14th May-Roma (A)
17th May-Lazio
21st May-Crotone (H)
28th May-Bologna (A)
3rd June-Real Madrid/Atletico Madrid
Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma
- IlCapitano
- Kontakt:
Re: Juventus FC
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Ako Pjana ne igra protiv Lazia, definivno odmoriti Marchu za taj meč.musla je napisao/la:Kad već spomenu finale kupa stvorio nam se problem, Khedira vjerovatno otpada zbog povrede, Pjanić požutio. Ukoliko Marcha nije spreman igrati 2 tekme u 3 dana onda je bolje ga poštediti protiv Rome, odigrati sa veznim redom Pjanić-Rincon...
ja pjanica ne bih stavljao protiv rome ... ni pod razno
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- Romagnoli13
- Kontakt:
Pogrešno je sada omalovažavati ono što je Conte napravio.Jer on je postavio temlje ovog Juventusa, i on je taj koji je započeo ovu dominaciju Juventusa. Uostalom ovi koji malo duže i pozornije prate LP-a, ne bi trebali da tako osuđuju Antonia za njegove nešto lošije rezultate u Evropi.Jer LP-a je u mnogočemu specifično takmičenje, i puno toga mora da se posloži i poklopi da bi se došlo do vrha.
Imao Juventus i ranijih godina i decenija situaciju kad su u Serie A bili neprikosnoveni a u LP-a nisu imali neki uspjeh.Upravo zbog te specifičnosti takmičenja u kojem se nikad ne može znati šta će se desiti, pa čak ni kad imaš fanstatičnu ekipu.
Napisao sam već da ću čestitati svima ovdje i priznati da sam bio u krivu kad je Allegri u pitanju.Da, Allegri je definitivno napredovao kao trener i neka uzme tu titulu u LP-a, to bi bio šlag na tortu svega što je Juventus počeo još tamo kad je Conte došao.
Samo nemojte da postanete umišljeni kao onomad simpatizeri Bayerna, koji su nakon one fenomenalne sezone pod vodstvom Juppa pregazili sve u Evropi.Pa nakon toga su umislili da to takmičenje pripada njima i da je veliki neuspjeh ispasti u 1/4 finalu ili polufinalu.Jer to su zaista dječija razmišljanja, jer LP-a ne pripada nikome.Pa čak ni Real M. iako imaju nevjerovatnih 11 titula.
Već sljedeće sezone se može desiti da Juventus ispadne u 1/8 finala recimo, ali to je fudbal i ne treba praviti oko toga dramu.
Imao Juventus i ranijih godina i decenija situaciju kad su u Serie A bili neprikosnoveni a u LP-a nisu imali neki uspjeh.Upravo zbog te specifičnosti takmičenja u kojem se nikad ne može znati šta će se desiti, pa čak ni kad imaš fanstatičnu ekipu.
Napisao sam već da ću čestitati svima ovdje i priznati da sam bio u krivu kad je Allegri u pitanju.Da, Allegri je definitivno napredovao kao trener i neka uzme tu titulu u LP-a, to bi bio šlag na tortu svega što je Juventus počeo još tamo kad je Conte došao.
Samo nemojte da postanete umišljeni kao onomad simpatizeri Bayerna, koji su nakon one fenomenalne sezone pod vodstvom Juppa pregazili sve u Evropi.Pa nakon toga su umislili da to takmičenje pripada njima i da je veliki neuspjeh ispasti u 1/4 finalu ili polufinalu.Jer to su zaista dječija razmišljanja, jer LP-a ne pripada nikome.Pa čak ni Real M. iako imaju nevjerovatnih 11 titula.
Već sljedeće sezone se može desiti da Juventus ispadne u 1/8 finala recimo, ali to je fudbal i ne treba praviti oko toga dramu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)
Kao navijac Milana moram priznati i reci da sve osim trostruke krune bi bio neuspjeh za ovakav Juve kao danas, koji je po meni najjaci ikada. A nije da ne pratim a Boga mi nisam bas ni mlad vise, nazalost
. Samo se nadam da vam Mandzukic nece zaigrati finale jer mi je sinoc uzeo kesh sa onim debilskim zutim kartonom u 91" . A i bez njega vidim pobjedu Juveta u finalu LP i to u hednikepu protiv Reala. Sretno i cestitke.

Hoenes: "Juve will probably win the Champions League. they have nobody under the age of 33 in defence. Nobody will ask if they are too old"
1974---1975---1976---2001---2013---2020
-
- Kontakt:
Re: RE: Re: Juventus FC
Bonucci, Sandro.Saurman je napisao/la:Hoenes: "Juve will probably win the Champions League. they have nobody under the age of 33 in defence. Nobody will ask if they are too old"
Sent from my GT-I9082 using Tapatalk
#ALLEGRIOUT
Good news. It's nothing serious. I'll need to rest for the next couple of days but after that I'll be able to help the team in the decisive games of the season. Still excited we made it to the UEFA Champions League final and especially about the way we played. Very much looking forward to meeting Real Madrid C.F. for the big showdown in Cardiff ! Na zvanicnoj stranici SK ! Dobro je 

Max Allegri
Šta dobro, odličnoMig_Mig je napisao/la:Good news. It's nothing serious. I'll need to rest for the next couple of days but after that I'll be able to help the team in the decisive games of the season. Still excited we made it to the UEFA Champions League final and especially about the way we played. Very much looking forward to meeting Real Madrid C.F. for the big showdown in Cardiff ! Na zvanicnoj stranici SK ! Dobro je

