Nastavlja se Bundesliga
Sve ocekivano i danas kao i jucer osim mozda u utakmica u BVB - FCB i FCN - S04.
BVB dosao do pobjede zahvaljujuci iskljucivo Robenu, jedva cekam dolazak Sakirija. Robena komotno mogu prodati. Da neko nekaze sada da ovo pisem radi ove jedne utakmice, ne, to sam napisao i prije ove utakmice na temi Bayerna. Jako je sebican igrac tako da bi volio da napusti GIGANTE iz Minhena zvane Bayern. Zaraditi koju susku za njega i dovidjenja sretno prijatno. Nisam gledao utakmicu, posao j**iga ali sam pratio koliko toliko i pregledao sam pregled. Nista, ostaje kup i LP. BVB definitivno osvaja BL, nazalost.
Nürnberg me iznenadio visokom pobjedom protiv jako dobre ekipe Salkea. Ocekivao sam nerijeseno ali FCN izgleda nemisli da strahuje za opstanak.
Ostali kao sto sam rekao ocekivano.
Hoff oderao guzove Finku i finkovim damama. 4:0, nemogu da vjerujem. Imaju srece da je Keln losiji od njih inace bi pod ruku sa Lauternom al eto ove godine ima losijih. Da se Babel nije pravio strucnjak, trener vrhunske klase i gradio autoritet na Sejadu Salihovicu zvanom Seji, sigurno bi sada bili veliki kandidat za izlazak na europsku scenu. Ali covjek hoce da bude trener pa eto mu ga.. Ostaje mu sredina tabele iako imaju sanse za EL al jako tesko da ce to Stutgart, Leverkuzen i Hanover prokockati. Babelu idiote!
Leverkuzen se mucio sa ovim kosarkasima. Nevjerovatno, ako misle ovako igrati u EL bolje da prepuste nekom drugom mjesto. Svasta, ocekivao sam 4-5 komada u mrezi Lauterna i naravno 0 komada u mrezi Apotekara. Kad sam vidio rezultat 1:1 auuu sok (sa nasim S)
Hanover razbio Magatove vukove i tako ih izbacio iz kandidata za EL. Imaju jos sanse al izgubiti od direktnog kandidata, jako tesko. Ovdje su morali iscupati bilo kako barem bod da bi ostali u utrci za europu. Hanover gazi, zasluzeno ce mo ih izgleda opet gledati naredne godine u EL. Zao mi sto nema Enkea medju nama da se raduje svojoj ekipi.
Da se malo osvrnem i na naredno kolo.
VfB Stuttgart : SV Werder Bremen
Vjerujem da ce ekipa Vede nastaviti gdje je stala i tako definitivno Werder izbaciti iz kandidata za EL. I nisu neka ekipa, imaju Pizara jedino i simulatora, igraca od papira, Marina. Tako da ovdje prizeljkujem kec uz naravno barem jedan Vedin gol.
1. FC Kaiserslautern : 1. FC Nürnberg
Koji su ovo? Lautern? A to su oni sto su vec ispali. Dovidjenja i sretno u cvajti. Ovdje mislim da Nürnberg nebi smjeo imati problema da osigura opstanak i donese kuci 3 boda. Da ovjeri visoku pobjedu protiv S04. Znaci 2
VfL Wolfsburg : FC Augsburg
Magatovi puleni ce ovo dobiti ali jako tesko, ima tu velikih sansi da bude i X. Ako kojim slucajem VW ne dobiju FCA mogu se i definitivno oprostiti od EL. Ali ce dobiti na guzove jedan razlike. Znaci kec
FC Schalke 04 : Borussia Dortmund
J**eba tekma, S04 dobra ekipa ali igraju protiv BVB-a, novim-starim prvakom njemacke. Ovdje sam se nado kecu uz pobjedu Bayerna u Dortmundu ali ovo drugo je vec otpalo tako da ovdje neigra ulogu rezultat. Malu prednost dajem Salkeu. Borusija se istrosila protiv Bayerna, izmorila, polomila, izlomila ali im je vrijedilo. Ovdje mogu komotno i kiksati. Najvece sanse dajem X-u pa kecu. Znaci 1X :ugeek:
Bayer 04 Leverkusen : Hertha BSC
Ko je ta sta je ta? Da prostis to je Herta. Leverkuzen ne smije kiksati kod kuce ako misli u EL a ako i kiksaju protiv Herte onda nemoraju ni ici u EL da sramote Njemacku. Ovo moraju oderati guzove Berlinu i poslat ih kuci da traze drugu zrtvu gdje ce se cupati.
Hamburger SV : Hannover 96
Fink protiv Hanovera. Dobra ce ovo utakmica biti, HSV mora dobiti ako misli da ostane ako kojim slucajem kiksaju povecat ce sebi sanse da budu sljedece godine u bundesligi ali onoj drugoj, cvajti. Hanover jako dobra ekipa i mogli bi ovdje iscupati barem bod ako ne i tri. Ovdje je sve otvoreno 1X2 ali eto ako se mora odabrati to je onda X.
FC Bayern München : 1. FSV Mainz 05
FCB ce ovdje odmarati igrace za Real. Sigurno da nece igrati 60% ako ne i vise ekipe koju smatramo prva postava. Ovdje ce Svajni zaigrati da malo udje u formu pred duele sa Realom. MainC dolazi zagrijan i nebi se iznenadio da iscupaju bod od Giganta koji ce, kako sam vec rekao, igrati najvjerovatnije sa drugom ekipom. Ali to sebi Bayern nebi smjeo dopustiti, ali eto vidjet ce mo sta ce biti. Ipak ovo mislim da ce biti kec. Znaci 1
M'gladbach : 1. FC Köln
Ako misli ostati kandidat za LP moraju dobiti ove iz grada **** i gurnut ih jos koji metar dole, u cvajtu. Necu duziti, kec.
Sport-Club Freiburg : 1899 Hoffenheim
Evo nam mozda najzanimljivijeg duela. Mujdza gegen Sejo. Freiburg u vrhunskoj formi i mislim da kuci nece kiksati protiv ekipe Hoffa, ali Sejo i co. ako kojim slucajem ovdje pobjede definitivno se ubacuju u kandidate za EL. Ovdje je sve moguce tako da necu nista prognozirati
Alaj ga ja serem sa ovim dugackim postovima ali nikako da stane u nesto malo kad pises o BL - ligi zbog koje se i voli fudbal