Novi PC
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Novi PC
E ovako, ovih dana uzimam novi komp pošto se s ovim postojećim komotno mogu odpozdraviti, do takvog je stanja došlo.
Zapeo sam na matičnoj i kućištu.
Najvjerovatnije da ću kupiti sa pika, a ukupna cijena komponenti ispod je 871km.
Ostali su mi još matična i kućište da izaberem i tu sam nekako u velikim dvojbama.
Naravno da želim mašinu koja će potrajati, pogotovo bi uzeo dobro kućište jer kasnije definitivno namjeravam nadograđivati sa jačom grafičkom i sl.
P.S, što se tiče kućišta, preferiram da ima i fan controller.
Max što trenutno mogu je do 1180km.
PROCESSOR: Amd fx8320
HDD: Sata3 7200 1tb wd-caviar blue 64mb
RAM: ddr3 8gb 1866mhz
G.CARD: gtx750ti 2gb gddr5
P.SUPPLY: antec vp600p 600w
Zapeo sam na matičnoj i kućištu.
Najvjerovatnije da ću kupiti sa pika, a ukupna cijena komponenti ispod je 871km.
Ostali su mi još matična i kućište da izaberem i tu sam nekako u velikim dvojbama.
Naravno da želim mašinu koja će potrajati, pogotovo bi uzeo dobro kućište jer kasnije definitivno namjeravam nadograđivati sa jačom grafičkom i sl.
P.S, što se tiče kućišta, preferiram da ima i fan controller.
Max što trenutno mogu je do 1180km.
PROCESSOR: Amd fx8320
HDD: Sata3 7200 1tb wd-caviar blue 64mb
RAM: ddr3 8gb 1866mhz
G.CARD: gtx750ti 2gb gddr5
P.SUPPLY: antec vp600p 600w
. . . Nacionalizam vas uči da budete ponosni na sranje koje niste napravili
i da mrzite ljude koje nikada niste upoznali . . .
-
- Kontakt:
Re: Novi PC
Glupost je davati puno para za kućište.. Taj kontroler ventilatora možeš na ebay-u naći za par dolara.. Ako mene pitaš uzmi kućište na koje se mogu namontirati ventilatori od 14cm jer su dosta nečujniji u radu i obezbjedjuju bolji protok zraka.. Nemoj davati puno para za kućište.. Za stoju mozes naci sasvim solidnih.. Bolje da uzmeš bolji kuler ili neki ssd..
BUDI ŽELJO !!!
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Hadzijalagic je napisao/la:Glupost je davati puno para za kućište.. Taj kontroler ventilatora možeš na ebay-u naći za par dolara.. Ako mene pitaš uzmi kućište na koje se mogu namontirati ventilatori od 14cm jer su dosta nečujniji u radu i obezbjedjuju bolji protok zraka.. Nemoj davati puno para za kućište.. Za stoju mozes naci sasvim solidnih.. Bolje da uzmeš bolji kuler ili neki ssd..
Kako ti se ovo čini ?
http://www.olx.ba/artikal/18216686/deepcool-kendomen/
Ne mogu da nađem koja mu je max veličina za grafičku.
Kad si već spreman dati te pare za kućište, makar uzmi od neke provjerene firme, pa da i to možeš naći 
Kod mene je Thermaltake V4, provjerenija firma, a jeftinije kućište, pa pogledaj kako se cijene kreću na piku... Preporuka od mene za mickey84 s pika, vidi sa njim šta i kako ide ako već nisi i kupi nešto kod njega (ako ne i čitavu centralnu), momak radi s tim i pomoći će ti pri kupovini, a ako uzmeš čitav kompjuter, dođe ti složen i s kutijama od komponenti, pa nećeš imati ovakvih briga sa slaganjem... Živio

