RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

VELEZDOGROBA
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la VELEZDOGROBA » 08 apr 2011, 19:17

Puno srece sutra u gradaccu
hocemo pobjedu

ADOOO
Kontakt:

Post Postao/la ADOOO » 08 apr 2011, 20:31

DOBRO DOSLI U GRADACAC SUTRA SVI NAVIJACI VELEZA!!!!!!!!!!!
RD 07 ZELI VAM DOBRO DOSLICU

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 apr 2011, 20:38

ADOOO je napisao/la:DOBRO DOSLI U GRADACAC SUTRA SVI NAVIJACI VELEZA!!!!!!!!!!!
RD 07 ZELI VAM DOBRO DOSLICU
Ovako su bili docekivani navijaci veleza i prije rata...danas nas samo mali broj lopova i izdajnika mrzi.
Hvala na dobrodoslici.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 apr 2011, 21:04

izgleda, i kajtaz ulazi na vrata bh nogometa,
slika
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 08 apr 2011, 23:42

Tri legende na slici. Malo ko je takve asove imao... 8-)

Rođeni. ;)
Who dares, wins !

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 08 apr 2011, 23:50

Kakva li je vatra u njihovim glavama kada se ovako sretnu... Ih...
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !

Smrt nacionalizmu !!

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 09 apr 2011, 11:41

Gledam ove stare utakmice veleza, pa sve se pitam zasto nema danas takvih virtuoza.
Nije samo stvar sa velezom, vec i sarajevom, zeljeznicarom, hajdukom, dinamom...
Danas imamo profesionalaca koji izgledaju stvarno smjesni. Osnovne stvari su primanje lopte, dodavanje, nabacivanje...
Znam da je rat doprinio dosta, naravno, ali rat je poodavno zavrsio, i nebi se vise trebali nato oslanjati.
Nije mi jasno sta se radi na tim treninzima, u mladim selekcijama. Danas se cini mi se vise posvecuje paznja fizickoj spremi nego radu sa loptom.
Najzalije je kad vidim mladu reprezentaciju, momci jedva trce..da ne govorim o primanju lopte, nabacivanju.
Mislim da se mnogo vise paznje treba usmjeriti na mlade uzraste.
Smjesno mi je kada nasi komentatori nekoga nazivaju talentom, a covjeku 25 godina.
Kako su uspjeli pjanic, medunjanin, dzeko, ibisevic, salihovic...svi su oni bili mladi, pa sta su postigli.
Dzeko nebi nikad uspio da nije otiso iz zelje.
Cini mi se da ovi nasi ljudi neznaju stvarati igrace.

ŠB.TRN
Kontakt:

Post Postao/la ŠB.TRN » 09 apr 2011, 12:22

MOZAK je napisao/la:Gledam ove stare utakmice veleza, pa sve se pitam zasto nema danas takvih virtuoza.
Nije samo stvar sa velezom, vec i sarajevom, zeljeznicarom, hajdukom, dinamom...
Danas imamo profesionalaca koji izgledaju stvarno smjesni. Osnovne stvari su primanje lopte, dodavanje, nabacivanje...
Znam da je rat doprinio dosta, naravno, ali rat je poodavno zavrsio, i nebi se vise trebali nato oslanjati.
Nije mi jasno sta se radi na tim treninzima, u mladim selekcijama. Danas se cini mi se vise posvecuje paznja fizickoj spremi nego radu sa loptom.
Najzalije je kad vidim mladu reprezentaciju, momci jedva trce..da ne govorim o primanju lopte, nabacivanju.
Smjesno mi je kada nasi komentatori nekoga nazivaju talentom, a covjeku 25 godina.
Kako su uspjeli pjanic, medunjanin, dzeko, ibisevic, salihovic...svi su oni bili mladi, pa sta su postigli.
Mislim da je osnova svakog od ovih bivsih nogometasa bio mali nogomet.Na ulici se najbolje nauci i primati loptu i dodavati i sve ostalo.Treneri to samo malo usavrse.Tko danas igra nogometa/fudbala po ulici nitko.Ode na trening posle toga zabije se u kladionicu,pa pokera,pa slota,pa mallo binga,kerova i misli da je neki nogometas faca.Zidan je uvijek govorio da je najvise naucio igrajuci na ulici,danas iako ima i terena nitko ne igra.Igraju oni veterani po 50 godina ,i to je to!!! ;) ;)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 09 apr 2011, 12:30

ŠB.TRN je napisao/la:
MOZAK je napisao/la:Gledam ove stare utakmice veleza, pa sve se pitam zasto nema danas takvih virtuoza.
Mislim da je osnova svakog od ovih bivsih nogometasa bio mali nogomet.Na ulici se najbolje nauci i primati loptu i dodavati i sve ostalo.Treneri to samo malo usavrse.Tko danas igra nogometa/fudbala po ulici nitko.Ode na trening posle toga zabije se u kladionicu,pa pokera,pa slota,pa mallo binga,kerova i misli da je neki nogometas faca.Zidan je uvijek govorio da je najvise naucio igrajuci na ulici,danas iako ima i terena nitko ne igra.Igraju oni veterani po 50 godina ,i to je to!!! ;) ;)

E bogami slažem se u potpunosti s vama. Sve što kažete je istina što nekom i smeta. Ali evo ja sam dobio kasetu finala kupa maršala tita iz 1986 i ponekad je navijem da gledam. Ma to su virtuozi, pogotovo u sredini terena, ma karabegu nisi mogao loptu uzeti jedino da uleti tenk i da ga gađa, krila da i ne govorim. A što je danas fudbal slab, pa evo moje mišljenje. Ja sam išao na neke naše utakmice i najveći problem je DUPLI PAS nikoga ne zna odigrati interesantno, zatim centaršutevi, ma ko da hljeba nemaju u sebi, dodavanja, izvođenje kornera, ma imam osjećaj kao da bježe od lopte, a da danas ne samo u BiH, već i šire igraju manekeni i šarlatani, slažem se. Zato treba pokrenuti te turnire na ulici, pa tek onda očekivati nešto. Mislite da su nekdašnji fudbaleri imali bolje uslove - šipak, naravno da nisu ali su zato znali s loptom, a ovi imaju skoro sve pa ne znaju. E šta je razlog, valjda leži u njihovim mozgovima.......

