fks74 je napisao/la: ↑30 jun 2021, 22:18
BordoSarajevo je napisao/la: ↑30 jun 2021, 22:15
fks74 je napisao/la: ↑30 jun 2021, 22:06
Znaš li ti, šta je sporazumni raskid ugovora ?
Naravno da znam.
ALI sporazumni raskid nije oprost dugova, nije oproštenje dugova i ostatka ugovora.
Ti smatraš da će Miličević i Mešanović oprostiti ove plate koje nisu dobili od početka godine, da će halaliti ostatak ugovora? Zašto bi to uradili kad tužbom mogu dobit sve, i papire i pare. Ugovor se mora ispoštovati.
Primjer:
Sporazumni raskid je i dogovor da se neisplaćene plate uplate lupam kroz 3 mjeseca a da se ostatak ugovora isplati pola, ne cijeli, lupam godinu dok se druga godina oprašta. I to je vid sporazuma.
Ne vidim razlog zašto nas navedeni igrači ne bi ogulili skroz, pogotovo kad svi znamo kakvi su menadžeri i šta sve rade a to je njihov poso.
Naravno, ja bi volio da njima ništa ne platimo ali nam ništa ne ide u prilog.
Dobili su čiste papire za dug prema njima, tako da smo sa njima čisti. Isto tako sa ostalima, koji su imali ugovore.
Niko sretniji od mene da je tako.
Al da je to tako kako ti kažeš, svi bi dovodili dobre igrače, neplaćali ih, koristili ih pola godine i dali im papire za te plate, nema logike.
Oni su mogli dobit čiste papire jer klub nije ispoštovao ugovor. Par mjeseci ne plaćaš, tužiš i dobiješ papire, naravno da možeš tražiti i ostatak ugovora, i klub i igrači su se obavezali na obaveze koje MORAJU ispoštovati.
Oni zbog ove situacije mogu dobit i papire i pare i to je jedino logično.
Naravno da ne bi volio da je to tako nit se naslađujem nit koji kur.ac, samo razmišljam glavom i nije mi svejedno zbog ove katastrofalne situacije.