Ucnje njemackog jezika

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Odgovori
emir987
Kontakt:

Ucnje njemackog jezika

Post Postao/la emir987 » 16 jul 2016, 09:55

Trebam da usavrsim njemacki jezik. Ako ima bilo ko ko zna jezik dovoljno da moze pomoci nek se javi. Normalno, platio bi to.
Ja mislim da bi korektno bilo za 45 minuta da platim po 5-6 KM razgovora na njemackom putem skype-a ili na neki drugi nacin putem videa. (vjeruj mi da je meni na poslu i manja satnica od toga :D ) Za nacin placanja cemo se dogovorit (kesom ako smo blizu, preko bankovnog racuna, paypal...) Vidjet cemo koliko ce biti efekta, pa onda odrediti koliko bi puta mogli sedmicno "razgovarat".
Ko zna njemacki, a ima vremena, bujrum. Imam polozen B1 stepen, treba mi barem priblizno B2. Skoro svaki dan ucim nove rijeci, gledam tv na njemackom, ali mi treba da tecnije sklapam recenice.
Ne trazim sad nekog ko je npr. profesor njemackog, dovoljno mi je bilo ko samo da tecno govori.
Bujrum nek se javi u pp ako neko ima vremena i volje.
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

Sarajlija88
Kontakt:

Re: Ucnje njemackog jezika

Post Postao/la Sarajlija88 » 16 jul 2016, 18:08

"Ucnje" jel to njemacka rijec :)

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 16 jul 2016, 18:27

Sarajlija88 je napisao/la:"Ucnje" jel to njemacka rijec :)
Nije, svabe za takve rijeci koriste rijec "Fehler".
Optimista vjeruje da živimo u najboljem od svih mogućih svjetova. Pesimista se plaši da je to istina.

Sarajlija88
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlija88 » 16 jul 2016, 18:33

Jesi li i ti medicinar?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 16 jul 2016, 18:46

Sarajlija88 je napisao/la:Jesi li i ti medicinar?
Njegovatelj :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Sarajlija88
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlija88 » 16 jul 2016, 18:49

Ma burazeru, da je i meni malo tih eurica zaradit tamo, znam da se dobro placaju razne vjestine.

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 16 jul 2016, 18:53

Ja sam ti malo iznad medicinara, bolja skola, bolji posao, bolja plata. Samo jos da se dokopat njemacke. Plata nije ispod 3500 eura za moju struku :D

Sarajlija88
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlija88 » 16 jul 2016, 18:56

emir987 je napisao/la:Ja sam ti malo iznad medicinara, bolja skola, bolji posao, bolja plata. Samo jos da se dokopat njemacke. Plata nije ispod 3500 eura za moju struku :D
Da ti je hairli i sa srecom burazeru!

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 16 jul 2016, 18:59

Hvala puno druze. Sredi mi papire, evo ti istog trena 2 moje plate :D

admirr
Kontakt:

Post Postao/la admirr » 16 jul 2016, 20:48

emir987 je napisao/la:Ja sam ti malo iznad medicinara, bolja skola, bolji posao, bolja plata. Samo jos da se dokopat njemacke. Plata nije ispod 3500 eura za moju struku :D
znaci, zidar :lol:
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 16 jul 2016, 20:52

halo djeco za ovakve stvari(teme ) imate portale tipa klix i ostalih sranja .Ovo je sportski forumu i osnova je sport. ;)
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 16 jul 2016, 20:56

Karlo je napisao/la:halo djeco za ovakve stvari(teme ) imate portale tipa klix i ostalih sranja .Ovo je sportski forumu i osnova je sport. ;)
a ovo je podforum "DRUŽENJE" namijenjem za svaku vansportsku diskusiju
Unico amore sei!
❤️🖤

Karlo
Kontakt:

