FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hilmo » 09 apr 2014, 22:06

ultrahell24 je napisao/la: kakva prica? koliko dugo mi imamo novac,da mozemo dovoditi adekvatna pojacanja po zelji trenera? Znaci pare su ulozene prije nekih par mjeseci,sta ste ocekivali cudo odma neko da se desi? Pomaci se vide ne bas kakve bi mi zeljeli al se vide! Klub se stabilizovao,plate redovne,igraci za nase uslove odlicni,znaci sve za par mjeseci,sacekajte malo pa cemo onda da pricamo i sudimo nekom!
Pomaci na oživljavanju kluba se vide od samog dolaska Dine Selimovića, nekom možda smeta ta medijska pompa oko kluba ali da bi privukao sponzore moraš biti medijski zastupljen, kod nas je problem što ne nekad ne razmišlja šta će se iznijeti u javnost.
Moja najveća želja je da se prestane sa konstantnim mjenjanjem igračkog kadra na svakom prelaznom roku. Treba i treneru dati malo više vremena (Plišek - par mjeseci, Jović - malo više od godine, Husref - manje od godine, Jarni - tri mjeseca). Ovo su sve treneri od kako je ova garnitura vodstva kluba.
Da se ne razumijemo, ja ovu našu upravu podržavam jer su mnogo stvari uradili, samo im je mana što podlegnu pritisku rezultata i navijača. Neko će reći da tako oni pokušavaju zadržati svoju stolicu, možda, ali za tu stolicu su prosili (bukvalno prosili) po Turskoj, Njemačkoj da bi isprosili u dalekoj Maleziji.
Petrović je tu i treba mu dati vremena da ekipu postavi na pravi kolosjek, ali mu na kraju sezone dati do znanja da 90% ekipe treba održati na okupu.

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 09 apr 2014, 22:11

hilmo je napisao/la:
ultrahell24 je napisao/la: kakva prica? koliko dugo mi imamo novac,da mozemo dovoditi adekvatna pojacanja po zelji trenera? Znaci pare su ulozene prije nekih par mjeseci,sta ste ocekivali cudo odma neko da se desi? Pomaci se vide ne bas kakve bi mi zeljeli al se vide! Klub se stabilizovao,plate redovne,igraci za nase uslove odlicni,znaci sve za par mjeseci,sacekajte malo pa cemo onda da pricamo i sudimo nekom!
Pomaci na oživljavanju kluba se vide od samog dolaska Dine Selimovića, nekom možda smeta ta medijska pompa oko kluba ali da bi privukao sponzore moraš biti medijski zastupljen, kod nas je problem što ne nekad ne razmišlja šta će se iznijeti u javnost.
Moja najveća želja je da se prestane sa konstantnim mjenjanjem igračkog kadra na svakom prelaznom roku. Treba i treneru dati malo više vremena (Plišek - par mjeseci, Jović - malo više od godine, Husref - manje od godine, Jarni - tri mjeseca). Ovo su sve treneri od kako je ova garnitura vodstva kluba.
Da se ne razumijemo, ja ovu našu upravu podržavam jer su mnogo stvari uradili, samo im je mana što podlegnu pritisku rezultata i navijača. Neko će reći da tako oni pokušavaju zadržati svoju stolicu, možda, ali za tu stolicu su prosili (bukvalno prosili) po Turskoj, Njemačkoj da bi isprosili u dalekoj Maleziji.
Petrović je tu i treba mu dati vremena da ekipu postavi na pravi kolosjek, ali mu na kraju sezone dati do znanja da 90% ekipe treba održati na okupu.
pricas nesto u sto nisi upucen,al to stalno radis! Plisek kad je bio uprava nije imala pare,Irfan je dao 100 milja da klub dobije licencu,dolazili su igraci koji su mogli otici kad zele itd nije se moglo birati sad je drugacije! Selimovic je trazio nekog da ulozio,rovio,kopao al to nije bilo moguce jer niko nece da ulozi u ovu zemlju,klubovi tesko nadju sponzora da donira 100 maraka a ne milione! Sva sreca Fedja Kusturica je premuntao Tana i tako se ovo i desilo,a ne zaslugom Dine,inace Dino radi sve najbolje sto moze,vecina njih je u ovo sve usla sa srcem bez ikakvog interesa,borili se sa raznim parazitima koji su tu godinama bili,mucili se sa dugovima,sa tuzbama itd

