Prva liga FBiH 2020/2021 - 2. kolo
Moderator/ica: GracanicaAA
- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
Prva liga FBiH 2020/2021 - 2. kolo
U prvom kolu Prve lige najveća iznenađenja priredile su novajlije Vis i Posušje savladavši Budućnost, odnosno TOŠK u gostima. I Orašje je odnijelo 3 boda iz Gradačca dok se Igman zadovoljio sa 1 bodom iz Živinica. U ostalim utakmicama, manje-više očekivano, domaćini su ostavili 3 boda kod sebe.
U 2. kolu se sastaju:
Igman - Travnik
Posušje - Slaven
Vis - TOŠK
Jedinstvo - Zvijezda
Radnik - Rudar
Orašje - Bratstvo
Goražde - Budućnost
GOŠK - Čapljina
U drugom kolu imamo 2 komšijska derbija. Sastaju se Vis i TOŠK te GOŠK i Čapljina. TOŠK se mora vaditi jer su kiksali prošlo kolo dok će Vis sigurno nastojati biti stopostotan i nakon 2. kola. Igman u Konjicu dočekuje Travnik gdje im pobjeda ne smije doći u pitanje. Posušje dočekuje Slavena koji, isto kao i TOŠK, mora nadoknaditi izgubljene bodove u prošlom kolu. Pobjedom u derbiju protiv GOŠKa, Jedinstvo se promovisalo kao prvi favorit za ulazak u PL a u goste im dolazi Zvijezda a čini se da će Bišćani imati nešto lakši zadatak u subotu. Zanimljivo će biti i u Hadžićima gdje Radnik dočekuje Rudara, u Orašju gostuje Bratstvo a u Goraždu Budućnost. Sve u svemu, očekuje nas dosta uzbuđenja i ovo kolo.
Utakmice 2. kola igraju se 15. augusta 2020. godine od 17:30 h.
U 2. kolu se sastaju:
Igman - Travnik
Posušje - Slaven
Vis - TOŠK
Jedinstvo - Zvijezda
Radnik - Rudar
Orašje - Bratstvo
Goražde - Budućnost
GOŠK - Čapljina
U drugom kolu imamo 2 komšijska derbija. Sastaju se Vis i TOŠK te GOŠK i Čapljina. TOŠK se mora vaditi jer su kiksali prošlo kolo dok će Vis sigurno nastojati biti stopostotan i nakon 2. kola. Igman u Konjicu dočekuje Travnik gdje im pobjeda ne smije doći u pitanje. Posušje dočekuje Slavena koji, isto kao i TOŠK, mora nadoknaditi izgubljene bodove u prošlom kolu. Pobjedom u derbiju protiv GOŠKa, Jedinstvo se promovisalo kao prvi favorit za ulazak u PL a u goste im dolazi Zvijezda a čini se da će Bišćani imati nešto lakši zadatak u subotu. Zanimljivo će biti i u Hadžićima gdje Radnik dočekuje Rudara, u Orašju gostuje Bratstvo a u Goraždu Budućnost. Sve u svemu, očekuje nas dosta uzbuđenja i ovo kolo.
Utakmice 2. kola igraju se 15. augusta 2020. godine od 17:30 h.
Zadnja izmjena: KonjicBOY, dana/u 10 avg 2020, 12:50, ukupno mijenjano 1 put.
Support your local club !
-
- Kontakt:
Re: Prva liga FBiH 2020/2021 - 2. kolo
Igman - Travnik 1 Igman kvalitetniji + domaci teren = siguran trijumf
Posušje - Slaven 1 Kao sto sam najavio dvicu u Tesnju i ovaj put tipujem na Posusje koje je glavni kandidat za ulazak.
Vis - TOŠK 2 Dug za igranje u Tesnju.
Jedinstvo - Zvijezda 1 Jedinstvo kvalitetnije, Zvijezda blagi uzas jedan od kandidata za ispadanje.
Radnik - Rudar X Najrealniji ishod.
Orašje - Bratstvo 1 Orasje ima dobar tim sto su potvrdili u Gradaccu, Bratstvo domacinska ekipa.