Post Postao/la Karlo » 16 jul 2016, 21:07

AjsKjub je napisao/la:
Karlo je napisao/la:halo djeco za ovakve stvari(teme ) imate portale tipa klix i ostalih sranja .Ovo je sportski forumu i osnova je sport. ;)
nema veze ovakve teme uopste ne trebaju da postojena ovoj vrsti foruma ,nepotrebno zauzimanje mjesta :roll: u bilo kom smislu :eh: :roll:
Ancelotti said “it’s an honor for me to be a part of this great club next season.”
When I know of the club’s interest I didn ’t want consider any other offer

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 16 jul 2016, 21:53

Karlo je napisao/la:
AjsKjub je napisao/la:
nema veze ovakve teme uopste ne trebaju da postojena ovoj vrsti foruma ,nepotrebno zauzimanje mjesta :roll: u bilo kom smislu :eh: :roll:
:facepalm:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 16 jul 2016, 22:07

Eto nek lovačke priče, brada i brkovi te sve o serijama ima veze sa sportom. :facepalm:
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

emir987
Kontakt:

Post Postao/la emir987 » 16 jul 2016, 23:34

admirr je napisao/la:
znaci, zidar :lol:
nisam znao da za zidara treba fakultetska diploma sa 5 godina studija (stari sistem) i strucni ispit? :D

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 17 jul 2016, 09:10

Ucite njemacki samo ucite da sam ja bogdo ucio na vrijeme. U Njemackoj sam skoro 10 mjeseci, imam EU pasos pa je lakse za papire, uglavnom za tih 10 mjeseci postigao sam vise nego u Bosni za 10 god a fax nisam nikad ni zavrsio niti imam diplome i imam prosjecnu radnicku placu i zivim bolje nego sam u Bosni 3x. I burazu sam posao sredio cim sam stigao. A jezik sam pohvatao vec razumijem dosta i pricam pomalo ali kad ga naucim dosta dobro npr. za godinu dana onda imam puno vise mogucnosti i to mi je jedina prepreka sada. Engleski znam haman pa perfekt ali ja sam na istoku pa tu engl.i ne prolazi dosta raje ga ne zna a i dosta ga zna al nece da ga prica. Da se razumijemo ja ga ne ucim nego na poslu pohvatam od svaba. Sto se medicinara tice tu se otimaju za takve bilo da imate samo srednju ili da imate fakultet a place su odlicne. Kolega ima samo srednju radi u Minhenu kao Krankenpflege ima odlicna primanja i recimo povlastice kod registracije auta. Da je lako u pocetku nije ali nije ni u Bosni lako nema kafa uglavnom sve se vrti haman oko posla al imas vikend slobodan. Ja sam bukvalno dosao tu na rizik nisam niti imao koga niti sam znao sta cu raditi niti bilo sta ali sam imao jasan cilj i rekao sam samo se u tabutu vracam u Bosnu :salut:
Tu se uglavnom zivi dok se dole kod nas na Balkanu prezivljava i tek onda skontas kolika smo bijeda nazalost. Uglavnom da ne duljim ko hoce raditi posla tu ima borite se ucite jezik i mozes zivjeti solidno imati dobro auto itd.

I usput da vam kazem mi smo pojedinacno bolji od svaba u svemu em smo sposobniji em smo jaci u svemu ali dzaba kad su oni slozni i sila su zajedno a ne ko mi svako gleda da ti ga zabiberi. A za pomoc imate na FB grupu Idemo u svijet Njemacka meni je puno pomogla.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Santo
Kontakt:

Post Postao/la Santo » 17 jul 2016, 11:50

Ma nasuho ces tesko naucit. Moras aktivno da pricas da bi bio iole samostalan kod Satzbau (sklapanju recenica) sto je i najbitnije, ostalo je sve oranje i kopanje, grubi radovi. Moj ti je savjet, pricaj sam sa sobom, stvari koje vidis oko sebe pokusaj da opises, gdje zapnes pomogni se internetom itd.

U svakom slucaju sa srecom
naprijed rejal

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: realniTakticar i 10 gostiju.