SiamoNoi je napisao/la:Ovako je to bilo nekad:
Mislim da je Dinamo jedini klub na svijetu sa kojim Juventus ima negativan score

Sretno momcima koji su isli na utakmicu, gustajte

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
SiamoNoi je napisao/la:Ovako je to bilo nekad:
Psovali neki purgeri svim navijacima Juventusa mater makaronasku,spagetasku zabarsku itd. Vecina je to mogla iskulirati osim nekog srbina par metara od mene. Sreca pa nije mogao doci do njihSarajevo1946 je napisao/la:Šta ono bi na istoku kad su onu dvojicu izveli? Da nisi ti Gefufna skočio kod gola Dybale?
[emoji14]
Zivi jasta,trebao si i ti doci **** virozu da popijemo sta i da upoznas par eminentnih clanova choporaSiamoNoi je napisao/la:Gdje ste,jeste živi?
Kad ste stigli kuci?Marvin je napisao/la:
Jbg,jos i danas vazem da idem van ili ne.Futsal je za vikend,a to ne planiram propustitMarvin je napisao/la:Zivi jasta,trebao si i ti doci **** virozu da popijemo sta i da upoznas par eminentnih clanova chopora
Gefufna je napisao/la:Treci i cetvrti se vec vidjelo koliko nas je Juventina na istoku sa zakopcanim jaknama. Kao aplaudira se lijepom golu Dybale, a samo, vidi slucajnosti, aplaudiraju oni u neutralnom outfitu.![]()
U 6 ujutroGefufna je napisao/la:Kad ste stigli kuci?Marvin je napisao/la:
Ma ja. Prvi kulturno govori da ne moze sa dresom i da ne mogu proci pored njega tako, drugi dodje ko kocijas, pa onda unervozi i prvog. Treci, izgleda ko da im je nadredjeni, dodje pita sta se desava i pusti me. Jos im ja govorim evo obuci cu duks evo ga kod zene u torbi, a duks isto Juve.SiamoNoi je napisao/la:To te redari nisu puštali?
Meni nestalo cigara na zagrijavanju, a covjek do mene ima punu kutiju i psuje nema cime upalit. Rekoh, dobro vecer gospodine, moze li robna zamjena.Marvin je napisao/la:U 6 ujutroGefufna je napisao/la:Kad ste stigli kuci?Marvin je napisao/la:Al smo pravili dvije duze pauze,na prvoj u Sl. Brodu na odmoristu smo zaglavili sat i pol sa dinamovcima sto su sjedili u lokalu blizu stadina do mene i @dinoo. Par cudnih pogleda kako kazes prvobitno,kontam sada ce biti frke zbog rezultata,medjutim ok momci
![]()
Btw spasila me neka starija gospodja vezano za upaljac,iza mene sjedila
Eto sad si vidio.Ne vjeruješ na šta to liči dok sam ne vidiš.Prvi su oni koji pojma nemaju o situaciji nego eto prate kad je LP i jer je moderno ko ovaj kasnije što navodiš,drugi su gotovo kompletan zapad i solidan dio istoka u zadnje vrijeme (ne znam kako je bilo jucer jel se sta promijenilo...),treci dio istoka i sjever.Za četvrte nikad čuoGefufna je napisao/la:Ali ste stvarno smijurija od tima, sad shvatam puno bolje. Slusam oko sebe jucer skoro cijeli dan, i na trgu u 2 kafica i onom wine/heese baru, a i na stadionu...jedan voli i Dinamo i Mamica i BBB, drugi voli Dinamo i Mamica ne BBB, treci Dinamo i BBB, cetvrti samo BBB, ovaj kaze dosao samo sto je LP, onaj dedo sto je doveo unuka na tekmu prvi put... sve moguce varijacije i permutacije.
Ruzan osjecaj, da se ne lazemo. Sve kontam prepoznat ce me neko sa trga gdje sam bio okurazen.SiamoNoi je napisao/la:Sta kaze,s Boysima isao do RavnicaNego,sta kazete na njihov performans?
Momci nisu prestali sa navijanjem,doslovnoSiamoNoi je napisao/la: Sta kaze,s Boysima isao do RavnicaNego,sta kazete na njihov performans?