- IlCapitano
- Kontakt:
- IlCapitano
- Kontakt:
Jan Oblak's agent when asked about interest from Inter: "A future at Inter? Please? Are you serious? In Italy there is only Juventus"

OdlicnoIlCapitano je napisao/la:Jan Oblak's agent when asked about interest from Inter: "A future at Inter? Please? Are you serious? In Italy there is only Juventus"

Max Allegri
- L'Avvocato
- Kontakt:
aahahahahahaha koje pišanje
★★★
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)
Jedini legitimni nasljednik buffona... nekako njega i ocekujem da bude golman narednih 10-12godina jer nerealno je da ipak brani dugo kao buffon jer je ipak gigi najbolji ikad... pa mu nije problem ni sada braniti na vrhunskom nivou...
Kad se buffon oprosti u maju naredne godine sutradan odmah potpisati ovog momka jer je prirodni talenat nesto poput buffona ili casillasa... a ne fizikaner koji se rasiri po citavom golu, a refleks kao umrla mazga...
Kad se buffon oprosti u maju naredne godine sutradan odmah potpisati ovog momka jer je prirodni talenat nesto poput buffona ili casillasa... a ne fizikaner koji se rasiri po citavom golu, a refleks kao umrla mazga...
Gigi se oprasta tek 2020Kompromis je napisao/la:Jedini legitimni nasljednik buffona... nekako njega i ocekujem da bude golman narednih 10-12godina jer nerealno je da ipak brani dugo kao buffon jer je ipak gigi najbolji ikad... pa mu nije problem ni sada braniti na vrhunskom nivou...

Max Allegri
- Feldmarschall
- Kontakt:
Ovaj Juventus budi osjećaj katarze u čovjeku dok ih gleda i traži novu dozu što prije. Toliko su perfektni da je uživanje gledati sve što rade na terenu. Kao sinhronizovano plivanje. Kao sat. Ako se za neku ekipu može upotrijebiti ovo poređenje onda je to sigurno ova Allegrijeva. Nisam ga smatrao ovoliko dobrim po dolasku u Juve, ali me natjerao da pojedem sve što sam rekao o njemu, čak i pomislio. Ne volim poređenja, pogotovo jer su okolnosti znatno drugačije, ali ovu ekipu vodi bolje od svog prethodnika. Elegantnije. Contea smatram vrhunskim stručnjakom, stavio bih ga na papir među pet imena kada je riječ o dizanju ekipe iz mrtvih i postavljanje na noge. Fenomenalan strateg, ali mi se Allegri čini boljim taktičarem i lakšim čovjekom za saradnju. Valja baratati sa toliko ega u svlačionici, a on to rješava onako ancelottijevski. Pametna uprava ga može musti narednih deset, petnaest godina jer ovakvim načinom rada neće puknuti, a već je dokazao da umije mijenjati i igrače i formacije pa i stil igre bez da rezultati trpe. Chapeu mister Allegri!
Velika sportska nepravda će biti ako izgube finale. S druge strane stoji najjači kolektiv u fudbalu trenutno, ali Juve ima svoje adute koji su čisto fudbalski. Razlozi zbog kojih se voli ova igra i uživa u njoj.
Radi fenomenalne uprave, Allegrija, Buffona i talijanskog fudbala - forza Juve!
Velika sportska nepravda će biti ako izgube finale. S druge strane stoji najjači kolektiv u fudbalu trenutno, ali Juve ima svoje adute koji su čisto fudbalski. Razlozi zbog kojih se voli ova igra i uživa u njoj.

Feldmarschall je napisao/la:Ovaj Juventus budi osjećaj katarze u čovjeku dok ih gleda i traži novu dozu što prije. Toliko su perfektni da je uživanje gledati sve što rade na terenu. Kao sinhronizovano plivanje. Kao sat. Ako se za neku ekipu može upotrijebiti ovo poređenje onda je to sigurno ova Allegrijeva. Nisam ga smatrao ovoliko dobrim po dolasku u Juve, ali me natjerao da pojedem sve što sam rekao o njemu, čak i pomislio. Ne volim poređenja, pogotovo jer su okolnosti znatno drugačije, ali ovu ekipu vodi bolje od svog prethodnika. Elegantnije. Contea smatram vrhunskim stručnjakom, stavio bih ga na papir među pet imena kada je riječ o dizanju ekipe iz mrtvih i postavljanje na noge. Fenomenalan strateg, ali mi se Allegri čini boljim taktičarem i lakšim čovjekom za saradnju. Valja baratati sa toliko ega u svlačionici, a on to rješava onako ancelottijevski. Pametna uprava ga može musti narednih deset, petnaest godina jer ovakvim načinom rada neće puknuti, a već je dokazao da umije mijenjati i igrače i formacije pa i stil igre bez da rezultati trpe. Chapeu mister Allegri!

- IlCapitano
- Kontakt:
Max uzeo 6. trofej sa Juventusom, prestigao Contea i sad su samo Trapp i Lippi ispred sa 14 i 13 komada. Ako uzmemo tripletu već sljedeće sezone će imati priliku stići obojicu. 

Feldmarschall je napisao/la:Radi fenomenalne uprave, Allegrija, Buffona, Pogbe, Gefufne i talijanskog fudbala - forza Juve!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.