Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Marvin
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la Marvin » 16 jan 2017, 22:35

sljivo je napisao/la:Fabrika čarapa Juventus. :)
:urnebes:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 jan 2017, 22:37

Logo ispunjava sve kriterijume grafickog I logo dizajna, samo jednostavno nismo navikli da ovo bude grb nekog kluba... ovaj kontrastni sa tri zvezdice.cak I ne izgleda lose...
:thumbup:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 16 jan 2017, 22:41

Ovo je samo logo koji ce se koristiti za marketing.
Nije promjenjen grb kluba
1946

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 jan 2017, 22:43

Jeste, kompletan rebranding je urađen i sve će se u ovom fazonu sa krivim slovima i linijama raditi.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 16 jan 2017, 22:47

Očajno, ako je privremeno kao sto su nasi uradili (i kod nas mi bilo bezveze) onda ok

Poslano sa mog x600 koristeći Tapatalk
Il Club più titolato al mondo!

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 16 jan 2017, 22:49

Marketing, jbg. Valja sad promijenit sve ove stvari u ormaru. :mrgreen:

A samo su trebali cekati par godina da se Fiat sroza do kraja i da Elkan zavrsi u ludari, i bit ce porodicnih para ko salate. :roll:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Marvin
Kontakt:

Post Postao/la Marvin » 16 jan 2017, 22:53

Gefufna je napisao/la:
A samo su trebali cekati par godina da se Fiat sroza do kraja i da Elkan zavrsi u ludari, i bit ce porodicnih para ko salate. :roll:
:lol:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 jan 2017, 22:55

Glavni motiv je čuvena izjava L'Avvocata:
“I even get excited when I see the letter ‘J’ in a newspaper headline. It makes me think of Juventus instantly.”
Jednostavnost ubija na tržištu. Niko neće kupovati opremu Juventusa sa velikim grbom za izlaske i slične gluposti. Zato ovaj logo ide na sve živo, pogledajte samo adidas i nike, ne mogu jednostavnije.

Ni meni se nešto ne sviđa kao asocijacija sa historijom Juventusa i pogotovo prijašnjim grbovima, ali para buši gdje burgija neće.

Procter
Kontakt:

Post Postao/la Procter » 16 jan 2017, 23:00

Realno ovaj logo nije sekunde ružan cak stavise bas je lijep, ali realno sa druge strane ovo je debilan potez uprave... nije Juventus Man City da svake godine mijenja grb radi komercijalne svrhe i prodaje dresova... gubi se identitet kluba ovim potezima... nadam se da ni u ludilu ova promjena nije trajna kategorija, jer onaj bik je simbol grada Torina.... ova dva slova J pitaj Boga sta predstavljaju....

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 16 jan 2017, 23:00

Stvarno smijesan logo,grb Juvea je simbol istorije trofeji,igracke legende,navijaci=TRADICIJA :D :D

A ovaj novi obicna naljepnica na trenerci i dresu :puke:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 jan 2017, 23:07

Procter je napisao/la:Realno ovaj logo nije sekunde ružan cak stavise bas je lijep, ali realno sa druge strane ovo je debilan potez uprave... nije Juventus Man City da svake godine mijenja grb radi komercijalne svrhe i prodaje dresova... gubi se identitet kluba ovim potezima... nadam se da ni u ludilu ova promjena nije trajna kategorija, jer onaj bik je simbol grada Torina.... ova dva slova J pitaj Boga sta predstavljaju....
Predstavljaju Juventus. Neko ko zna nešto o marketingu i dizajnu:
from a marketing stand point, I think it's a genius move. the board wants people all over the world to associate the letter J with juve. See the letter J on tv, in the news, think of juve. in terms of marketing and global exposure, this logo is genius. this logo helps make juve a brand, not only a team. And ties together well with j-hotel, j-restaurants etc.
Opet, što se marketinga i dizajna tiče ovo je vrhunski potez. Nama navijačima koji se više vežemo za tradiciju teško se naviknuti.

BlueBosnian
Kontakt:

Post Postao/la BlueBosnian » 16 jan 2017, 23:12

Totalno bezveze!
Mislim da bi se Zdenek Grygera složio sa mojom konstatacijom.

Previše jednostavnosti;
Neki će reći da u tome i jeste ljepota, ali - logo je ružan, dosadan i totalno neadekvatan (jedno je nike, adidas a nešto sasvim drugo fudbalski tim).