Aj to,nego prikaze usporeni snimak pljuvanja igraca na teren,faul ili nesto deseto ali ne i golove.Sarajevo1946 je napisao/la: porazno je da nema semafor sa vremenom
Bila i bh zastava na istoku na ogradi, bilo 5-6 momaka pored nje.Sarajevo1946 je napisao/la:Šta se žališ, bili su golovi sa ostalih tekmi na poluvremenu.Ne vjerujem da je to do njih, nego da UEFA uvjetuje...
Bila je neka naša zastava sa ljiljanima na jugu, piše Juve na njoj...
Standardno.Sarajevo1946 je napisao/la:Ja sam stigao dosta kasno, pa sam ušao na sami početak utakmice. Bile su ogromne gužve ispred, dugo se čekalo i iznenadio sam se kako to nije malo bolje organizovano. Mislim da je samo jedan ulaz na istok bio otvoren? Nisu me ni prerovili čak, samo karta i lična.
Ne postoji tu više navijanje kad nema Boysa.Mozda s vremena na vrijeme neki slabasni pokusaji.Ona ekipa koja je prije dolazila na utakmice prvenstveno na istok više ne dolazi zbog situacije oko kluba.Sarajevo1946 je napisao/la:Očekivao sam bolju atmosferu, istok i zapad ništa nisu navijali, nijednom bar neku pjesmu da zapjevaju. BBB nekako mali kop oko 2000 ljudi, ako i toliko, ali dobro ne poznajem detaljno situaciju i koliko ih je tu nakon prekika bojkota. Solidno su navijali.
...
Ubijeđen sam da bi kod nas puno bolja atmosfera bila na Koševu i mi smo dosta energičnija publika.
Napisao sam Dini jucer-prekjučer da vjerojatno neće gledat.Gledali su jedino kada su Boysi bili na istoku i to samo i jedino na toj tribini.I radi toga što nisu sjedili na svojem mjestu na praznom stadionu su ljudi dobivali zabranu odlaska na utakmice (to su te nelegalne crne liste koje klub nije imao pravo sastavljati,a sada su ukinute pa su se Boysi vratili).Sarajevo1946 je napisao/la:Mislio sam da će sjedenje biti po numerisanim sjedištima, ali jok. Indijanci ko i kod nas, nema veze što je LP uzeli mi mjesto.Sjedio sam na ne baš najpreglednijem mjestu, ali ok.
Upravo takoSarajevo1946 je napisao/la:samo nekako se osjeti da je "mrtav fudbal" u Zagrebu, bez neke prave emocije
Oko mene su na istoku u sektoru do juzne tribine skoro svi navijali za Juve, ali su do poluvremena krili obiljezja, kasnije se poskidaliGefufna je napisao/la:Jbt Zagreb, ja kontao Evropa, ono qrac i seljakluk, ko da ratujemo i shvatio bih ja da Juve i Dinamo imaju neki rivalitet, ali ovako...![]()
Dosao u dresu; prvo - sto sam bio jedini u Juve dresu na platou prije tekme, pa krenuse cudni pogledi, okupise se 3-4 oko mene (razbjezase se kad sa zakopcao jaknu ili je u tom trenutku dosao Marvin, ne znam sad tacno); drugo - jedva udjoh na tekmu uopste, ne daju na tekmu u Juve obiljezjima, dvojica mi se nasrase da ga skinem i bacim ili da izadjem, sreca dodje neki treci i rece da zakopcam jaknu do vrata i da ne skidam niti da slavim eventualni gol/ove.
![]()
Prvi i drugi su se slavili tiho, impludirajuce i u sebi. Treci i cetvrti se vec vidjelo koliko nas je Juventina na istoku sa zakopcanim jaknama. Kao aplaudira se lijepom golu Dybale, a samo, vidi slucajnosti, aplaudiraju oni u neutralnom outfitu.![]()
Nije osjecaj kao u Torinu, ali sve u svemu, lijepa noc i iskustvo.![]()
Bilo mi jos ljepse da se nije mijesalo pivo i bijelo (vino), i da Marvin, dino i kum nisu ostali vjerni Jamnici.
![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.