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 09 apr 2014, 22:27

ultrahell24 je napisao/la: pricas nesto u sto nisi upucen,al to stalno radis! Plisek kad je bio uprava nije imala pare,Irfan je dao 100 milja da klub dobije licencu,dolazili su igraci koji su mogli otici kad zele itd nije se moglo birati sad je drugacije! Selimovic je trazio nekog da ulozio,rovio,kopao al to nije bilo moguce jer niko nece da ulozi u ovu zemlju,klubovi tesko nadju sponzora da donira 100 maraka a ne milione! Sva sreca Fedja Kusturica je premuntao Tana i tako se ovo i desilo,a ne zaslugom Dine,inace Dino radi sve najbolje sto moze,vecina njih je u ovo sve usla sa srcem bez ikakvog interesa,borili se sa raznim parazitima koji su tu godinama bili,mucili se sa dugovima,sa tuzbama itd
Sve ja to znam....
Uvijek sam prije shvatao zašto se igrači prodaju tako jeftino, zašto se potpisuju kratkotrajni ugovori, nije se imalo para pa se moralo pristajati na sve uslove igrača i njihovih menadžera da bi potpisali. Ali ne mogu shvatiti da smo mi od tada izgradili samo jednog igrača iz naše omladinske škole. U takvim situacijama kada nemaš para okrećeš se nečemu šta imaš, kakvo god da je.

Što kažeš nisam upućen, ali eto ko je upućen nek kaže: Zašto su Plisku pustili da ode, kod Varešanovića je dobijao nešto prilike i u tim igrama je bio jako dobar (kasnije ga je povreda kod Nijaza malo unazadila), Kako to da Haris Handžić nama ne odgovara a u Banja Luci protiv nas jedan od boljih na terenu.....E u svim ovim godinama naša uprava podlegne pritisku i želi instant rezultate ali tu pravi jednu veliku grešku.

Ne volim da se poredimo sa njima ali to je uspjelo samo našim komšijama, ali sjetimo se te godine kako su igrali u jesenjem dijelu (koliko se sjećam bili su 6 - 7 ) ali su ostavili trenera i ekipu i na proljeće BUM. Mi ni jednog trenera u zadnje četiri godine nismo doveli na ljeto i da ga ostavimo do kraja sezone.

Ne želim se praviti pametan ali ove stvari treba mjenjati, pa makar ne osvojili ništa još dvije godine, što reče jedan BH fudbalski radnik, mjenjao bih sve trofeje u Ligi i Kupu za grupnu fazu Lige Evrope, e i ja bih.

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 09 apr 2014, 22:30

Pliska je tebi neki talent? Haris Handzic svi znaju zasto nikad nece biti igrac,cak ni u Borcu nista nije uradio,uglavnom uslovi su katastroflani bili isto kao i sad,ali nije ova uprava tu 20 godina kao neke da kazes zasto igraca jednog nismo napravili,koliko me sjecanje sluzi Pandza se dobro prodao,Handzic takodje,Dzakmic,Pelak itd svi ti nasi silni talenti da su valjali,ugrali bi barem negdje vani u nekom drugoligasu barem,ali ni to nemogu,gdje je taj Pliska sada,nista apsolutno nije napravio

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 apr 2014, 22:42

Kad se samo sjetim Radovca gurali u reprezentaciju kad je otisao u Zenit na probu, u nebesa ga dizali a decko vjeciti talenat.
Nebuloze pisali kao odsteta 1.mil. eura.
Zadnja izmjena: Elegant, dana/u 09 apr 2014, 22:45, ukupno mijenjano 1 put.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 09 apr 2014, 22:44

To što oni igraju u nekim niželigaškim klubovima ne mora značiti da nisu talenti, možda su imali loše menadžere, možda nemaju ambicija za napredak nego jednostavno žele malo da uzmu para i to je to. Pliska nastupa za Partizan Tirana, da su mu naši dali pravu priliku možda bi izrastao u boljeg fudbalera i igrao za bolji klub, ko zna...

