Ponosni zbog Cipetićevog debija za Zmajeve bili su i u Kaštelima. U malom mjestu u blizini Splita godinama žive otac Ivan i majka Ana.
“Kako se osjećam? Ma, to je veliki doživljaj za mene i moju porodicu. Rodio se u Hrvatskoj, tu je odrastao, ali BiH je njegova djedovina. Vidim da je i javnost zadovoljna onim što je pokazao”, bila je prva reakcija Branimirovog oca Ivana na početku razgovora za portal ****.
Kroz razgovor stariji Cipetić hvali ljude iz Širokog Brijega, naročito Dalibora Šilića, a otkrio je i kako je sin završio na Pecari.
“Vjerovao sam da će kad tad isplivati. Iz Hajduka je kao veoma mlad otišao u Španiju, mislili smo da je to bolje za njegovu karijeru, međutim danas ne mislim tako. Svakom mladom igraču bih savjetovao da ostane ovdje dokle god može, da tu sazrije kao igrač i da tek onda ide u inostranstvo, jer nije baš jednostavno kao dijete otići u svijet. Bez ikoga. Iz Hajduka je trebao najprije u Valenciju, ali nakon što je bilo komplikacija oko papirologije, završio je u Elcheu koji ga je slao na brojne posudbe. Mogao je ostati još u Španiji, no rekao sam mu, dosta je tih posudbi, vrati se.”
Nudili su Cipetića i drugim klubovima iz BiH.
“Bila je priča za Željezničar, ali oni nisu bili baš pretjerano zagrijani, kao ni tadašnji trener Zrinjskog Hari Vukas koji ga poznaje još iz vremena u Hajduku. Na kraju Široki Brijeg je pristao pod uslovom da dođe na probu. Kada je zadovoljio, ponudili su da Branimir potpiše trogodišnji ugovor, što on isprva nije htio, ali rekao sam mu da to učini. Lako će tebe neko kupiti ako se ti pokažeš…”
Nakon sjajnih partija u domaćem prvenstvu, u N/FSBiH su se odmah počeli raspitivati ima li ‘mali’ Cipetić kakve veze sa našom zemljom. Na kraju se ispostavilo da mu je otac iz sela nedaleko od Konjica, a majka iz Prozora-Rame.
“Ja sam rođen u Kostajnici, jedno selo pored Konjica, gdje sam obnovio kuću i rado dolazim kad god mogu. Ne zaboravljam svoju rodnu grudu. Imao sam tu dosta prijatelja, ali nažalost nesretni rat nas je razbacao na sve strane. Politika je nažalost zavadila jadni narod. Ratne okolnosti su me na kraju dovele u Hrvatsku gdje sam nastavio s biznisom koji sam radio i u BiH. Imam svoje pogrebno poduzeće i cvjećaru”, završio je Ivan Cipetić.
Branimir Cipetić
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Branimir Cipetić
U godinu dana od probe u Širokom Brijegu do reprezentacije. Cipetić ima 25 godina, igra na poziciji desnog beka za Široki Brijeg i u sezoni 2019/20 je bio najbolji asistent Premijer lige BiH.
Re: Branimir Cipetić
Caffu za ovog Kvrzic. Jel moguce ko igra u repki, nadam se da mu je zadnja veceras.
Falis.
He Came To Us From Bosnia,
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Papac Papac,
The Best Left Back In Scotland Sing,
Papac Papac,
He Doesnt Score A Lot Of Goals But When He Does You'll Hear Us Roar,
Sasa Papac Rangers Number Five!
Možda je Todoroviću mjesto desnog beka Hajduka uzeo napadač, i Kadušić presjedio na klupi 120 minuta za Celje protiv Ararata, Dedić opet prebačen na posudbu u 2. austrijsku ligu, Kvržić nije ni pozvan a ovaj put zbog povrede desnog beka ne može igrati ni Bičakčić, ali nema razloga za brigu, Cipetić pred okupljanje reprezentacije izabran u tim kola Premijer lige

Od bekova u Premijer ligi on stvara najviše šansi saigračima i pokazao je da može asistirati i protiv Sjeverne Irske, ali pokazao je i da mu nedostaje jačih utakmica. Kod primljenog gola su greške učinjene i prije i poslije Cipetića ali je on imao najbolju situaciju da zaustavi taj napad, loptu koja je bila najbliže njemu i koja je morala biti njegova je irski igrač u naletu silovito ščepao pored Cipetića koji nije navikao na takvu agilnost protivnika. Lewisa je jednom pustio da prođe i centrira, samo je odustao i stao gledati šta će ovaj uraditi, računajući da su manje šanse da će se nešto desiti iz tog ubačaja nego da neće. Takav potez je bilo čudno vidjeti u baražu za europsko prvenstvo gdje se očekuje da sve gori od tempa i borbe.
Nevjerovatno da pojedini mediji ovog lika dizu. Katastrofa u dvije utakmice i kostao nas gol i u Italiji i u Zenici. Nema sta trazit u reprezentaciji. I ovakav propali Todorovic je za njega Cafu.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
100% druže, ovo sam konstatovao već poslije Italije.
Raspali Todorović je imao bolje poteze od Cipelića.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Todor je bolji od Cipetica a da je igrao Vranjes prosli bi sigurno onu Sjevernu Irsku.
U sezoni 2018/19 igrao je za najgori tim 3 spanske lige,i ispali su u 4 ligu
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....
Hahahah
Gdje to igra taj Todor? Znači u Hajduku napadača vratili na desnog beka a on nemoze zapast. Nemojte biti smijesni. Za igrača iz PL je odigrao sasvim korektno a treba se zapitati gdje su bili ovi što igraju u jačim ligama na tim utakmicama.
- siroki1991
- Kontakt:
Sve to nabrojano i opet nema boljeg desnog beka sa BH papirima od njega...najvise asistencija, najvise stvorenih sansi, najvise puta u momcadi prvenstva lani i ove godine i evo ga opet u prvih 11 veceras, uzivajte
solidan igrac, u ovakvoj reprezentaciji ima mjesta; mozda nije za prvih 11, ali gledajuci sa kojim igracima raspolazemo, i nije neko cudo sto pocinje
- ArtVandelay
- Kontakt:
Uzmite Cipetića - vratite nam Vršajevića.
On je za ovog Roberto Carlos.
On je za ovog Roberto Carlos.
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
-
- Kontakt:
Smijesan igrac, sramota me gledati ga.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.
- Beduin
- Kontakt:
Moj Cipeticu, ja te toliko nahvalio i branio, a ti mi se pokenja drito u usta. Uceram i tebi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- JohnCleese
- Kontakt:
Ofanzivno nas najopasniji igrac veceras.
Fakt.
Fakt.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- Chapman1886
- Kontakt:
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Ključajte temu, led vas hebo.
⚜️~⚜️~⚜️
- NeumjesanTip
- Kontakt:
Nadam se da nikad više neće dobiti poziv. Dobio si šansu, pokazao da si amater, doviđenja, prijatno.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015
R.I.P. Mamba
R.I.P. Mamba
Nije momak kriv što ne zna. On je čisti dokaz da igrače iz BiHPL ne treba zvati NIKAD, pa makar nam igrali balavci koji griju klupe na zapadu.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.