Goražde - Budućnost 1 Gorazde kvalitetnije, Buducnost najlosija ekipa u ligi.
GOŠK - Čapljina 1 Seoski derbi, Capljina katastrofa, GOSK posjeduje neki kvalitet.
Posušje - Slaven 1 Kao sto sam najavio dvicu u Tesnju i ovaj put tipujem na Posusje koje je glavni kandidat za ulazak.
Vis - TOŠK 2 Dug za igranje u Tesnju.
Jedinstvo - Zvijezda 1 Jedinstvo kvalitetnije, Zvijezda blagi uzas jedan od kandidata za ispadanje.
Radnik - Rudar X Najrealniji ishod.
Orašje - Bratstvo 1 Orasje ima dobar tim sto su potvrdili u Gradaccu, Bratstvo domacinska ekipa.
Goražde - Budućnost 1 Gorazde kvalitetnije, Buducnost najlosija ekipa u ligi.
GOŠK - Čapljina 1 Seoski derbi, Capljina katastrofa, GOSK posjeduje neki kvalitet.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
- ASD
- Kontakt:
Igman - Travnik 1 Dosta kvalitetnija ekipa je Igman.
Posušje - Slaven 1 Mlada ekipa, teško mogu šta na gostovanjima
Vis - TOŠK x Teško za procijeniti. Tošk ima prednost domaćeg terena.
Jedinstvo - Zvijezda 1 Zvijezda nije još kompletna, a Jedinstvo kvalitetno ali i u naletu.
Radnik - Rudar x2 Rudar kvalitetniji.
Orašje - Bratstvo 1x prednost domaćeg terena, a možda i suđenje.
Goražde - Budućnost 1 Dobra ekipa Goražde. Budućnost se nije pojačala.
GOŠK - Čapljina 1
Posušje - Slaven 1 Mlada ekipa, teško mogu šta na gostovanjima
Vis - TOŠK x Teško za procijeniti. Tošk ima prednost domaćeg terena.
Jedinstvo - Zvijezda 1 Zvijezda nije još kompletna, a Jedinstvo kvalitetno ali i u naletu.
Radnik - Rudar x2 Rudar kvalitetniji.
Orašje - Bratstvo 1x prednost domaćeg terena, a možda i suđenje.
Goražde - Budućnost 1 Dobra ekipa Goražde. Budućnost se nije pojačala.
GOŠK - Čapljina 1
-
- Kontakt:
Domacinsko kolo sve osim Rudara, bude 2 

Igman - Travnik - 1, kvalitet na strani Konjičana
Posušje - Slaven - 1, isto vazi kao i za prvi par.
Vis - TOŠK x2, više 2. Domacini smo, a i vraćaju nam se 2 igrača koja su odradili suspenziju.
Jedinstvo - Zvijezda - 1, nema bodova u Bihaću, pogotovo sada kada imaju dobru ekipu
Radnik - Rudar - 2, na iskustvo.
Orašje - Bratstvo - 1. Lakrdija se nastavlja
Goražde - Budućnost - 1 poslije Toska najbolja ekipa na domacen terenu.
GOŠK - Čapljina - 1, gosti loši
Posušje - Slaven - 1, isto vazi kao i za prvi par.
Vis - TOŠK x2, više 2. Domacini smo, a i vraćaju nam se 2 igrača koja su odradili suspenziju.
Jedinstvo - Zvijezda - 1, nema bodova u Bihaću, pogotovo sada kada imaju dobru ekipu
Radnik - Rudar - 2, na iskustvo.
Orašje - Bratstvo - 1. Lakrdija se nastavlja
Goražde - Budućnost - 1 poslije Toska najbolja ekipa na domacen terenu.
GOŠK - Čapljina - 1, gosti loši
-
- Kontakt:
1
1
2
1
X
1
1
1
1
2
1
X
1
1
1
-
- Kontakt:
Igman - Travnik - 1 - Igman dosta kvalitetnija ekipa, uz to na domacem terenu. Ne znam sta ocekivati od njih gledajuci citavu sezonu, ali mislim da bar kod kuce ne bi trebali prosipati bodove, pogotovo protiv ekipa koje su po kvaliteti slabije od njih
Posušje - Slaven - 1 - Sigurica. Slaven ce pokupiti koji bod ili tricu kuci, ali sumnjam da ce igdje sa strane odnijeti bod/ove.