O ukusima se ne vrijedi raspravljat', što se mene tiče mogu staviti i pandu.. :mrgreen:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

Procter
Kontakt:

Post Postao/la Procter » 16 jan 2017, 23:14

IlCapitano je napisao/la:
Procter je napisao/la:Realno ovaj logo nije sekunde ružan cak stavise bas je lijep, ali realno sa druge strane ovo je debilan potez uprave... nije Juventus Man City da svake godine mijenja grb radi komercijalne svrhe i prodaje dresova... gubi se identitet kluba ovim potezima... nadam se da ni u ludilu ova promjena nije trajna kategorija, jer onaj bik je simbol grada Torina.... ova dva slova J pitaj Boga sta predstavljaju....
from a marketing stand point, I think it's a genius move. the board wants people all over the world to associate the letter J with juve. See the letter J on tv, in the news, think of juve. in terms of marketing and global exposure, this logo is genius. this logo helps make juve a brand, not only a team. And ties together well with j-hotel, j-restaurants etc.
Opet, što se marketinga i dizajna tiče ovo je vrhunski potez. Nama navijačima koji se više vežemo za tradiciju teško se naviknuti.
Znam i ja da je jedno J Juventus... nije to bas neki bauk za skontati... ali zasto dva J.... i dosta lici na onu novogodisnju carapu za Djeda Mraza... uglavnom nidje veze potez uprave ali eto, pare su izgleda bitne....

I npr mene prvog ovo J ne asocira odmah na Juventus, ima barem 5 rijeci koje mi prije na um padnu a pocinju sa J, iako simpatisem Juventus vec dugo dugo.... tako da ovo je ogroman rizik i moze biti ozbiljan fail ako zbog ovoga padne prodaje dresova i ostalih stvari, poput trenerki i sl.... ali eto valjda znaju sta rade.... dosad u finansijama nisu omahnuli....

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 jan 2017, 23:16

Procter je napisao/la:
IlCapitano je napisao/la:
Znam i ja da je jedno J Juventus... nije to bas neki bauk za skontati... ali zasto dva J.... i dosta lici na onu novogodisnju carapu za Djeda Mraza... uglavnom nidje veze potez uprave ali eto, pare su izgleda bitne....

I npr mene prvog ovo J ne asocira odmah na Juventus, ima barem 5 rijeci koje mi prije na um padnu a pocinju sa J, iako simpatisem Juventus vec dugo dugo.... tako da ovo je ogroman rizik i moze biti ozbiljan fail ako zbog ovoga padne prodaje dresova i ostalih stvari, poput trenerki i sl.... ali eto valjda znaju sta rade.... dosad u finansijama nisu omahnuli....
Pa i nisu dva slova J. Samo jedno ali 'poduplano' :mrgreen:

Moraju nešto izmisliti inače bi samo nalijepili veliko J u Times New Romanu :mrgreen:

Eto i anketa :mrgreen:

Procter
Kontakt:

Post Postao/la Procter » 16 jan 2017, 23:22

Meni je fakat ovaj grb lijep, prevashodno jer je jednostavan, i najbolji majstori na svijetu u Photoshopu, Corelu i ostalim programima za obradu slika crtaju jednostavne stvari... a ovaj je bas jednostavan, i tu je njegova ljepota....
Ali wtf mijenjati grb koji se nije promijenio bruku godina i po kojem je Juventus poznat, zatvorske boje plus zlatni bik.... stvarno me vec sada puca nostalgija za ''starim'' grbom, iako ce ostati do ljeta barem na dresovima, pa tek onda ide ovo novo nesta na koje se valja navici....

Burberry46
Kontakt:

Post Postao/la Burberry46 » 16 jan 2017, 23:30

IlCapitano je napisao/la:Jeste, kompletan rebranding je urađen i sve će se u ovom fazonu sa krivim slovima i linijama raditi.
Ne svidja mi se, bas velika promjena
1946

farenhajt
Kontakt:

Post Postao/la farenhajt » 16 jan 2017, 23:35

da ga makar u elipsu stavise
Za uspjeh je potrebno raditi drugacije od drugih, a ne truditi se uraditi to bolje

pendjercity
Kontakt:

Post Postao/la pendjercity » 16 jan 2017, 23:42

Italia je napisao/la:
pendjercity je napisao/la:Juventini iz Sarajeva, imam jedno potanje za vas.
Ima li u Sarajevu neki ugostiteljski objekat u kojem se može rahat pogledati utakmica Juventusa (bez šaltanja programa)?
Prvenstveno me zanima prijateljska atmosfera, a zbog Juventusa sam spreman ući i u neprijateljsko okruženje.
Hvala
Freakys na skenderiji.
Hvala.
Ovaj put nisam iskoristio, ali za neki drugu priliku dobro ce doci...
Upravo gledam snimak.....

Sudija nas je masakrirao, početak je bio žuti karton za Sturara... Pa ond par oproštenih za Fiorentinu...
Nakon dolazi "opasna igra" prije prvog gola... Rukomet u petercu Fiorentine...
Naravno, malo uspavani Bufon... I zanimljiva taktika Alegrija...
35 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Volim te BOSNO !!!

J@72

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 16 jan 2017, 23:43

Ako pogledate historiju loga Juventusa, od 60. godine Juventus mijenja relativno često grbove, tako da je ovo otprilike 11. grb koji Juve dobija od 1960. godine.
Jednostavan je, minimalizam je, pogledajte grbove velikih svjetskih marki, kreću se u istim pravcima minimalistički sa oštrim linijama, mada zanima me koliko im je neko uzeo para za ovaj logo :mrgreen: Sigurno je bio konkurs

Moggi
Kontakt:

Post Postao/la Moggi » 16 jan 2017, 23:43

slika
Zarathustra

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.