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 09 apr 2011, 13:05

Ma znam ja da je nemoguce vratiti taj žar ulice, jer danas ti je ulica internet, kladionica i ostale budalestine.
Zasto se neorganizuju turniri na nivou cjele drzave u svim gradovima?
Npr, neka velez organizuje turnire uzrastta 13, 14, 15 - 16 godina., neka igraju kvartovi, zalik, sehovina, carina..., ali da to bude na jednom ozbiljnijem nivou, medijski popraceno. Nek se odigra u sali sjevernog logora. Nkao skole, ucitelji, roditelji budu prisutni na tom nekom turniru.
Beezze bubam sta bi trebalo.
Mogu ovu incijativu pokrenuti i navijaci, skole..samo treba volje, jer sport je inace totalno zabacen.
Treba mu dati atraktivnost.
Mozda bi se ti virtuozi pronasli na slicnim turnirima.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 09 apr 2011, 14:31

Vizavi diskusije gore zasto nema talenata onakvih.

Treneri pionira i omladinaca su srce jednog tima. To u Velezu od rata na ovamo nije profunkcionisalo.
Prije rata Zeko Selimotic i Salem Halihodzic su ljudi radili kako treba i u miru.

Da dodje jedan predan covjek koji zna fudbal , obidje skole Mostarske (turniri su isto dobra prilika naravno) probere sve sto je brzo i vizljasto i radi s momcima sistematski na duzi rok bila bi velika razlika.

Kada moze Island od 300 000 dusa zemlja da ide u polufinale nekih svjetskih /evropskih prvenstava u rukometu moze se u Hercegovini probrati 11 momaka i napraviti igrace koji bi barem harali ovom ligom.
Nije problem ni uslova ni para toliko koliko nedostatka sistematskog rada i organizacijskog znanja i discipline.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 09 apr 2011, 15:57

Nisam uspio danas na put s ekipom.
Zna li se kol'ko je raje otišlo ?
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.

Smrt nacionalizmu !!

1922
Kontakt:

Post Postao/la 1922 » 09 apr 2011, 16:33

Titova-Juga je napisao/la:Nisam uspio danas na put s ekipom.
Zna li se kol'ko je raje otišlo ?
Nula

NeToBoLa
Kontakt:

Post Postao/la NeToBoLa » 09 apr 2011, 18:01

Uzeli Rođeni bod. Bod po bod i idemo prema gore. :D
Who dares, wins !

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 09 apr 2011, 18:10

NeToBoLa je napisao/la:Uzeli Rođeni bod. Bod po bod i idemo prema gore. :D
.., a kako je izgledalo da nam nema spasa od ispadanja.
Bravo za upravu, igrace, trenera..naravno i nase navijace.
Nadam se da iduca sezona nece biti repriza, da ce se krenuti naprijed..

Titova-Juga
Kontakt:

Post Postao/la Titova-Juga » 09 apr 2011, 18:12

Bravo ROĐENI !!!!!!!!!!!!

Smrt nacionalizmu !!

Tito_1922
Kontakt:

Post Postao/la Tito_1922 » 09 apr 2011, 19:18

Odlican rezultat,ipak Zvijezda je dobra ekipa..(to smo vidjeli u jesenjem djelu protiv nas)

Antifa!
Mostar nam otac, Neretva majka....a Velež smo MI..

Do zadnjeg dana cemo se boriti za ideologiju rahmetli našeg komandanta Hujke (za jedinstven Mostar) i Generala Sefera.(za jedinstvenu BiH)

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 09 apr 2011, 19:19

Ovaj bod je zlata vrijedan ! ;) :)
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

zvjezdas
Kontakt:

Post Postao/la zvjezdas » 09 apr 2011, 19:30

Zalosno je bilo na utakmici,vatreno u sredini ali niko ne zeli dati gol,sve je namjesteno.Velezovci se valjali po terenu a Zvijezda nije htjela dati gol.Sudije sve tolerisale.Dakle,rezultat je izreziran.Zalosno je samo sto onolike navijace napravise budalama.Pozz.iz Gradacca i nadam se da vam je poklonjen bod osigurao opstanak.

Red or Dead
Kontakt:

Post Postao/la Red or Dead » 09 apr 2011, 19:50

zvjezdas je napisao/la:Zalosno je bilo na utakmici,vatreno u sredini ali niko ne zeli dati gol,sve je namjesteno.Velezovci se valjali po terenu a Zvijezda nije htjela dati gol.Sudije sve tolerisale.Dakle,rezultat je izreziran.Zalosno je samo sto onolike navijace napravise budalama.Pozz.iz Gradacca i nadam se da vam je poklonjen bod osigurao opstanak.
HAHAHA.Bola dosta i vama i nama po bod. sto se bunis,'ta ne mozete u LP.Kad je citava liga s*ebana sto ne bi i ova utakmica :D

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.