A to za ratovanje, taman da sam ovdje 10 godina, znam da bi ratovao jedino za svoju BiH.
Nekad davno, Bošnjaci su se borili na istočnim ratištima pod zastavom sultana. Sada samo pod ljiljanima.
Moderator/ica: insider
E jesu bezobrazni. Hoce slati svoje drzavljane u vojsku, gdje to imaStroj1946 je napisao/la: ↑05 maj 2026, 16:27Pa EU, najviše Njemačka, ima/ju u planu da zarate s nekim, na duže staze, da mi se mogli riješiti ovih imigranata i migranata, koji su se namnožili u zadnjih 20, 30 godina. Jedan od razloga i jest izdavanje državljanstva poslije pet godina. Prvo bi njih pozvali, pa ostale.
Tako su Amerikanci u građanskom ratu, sve imigrante koji su pristali brodovima u New Yorku i Bostonu, odmah s broda dali im državljanstvo na licu mjesta i slali ih u rat.
Ma haj ba, bitno je nek se puca, gdje, nije bitno. Al nije isto ratovat za Švabu ili Baketa
Francuska se takodje okrenula proizvodnji oruzija i neke firme su pocele da rade samo za vojnu industriju, dok su do skoro radile i za komercijalne sektore.Asteriks je napisao/la: ↑05 maj 2026, 15:56Rheinmetall povećao proizvodne kapacitete artiljerijskih granata sa 70.000 na 1,1 milion. Povećana je i proizvodnja municije srednjeg kalibra sa približno 800.000 na više od četiri miliona metaka, a za vojne kamione sa 600 na 4.500 jedinica.
Bgm Švabeci se opet naoružavaju.
Gledajući trenutne trgovinske partnere EU po pitanju uvoza nafte i naftnih derivata, sigurni dobavljači su Norveška, Kazahstan i Libija. Naravno tu su Ameri kao vodeći, ali vidimo kako se odnosi zaoštravaju.Murga je napisao/la: ↑06 maj 2026, 06:40Francuska se takodje okrenula proizvodnji oruzija i neke firme su pocele da rade samo za vojnu industriju, dok su do skoro radile i za komercijalne sektore.Asteriks je napisao/la: ↑05 maj 2026, 15:56Rheinmetall povećao proizvodne kapacitete artiljerijskih granata sa 70.000 na 1,1 milion. Povećana je i proizvodnja municije srednjeg kalibra sa približno 800.000 na više od četiri miliona metaka, a za vojne kamione sa 600 na 4.500 jedinica.
Bgm Švabeci se opet naoružavaju.
U Americi se sad pojedini roboti za sastavljanje elektrotehnike proizvode prvenstveno za vojnu industriju, pa tek kasnije mogu ostale industrije da dodju na red.
Evropa postepeno radi na tome da smanje ovisnost o Americi, pocevsi od tog naoruzanja, do tehnologije. Energija takodje, mada mi se to cini kao najtezi potez do sada.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.