ma nema Clio tog godista 1,4 dizel, taj 1,4 motor je vjerovatno K tip benzinca koji je naslijedio stariji E tip, a od 2001. nekad je uveden 1,5 dCi i sigurno je jedan od najstedljivijih dizelasa u svojoj klasi s potrosnjom ispod 5 litara u prosjeku.
...Život za Široki...
- Papastathopoulos
- Kontakt:
Ma dobro, shvatam ja, al nisam ga ja stavljao na pik jbg
a vidit cu, ne znam bil' ga uzimao

- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ima svakakvih pocetnika i kamikaza po sarajevu. Ja bih uveo onu granicu do recimo nekih 90 KS da mogu auta vozati, i to je previse...secer je napisao/la:procitah da ovaj punto trosi nesto manje od 6 litara.
majku mu, pa to i ne trosi.![]()
nego, zasto autic od 1200 kubika?
da sam vlast, navjerovatnije bi i djeca od 14 godina smjela voziti takve i slicne ´masine´.
@path...
Sta ce ti merc, na zadnjem pogonu, ti jos kao pocetnik, ufati te zima, ucis hatme dok dodjes od tacke A do tacke B. Uzmi Clia 1.5 dCi. Startan, solidno moze povuci, malo trosi

Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
A uzeo bi ja clia, kazem preslatko je auto, ne trosi puno i sve to, al ne znam je li puno da nadoplatim 2.000 KM na ovo moje koje imam jbgBosniacum Lilium je napisao/la:@path...
Sta ce ti merc, na zadnjem pogonu, ti jos kao pocetnik, ufati te zima, ucis hatme dok dodjes od tacke A do tacke B. Uzmi Clia 1.5 dCi. Startan, solidno moze povuci, malo trosi

ma ne troše nijedan ni drugi preko 5 i po garant. Ja na puntu polago, u tih mjesec dana 4 puta se pokvario (možda je do menePapastathopoulos je napisao/la:Ljudi, imam jedno pitanje..mozda je glupo, al jbg ja sam laik sto se auta tice..koje auto vise trosi: 1.2 benzin ili 1.4 dizel ? I koliko ?
Hvala

Kolumna: http://forum.sportsport.ba/viewtopic.php?f=35&t=6347
-
- Kontakt:
" Čuvaj se rata i Fiata " - BH narod

- Marsal
- Kontakt:
Evo mi već imamo Stila 1.9jtd 2003 god, 85 kw mjesec dana u vlasništvu, ma nemam šta da pričam, auto je vrh vrhova, zmajić. Uvijek bih ga uzeo prije Golfa 4, a vagali smo upravo izmedju ta 2 auta i Stilo nam se čini puno, puno bolji... vozali svakakve verzije i Golfa i Stila i Stilo pobijedio.
To da su Fiati loši to je nekada bilo, našem narodu nevaljaju samo zato što zahtijevaju redovno održavanje i što je to održavanje skuplje nego u pojedinih švaba...
To da su Fiati loši to je nekada bilo, našem narodu nevaljaju samo zato što zahtijevaju redovno održavanje i što je to održavanje skuplje nego u pojedinih švaba...
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
- _forzamilan_
- Kontakt:
Šta ti znaš šta je auto GOLF JE BETON
sarkazam

[youtube][/youtube]VEĆ je G klasa sama po sebi brutalno vozilo kojem malo koji terenac može parirati, kako performansama tako i cijenom. No prava egzotika je njena posebna izvedba s tri osovine i cijenom vrlo bliskom supersportskom SLS-u.
Nema sumnje kako se radi vanserijskom vozilu koje će svoje buduće vlasnike vjerojatno tražiti među ruskim oligarsima, novopečenim kineskim bogatašima i arapskim šeicima. Ništa čudno, baš kao ni podatak kako će ovaj model biti proizveden u seriji ne većoj od 30 primjeraka.
Vozilo je razvijeno na osnovi modela G320 CDI, također u 6x6 izvedbi, a razvijenog 2011. godine za austrijsku vojsku. Dovoljno je reći kako se radi o vozilu koje svog izvornika "šiša" za 1,1 metar u duljinu, te po četvrt metra po pitanju širine i visine. Podnica vozila postavljena je na čak 460 mm od podloge, a kotači su promjera nevjerojatnih 37 inča. Modificirana G klasa teži 3.775 kg, dok je nosivost tek 650 kg.
Dozelski motor s vojne izvedbe ustupio je mjesto moćnijem AMG-ovom 5,5 V8 biturbo benzincu sa 544 KS i 758 Nm, usuglašenom sa 7G-tronic automatskim mjenjačem. Prijenos je na sve tri osovine u omjeru 30:40:30, a pogon posjeduje pet blokada diferencijala čime je omogućen neovisan rad svakog kotača.
Vjerovali ili ne, ovaj gotovo šest-metarski monstrum uhvati 100 km/h za manje od 6 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski limitirana na 160 km/h. Orijentacije radi spomenimo i tvornički prosjek potrošnje od 18 l/100 km. Za sve ostalo tu je promotivni video.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&
Krepat ma ne molat!
Krepat ma ne molat!
- Marsal
- Kontakt:
ufff dobar Merc ali vidi ovog čuda
[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
[youtube][/youtube]
ovaj komentar dole kako će 72-godišnji milijarderi izgledati sjajno u ovome
ovaj komentar dole kako će 72-godišnji milijarderi izgledati sjajno u ovome

“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
- ŠB_Fidelis
- Kontakt:
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
ima li iko iskustva sa nissan almera ? vidim da su jeftini... mane, prednosti?
-
- Kontakt:

Uploaded with ImageShack.us
Evo koliko volim svoju zenu. Al sad ga ja vozam kad god stignem. Sta mislite.
-
- Kontakt:
U Americi je ovo Nissan Versa. Ovdje se moze kupit za $12,000 al da nista u njemu nema. Nissan po mom misljenju uopste nije lose auto. Puno su mi ljepsi od tojote i honde al da su bolji ne mislimBosniacum Lilium je napisao/la:ima li iko iskustva sa nissan almera ? vidim da su jeftini... mane, prednosti?
A evo i Nissan GT-R
" onclick="window.open(this.href);return false;!
" onclick="window.open(this.href);return false;!
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Don Alfredo Di Stefano
Don Alfredo Di Stefano
Istestirao sam u ova dva dana Skodu Superb do krajnjih granica. Kakva masina.
Nisam mogao verovati da je ovo ovako fenomenalno auto dok ga nisam uzeo "pod svoje". Motor 1.9 tdi 130 KS,jednostavno stroj.Prosle godine istu ovu relaciju vozio sa peticom,sada sa Skodom i po meni neuporedivo bolji trag na mene ostavila Skoda. 

Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:

- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
ovo zenino ili?mambabalkan je napisao/la:
Uploaded with ImageShack.us
Evo koliko volim svoju zenu. Al sad ga ja vozam kad god stignem. Sta mislite.