Vis - TOŠK - 1X - Vis je sigurno u top 3 sto se tice igrackog kadra. Doduse TOSK igra kuci, sva 3 znaka su u opticaju, ali nekako bih prevagnuo na stranu novajlija, pogotovo jer su vec pokazali da im nece biti problem odnijeti bodove sa strane.
Jedinstvo - Zvijezda - 1 - Zicer kola, rekao bih. Iako bih volio da ode u drugu stranu mislim da nasi nemaju sanse na strani, pogotovo ne protiv ovakvih protivnika. Gledao s vecinu pripremnih i bio sam vise nego razocaran. A onda jos vise kada sam vidio da su istu takvu igru prenijeli i na prvenstvo. Ceka nas teska sezona.
Radnik - Rudar - X - Obje ekipe su mi totalna nepoznanica, pa cu eto roknut X 'na srecu'
Orašje - Bratstvo - 2 - Bratstvo je definitivno kvalitetnija ekipa od Orasja koja me uopste nije dojmila proslo kolo. Po meni nisu zasluzili pobjedu, jer su bili podjednako losi kao i mi. Kada igraju kuci nikada ne znas sta od njih ocekivati, ali sa 3 boda iz Gradacca su napravili odlican temelj za domaci kiks.
Goražde - Budućnost - 1 - Mislim da su ove dvije ekipe bara-bara i ocekujem jako dobru utakmicu izmedju dvije solidne ekipe. Dajem prednost Gorazdu zbog domaceg terena, mada ni bod ili tri za Buducnost ne bi bili iznenadjenje, posebno jer se zele vratiti u igru nakon poraza kod kuce.
GOŠK - Čapljina - 1 - Zicer 2. GOSK za klasu bolja ekipa i pobjeda ne bi trebala doci u pitanje. Sve osim pobjede domacina je iznenadjenje
Posušje - Slaven - 1 - Sigurica. Slaven ce pokupiti koji bod ili tricu kuci, ali sumnjam da ce igdje sa strane odnijeti bod/ove.
Vis - TOŠK - 1X - Vis je sigurno u top 3 sto se tice igrackog kadra. Doduse TOSK igra kuci, sva 3 znaka su u opticaju, ali nekako bih prevagnuo na stranu novajlija, pogotovo jer su vec pokazali da im nece biti problem odnijeti bodove sa strane.
Jedinstvo - Zvijezda - 1 - Zicer kola, rekao bih. Iako bih volio da ode u drugu stranu mislim da nasi nemaju sanse na strani, pogotovo ne protiv ovakvih protivnika. Gledao s vecinu pripremnih i bio sam vise nego razocaran. A onda jos vise kada sam vidio da su istu takvu igru prenijeli i na prvenstvo. Ceka nas teska sezona.
Radnik - Rudar - X - Obje ekipe su mi totalna nepoznanica, pa cu eto roknut X 'na srecu'
Orašje - Bratstvo - 2 - Bratstvo je definitivno kvalitetnija ekipa od Orasja koja me uopste nije dojmila proslo kolo. Po meni nisu zasluzili pobjedu, jer su bili podjednako losi kao i mi. Kada igraju kuci nikada ne znas sta od njih ocekivati, ali sa 3 boda iz Gradacca su napravili odlican temelj za domaci kiks.
Goražde - Budućnost - 1 - Mislim da su ove dvije ekipe bara-bara i ocekujem jako dobru utakmicu izmedju dvije solidne ekipe. Dajem prednost Gorazdu zbog domaceg terena, mada ni bod ili tri za Buducnost ne bi bili iznenadjenje, posebno jer se zele vratiti u igru nakon poraza kod kuce.
GOŠK - Čapljina - 1 - Zicer 2. GOSK za klasu bolja ekipa i pobjeda ne bi trebala doci u pitanje. Sve osim pobjede domacina je iznenadjenje
SM to the R.