Da ne idemo dalje, samo da ponovim da Petroviću treba dati šansu više od nekoliko mjeseci, ne uslovljavati ga ni sa Kupom ni sa plasmanom u Evropu ni sa nekim boljim rezultatom u Evropi, nego pustiti čovjeka da radi, da i na taj način pokušamo. Ali mu kao jedini uslov postaviti da 90 % ekipe treba ostati na ljeto.

@elegant
Radovac jeste talenat samo mu treba dati priliku i istrpiti ga malo, tek mu je 18, on ako u narednu godinu i pol ne bude prvotimac završit će kao i ovi gore pomenuti. Kod njega samo treba da se srede neke stvari.

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 09 apr 2014, 22:48

hilmo je napisao/la:Salu na stranu ono danas sto sam pisao ali i sam skeptik prema novom treneru. Nikad ne ocekujem nesto specijalno tako da i sad mislim da Petrovic nece moci nesto puno napraviti.
A onda na ljeto, ako ovaj ostane, ide sklapanje ekipe po njegovoj zelji sto znaci pet sest novih igraca, pa onda dok se to sve uigra prodje polusezona koja nece biti propracrna dobrim rezultatima i u januaru noga Ljupku. Najsretniji bih bio kada ovako ne bi desilo ali......

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Zato je bolje sto je sada dosao nego na ljeto.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 09 apr 2014, 22:57

hilmo je napisao/la:To što oni igraju u nekim niželigaškim klubovima ne mora značiti da nisu talenti, možda su imali loše menadžere, možda nemaju ambicija za napredak nego jednostavno žele malo da uzmu para i to je to. Pliska nastupa za Partizan Tirana, da su mu naši dali pravu priliku možda bi izrastao u boljeg fudbalera i igrao za bolji klub, ko zna...

Da ne idemo dalje, samo da ponovim da Petroviću treba dati šansu više od nekoliko mjeseci, ne uslovljavati ga ni sa Kupom ni sa plasmanom u Evropu ni sa nekim boljim rezultatom u Evropi, nego pustiti čovjeka da radi, da i na taj način pokušamo. Ali mu kao jedini uslov postaviti da 90 % ekipe treba ostati na ljeto.

@elegant
Radovac jeste talenat samo mu treba dati priliku i istrpiti ga malo, tek mu je 18, on ako u narednu godinu i pol ne bude prvotimac završit će kao i ovi gore pomenuti. Kod njega samo treba da se srede neke stvari.
sta su ti igraci napravili u krarijeri,koliko golova,asistencija itd? Kad nisu mogli u slabijim klubovima nebi ni u Sarajevu mogli,znam ja odlicno kako igraju nasa djeca,cast izuzetcima kojih je veoma malo

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 apr 2014, 23:01

Elegant je napisao/la:Kad se samo sjetim Radovca gurali u reprezentaciju kad je otisao u Zenit na probu, u nebesa ga dizali a decko vjeciti talenat.
Bas vala sa 18 godina vjeciti talenat,sram nas bilo :zviz:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 09 apr 2014, 23:04

miky_hz je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Kad se samo sjetim Radovca gurali u reprezentaciju kad je otisao u Zenit na probu, u nebesa ga dizali a decko vjeciti talenat.
oni su puni talenata,sve neki poluigraci osim Tomica al ih hvale kao da su u najmanju ruku mjesavina Mesija i Ronalda

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 apr 2014, 23:09

Stojcev spreman za Zvijezdu,istu vjerovatno propustaju Tadejevic,Vusljanin radi nekih laksih povreda pa se ne zeli rizikovati,prema treningu i uigravanju Puzigaca ce umjesto Tadejevica dok ce Vusljanina zamjeniti Puric,ostalo je sve standarno pocet ce najbolji tim izuzev ove dvije promjene
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 09 apr 2014, 23:12

Ma ja klasika....
Bez obzira na sve igre i rezultate mi, navijači, trebamo biti konstanta kao što smo i do sad bili. Odogodite izlaske za subotu i u petak na Koševo.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 09 apr 2014, 23:13

ultrahell24 je napisao/la:
miky_hz je napisao/la:
oni su puni talenata,sve neki poluigraci osim Tomica al ih hvale kao da su u najmanju ruku mjesavina Mesija i Ronalda
za vas smo mjesavina Reala i Barce
FKŽ !