Kod mene je Thermaltake V4, provjerenija firma, a jeftinije kućište, pa pogledaj kako se cijene kreću na piku... Preporuka od mene za mickey84 s pika, vidi sa njim šta i kako ide ako već nisi i kupi nešto kod njega (ako ne i čitavu centralnu), momak radi s tim i pomoći će ti pri kupovini, a ako uzmeš čitav kompjuter, dođe ti složen i s kutijama od komponenti, pa nećeš imati ovakvih briga sa slaganjem... Živio

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
I ja predlazem mickey84, kazes mu da ti sastavi najbolje sto moze do te i te cijene i neces se pokajati sigurno.anonimni je napisao/la:Kad si već spreman dati te pare za kućište, makar uzmi od neke provjerene firme, pa da i to možeš naći
- QUARESMA 18<<<
- Kontakt:
nije glupost, bolje uzeti dobro kuciste, prostrano, pa si siguran kad god mjenjas pc, ne moras svaki put davati pare na kucisteHadzijalagic je napisao/la:Glupost je davati puno para za kućište.. Taj kontroler ventilatora možeš na ebay-u naći za par dolara.. Ako mene pitaš uzmi kućište na koje se mogu namontirati ventilatori od 14cm jer su dosta nečujniji u radu i obezbjedjuju bolji protok zraka.. Nemoj davati puno para za kućište.. Za stoju mozes naci sasvim solidnih.. Bolje da uzmeš bolji kuler ili neki ssd..
kuciste jednom uzmes i miran si
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Ma tako i ja kontam QUARESMA, gledam ipak za dalje u budućnosti, ko će kućište ponovo kupovati 
Eto, još mi je matična ostala da izaberem.
Inače, ovaj put neću kod mickeya jer su komponente ove gore navedene kod njega malo skuplje nego u Pere iz BN.

Inače, ovaj put neću kod mickeya jer su komponente ove gore navedene kod njega malo skuplje nego u Pere iz BN.
Winwin sa karticnim placanjem zna nekad biti jeftiniji od pika pa pogledaj i tuNeverGiveUp je napisao/la:Ma tako i ja kontam QUARESMA, gledam ipak za dalje u budućnosti, ko će kućište ponovo kupovati
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Pogledao sam, dosta su skuplji od ovih najjeftinijh sa pika, jbg.
evo ti moj prijedlog za taj tvoj budzetNeverGiveUp je napisao/la:Pogledao sam, dosta su skuplji od ovih najjeftinijh sa pika, jbg.
- NeverGiveUp
- Kontakt:
Sve za pet, jedino mi se ovo napajanje ne sviđa jer sam pročitao dosta lošeg za thermaltakeove power supplies.miki_92 je napisao/la:evo ti moj prijedlog za taj tvoj budzetNeverGiveUp je napisao/la:Pogledao sam, dosta su skuplji od ovih najjeftinijh sa pika, jbg.
Ovo kućište je super, čudo da mi je promaklo.
Odlučit ću još večeras dok nisam spiskao lovu

kod onog Peropa imas jos onaj Raidmax ili Enermax u tom cjenovnom rangu pa biraj , jbg nije neki izbor
ako bas hoces kvalitet ovo ti je best buy (kod Peropa imas samo od 600W 160 KM, pitaj ga da nema slucajno ovo od 500W )
ako bas hoces kvalitet ovo ti je best buy (kod Peropa imas samo od 600W 160 KM, pitaj ga da nema slucajno ovo od 500W )
Kod: Označi sve
http://www.olx.ba/artikal/12227147/corsair-500w-cx-series-80-plus-bronze-novo/
- NeverGiveUp
- Kontakt:
E to je već (y) vrh. Evo još sam u dilemi. Izgleda nemaju više na stanju ono deepcool kendomen kućište pa ću vjerovatno s ovim probat, mada je skuplje ali uštedit ću vjerovatno time što ću ipak uzeti onu gtx750ti grafičku koja je po nevjerovatnoj cijeni od 249km samo u Pere 

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.