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
🔴 Zvijezda Gradačac
🔴 Manchester United
🟢 SS.ba liga | Joint FC
Igman - Travnik 1:0 Igman rutinski dobija
Posušje - Slaven 3:0 potop Slavena, dalek put
Vis - TOŠK 1:2 Nece Visu bit lako. Tosk tuce
Jedinstvo - Zvijezda 2:0 Zvijezda nema sta trazit na dalekom gostovanju
Radnik - Rudar 1:1 podjednaka tekma
Orašje - Bratstvo 0:0 oba losa, sparina nula teska
Goražde - Budućnost 2:0 Buducnost ce kuci nesto i uzet na strani tankosava
GOŠK - Čapljina 2:0 Zicer kola, Gosk je teski favorit
Posušje - Slaven 3:0 potop Slavena, dalek put
Vis - TOŠK 1:2 Nece Visu bit lako. Tosk tuce
Jedinstvo - Zvijezda 2:0 Zvijezda nema sta trazit na dalekom gostovanju
Radnik - Rudar 1:1 podjednaka tekma
Orašje - Bratstvo 0:0 oba losa, sparina nula teska
Goražde - Budućnost 2:0 Buducnost ce kuci nesto i uzet na strani tankosava
GOŠK - Čapljina 2:0 Zicer kola, Gosk je teski favorit
- KonjicBOY
- Član IO SS.ba lige
- Kontakt:
Hajd da probam
Igman - Travnik - 1 - domaći teren + smo bolji
Posušje - Slaven - 1
Vis - TOŠK - 2 - jako nezahvalna utakmica za prognozu.
Jedinstvo - Zvijezda - 1 - slaba Zvijezda
Radnik - Rudar - x2 - jedini prelaz koji ću staviti, ima Rudar kvalitet da ostane neporažen.
Orašje - Bratstvo - 1
Goražde - Budućnost - 1
GOŠK - Čapljina - 1
Igman - Travnik - 1 - domaći teren + smo bolji
Posušje - Slaven - 1
Vis - TOŠK - 2 - jako nezahvalna utakmica za prognozu.
Jedinstvo - Zvijezda - 1 - slaba Zvijezda
Radnik - Rudar - x2 - jedini prelaz koji ću staviti, ima Rudar kvalitet da ostane neporažen.
Orašje - Bratstvo - 1
Goražde - Budućnost - 1
GOŠK - Čapljina - 1
Support your local club !
-
- Kontakt:
Igman - Travnik 1 domacinski
Posušje - Slaven 1 Slaven ce tesko izboriti opstanak a Posusje pp pricama ganja taj vrh
Vis - TOŠK 1 volio bi da TOSK uzme barem x ali vis je krenuo fino tako da bice tesko
Jedinstvo - Zvijezda 1 nece zvijezda doci da se preda sigurno teska utakmica ali se nadam pobjedi
Radnik - Rudar x
Orašje - Bratstvo 1
Goražde - Budućnost 1
GOŠK - Čapljina 1 mozda capljina izvuce x
Posušje - Slaven 1 Slaven ce tesko izboriti opstanak a Posusje pp pricama ganja taj vrh
Vis - TOŠK 1 volio bi da TOSK uzme barem x ali vis je krenuo fino tako da bice tesko
Jedinstvo - Zvijezda 1 nece zvijezda doci da se preda sigurno teska utakmica ali se nadam pobjedi
Radnik - Rudar x
Orašje - Bratstvo 1
Goražde - Budućnost 1
GOŠK - Čapljina 1 mozda capljina izvuce x
Igman - Travnik 1
Posušje - Slaven 1
Vis - TOŠK 1
Jedinstvo - Zvijezda 1
Radnik - Rudar X
Orašje - Bratstvo 1
Goražde - Budućnost X
GOŠK - Čapljina 1
Domacinsko kolo.
Posušje - Slaven 1
Vis - TOŠK 1
Jedinstvo - Zvijezda 1
Radnik - Rudar X
Orašje - Bratstvo 1
Goražde - Budućnost X
GOŠK - Čapljina 1
Domacinsko kolo.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], legendarnadruga i 5 gostiju.