Just do it.TM
Kontakt:

Post Postao/la Just do it.TM » 09 apr 2014, 23:16

ovaj hilmo bas realan lik..... :salut:
:)

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 09 apr 2014, 23:18

haha mjesavina Barse i Reala,pa sto nas nemozete godinama pobijediti :lol: kako ce lijepo biti kad vas oderemo na derbiju,i ubijemo svaku nadu za titulu posto pojma nemate,Slavija i Radnik pa onda dobijete Celika koji drugi tim izvede i dignete se u nebesa,ima da vas oderemo zapamti ovo

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 09 apr 2014, 23:19

ultrahell24 je napisao/la:Pliska je tebi neki talent? Haris Handzic svi znaju zasto nikad nece biti igrac,cak ni u Borcu nista nije uradio,uglavnom uslovi su katastroflani bili isto kao i sad,ali nije ova uprava tu 20 godina kao neke da kazes zasto igraca jednog nismo napravili,koliko me sjecanje sluzi Pandza se dobro prodao,Handzic takodje,Dzakmic,Pelak itd svi ti nasi silni talenti da su valjali,ugrali bi barem negdje vani u nekom drugoligasu barem,ali ni to nemogu,gdje je taj Pliska sada,nista apsolutno nije napravio
Apsolutno se ne slazem sa tobom! Kako da uspije neko od nase djece kad istu tu djecu mi navijaci FKS i niko drugi osim nas samih kakvi jesmo poznati odavno sta drugo nego ih DOBRO,sto vise popljuvamo,izofiramo,naljagamo pa onda ispada da i nevaljaju nikom a kamo li nama itd..A panza i handza ostavise 300 000 eurica u kasu klubica.Jedino nase djete koje je otislo,spasilo se i nevratilo se je DZEMAL BERBEROVIC,pametan covjek da se je vratio bio bi ovakav,onakav i na kraju nikakav !!!

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 09 apr 2014, 23:20

ultrahell24 je napisao/la:haha mjesavina Barse i Reala,pa sto nas nemozete godinama pobijediti :lol: kako ce lijepo biti kad vas oderemo na derbiju,i ubijemo svaku nadu za titulu posto pojma nemate,Slavija i Radnik pa onda dobijete Celika koji drugi tim izvede i dignete se u nebesa,ima da vas oderemo zapamti ovo
Vi ste nadu za titulu izgubili u bl 7 kola prije kraja a mi cemo kako ti kazes predzadnje kolo, al mislim da ce ti to ostati samo pusta zelja.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 09 apr 2014, 23:24

@ultrahell24
Sad ćeš se reći da ti ja namećem šta trebaš pisati i kako se ponašati....Ali zbog takvih najava kao što je ova tvoja, o dominaciji i šetnji ligom do kraja svi smo u proteklim danima trpili prcanje od strane komšija, koji to rade s punim pravom, zato molim te nemoj najavljivati neke pobjede na derbiju da nakon njega ne bi bilo opet pretjeranog ispijanja krvi....

ultrahell24
Kontakt:

Post Postao/la ultrahell24 » 09 apr 2014, 23:25

terabajt je napisao/la:
ultrahell24 je napisao/la:haha mjesavina Barse i Reala,pa sto nas nemozete godinama pobijediti :lol: kako ce lijepo biti kad vas oderemo na derbiju,i ubijemo svaku nadu za titulu posto pojma nemate,Slavija i Radnik pa onda dobijete Celika koji drugi tim izvede i dignete se u nebesa,ima da vas oderemo zapamti ovo
Vi ste nadu za titulu izgubili u bl 7 kola prije kraja a mi cemo kako ti kazes predzadnje kolo, al mislim da ce ti to ostati samo pusta zelja.
vidjecemo polako samo haha sa uzivanjem cu ovdje pisat pa nek osvoji ko god hoce! Ima da vas rastavimo na proste faktore

Krokodil
Kontakt:

Post Postao/la Krokodil » 09 apr 2014, 23:27

@ultra

Idi ba divljaj na nekom drugom forumu, života ti.

Čuj neko nekoga da razbije na derbiju .. :crazy:

Daj da pobjedimo Zvijezdu za 2 dana .. :arrow:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”